Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Hétfõn megnézem azt a peugeot boltot.

Az új schwinn váz:

Nem túl jó kép, de lehet rajta látni, hogy az üléscsõ mögött van egy hátranyúló csökevény...

Nem tudom berakni a képet... Itt a link:
http://www.bikemag.h...hp&image_id=877

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Van MICHE -is ami gyárt campa kompatibilis agyat csak nem tudom, hogy hol tudsz hozzájutni, talán a peugeot-ba van.

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Hû, azért ez picit sok! Nincs olcsóbb hátsó agy, amire rámegy a campa fosaskoszorú?

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Campat a biondobike is forgalmaz ha jól tudom, de ha nem akkor náluk általában van minden ami a másik kettõnél "éppen elfogyott".

Ja a legolcsóbb hátsó agy campas az olyan 16e körül van. (mirage) ha már minden campa akkor vegyél campa láncot is, mert az az igazi ;D ;D ;D

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
http://www.biketaiwa...?seq=2&Anchor=C

na itt van minden
kérdés hogy ki és milyen márkanéven forgalmazza (ha egyáltlaán forgalmazza)
sztem neten bármit meg lehet tudni és/vagy venni

(ha nem mûködne elsõre a link, akkor állítsd le, majd frissítsd fel az oldalt!(

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
A Campagnolot forgalmazza a Mali és a Biketrade97-is. Hívd fel õket árügyileg

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Sziasztok!
Láttátok már a komolyabb schwinn alu vázat? 30 ropi, adnak hozzá fsa f.csapágyat, és alu villát. Az egész future aerodinamikus!
A kerékár, amit írtatok az nagyon jó, azon nem fogok változtatni, max. annyit, hogy 36 lyukas felnit, mert az azért jobban elbír, gondolom.

Ja, a hátsó agy milyen legyen? Ha veszek egy campa fv-kart, ami 9 sebességes, akkor azt nem fogom 7-8 sebességre lebutítani. Szóval egy 9-es fogaskoszorú, szintén Xenon, ahogy a váltó is, de agyban sem fogok 10-nél olcsóbbat találni, gondolom.

Ahogy számolgattam, tényleg csak a fékeken tudok spórolni, a többinek xenonnak kell lenni, ha nem akarok barkácsolni, amit tényleg kihagynék.

Kemény dolgok ezek.

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
akkor bocs
de én úgy tudtam...
no mind1

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
nem akarok kategórikusan nem-et mondani de a Xenon hajtómûvem bármelyik négyszöghöz passzol ergo ???

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

ha 40nnel utazol montival azt megnézném. virslivel más...

Azért térek át az oútira, mert jól tudok tekerni... Ha hiszed, ha nem :-*

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
vigyázz, mert a Campa négyszögtengely se olyan mint a többi négyszögtengely => Campa hajtómû Campa középcsapi (bár bizti gyárt más is ilyen szabványút, csak tudjál itthon venni :-\ )

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
:o :oNa erre én is kiváncsi vagyok!!! Monjuk 21' kerekekkel gondoltad?? ;D

vendég__*

vendég__*
  • vendég
ha 40nnel utazol montival azt megnézném. virslivel más...

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Egyetlen kívánságom van, legyen minél könnyebb (max. 9 kg), mer ezzel a tetû fulltelós caprine-nal (kb. 13,5-14 kg) 34 fölött má kiköpöm a tüdõm. (Mongyuk a váz is kicsi rám, de ez már más tészta.)

Hehe, ha valaki 34 fölött kiköpi a tüdejét, az ne magyarázzon. Nem érdemes ilyen dumával savazni a montikat, 40 az utazó sebesség, de 50-et simán beletekerek!

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás

Jó, de mondjuk mekkora tétel a 7-es és 9-es fogaskoszórú közötti különbség? Sok?

Van róla egy táblázatom majd felrakom ha hazajöttem. na megyek vacsizni sziasztok !

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Akkor Campa agyak 9-es fogsorral, váltóval és fv-karral. Fékben biztos, olcsóbbat veszek, mert az nagyon drága egyenlõre. A xenon hajtómû még nagyon tetszik.

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
A campagnolo és a sh. fogaskerekei között nem ugyanannyi a távolság. (és lehet h a válók sem u.úgy húznak, mint pl SRAM vs. Sh.)Sszóval a biztos az a "homogén rendszer", de meg lehet házilag variálni a dolgot (kicsit csiszolni kell a fogaskerekeken, mert azok se u.olyan vastagok, és át kell az egészet távtartózni)
De 9-es váltókarral 9-es rencit értdemes mûködtetni. Lehetne pl 7-est is (a váltónál jól be kell állítani a szélsõ pozíciókat), de lehet hogy nem pont ugyanolyan a távolság a 7-es és a 9-es rendszer fogaskerekei között (bár ha már áttávtartózod, akkor mind1...), és akkor nem fog precízen váltani
Lehet hogy kicsit túl bonyolult voltam, bocs...

bye
Prefi

Ja, és ne feledd! Campa és a Sh. Kazetták nem egyformák, tehát Campa pl agyra nem megy fel Sh. fogsor!

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Jó, de mondjuk mekkora tétel a 7-es és 9-es fogaskoszórú közötti különbség? Sok?

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Lehet használni csak at kell méretezni a közgyûrûket, meg campa váltó kell hozzá, nem egy bonyolult dolog. Én sokáig használtam a télimen shimano 7-est campa 8-as fvkarral aztán meg 9-es karral.

az a lényeg hogy ugyanulyan közökre legyen a fog mint a campa 9-esnél, és a maradék részt meg ki kell hézagolni.

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

A legolcsóbb fv-kar a Campagnolo Xenon ami 19900 Ft (9-es) és adnak hozzá bowdenkészletet is (campat)

És a Campa fv-karral lehet használni Shimano sorat? Mert az olcsó... viszont az nem 9-es? Mondjuk a xenon váltó szett így is kevesebb, mint az alap shimano fv-kar, tehát ez szerintem marad.
Egyébként nagyon rendesek vagytok, hogy így segítetek. Trek 1000 vázat nem lehet külön kapni?