Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3129 replies to this topic

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Üdv Mindenkinek!
5 nap kihagyásom volt, köszi a választ de közben kiderült, hogy nem a váltóból jön a kattogás, hanem a nyeregcsõ felõl! Kihúztam, megnéztem, visszatettem... Azóta csend van.
???
Mi lehetett?

Újra gumis kérdésem van. Mivel ezen a bringán amit vettem olyan gumik voltak, hogy 6km után defektem lett vele, ezért átraktam a régi bicajról a Conti Sport 1000-est. Ez színben nem passzol hozzá ezért mindenképp lecserélem. Tulajdonképp megfelelt ez is, de arra gondoltam komolyabb gépre komolyabb gumit vennék. Néztem a Contik közül a Grand Prix 3000-est, erre azt írja, hogy jobb a defektállósága és a gördülési ellenállása is. Ezen kívül még a Tufo peremes szingóit néztem (nem a pehelysúlyuakat), de nem tudom, hogy összehasonlítva a Contival vajon mennyire defektállóak. Segítsetek választani, illetve ha van más alternatíva azt is mondjátok! Fontos lenne, hogy legalább 9 barral lehessen használni (87kg vagyok), jó defektálló legyen, ne legyen dög nehéz.

Ja és még valami: amit lefoglalóztam Wiliert és mégsem lett eladó, most mégis eladó:), azonnal elvihetõ, tegnap telefonált a srác. Akinek kell a száma priviben elküldöm. Szerintem jó vétel.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Szerintem a 900 az 600 és akkor már mindjárt létezik olyan bicó. Ami jó is, szép is, de jelenleg azért a pénzért én inkább Orbeát vennék.

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 posts
Vinkler, most néztem utána, ha igaz, a Cannondale R900-at kérdezted... nyilván azért nem szól senki, mert nem látott még ilyet, én sem. A Mali-nál lehet kapni? A honlapon nem látom, és a nyomtatott katalógusban is az 500-700-1000 van benne. A cég hnlapján láttam, Campa Veloce szet kivéve a hajtás, az FSA ISIS-es (bölcsen). MIndazonáltal -ha-most-én-bringát-vennék- akkor mindenképpen vmi integrált hajtómûveset választanék.

Az R900-at hogy mérik, minden attól függ.
Csak h nem mondd, h senki se válaszol :beer:

Na most h jobban megnézem, integrált a hajtómû. így jobban tetszik:)

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 posts
Nekem mondod!

Én most 94-97 kg-s vagyok... Amikor versenyezgettem 69 kg voltam, szerinted megérzem....?

Jövõre szeretnék visszatérni és ezért kezdtem idén tavasszal újra edzegetni és ezért akarok egy új bringát. Olyat amit már kérdeztem, hogy mi a vélemény, de no reaction!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Vinkler: Rakd rá egy rendes mérlegre!!! tuti,h 10 kg felett lesz! Az jobb alkar nem a legpontosabb mérleg...

Az én Ultegra-van, 1450g-os kerékszettel szerelt Author-om(váz: 1380g Villa: 360g) is 8.8kg...képzelj el e olcsóbb vázat(1500-1800g9, alu v. karbon villával(400-550g) Tiagra szettel(+200-300g), egyszerûbb kerekekkel(1600-1900g)...simán 10.5kg-nál járunk. Ezzel is lehet úg menni a hegyre mint az álom...ahol nagyon-nagyon-nagyon sok súlyt meg lehet takarítani az Te magad vagy!
Idén kis odafigyeléssel 2-3kg-al könnyebb vagyok, mint a tavalyi szezonban, harmadannyi hegyi edzéssel is úgy bírom a hegyeket, mint régebben.
Nagyon sokat számít 2-3kg is!!!
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 posts
Szerintem egy országúti gépnek manapság meg kéne állnia max. 10 kilónál!

Az én õskövületem sem nyom többet....CrMo váz+villával...

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Most már jó!
:-)

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Valami nem OK. Nem látom itt a hozzászólásaimat...
De miért???
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Az a 12 kg mocskos nehéz sztem... Ugyanennyit nyom egy hasonló árban levõ merevvillás monti.

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 posts
10,5-14kg...
...s ebben a szakágban - tudomásom szerint - a jó súly max 9-9,5kg...

markodavid

markodavid

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
12 kg?komoly?
Hány kb szokott lenni egy ilyen árfekvésü (80-120 ezer) bicaj?

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 posts
Egyébként én is kérdeztem a minap valamit....Feltöltött kép

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 posts
Hááát! Nem ártana alkudni szerintem....

Hát nem mai darab lehet, kérdés, hogy mennyire leharcolt és mivel ez az aluváz (tudomásom szerint) hajlamos a repedésre,törésre érdemes lenne átnézni...
Ha a váz rendben van és látszólag nincs leharcolva, akkor szerintem megér 100 000 körüli összeget...

vandorkecske

vandorkecske

vendég

• fórumtag
  • 79 posts

Ne fenyegess vandorkecske!Feltöltött kép

De. :)

Jó bringának tûnik, kérdés mennyiért adja?????

130, az egyik hirdetésben benne volt. Beszéltem vele telefonon, szimpatikus srác, szerintem még lehetne alkudni belõle.

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 posts
Ne fenyegess vandorkecske!Feltöltött kép

Jó bringának tûnik, kérdés mennyiért adja?????

vandorkecske

vandorkecske

vendég

• fórumtag
  • 79 posts

Most van egy eladó Ultegra 39e-ért az augi Bikmak aprójában. Ide vésem a csávó számát, csak nem öl meg érte hogy segítem a bizniszét: 30/4917439

Köszi! :)
El is adta a srác. :(
rollingwheels: nekem szerencsém volt a zagyakkal eddig. :) csak egy ment tönkre, az is tisztes halált halt 10 év után. Bár a critical mass alatt a szabadonfutó lett szabadonfutó, én meg rollerezhettem végig. :)
Itt a lentebb említett hirdetéshez egy másik link, egy kicsit részletesebb leírással. Nem karom a társaságot érdektelen dolgokkal spamelni, de tényleg szeretném tudni, hogy szerintetek ez milyen vétel lehet, mert a végén még visszavitetem a meglévõ alkatrészeket és bevásárolom ezt:
http://bikemag.hu/ap...hp?siteid=42315

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 posts
http://www.faradyker...hp?p=4&o=1&k=12itt láttam American Classic/Zoggie hátsó agyat.
Amúgy nekem Zoggie agyak (igaz, az erõsebb fajta) vannak a montimban és a tandememben is, és mindent nagyon bírnak. Tényleg. Monoblokkot már kellett cserélnem a montimban kétszer is, az agyak meg mint újkorukban.
Ettõl jobb vételt kevesebbet találtam eddig, pedig...

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Most van egy eladó Ultegra 39e-ért az augi Bikmak aprójában. Ide vésem a csávó számát, csak nem öl meg érte hogy segítem a bizniszét: 30/4917439

vandorkecske

vandorkecske

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Egyébként errõl mi a véleményetek? Nekem így tudatlanul nagyon olcsónak tûnik.
http://bikemag.hu/ap...hp?siteid=42501

Vinkler: ezek szerint te járatos vagy ilyen külföldrõl rendelõs történetekben. Megjegyeztem!

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 posts
A fékváltó karral kapcsolatban csak annyit, hogy a bike-components.de-n a 105-ös 155 EUR (39.000 HUF) a Tiagra 145,9 EUR (37.000HUF). A postaköltség 7.000 HUF Azt érdemes figyelni, mert vannak jó akciók, de máshol is érdemes szétnézni...