Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Igaz lehet az 1990-n de csak villával és steirunggal + nyeregcsõbilincsel együtt.

Pcycle amit Te néztél az egy mali váz volt nem fondriest ;D

Használtan lehet 20e-ért carbont találni sõt 31e ért újat is ! ;D ;D és nincs más anyagból !

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Én speciel 1400gr körül mértem (analóg konyhai mérlegen, ezért nem volt teljesen pontos) 54-es méretben a Megaplus-t. (Kormánycsapággyal és nyeregbilinccsel volt 1650gr, ezt digitális mérlegen mértük.)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Ilyen nincs hogy az olasz vázak úgy ahogy vannak jók, az attól függ..., egy rakás olasz gyártó van! A Fondriest viszont valóban a legjobbak közé tartozik (sokak szerint a legjobb). Amirõl itt a fentebb szó volt, az az alapváz és 1990 gr., elég nehéznek számít 120e-ért. Az igazán jó és könnyû vázaik 200e felettiek. Ez az egész váz és kerékpár kérdés az igényektõl, használati formától függ. Mi számít neked fontosnak. EGy nagyon jól megépített, de nehezebb váz többért, vagy egy valamivel kevésbé kidolgozott, de könnyebb. Azok a nüansz dolgok, amik egy Fondriest és egy Trek között vannak, csak a versenysportban számítanak talán valamit. Egyébként pedig a könnyûek közül mindkettõ márkában elrepedhet, eltörhet!
A villákat pedig javítani nem lehet, mert nem szabad! 20e-ért nem kapsz karbonvillát, mégha rá is van írva, az valami más anyag. Az igazi azért jó mert könnyû és jó az erõátadó tulajdonsága.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Szerintem mindenki igyekszik lépést tartani az újdonságokkal és persze emelett igyekszik megismerni a régebbi cuccokat is és az, hogy kinek mi tetszik pl egy régi record agy vagy egy új az elég szubijektív dolog és nem zárja ki azt, hogy valami másból meg a régi ne tetszen és az új igen.

Szóval akkor én inkább egyik sem és mindegyik
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Ezt miért én tudjam?
Lehet, hogy valaki a retro gépeket dicséri, és az új dolgokat teljesen elveti. Ha ez fennáll, akkor attól a személytõl hiába kérdezem az új gépek technikai dolgait, úgyis negatívab fog hozzá állni...
És fordítva...

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás

Egy dolgot azért nem ártana tisztázni, és ezzel nemszeretnék senkit sem megbántani:
Jó lenne tudni, hogy ki, mennyire konzervatív, vagy modern felfogást képvisel a biciklik területén.

mi számít konzervatívnak és
mi modernnek ?? ??? ::)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
ha grammfejû vagy jobb a krabonvilla, de az tény, hogy nem javítható. mondjuk az alu sem könnyen..
cromoly villa rulez!!

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Egy dolgot azért nem ártana tisztázni, és ezzel nemszeretnék senkit sem megbántani:
Jó lenne tudni, hogy ki, mennyire konzervatív, vagy modern felfogást képvisel a biciklik területén.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Carbon villa: merevebb, könnyebb, könyebben törik javíthatatlan, szép, divatos

Valamit kihagytam ?!

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Azt hiszem, beérem egy Trek biciklivel, egyébként már megvannak a 2004-es modellek.
Más: voltam ma(is) a Corratecben (van ott egy ismerõsöm), és láttam egy Time karbon villát 20e-ért.
Miért kell karbon villa? Miért jobb-ha jobb-, mint egy aluz, vagy vas?

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Jogos, a Lampre utánzatot kifelejtettem bár szerintem nagyon csúnya.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Olasz vázat azért, vegyél mert az olyan mint az autóknál a ferrari vagy a porsche vagy a nem tom mi... szóval más a geometriája (nevezhetjük korszerûnek ;D ;D) rövidebb a tengelytávja ezáltal fordulékonyabb. szebb... stb...stb...

Egyébként villával együtt (alu) olyan 120e körül van + a mérõszallag ;D ;D a színválaszték meg elvileg 4 nem három, mert piros,kék,fekete, meg lampre csapat szinû ;D ;D ;D

a Csõ pedig hm asszem Deda de javítsatok ki ha nem.

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Miért vegyek olasz vázat?

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Nem is kell 120e elég "csak" 105-ig gyûjteni :)

Fondriest, alu, kormánycsapággyal és még a váz szinét is megválaszthatod 3 szín közül :)
De átvenni csak mérõszalaggal felszerelve és lemérés után szabad :)

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás
OLasz váz 120e? Hol? Milyen anyagból?

8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
semmi csak olyan volt mintha egy propaganda füzetkét olvasgatnék.

Na mind 1. Egyébként ez a geom dolog szerintem minden gyártóra igaz aki nem az 5 évvel ezelötti árukészletét árulja. szóval ha már 70e akkor kicsit még rádobsz és 120e ért már olasz vázad van ;D ;D ;D

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Szerintem senkinek sem kéne az agyát belekeverni ebbe a témába. A trek vázakra élettartam garancia van, ez tény. A csövek változó falvastagságúak etc., tehát ezek sem a múlt évezredi formát képviselik. Mi is a problémád?

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás

benne van a korszerû geometria és az élettartam garancia. Azt hiszem, ez megér ennyit. A többi cucc pedig nem hiszem, hogy 100 alatt kijönne. Nézd meg a többi bringát,

Ezt valami prospektusból szedted vagy átmosták az agyad a nellában ??? ;D ;D

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
A trek váz villával 70e huf. Ebben benne van a korszerû geometria és az élettartam garancia. Azt hiszem, ez megér ennyit. A többi cucc pedig nem hiszem, hogy 100 alatt kijönne. Nézd meg a többi bringát, ebben az árfekvésben nem találsz jobbat.
Vagy mennyibõl lehetne kihozni a többi alkatrészt? Campa és Miche cuccokkal ki lehetne hozni 100 alatt?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Ne siessétek el a bicajvételt!! (saját tapasztalat) Hónapokig nézelõdni, mert bejöhet valami soha nem várt dolog. Pl.: Nellában nagyon sokáig ki volt téve Trek 2300-as de Shim Dura-ace-szal szerelve 550e-ért!! használt csak a nyereg, meg ilyesmi volt rajta (egyébként 1milla fölött). Léteznek kevésbé ismert márkák (Corratec, Gitane, stb.), amelyek olcsóbbak.
Grimus: nem tanácsolom, hogy ahogy kitették a Trek 1000-est vegyes szettel megvedd, egy idõ után megbánod, a Sora nem rossz, strapabíró, de elég nehéz és kimenõ 8-as rendszer!! És rátesznek egy-két hulladék alkatrészt is. Kifizetsz érte kb. 180e (ha nem lesz több) és nem az igazi. Szerintem Tiagrásat (vagy Campa Mirage-t) vegyél és csak tavasszal, vagy télen lefoglalod és elviszed tavasszal. A gyárilag (pontosabban boltban) összeállított keró mindig jóval olcsóbb, mintha te állíttatod össze velük! De: egy-két alkatrészt átcserélnek. Minden alkatrészt át kell nézni, mert néhol keményen spórolnak a külsõvel, stucnival, nyereggel, meg ilyen dolgokkal.