Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

vandorkecske

vandorkecske

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

...Egyébként érdemes elgondolkodni rajta, szükséges-e fékváltókar, ha nem mész sokat vele, a fékkaros+vázváltós konstrukció olcsóbb és ráadásul a bal (elsõ váltás) esetén jobban mûködik, mint a fékváltókaros...

Szerintem ez lesz a megoldás. Rövid távon mindenképpen, aztán közben vadászok az apróban, és gyûjtögetek pénzt.

...Agyak: a Shimano tényleg "nehéz", nem olcsó, nem modern, de valszeg strapabíróbb, mint úgy általában ebben az árfekvésben. Az AmClassic nagyon könnyû, olcsó és hihetetlenül jól fut, de hogy mennyire bírja a gyûrödést, az esõt salakkal, kérdés. (igazából versenyagy) Különben meg nehéz beszerezni az oúti változatát (hátsó agy!).

Hát én strapabírót szeretnék. Akkor marad a Sh, vagy? Zoggie-ban tényleg nem láttam konkrétan oútit, persze ettõl még lehet hogy van.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
A Shimano Tiagra fékváltókar is 9-es és olcsóbb, mint a 105-ös, minõségben kevés különbséggel. Egyébként érdemes elgondolkodni rajta, szükséges-e fékváltókar, ha nem mész sokat vele, a fékkaros+vázváltós konstrukció olcsóbb és ráadásul a bal (elsõ váltás) esetén jobban mûködik, mint a fékváltókaros.
Agyak: a Shimano tényleg "nehéz", nem olcsó, nem modern, de valszeg strapabíróbb, mint úgy általában ebben az árfekvésben. Az AmClassic nagyon könnyû, olcsó és hihetetlenül jól fut, de hogy mennyire bírja a gyûrödést, az esõt salakkal, kérdés. (igazából versenyagy) Különben meg nehéz beszerezni az oúti változatát (hátsó agy!).

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Pedig a golyókat érdemes lenne megnézni, lehet, hogy cserére szorulnak.

vandorkecske

vandorkecske

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
rollingwheels: Hm... Köszönöm a vitatkozást. tpresident agyakra annyi tanácsot adott, hogy 15-bõl kijön egy jó pár, ránéztem, a 105, majdnem belefér, gondoltam erre gondolt. Nem értek hozzá, de a montimon a zoggie bevált, szóval hiszek, különben z gyárt oúti agyat? Árlistákra ránézve hirtelen nem láttam. Vagy hülyeséget kérdezek?

potty: gondoltam rá, hogy adok fel hirdetést, meg is teszem, csak péntekig várok vele, akkor kapok fizetést, remélem. különben más is vígasztalt már azzal, hogy pár hónapja a teljes 105 akcióban volt valami 101-2 ezer Ft-ért.

LóFarkas: igen, azok egy csapágygolyót is képesek tönkrettenni, vagy egy erõmûvet elkeverni.

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

Közben a tanácsaitok alapján a beszerzés elindult. agyak és hajtáslánc vonatkozásában 105 mellett döntöttem.

Hümm... az agyak tekintetében én vitatkoznék... sajnos nekem is 105-ös agyam van hátul, de nam javaslom. Nem éppen egy korszerû konstrukció,normál kónuszos, ami ugyan a házilagos beállítást-kenést megkönnyíti, viszont akár olcsóbban kapsz jobbat, korszerûbbet, szebbet, könnyebbet. Az enyém hátrefelé tekerve iszonyat sivító hangot produkál, és a válasz csak annyi volt erre, h ez ilyen és kész. Ez épp csak fülsértõ, és nagyon ritkán hallod, de azért... na!
A tippem a biker-nél kapható ultralight American Classis avagy Zoggie iparis agyak.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Fogas kérdés a 105 fvkar. Nekem mákom volt, pont kifogtam egy akciós darabot a Probikeban és így 35e volt. Szerintem hirdesd meg az apróban hogy keresel ilyen cuccot. Nekem is így lett kormányom meg stucnim.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
A szállítás Németo-ból Mo-ra sima postai csomagként nem olyan vészes, (kb 20 Euró) de én nem szívesen bíznék semmit a magyar postára...

vittorio

vittorio

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
a neuzer whirlwind 1,0 egyik fontos jellemzõje, hogy ha nagyon akarod sem könnyû nehezebb bringát építeni országúti mûfajban. 12 kg simán megvan.

vandorkecske

vandorkecske

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Közben a tanácsaitok alapján a beszerzés elindult. agyak és hajtáslánc vonatkozásában 105 mellett döntöttem. Viszont a váltófékkar újonnan horror ár. Valszeg a budgetbe nem fér bele egy darabig, viszont az szörnyû lenne, ha 2 hónapig a kedvessel csak az esti pusziig juthatnék el. Szal tudtok valami alternatívát javasolni? ebay-t nézegettem, ott találtam 105-öt átszámolva 25 körül, persze + szállítás, ami meg fogalmam sincs mennyi, mert még nem ebay-eztem sose.
amikre én gondoltam:
-vmi használt vhonnét
-vmi gyengébb minõség, amivel azért tudom használni 1-2 hónapig
-vagy
az ismeretlenek:
vmi=?
vhonnét=?
vagy=?
help me! please!

markodavid

markodavid

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat akkor szerintem a Neuser Wihrlwind 1.0 nál maradok.
Nem rég ültem elösször országútin és nagyon megtetszett azóta, párszor tekertem már 100 km felett is (szerencsére más sporttól megvan az állóképességem) és elhatároztam hogy veszek valami egyszerübbet hogy esténként menni pár kört vagy hétvégén hoszabb egy naposokat menni,mint élmény is jó és edzési lehetõségnek sem utolsó!
Köszi a segítséget!

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
[quote name='markodavid']A konkrét márkák amiket kinéztem:
Merida road 880-16 vagy 850-14
Dema Altivo vagy DC
Neuser Wihrlwind Basic
Neuser Wihrlwind 1.0
Neuser Wihrlwind Aero
QUOTE]

Hali

A Dema-t én sem ismerem. A Neuzer elég tûrhetõ, jó a váz és adekvát a felszereltség is. A Meridáról én is hasonlóképp vélekedem, miszerint a váz alighanem ebben a legjobb, és itthon nagyon jó ár-érték arányúra jönnek ki. Ha nem kapkodod el, kapsz leárazva elõzõ évi modelleket, a Velotrade idõnként kiszórja a készletet potom pénzért.
Ugyanakkor ezekben a gépekben nincs annyi "lélek" mint egy olasz vagy más európai paripában.
Ja és ami a lényeg, hogy az országútisoknál sokszor a Campagnolo-Shimano szet a vízválasztó, mármint a Campások eléggé megkülönböztetik magukat a Shimanosoktól - lagalábbis elég számottevõen közülük.
Ha a Shimanonál maradsz (az általad említettek mind azok voltak) akkor viszont sztem gyûjts még 1 kicsit, vagy végy hitelbe, és 105-ös szettnél ne add lejjebb. Szerintem.
Ahogy látom, komplett gépben gondolkodsz. Én csak annyit teszek hozzá ehhez, hogy egyszerûbb és gyorsabb módja a dolognak, és talán olcsóbb is, de sokkal kevesebb szabadságot ad, mint alkatrészenként hozzájutni fokról fokra.

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás

A konkrét márkák amiket kinéztem:

(Csak az a baj hogy hiába sorolják fel a honlapokon hogy ilyen olyan csapágyas meg váltós meg fékes nem tudom melyik jó?!)
Altrix Wihrlwind 1.0
Dema Altivo vagy DC
Neuser Wihrlwind Basic
Neuser Wihrlwind 1.0
Neuser Wihrlwind Aero

Köszi aki segít!

Szóval, ami az én véleményemet illeti...
A Dema-t nem ismerem
A többi bringát, amit kinéztél tulajdon képen csak a váz külömbözteti meg egymástól, persze van némi felszereltség beli külömbség is, de nem számottevõ. Szóval mindegykik gyártó Taiwanban készítteti a vázait, még is szerintem a merida nyújtja a legjobb minõséget... szóval szerintem a 880 lehet a megfelelõ választás.
De ugyanakkor érdemes lenne elgondolkodni egy használt kerékpáron is, mivel ilyen 120 000 körül egész jó használtakat lehet találni sokkal jobb felszereltséggel...

markodavid

markodavid

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
A konkrét márkák amiket kinéztem:

(Csak az a baj hogy hiába sorolják fel a honlapokon hogy ilyen olyan csapágyas meg váltós meg fékes nem tudom melyik jó?!)
Altrix Wihrlwind 1.0
Dema Altivo vagy DC
Neuser Wihrlwind Basic
Neuser Wihrlwind 1.0
Neuser Wihrlwind Aero

Köszi aki segít!

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Még valami!

Ismeri valaki a 2 Danger bringákat???
Germániába baromi olcsón meg lehet kapni. Full Campa Veloce 900 EUR körül, Ultegrával 1000 EUR körül....

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Sziasztok!

Na kb. 1 hetes szenvedéssel sikerült hozzászólnom ehhez a topichoz! Valami regisztrációs problémám volt...de hála az üzemeltetõknek sikerült megoldani!

Feltöltött kép

Azt hiszem sürû vendég leszek itt, mivel én abszulút országúti fan vagyok.
Nem is tudom hol kezdjem, annyi mindent szeretnék veletek megvitatni...
Elõször is idén kezdtem el 5 év után újra bringázni és jövõre már szeretnék ismét elindulni 1-2 versenyen...
Ki is néztem egy új bicajt: Cannondale R900!
Mi a véleményetek róla?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
tdh mezõnyébe' volt ez a fondríszt karbon.
nagyon tetszett, gondoltam, belinkelem.

http://kep.tar.hu/sa...9736/14563317#2

vittorio

vittorio

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
pedalomanban vettem 1 éve. 4 ezer alatt volt.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Kicsit off: Tudtok ajánlani egy olcsó, de tisztes minõségû dupla szelepes (szingó+autó),nyomásmérõs állópumpát a hazai kínálatból? Az új egysebességesem/fixim (http://forum.bikemag...38&page=2&pp=10) szingószelepes gumijait fel tudom ugyan fújni a minimmel, de f1ngom nincs, mennyi nyomást adagolok beléje...

vittorio

vittorio

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
az lesz az. bár azt hiszem hülyeség volt arra gondolni, hogy ez eltörhet.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
az az alsócsésze:)
a tömitõgyûrûk is néha "L vannak törve"
de azt fene tudja,h miért
az olyan csak arra yó,h amikor rakod fel az alkatrészt,kiessen a helyérõl még könnyebben,mint a sima gyûrû és lehessen vele szívni