Hát mivel ráutaló magatartást tanusítotok ezért bevágom.
Votinak itt is köszönöm a segítségét!
Szóval:
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Szeretnék építeni egy oútit. Ezért gondoltam visszaolvasom a topikot, hogy ne totál analfabétaként kérdezzek, az eredmény az lett, hogy minden lappal egyre tudatlanabbnak kezdtem érezni magam, aztán olyan 30 oldal után, gondoltam pont eleget tudok saját hozzánemértésemrõl, hogy kérdezzek.
A helyzet a következõ: Pár éve rendszeresebben bringázom, teljesen örömbringázás jelleggel, tehát semmi tervezett edzés, felülök és megyek amerre visz az út, vagy annak hiánya. Erre jelenleg egy acél Magellan Crater vázas bringát használok, merev villával, nem ballon gumikkal. Lehet fikázni, de sosem hagyott cserben, hálás jószág. Viszont elkezdtem vágyni, hogy az oúti és az erdei/túra használatot szétválasszam egymástól. Ezirányú tervemrõl beszéltem is egy boltos barátomnak, aki pár nap múlva felhívott, hogy éppen Csepelen van nagykerben és egy Magellan Capella 58-as alu vázat tart a kezében, amit 14500Ft-ért megvenne nekem, ha érdekelne. Persze érdekelt. Aztán elkezdem vakarni a fejem, hogy hogyan tovább.
Most ott tartok, hogy az igényeimet valami nagyon alacsony szinten felmértem, ezekbõl szeretnék valamerre tovább indulni, a kérdésem merre? Mire figyeljek, milyen alkatrészeket, honnét, ilyesmi.
Szóval ami adott:
-egy 58-as Magellan Capella váz
-akarat, hogy én építsem meg
-azt a bringát amit leginkább 2szer félnapos erõs tekerésekre használnék
-természetesen aszfalton (magyar aszfalton)
-szintkülönbségekrõl nem lemondva
-kb évi 4-5000km-t
-nem szeretném az alkatrészeket hetente cserélni
-de a gatyámat sem szeretném kifizetni
-mivel aluvázra teszem, ezért lehetne könnyû az egész
-de grammokat nem akarok számolgatni
Gondolom szükségem van:
-kerékre (felni, küllõk, agyak/ vagy kész kerekek?)
-gumik
-villa
-fékek (Zoggie?)
-stucni (Zoggie?)
-kormány (Zoggie?)
-fékváltókar (esetleg fék és váltókar?)
-monoblokk
-hajtómû (gondolom nekem 3 lánctányéros kellene)
-pedálok (szerintem elsõ körben nem patent, csak klipsz)
-elsõ váltó
-hátsó váltó
-kazetta
-lánc
-bowden
-idõm van (remélem), ha a karácsonyfa alatt fogom befejezni, nem tragédia, csak lehtõleg precíz dolgokból precíz gépet tudjak összerakni, persze, ha szeptemberre minden mgvan, az mégjobb, de a tatár nem hajt.
Mit hagytam ki? Szerintetek mibõl mit, és merre hogyan?
Bocsánat, hogy hosszú voltam! Remélem azért ez így nem túl sok.
Segítséget elõre is köszönöm!