Grimus: nem kell mindent készpénznek venni, vannak akik panaszkodnak a Peugeot vázakra, lehet hogy van benne valami, kiválasztás kérdése, nekem is van egy Performance 600-asom, semmi baj vele, pedig nem kímélem (edzõbicaj), neki esett már pl. fal élének is és csak a festék ment le róla, többi alu-váz biztos behorpadt volna --mivel könnyûek, jó vékony falúak. Tehát nagyon strapabíró, bár nem könnyû. Aki komolyabban akar tekerni versenyre menni, annak kapásból nehéz, de aki nem, annak szerintem megfelelõ. Hasonló olcsóbb kategória még a Merida, Schwinn-Csepel (kb. 30e), ezekre még nem hallottam panaszt, de pl. a Giant alap váza is kb. 60-70e körül.
A szingós gumi: egybe van a külsõ-belsõ, elõnye a súlya és a kedvezõ menettulajdonsága, hátránya ha defekt van (az pedig rendesen szokott lenni). Ha kilyukad meg lehet ragasztani, de hát azért nem a 100%, arról nem szólva le kell ráncigálni a felnirõl. Külön felnifajtára lehet csak rátenni ragasztással, maga a szingós kerék is könnyebb. Létezik már olyan szingó (Tufo), ami peremes felnire tehetõ, de a defektprobléma a költség felõl itt is fennáll (5-8e Ft).
Elérhetõ Mo. csak e két márka fékváltókarja, a legolcsóbb a termékcsaládok legalja (pl. Sora). Még tudok a Mavic elektromos fékváltókarjáról, de kötve hiszem, hogy be tudnád szerezni.