Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás

én is kérdeznék:

a kormánycsapágyban lévõ tömítõgyûrû "szándékosan" olyan mintha el lenne törve? zsírozáskor néztem, hogy ilyen, de túl szabályos a törés

Arra gondolsz, amelyik kúpos? Ha igen, akkor az szándékos, azért hogy egyszerûbben felmenjen a villanyakra, és a csapi beállításámál úgy is felfeszül automatikusan.
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

helló! Érdeklõdni szeretnék országúti ügyében, kinéztem pár bicajt ami tetszik és van is rá pénzem abban szeretném ha segítenétek ha megírnátok hogy szerintetek melyiket érdemes megvenni.Vagy ide írjatok vagy a mail címemre: markodavid@freemail.hu
Elõre is köszönöm.

Esetleg hasznos lenne elárulni, mennyi lóvét szánsz rá, melyik az a pár bicó, amit kinéztél, mire használnád, milyen utakon, mekkora a testsúlyod és -magasságod...

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Voti: ha csapágyhang van és csak hajtás közben, akkor majdnem biztos hogy a középcsapágyból jön, pontosabban a monoblokk és a váz érintkezésébõl, ami általában esõ után szokott jelentkezni. Szét kell szedni, megtisztítani, bezsírozni és megszûnik. Váltóhibát a lánc mutatja, vagy a váltás pontatlansága.
Vándorkecske: nyeregben most jött be az Acor, amit elég jónak néz ki és titánsínes is van, viszonylag jó árfekvésben, + itt, a bikemag apróban olvastam 6e-ért. Ha ez sok, van elfekvõben 2-3e Ft-ért megkímélt nyergeim. EGyébként az alkatrészekbõl épített bringa mindig többe kerül, mint a komplett, elõnye annyi, hogy minden alkatrészt te határozol meg.

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

ekkora parasztot mint Te!anyád büszke lenne rád.

Jajjjj! Eddig azért szerettem ezt a topikot, mert itt nem volt ilyesmi... pedig máshol voltam tanúja.
Na, semmi gond, kicsit potosíts markodavid, és hidd el, szívesen segítünk.
de inkább itt a fórumon, hátha más is kíváncsi...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

helló!

Érdeklõdni szeretnék országúti ügyében, kinéztem pár bicajt ami tetszik és van is rá pénzem abban szeretném ha segítenétek ha megírnátok hogy szerintetek melyiket érdemes megvenni.Vagy ide írjatok vagy a mail címemre: markodavid@freemail.hu
Elõre is köszönöm.

....mielõtt elkezdesz anyázni, mindenkinek 1szerûbb lenne számodra is +felelõ választ adni, ha pld leírtad volna hogy a 80ezer vagy a 800ezer forintos kategóriára van pénzed...mert a 2 között kb 1564 féle modell van...ne várj már mindrõl jellemzést, ráadásul feleslegesen....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
nana....vádaskodni én is tudok...

markodavid

markodavid

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
ekkora parasztot mint Te!anyád büszke lenne rád.

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
1. vedd meg az összeset.
2. lökd ide a választásaidat, s mi majd "eldöntjük" melyik jó neked...
3. választasz közülük...
4. esetleg értelmesebb kérdést feltehetnél...

szal melyiket választasz?vagy van ötödik választásod?...

markodavid

markodavid

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
helló!

Érdeklõdni szeretnék országúti ügyében, kinéztem pár bicajt ami tetszik és van is rá pénzem abban szeretném ha segítenétek ha megírnátok hogy szerintetek melyiket érdemes megvenni.Vagy ide írjatok vagy a mail címemre: markodavid@freemail.hu
Elõre is köszönöm.

vittorio

vittorio

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
én is kérdeznék:

a kormánycsapágyban lévõ tömítõgyûrû "szándékosan" olyan mintha el lenne törve? zsírozáskor néztem, hogy ilyen, de túl szabályos a törés

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Nekem is van egy kérdésem! Valami csapágyhang jön a bicajból, de csak ha hajtok is. Leszedtem a láncot és külön megforgattam mindent, semmi. Annyit láttam hogy a hátsó váltó felsõ görgöje oldalirányban lóg (9-es Dura Ace). Ez normális jelenség, vagy ez okozhatja a hangot terhelés mallett?

Amúgy most jöttem a TdH Dunakeszi befutójáról Lengyel Tamás megõrizte a sárga trikót! Érdekes volt hogy egy P-Nívós emberke miközben lufikat osztott a gyerkõceimnek azt mondta hogy 3 kört fognak menni, ehhez képest ahogy áthaladtak elõször a célon meg is álltak. Az áthaladás is izgalmas volt, mert a kisérõ autók és motorok elõbb mentek át mint a versenyzõk és a menetszelük felszakította a célvonalként leragasztott gumiszõnyeget. Ezt aztán ketten feszítették miközben áthaladt rajta a mezõny.

vandorkecske

vandorkecske

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

költséghatékonyság tekintetében szrintem érdemes a Maggellan kínálatából a capella helyett a Gemini-t választani. Árban 20e Ft alatt van(18-19e ha jól tudom) tehát alig fele a Capellanak. Láttam már lõben mindkettõt...ugyanolyan szép, mint a drágább. A megspórolt összegbõl már sokmindent meg lehet valósítani, 30e-ért már fékváltókart lehet venni(Pl. Campa Mirage) vagy régebbi Tiagra/RSX...

Az is opció volt, csak az akcióban már nem volt 58-as. Különben akcióban csak párezer forint volt a különbség.

...Kormány/kormányszár/nyeregszárból is jó a 2-3ezer Ft-os(Zoggie, Acor, KBIX, Bike+ ...stb.), ezekben úgyis van megfelelõ mennyiségû anyag(azért nem tús sok), így nem kell félni a töréstõl.
Kerkek tekintetében 15Ft-ért 2db jó agyatl ehet kapni, Mach1-es felniknél nem találsz jobb ár/érték arányút. Küllõk értelemszerûen DT vagy Sapim a 64/72db max. 2000Ft. tehát nem érdemes ezen spórolni.
Gumik: 4000-5000ért már lehet kapni 1pár minõségi külsõt.
Más most nem jut eszembe.

Köszi!
Különben használtban az itten aprón kívül merre érdemes még nézelõdni?

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
költséghatékonyság tekintetében szrintem érdemes a Maggellan kínálatából a capella helyett a Gemini-t választani. Árban 20e Ft alatt van(18-19e ha jól tudom) tehát alig fele a Capellanak. Láttam már lõben mindkettõt...ugyanolyan szép, mint a drágább. A megspórolt összegbõl már sokmindent meg lehet valósítani, 30e-ért már fékváltókart lehet venni(Pl. Campa Mirage) vagy régebbi Tiagra/RSX...
Kormány/kormányszár/nyeregszárból is jó a 2-3ezer Ft-os(Zoggie, Acor, KBIX, Bike+ ...stb.), ezekben úgyis van megfelelõ mennyiségû anyag(azért nem tús sok), így nem kell félni a töréstõl.
Kerkek tekintetében 15Ft-ért 2db jó agyatl ehet kapni, Mach1-es felniknél nem találsz jobb ár/érték arányút. Küllõk értelemszerûen DT vagy Sapim a 64/72db max. 2000Ft. tehát nem érdemes ezen spórolni.
Gumik: 4000-5000ért már lehet kapni 1pár minõségi külsõt.
Más most nem jut eszembe.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

vandorkecske

vandorkecske

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

...Ha élménybringázásra és nem közlekedésre kell a gép, ezerszer jobban jársz patentes rendszerrel. (Én mondjuk suliba is SPDvel járok, de azért nem mindenki ilyen...) Max. 1 hét alatt megszokod, és soha többé nem leszel hajlandó lemondani róla...

Kezdek megtérni. :)

...Különben meg nem hiszem, hogy az építésnek 1 hónapnál tovább kéne tartania, kivéve ha a novemberi fizetésedre is szükség lesz, hogy befejezd, vagy mindent az apróból vadászol össze...

Inkább idõ (heti 5x1,5h angol, 5x8h munka, 4 futó és 2 konditermi edzés, meg a többi, stopperral élem a napom), mivel nem értek hozzá csak elkapkodni tudnám. Most is az apróban van egy 2004-es 105-ös hátsó váltó, talán 7,5eHUF-ért (http://bikemag.hu/ap...hp?siteid=41222), de nem tudom megéri e. Megéri?

...Jelzem, nekem is jól jönne egy ilyen boltos ismerõs... A Bikkmakk szerint az idei Capella katalógusára 48000HuF... Gondolom, a tied tavalyi, de akkor is nagyon jól jártál.

Igen, tavaly. Kiakciózták a maradékot.
Kicsi bolt, 3 éve ott vásárolok idénre úgy alakult, hogy néha nem teszi rá a 10%-ot. Nem nagy a haszon amivel a kisker dolgozik, a dolog inkább abból szerencsés, hogy "tudja" mi kell nekem, és hív, ha van akcióban. Különben szakmailag nem sokat tud segíteni, mert kizárólag cc-zik, oútihoz nem is árul semmit, az egészrõl annyit tud, hogy shimano 105.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Ha már megvan a klipszes pedál, amit rátehetsz, akkor nosza, de ne adj ki erre pénzt! Ha élménybringázásra és nem közlekedésre kell a gép, ezerszer jobban jársz patentes rendszerrel. (Én mondjuk suliba is SPDvel járok, de azért nem mindenki ilyen...) Max. 1 hét alatt megszokod, és soha többé nem leszel hajlandó lemondani róla.

Különben meg nem hiszem, hogy az építésnek 1 hónapnál tovább kéne tartania, kivéve ha a novemberi fizetésedre is szükség lesz, hogy befejezd, vagy mindent az apróból vadászol össze.
Jelzem, nekem is jól jönne egy ilyen boltos ismerõs... A Bikkmakk szerint az idei Capella katalógusára 48000HuF... Gondolom, a tied tavalyi, de akkor is nagyon jól jártál.

vandorkecske

vandorkecske

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Nem szívesen szólnék bele, mert én is inkább kérdezgetek, de miért a klipsz?
Én is féltem a patenttól, amíg ki nem próbáltam. Eddig (kopp-kopp) kétszer estem el miatta. Mind a kétszer álló helyzetben, a másik oldalra dõltem mint amit kiakasztottam. Look pedált és Gaerne cipõt használok és nagyon bejött. Pedált itt az apróban is találsz már 3eFt környékén, vagy nekem is van egy pár pluszban. Már nagyon fura ha patent nélküli bringára ülök és szerintem a klipszbõl sem jön ki hamarabb a lábad.

De! Szóljál csak bele! Abból tanulok. Azért gondoltam a klipszre, mert gyakorlatilag ingyen van a patent pedál-cipõ pároshoz képest. elõbb utóbb patentot szeretnék, viszont tekerni már klipszel is lehetne.
Különben klipszel ugyanazt élem meg mint te patental, nem szeretek klipsz nélküli bringára felüln, félek, hogy leesek. :)

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Nem szívesen szólnék bele, mert én is inkább kérdezgetek, de miért a klipsz?
Én is féltem a patenttól, amíg ki nem próbáltam. Eddig (kopp-kopp) kétszer estem el miatta. Mind a kétszer álló helyzetben, a másik oldalra dõltem mint amit kiakasztottam. Look pedált és Gaerne cipõt használok és nagyon bejött. Pedált itt az apróban is találsz már 3eFt környékén, vagy nekem is van egy pár pluszban. Már nagyon fura ha patent nélküli bringára ülök és szerintem a klipszbõl sem jön ki hamarabb a lábad.

vandorkecske

vandorkecske

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Hát mivel ráutaló magatartást tanusítotok ezért bevágom. :)
Votinak itt is köszönöm a segítségét!
Szóval:
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Szeretnék építeni egy oútit. Ezért gondoltam visszaolvasom a topikot, hogy ne totál analfabétaként kérdezzek, az eredmény az lett, hogy minden lappal egyre tudatlanabbnak kezdtem érezni magam, aztán olyan 30 oldal után, gondoltam pont eleget tudok saját hozzánemértésemrõl, hogy kérdezzek.
A helyzet a következõ: Pár éve rendszeresebben bringázom, teljesen örömbringázás jelleggel, tehát semmi tervezett edzés, felülök és megyek amerre visz az út, vagy annak hiánya. Erre jelenleg egy acél Magellan Crater vázas bringát használok, merev villával, nem ballon gumikkal. Lehet fikázni, de sosem hagyott cserben, hálás jószág. Viszont elkezdtem vágyni, hogy az oúti és az erdei/túra használatot szétválasszam egymástól. Ezirányú tervemrõl beszéltem is egy boltos barátomnak, aki pár nap múlva felhívott, hogy éppen Csepelen van nagykerben és egy Magellan Capella 58-as alu vázat tart a kezében, amit 14500Ft-ért megvenne nekem, ha érdekelne. Persze érdekelt. Aztán elkezdem vakarni a fejem, hogy hogyan tovább.
Most ott tartok, hogy az igényeimet valami nagyon alacsony szinten felmértem, ezekbõl szeretnék valamerre tovább indulni, a kérdésem merre? Mire figyeljek, milyen alkatrészeket, honnét, ilyesmi.

Szóval ami adott:
-egy 58-as Magellan Capella váz
-akarat, hogy én építsem meg
-azt a bringát amit leginkább 2szer félnapos erõs tekerésekre használnék
-természetesen aszfalton (magyar aszfalton)
-szintkülönbségekrõl nem lemondva
-kb évi 4-5000km-t
-nem szeretném az alkatrészeket hetente cserélni
-de a gatyámat sem szeretném kifizetni
-mivel aluvázra teszem, ezért lehetne könnyû az egész
-de grammokat nem akarok számolgatni
Gondolom szükségem van:
-kerékre (felni, küllõk, agyak/ vagy kész kerekek?)
-gumik
-villa
-fékek (Zoggie?)
-stucni (Zoggie?)
-kormány (Zoggie?)
-fékváltókar (esetleg fék és váltókar?)
-monoblokk
-hajtómû (gondolom nekem 3 lánctányéros kellene)
-pedálok (szerintem elsõ körben nem patent, csak klipsz)
-elsõ váltó
-hátsó váltó
-kazetta
-lánc
-bowden
-idõm van (remélem), ha a karácsonyfa alatt fogom befejezni, nem tragédia, csak lehtõleg precíz dolgokból precíz gépet tudjak összerakni, persze, ha szeptemberre minden mgvan, az mégjobb, de a tatár nem hajt.
Mit hagytam ki? Szerintetek mibõl mit, és merre hogyan?
Bocsánat, hogy hosszú voltam! Remélem azért ez így nem túl sok.
Segítséget elõre is köszönöm!

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

Voti egyszer írtad, hogy elkezdted gyûjteni tpresident költséghatékony alkatrésztippeit, esetleg ezt meg tudnád osztani?

Igen megvan és láttam a hirdetését is, ott részletesen leírta a bringája alkatrészeit is. Azt is elmentettem:). Priviben küldöm, nem tudom örülne-e ha ide kitenném.

Kiger

Kiger

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Hello! Kinéztem magamnak egy Decathlon 7.1 jelzésû oútit, 75e-ért. Mégéri, nem éri? Tud vki segíteni?
Elõre is köszi!