Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Üdvözlet!
Tudna vki segíteni?Rock Shox Monarch tag csillapítás fölötti légkamrába mekkora nyomás kell?2-3-4 bar elég lehet?Most újítottam föl,azzal nem volt gond!
Elõre is köszönöm!

szóval a pozitiv kamra nyomására vagy kiváncsi? váz illetve testsúly függõ, nézd a beülés mértékét, 20-30% legyen

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Üdvözlet!
Tudna vki segíteni?Rock Shox Monarch tag csillapítás fölötti légkamrába mekkora nyomás kell?2-3-4 bar elég lehet?Most újítottam föl,azzal nem volt gond!
Elõre is köszönöm!
Magellan-os

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Nem tudom volt-e már: Fox Float R,
Float RL szétvágva.

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
m4, és akkor 2007.

Ok, köszi!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
elméletileg ha m4 aluból van akkor 2007-es ha A1 akkor 2006
aztán lehet ez csak amerikában volt igaz

keresd meg Sala kartársat javítás ügyben
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Amúgy azt hallottam hogy az xfactortól a fox szerviz költözõben van a paul-langéhoz, (és már ott nincs, de még amoda sincs, de ennek még nem jártam utánna.)

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
A vázat 2006-osként vettem az apróból, úgyhogy lehet a srác rosszul emlékezett. Én néztem a neten képek alapján ránézésre a piros fsr xc pro vázat nem tudtam eldönteni hogy 2006-os vagy 07-es-e. A tagot nem hiszem hogy buherálták volna.
Most még van egy esély javításra, ha az sem jön be akkor marad a hoszabb tag tuningja.

Köszi a segítséget!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
akkr nem lehet hogy 2007-es vázad van ? vagy 2006-os vázad 2007-es taggal.
abban már 7*1,6" tag van.
ekkrát nem szokott hazudni a speci tecnikai dolgokban.
nem sufni amúgy, a faktorban a 7,5*2" (190-es) tagból tudtak csinálni ilyen méretet. hogy most mi a helyzet ? csörögj rájuk.,
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

Sajnos mégsem szabvány méret.
A szemtávolság a tagon a lyuk közepeit mérve 175 mm +- 1 mm (vonalzóval mértem) de semmi esetre sem 165 vagy 190 mm.
Mit lehet ilyenkor csinálni?
A neten egy helyen azt olvastam, hogy nagyobb tagot vett valaki és a kamraméretet vette rövidebbre valami sufnituninggal. Remélem ennél azért van szakszerübb megoldás is...

Eredeti benne a tag?
Nekem is olyan bringám van ami szabványos méretekkel bír.
Specialized Bicycle Components : FSRxc Pro (Mechanical Disc)
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

szerencsédre abban szabványméretû tag van (6,5"*1,5") .
rp2, rp23, vagy rpl tökéletes bele

Sajnos mégsem szabvány méret.
A szemtávolság a tagon a lyuk közepeit mérve 175 mm +- 1 mm (vonalzóval mértem) de semmi esetre sem 165 vagy 190 mm.
Mit lehet ilyenkor csinálni?
A neten egy helyen azt olvastam, hogy nagyobb tagot vett valaki és a kamraméretet vette rövidebbre valami sufnituninggal. Remélem ennél azért van szakszerübb megoldás is...

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Köszi, ez is lényeges info volt! :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Eddig a Triadom úgy mûködött, mint az RPL 3 állásban. A teljesen zárt állást sose használtam mászni is PP-al másztam, a hosszú lejtön pedig átkapcsoltam a nyitott állásba.
Nem a csillapítás (piros) tekerentyûjét, hanem a kéket ami a PP "engedékenységét" szabályozza nem akarom menetközben állítani, eddig sem kellett igazán. Viszont a kis kék kart igaz át lehet fordítani menetközben?

azt lehet persze...

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Eddig a Triadom úgy mûködött, mint az RPL 3 állásban. A teljesen zárt állást sose használtam mászni is PP-al másztam, a hosszú lejtön pedig átkapcsoltam a nyitott állásba.
Nem a csillapítás (piros) tekerentyûjét, hanem a kéket ami a PP "engedékenységét" szabályozza nem akarom menetközben állítani, eddig sem kellett igazán. Viszont a kis kék kart igaz át lehet fordítani menetközben?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Akkor az RP23-as lesz a nyerõ...
Köszi! :-)

menet közben kicsit macerás a "tekerõt" állítgatni, mert úgy tudsz rajta forítani hogy ki kell húzni picit, ráadásul itt nem is látod melyik állásban van épp.

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Akkor az RP23-as lesz a nyerõ...
Köszi! :-)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
csillapítás mindegyiken állítható aztr nem részletezem

RP2- két állása van a propedalnak, nyílt és PP ez elég kemény, de picit mozog (illetve ebbõl van "távszabályzós")
http://www.foxracing...hocks/FLOAT/RP2

RP23- ugyanaez a 2 állás csak van még egy 3 állású "tekerõ" is amivel a propedalt tudod lágyítani keményetini
http://www.foxracing...11/shocks/FLOAT

RPL-3 állás 1,lock, 2 propedal 3, nyitva (tavalyinál)

FOX RACING SHOX :: BIKE : SHOCKS : FLOAT RPL

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Szia köszi!
Visszaadtad az életkedvemet, azt hittem itt állok tavasszal tag nélkül és mire a a nagyker behozza valahonnak újra fagyni fog... :)
Mi a különbség az RP2, RPL, és az RP23 között?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok!

Meghalt a 2006-os Speci FSR XC vázamban a Fox Triad rugóstag (2005-ös). Ez még 100 mm-t mozgott.
Milyen jó rugóstagot tudok venni bele? Belemegy az RP23-as, ha ilyet vennék?

Segitsetek, nem sokat értek a tagokhoz.
Köszi,
ZsZs.

szerencsédre abban szabványméretû tag van (6,5"*1,5") .
rp2, rp23, vagy rpl tökéletes bele

pl
Rugstag 10 Float RPL Pro Pedal [6.500 X 1.50] (165mm) - rugstagok / levegs tag - Fox teleszkpok s Fox rugstagok, Fox teleszkpvilla - MINDEN EGY HELYEN: KERKPROK, ALKATRSZEK, KIEGSZTK, SZEMVEGEK

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Sziasztok!

Meghalt a 2006-os Speci FSR XC vázamban a Fox Triad rugóstag (2005-ös). Ez még 100 mm-t mozgott.
Milyen jó rugóstagot tudok venni bele? Belemegy az RP23-as, ha ilyet vennék?

Segitsetek, nem sokat értek a tagokhoz.
Köszi,
ZsZs.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Hali

A segítségeteket kérném.
Most vettem használtan egy Fox Float R 200as tagot. Komolyabb használat elõtt meg akartam gyõzõdni hogy minden rendben van e a tömítésekkel, így szétszedtem. Ugye ez nem volt egy nagy vasz isz dasz, viszont az összerakáskor az nem mûködött amit a youtubos os videó javasol az RP23masnál :S.
egész pontosan ott a visszautat állítja lassúra veszi, és simán összenyomja amikor ránehezedik.
Na nálam ez nem mükszik. Most az lenne a kérdésem h ha vázba belerakom és annak a segítségével összenyomom nem csinálok nagy hülyeséget e?
Vagy van vmi trükk itt is, amit én nem találtam meg

Elõre is köszönöm