Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Szume! A Nagyváradtéren van egy biciklibolt a sarokban, sajnos a nevére nem emléxem, de a tulaj campa-mániás. Próbáld!

Üdv:G.Pityu

Errõl tudtok valamit??? Hol van ez? Én itt lakom, és nem tudom.

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
a Campa fékváltókar párban ennyi...
amúgy www.biondobike.hu irányadónak sztem kb jó

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás

1.Ma is jól körülnéztem, szerintem egy alu vázat fogok venni újonnan, de még nem tudom, milyet. A Peugeot ilyen hamar törik? Miért? És a többi? Járjuk körül ezt a váz témát, mert akarok egyet!

3. Fékváltó: melyik a legolcsóbb?

Nekem eltört két peugeot váz ezért én nem vennék olyat, nem is olcsó. Persze a családban van másik kettó azok CroMo-k és semmi bajuk de mondjuk nem is mennek vele évi több mint 20e km-et...

Egyébként nekem nem azért tört el egyiksem mert szar volt az anyaga, hanem mert elcseszték a csõméreteket és feszült az egész lehet hogy én fogtam ki 2x szart nem is lenne vele semmi bajom ha a forgalmazó normálisan állna a gari érvényesítéséhez. (eltörik akkor nem kéne 3 hónapot várni a csere vázra)
Inkább mali-t vegyél vayg meridat azt hamarabb kicserélik ha gond van vele.

A legolcsóbb fv-kar a Campagnolo Xenon ami 19900 Ft (9-es) és adnak hozzá bowdenkészletet is (campat)

És pycycle a TUFO nem 5-8e hanem 3e-15e szóval már van 3000-ért is !!! nem tudom ti hol vásároltok ??? :-\

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Grimus: nem kell mindent készpénznek venni, vannak akik panaszkodnak a Peugeot vázakra, lehet hogy van benne valami, kiválasztás kérdése, nekem is van egy Performance 600-asom, semmi baj vele, pedig nem kímélem (edzõbicaj), neki esett már pl. fal élének is és csak a festék ment le róla, többi alu-váz biztos behorpadt volna --mivel könnyûek, jó vékony falúak. Tehát nagyon strapabíró, bár nem könnyû. Aki komolyabban akar tekerni versenyre menni, annak kapásból nehéz, de aki nem, annak szerintem megfelelõ. Hasonló olcsóbb kategória még a Merida, Schwinn-Csepel (kb. 30e), ezekre még nem hallottam panaszt, de pl. a Giant alap váza is kb. 60-70e körül.
A szingós gumi: egybe van a külsõ-belsõ, elõnye a súlya és a kedvezõ menettulajdonsága, hátránya ha defekt van (az pedig rendesen szokott lenni). Ha kilyukad meg lehet ragasztani, de hát azért nem a 100%, arról nem szólva le kell ráncigálni a felnirõl. Külön felnifajtára lehet csak rátenni ragasztással, maga a szingós kerék is könnyebb. Létezik már olyan szingó (Tufo), ami peremes felnire tehetõ, de a defektprobléma a költség felõl itt is fennáll (5-8e Ft).
Elérhetõ Mo. csak e két márka fékváltókarja, a legolcsóbb a termékcsaládok legalja (pl. Sora). Még tudok a Mavic elektromos fékváltókarjáról, de kötve hiszem, hogy be tudnád szerezni.

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
1.Ma is jól körülnéztem, szerintem egy alu vázat fogok venni újonnan, de még nem tudom, milyet. A Peugeot ilyen hamar törik? Miért? És a többi? Járjuk körül ezt a váz témát, mert akarok egyet!

2. Hogy néz ki a szingós gumi? Milyen felni kell hozzá? Errõl bõvebben, mert ehhez sem értek

3. Fékváltó: melyik a legolcsóbb? Ebben csak Campagnolo és Shimano van?

Köszönöm a segítséget!

Ja, nem tudom, mire írtátok, hogy még nem is tekertem, mert minden nap feltekerek a Hármashatár hegyre mtb-vel, és azon gondolkodom, hogy a kistányért leszerelem, mert nem használom ;)

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Country-nak igaza van kizárólag a merevség és a könnyen cserélhetõség játszott szerepet meg persez könnyebb is, mert kisebb helyen van 2x annyi anyag mint kéne, meg dió helyett rózsa meg stb...

Ja télleg szépek a peugeot vázak de nem annyira tartósak. én 1 év alatt kettõt törtem el úgy, hogy télen nem is bringázom. És nem is szoktam oútival DH-zni... szóval ha az án 59kg-m alatt eltört akkor képzeld meddig bírná a te 90 kg-dat ?! ;D ;D ;D

Eleinte különben nekem sem tetszettek az A-head-es stucnik de mióta láttam superoveres-t imádom õket ;D ;D

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
hát technikai dolgokba nem szívesen mennék bele mert részemrõl csak azt hiszem el amit látok is, ebben az esetben amit érzek de szerintem sok más minden mellett az is szerepet játszott hogy merevebb könnyebben kezelhetõ és mostanság használatos integrált csapágyaknál már kikerülhetetlenné vált. végképp
a meridat meg vedd meg mert mindjárt itt a tél és te még nem is bringáztál
; ;)

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Eléggé ráfeszültem a témára :)
Találtam Merida 850-es vázat 19900-ért, és ebben villa is van, és garancia is, szerintem ez tökéletes!

Nekem nem tetszenek a mostani MTB-re hajazó stucnik, miért nem hagyták meg a régiket? ???

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
hát én nem láttam ott száz alatt bringát.

a beledugós stucni leginkább az alapméretes fejcsövû vázakba illik ma már az o.úti vázak nagy része középméretes.

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Most kaptam egy infót, hogy 45 kötül árulnak a Kerékvárban oótikat. Ott van is ismerõsöm, õ talán segít. Azért a Peugeot alu vázak nagyon jól néznek ki. A mostani alu villákra csak olyan külön feltehetõ stucnit lehet tenni? Nincs olyan, amit beledugsz és még jól is néz ki? A klasszikus stucnikra gondolok.
Hát, lehet, h jobban járnék egy új vázzal...

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
sokmindent.
pölö, hogy az eredeti villája van-e hozzá ha nem akkor miért nem volt-e átfújva a fejcsövet nincs-e kinyúlva és cromonál sajnos azt is meg kell nézni menniyre rozsdás ha az. belülrõl is.

a ridebike tényleg a hajti meg hát futár cég és ezt asszem nem is kell tovább ragozni

ha ennyire ragaszkodsz ahhoz a pözsóhoz azért illene tudni a típust is.

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Majd végigjárom az üzleteket.
Használt CrMo Peugeot váz 105-ös átdobóval 15-ért megéri?
Mit kell megnézni egy használt vázon?

A Ride Bike egyébként elég pontosak, szervízben pedig a Hajtás Pajtást ajánlom a Lónyai utcában. Ez nem nagyon tartozik ide, de nagyon rendesek! És oúti fanok! :-)

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
A ridebike-tól szedtem ahhol eddig tapasztalatom szerint a neten az adatbázisban lévõ cuccok 99.9% fedi azt az adatbázist amivel a boltban dolgoznk (mivel ahogy láttam rendes raktárnyilvántartó-számlázó software-ük van) de javítson ki valaki ha nem így van!

Én igyekeztem párban írni a dolgokat a féket nem figyeltem de mivel 5000-ért már majdnem tiagrát kapni gondolom, hogy az is pár.
A villát tényleg kihagytam.

De igazából csak az akart a lényeg lenni, hogy össze lehet rakni egy új bringát 100e körül, úgy hogy nem full 300-assal van szerelve és még használható is :-)

Szóval harászán a dologra egy kis idõt boltról boltra jár akkor biztos megtalálja, hogy mi hol az olcsóbb mit hol talál még. Amikor az elsõ versenybringámat építettük (inkább fater építette) õ ezt csinálta mivel nem volt rá túl sok pénzünk... és kevés pénzbõl is lehet jót összerakni csak akkor kicsit többet kell utánna járni a dolognak.

Módosítás: Ja a fék télleg csak az elsõ, de tektro már van 1990-ért :P

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Coyote!

Jo a lista, par kiegeszites:
A fek arak egy darabra vonatkoznak, nem parra.
Villat kihagytad.
Ezeknek az alkatreszeknek a nagy reszet kb. 5 eve nem gyartjak, be lehet szerezni oket, de nagy mak kell hozza.

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Coyote!

Jo a lista, par kiegeszites:
A fek arak egy darabra vonatkoznak, nem parra.
Villat kihagytad.
Ezeknek az alkatreszeknek a nagy reszet kb. 5 eve nem gyartjak, be lehet szerezni oket, de nagy mak kell hozza.

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Coyote, nagyon köszi a listát, megfontolandó.
Mégsem veszem meg azt a régi bringát, mert nem értek hozzá, és a végén még veszek egy olyan cuccot, amivel nem tudok semmit sem kezdeni.
Voltam ma a Hunyadi János utcában, ott van egy bicajbolt, és ott láttam egy használt CrMo Peugeot vázat 15e-ért régi 105-ös átdobóval. Megéri?

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
akkor sem tudsz meggyõzni :P belsõ 500ft vs tufo ...??

ha követném a példádat már tele lenne a garázs szingókkal amiket nemisolyan olcsó 1500 min. defektjavítóval teletrutymóztam

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Szerintem ha van 80e frointod akkor hozzá raksz még egy kis pénz és veszel így egy bringát:

kerék:
agy elsõ RSX 32L : 2900
agy hátsó RSX 32L 8-as: 5490
felni (kb 3000/db) : 6000
küllõ 64db : 2900
----------
17290
hajtás:
hajtómû RSX 52/42 170 : 9990
monoblock BBUN 52 : 5490
fogaskoszorú : 5990
átdobó Sora : 4390
váltó Sora : 4990
lánc HG50 : 3290
váltókar bilincses kb : 2500
-----------------
36640

fék:

fékkar Shimano 300EX : 2580
fék Shimano 300 EX : 2490
---------
5070
és a többi :
kormány (pl B+): 4000
kormcsap (FSA): 5690
stucni kb: 3000
nyeregcsõ : 2500
nyereg : 3000
gumik+bowdenek: 7000
---------
25390
Tehát akkor összesen mondjuk egy mali vázzal:

váz : 25400
kerek : 17290
fék : 5070
hajtás : 36640
többi : 25390
------------
109790

Persze ezen az áron lehet csökkenteni ha mondjuk veszel használt féket, hajtómûvet Pl van egy ismerõsömnek rx100-as áttétele bbun72-es monoblockkal most adja el 10e-ért ez jobb minõségû mint amit oda írtam újat és még spórolhatsz is vele 5500 Ft-ot.

Ja az összeszerelést kihagytam de az már nem olyan vészes pár a bringa árához képest...

Az árakat a ridebike-bol vettem mert náluk van fenn a neten de lehet, hogy msáhol olcsóbb vagy leértékelés van vagy nem tom ....

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
http://www.campyonly.../2002/puch2.jpg

Valahogy így néz ki, nagyon szép!
Elbír ez engem?? 90kg... :P

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Puch(2): CR-MO váz 55x55, 90-es stucni,
COMPAGNOLO szett, 14 sebességes, nem pozícionált,
kerékagyak régi 105-ös, DT küllõk, pedál nincs
MAVIC, WEINMANN felnik
Shimano 600-as hajtómû, 170 hosszú és 39-52-es áttétel.
Irányár 27 ezer ft.

Retro bike, yeah!

Szerintem ennyi pénzért... Csak haza tudjak vele tekerni.

Pedál nincs... ::)

Lesz országútim! ;D ;D ;D