Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3129 replies to this topic

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
SzuME: eléggé elméretezted az árat, MAgellán Capella újonnan sem ér ennyit, a Centaur szett jó, de egy ilyen vázra túlzás, szerintem külön eladva jobban jársz.
Eddie: szerintem ha van egy kifogástalan CAAD5-ös Cannondale-d, nagyon örülj neki és egy ilyen ritkaságot ne akarj elkótyavetyélni valami olasz vázra. Elég nagy marketinges siker ez az olasz váz õrület, de nincs mögötte annyi aranyfedezet. Pld. egy mai jó Colnago váz kb. a kétszerese egy hasonló jó egyéb márkának és nincs (nem is lehet) benne kétszeres elõny, + meg se tudod fizetni (ld. Corratecben kitett karbon példányt 760e!!). VAgy egy régi fémvázas, használt Colnago vázat 80-120e Ft-ért akarnak adni, nonszensz...

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts

jaj jaj egy oldallal vissza írtam, hogy pont ilyen vázas bringát szeretnék?. Nincsen valami régebbi szetted amit rá tudnál aggatni a vázra? És akkor olcsóbb lenne?. Mennyiért vetted a vázat?

Sajnos nincs regebbi szettem. Ugy emlekszem, hogy 35-ert vettem a vazat.

Merida CX500

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Az a helyzet, hogy annyira megtetszett a montizas, hogy tulkoltekeztem ra, mert ugy gondoltam, hogy bejon egy uzlet. Aztan nem jott be :(

Merida CX500

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,566 posts
jaj jaj egy oldallal vissza írtam, hogy pont ilyen vázas bringát szeretnék…. Nincsen valami régebbi szetted amit rá tudnál aggatni a vázra? És akkor olcsóbb lenne…. Mennyiért vetted a vázat?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Mi történt, Szume? Ennyire bejött a montizás, hogy az oúti nem is kell? Mintha láttam volna, mikor megvetted a nyerget, vagy három hete... Vagy csak találtál egy jobb oúti gépet olcsón?

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Ha mar gepvasarlasrol van szo:
Van egy elado gepem. Kb. 3 honapja raktam ossze, van benne 500 km. Tovabbi info itt:http://apro.bikemag....hp?siteid=59105

Merida CX500

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 posts
Hali

Kérdezek én is :)
Használ valamelyikõtök Dura-Ace 7700- as féket? Nem a mostani 7800-ast, hanem az elõzõt. Most láttam 30 rugón belüli áron, gondolom, rajtamaradt a kereskedõn. Utánaolvastam már, de valami közvetlen tapasztalatnak jobban örülnék. Jelenlegi gépem Achilles- sarka alighanem a Shimano RSX fék, ami cserébe, hogy jó nehéz, még alig fog ráadásul. Szóval?

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
Gondolkodom rajta. Most láttam egy jó kis Fondriest Luxtert a Biondoban. Viszont ahhoz el kéne adnom a lakást családostul.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,566 posts
Kezd úgy az egészet, hogy eladod nekem a vázat :bananadan vagy esetleg mindent :).

vittorio

vittorio

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
tartsd meg a vázat, vagy ha másikat akarsz akkor számíttasd be. matuz: nekem drágának tûnik

centaur és chorus: esetleg kombináld a kettõt. szerintem a fékek, az átdobó, hajtómû bátran lehet centaur. egyébként a p-nívó idei bringája is vegyes centaur chorus volt.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
Üdv!

Azon gondolkodok, hogy mire cseréljem le a már öregedõ gépemet. Három éve vettem használtan. A váz egy Cannondale alu váz rajta vegyesen Campa és Shimano felszereléssel, 8-10 évesek. Amit vettem hozzá az egy teljes hátsó kerék, csatornafedél 15cm mélyen megtette a hatását, Mirage agy, Mavic felni és egy Xenon fékváltókar.

Ha továbblépek, akkor szeretnék nagyobbat ugrani, persze ésszerû határokon belül.

A kérdésem az, hogy Campagnoloéknál a Veloce, Centaur és Chorus szett közül melyiket éri megvenni. Ugyanis a Centaur majdnem a felébe kerül a Chorusnak. Szerkezetileg a Spare parts pdf alapján a Veloce-tól lefelé, illetve a Centaurtól felfelé nagyjából egyformák a szettek. Értem ezalatt fõképpen az agyakat. Egy boltos és volt versenyzõ nekem azt mondta, hogy Õ a Chorust ajánlja mint a legjobb vételt teljesítmény és tartósságot tekintve. Szerinte egy Chorus szett addig elég lesz nekem amíg én bringázni fogok. Jó ez kicsit túlzás, de azért jelent valamit. Évente 6-8 ezret megyek csak. Ennyit kellene kibírnia.
Az itt belinkelt német oldalon a Centaur jóval olcsóbb mint a Chorus. Megér annyival többet az a szett? Veloce ráadásul cserélhetõ csapágyas agyakkal bír.

A másik a váz kérdése. Olasz vázat szeretnék. Colnago vagy Pinarello a kiszemelt. Érdemes erre költeni vagy maradjak a kifogástalan Cannondale vázamnál. Ez egy CAAD5 váz. Évjáratát nem tudom.
Mivel több mondjuk egy Colnago Dream váz ennél? Tartósabb? Milyen kategóriát érdemes megcélozni? Igaz hogy bitang drágák újonnan. Colnago

Jelenleg több lehetõség van:

1. Marad a váz (egyelõre) és veszek egy szettet. Csak az a kérdés melyiket?
2. Váz (matuzmaster.hu) és szett csere. Azaz egy komplett új bringa. Marha sok pénz.
3. Nem változtatok semmit. Ezt nem szeretném, már be vagyok sózva. :)

Szóval ezek az opciók. Inkább az 1-es felé billenek, bár ha van más vélemény, ne kíméljetek.

A válaszokat elõre is köszönöm!

Üdv,
eddie1978

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 posts
A vázméret kb. annyi :)
Eddig nem tudsz felmenni?
http://www.kellys.sk...lass=7&prod=120
sztem a Kelly's- ek nagyon jó ár-érték arányúak. De a Trek sem rossz vétel persze.
Amúgy meg nézegesd az aprót türelmesen, tutira lesz benne neked való 1-2 héten belül.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,566 posts
Sok-sok hülye kérdés: A montim készen van végre :) , szeretnék valami országútit de nem nagyok értek hozzá. Erre a paripára nem nagyon akarok 4-500 ezreket költeni, kb. 150 a plafon. Ha jól sejtem az én kb. 180 centimhez egy 58cm-es bringa illik. Javítsatok ki ha tévedek.
Vegyek akciósan valami ilyesmit: http://www.trek.hu/t...ldalak/1000.htm
Most jó áron van a Spcialized Allez is. Ezeken többnyire Sora, Tiagra cuccok vannak.
Vagy ami igazán használható lenne az a 105-ös szett és fölötte? Használtan 150-ért kapok ilyet? Az apróban nem nagyon van, országútit meg nem tudom hol lehet használtan lesni.
Pl. van Magellan országúti? A Gemini modellnél jobbat szeretnék, a Capella meg ha jól néztem nincsen a 2005-ös, 2006-os kínálatban. Csak mert a Magellan montis palettáján rendesen van 150-ért full deores modell. Na valami ilyesmit szeretnék országútiban.
Hát ennyi lenne most, és köszi a válaszokat ha lesznek.

jégyé

jégyé

vendég

• fórumtag
  • 25 posts

Köszi a válaszokat!

Az itt látható gép 10-es ultegrás, full karbon, és mindössze netto 1470 €
Két kérdésem lenne: ez a váz gagyi és azért ilyen olcsó a gép (mert ugyebár nem minden az anyag, azt jól is kell alkalmazni!), a másik pedig ez mennyibe jönne el hazánkba; milyen áfa kulccsal kell számolni, vám, stb.?

Nekem sima kör keresztmetszetünek tünnek a csövek... mentségükre legyen, a páratlan megtekinthetõség :D

A gép ára bruttó 1499 €. Vámmal és áfával nem kell számolni (EU tagok vagyunk 2003 május 1 óta ;) ) csomagküldés díja kb. 50 € lehet (Magyarországra nem írják, de biztosan elküldik, csak meg kéne mélben kérdezni tölük). A géphez nem tudok hozzászólni, valamiért nem jön be a képe.
Aki egy picit sem flúgos az nem is teljesen normális!

Aladdin

Aladdin

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
Úgy néz ki, hogy akkor egy görgõn fogom magam gyötörni a téli hónapok alatt. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek az alábbi dildo :)jó választásnak tûnik, vagy esetleg ti másra voksolnátok?
http://www.proathlon...orgo/gorgok.htm
innen a Mágneses fékezésû görgõ
Minél jobban nézel ki, annál többet látsz be.

lolekbolek

lolekbolek

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Szóval nekem ugy tünik mintha fogtak volna egy profi horgászbotot, szétszedték volna és epokittal összeraggatták volna, ha érthetõ :D

lolekbolek

lolekbolek

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Köszi a válaszokat!
Közben tovább nézegettem a neten, és akkor erre bukkantam:

http://www.cycles4u....&ArtikelID=6784

Az itt látható gép 10-es ultegrás, full karbon, és mindössze netto 1470 €
Két kérdésem lenne: ez a váz gagyi és azért ilyen olcsó a gép (mert ugyebár nem minden az anyag, azt jól is kell alkalmazni!), a másik pedig ez mennyibe jönne el hazánkba; milyen áfa kulccsal kell számolni, vám, stb.?

Nekem sima kör keresztmetszetünek tünnek a csövek... mentségükre legyen, a páratlan megtekinthetõség :D

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Acél? Hogy nehéz legyen.
Amúgy is, inkább a titán muff a trendi.
Dollingernél van egy alumuffos karbon Alan váz, azt szívesen megvenném!

Különben is, nemsoká lesz egy teszt Trek semi-karbonvázam (bibibííí!), megnézem, tényleg csillapít-e a támvilla.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
azért használt(több évet) alu muffos karbonvázat nenm vennék ...
szeintem yo eséyel beadya kulcsot.
amugy a Vitus kezdte aszem gyártani 1987-ben o.utra az alu muffos karbon vázat.

ya és most is gyártanak mások de pl acél muffal is lehet kapni..bár nem tudom az miért yobb...
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Kösz, de sajna sose lesz pénzem karbon oútira. Meg egyenlõre elég két bicó. Csak karbonimádó és Bianchi-imádó vagyok, úgyhogy jó álmodozni:) A boltba mindenesetre benézek majd nyálat csorgatni. 1ébként a Colnago jelenlegi palettáján is van bõven muffos illesztésû karbonváz, csak nem alu, hanem karbon muffokkal.