Felebresztett a postas... >
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere
Indította
BikerPocok
, 2003. augusztus 19. 01:21
Írta 2003. december 03. - 13:31
Írta 2003. december 03. - 13:28
Felébredt a kispocok. ;D
Nekem a 8-as csavar is elgörbült amíg nem feküdt fel rendesen a béléscsõben. Most má kafa.
Nekem a 8-as csavar is elgörbült amíg nem feküdt fel rendesen a béléscsõben. Most má kafa.
Írta 2003. december 03. - 12:42
Írta 2003. december 03. - 09:56
Thx a segitseget!
Lor: a csavarok meg vannak tépve
Amúgy ha más nincs esztergáltatok acélbu vagy bronzbu perselyt.
Most ugy is fos idõ van :-\
Lor: a csavarok meg vannak tépve
Amúgy ha más nincs esztergáltatok acélbu vagy bronzbu perselyt.
Most ugy is fos idõ van :-\
Írta 2003. december 03. - 01:27
Írta 2003. december 03. - 01:25
biztos.biztos van ott meg valami, amitol letorik a feje, ezt nemtom.
na ha meg 4-es csavar is eleg akko meg.
bar ez fugg az atteteltol is.
de hova nyolcas.
Írta 2003. december 03. - 01:11
Lor: az SLK 4-es csavart hasznalt a rugostag ezen reszere, es azzal sem volt baj. Folegm iutan szomszed javitott a technikan..
LCS, letorne a rugostag feje? Ahoz azert eleg nagy ero kell oda. Szerintem ettol a megoldastol a rugostagra nem hat nagyobb ero, es a csavarra hato ero is ugyan akkora, csak eloszlik, igy mar nem kell annyira felni tole. De tudom hogy te okosabb vagy, biztos van ott meg valami, amitol letorik a feje, ezt nemtom.
LCS, letorne a rugostag feje? Ahoz azert eleg nagy ero kell oda. Szerintem ettol a megoldastol a rugostagra nem hat nagyobb ero, es a csavarra hato ero is ugyan akkora, csak eloszlik, igy mar nem kell annyira felni tole. De tudom hogy te okosabb vagy, biztos van ott meg valami, amitol letorik a feje, ezt nemtom.
Írta 2003. december 03. - 00:57
igen igen az lenne a legjobb, pl a DaBomb-on, meg a Felt-en is befelé meg vannak vastagítva a lapok legalább 1-1cm-t ott, ahol a béléscsövek felfekszenek.
Írta 2003. december 02. - 22:04
szerintem meg ezt a nagy tavon valo megtamasztast kene megszuntetni.
mert eleg bena.
a vegak eddig mindig belescsovel voltak nyomva.
csak ez a xfusion iylen, hoyg ket alu persely van csak szeles kivitelben.
egyebknet meg a 6-os csavarral sem lenne gond ha nme ilyen nagy tavon lenne megtamasztva...
es akkor a tugorgo is valszeg beferne
mert eleg bena.
a vegak eddig mindig belescsovel voltak nyomva.
csak ez a xfusion iylen, hoyg ket alu persely van csak szeles kivitelben.
egyebknet meg a 6-os csavarral sem lenne gond ha nme ilyen nagy tavon lenne megtamasztva...
es akkor a tugorgo is valszeg beferne
Írta 2003. december 02. - 21:25
sala: a Vega ugye? azért van mert a Vegán ez a rész kurva nagy terhelést kap és egy kicsit el is van tervezve.
túl nagy a két lap közt a táv - túl hosszú béléscsõ kell, ráadásul a hosszú alu béléscsõ gyárilag 2 darabból van, ami még hamarabb kikotyog, meg a tag ugye Xfusion, ami hát nem a legjobb anyagminõség.....
Az kell amit a Vole mondott egy full passzos acél egybe béléscsõ, az bírja, csak úgy meg a rugóstag feje törik le ;D
túl nagy a két lap közt a táv - túl hosszú béléscsõ kell, ráadásul a hosszú alu béléscsõ gyárilag 2 darabból van, ami még hamarabb kikotyog, meg a tag ugye Xfusion, ami hát nem a legjobb anyagminõség.....
Az kell amit a Vole mondott egy full passzos acél egybe béléscsõ, az bírja, csak úgy meg a rugóstag feje törik le ;D
Írta 2003. december 02. - 17:24
Írta 2003. december 02. - 17:07
Írta 2003. december 02. - 16:35
Szomszedom megcsinalja ha kell. Hozd el a tagot, es mondd meg milyen szeles legyen a kutyu. Ha erdekel, es mas nem csinalja meg, akkor privizz.
Írta 2003. december 02. - 16:22
Bronz persely esetleg?A csapágy kilõve, mert azon a részen 6mm átmérõ tartana az meg nyekkene simán.
Amúgy én sem értem de már új korában is lottyant kicsit. >
Tam: sajna nálunk baszott nagy gépeket gyártunk,ilyen mütyürökhöz nincs szerszám.
Valamit ki kell találni tavaszig......
Amúgy én sem értem de már új korában is lottyant kicsit. >
Tam: sajna nálunk baszott nagy gépeket gyártunk,ilyen mütyürökhöz nincs szerszám.
Valamit ki kell találni tavaszig......
Írta 2003. december 02. - 15:51
Ja, acélból meg nem jó iet csináltatni. Azért vannak alumíniumból, hogy a béléscsõ kopjon és ne a rugóstag feje.
Írta 2003. december 02. - 15:49
Hogy a picsába tudott ennyi idõ alatt kikotyogósodni?! Enyimbe csináltak gyönyörûszép béléscsövet lor meg vmi csapággyal szöszölt, de asszem az még a régi váza volt.
Írta 2003. december 02. - 15:35
Írta 2003. december 02. - 15:10
Kérdés: ha a rugostagban(Vector Pro) ki van konyogosodva a forgáspont mármint az a teflon vagy müanyag baszás azzal mit lehet csinálni?Kicsit idegesít hogyha megemelem a bicaj hátuljat lottyanik egyet.Arra nem is gondolok hogy van hozzá csere persely.Mit lehet vele kezdeni?
Írta 2003. november 04. - 22:09
a vasarlas dolog allatalanosan ertve!!!!
ha a gyarban vmi 10ft-al dragabb akkor azt kemenyen behajtjak a vevon!
es ott mar nem 10 forint.
hanem amennyit meger a kedves vevonek ez a dolog.
ez a marketing
visszauton azert nem jo blokkolni a rosz geometria mellett mert akkor elo van feszitve es anygobb nyomas van a rendszerben.
ha a gyarban vmi 10ft-al dragabb akkor azt kemenyen behajtjak a vevon!
es ott mar nem 10 forint.
hanem amennyit meger a kedves vevonek ez a dolog.
ez a marketing
visszauton azert nem jo blokkolni a rosz geometria mellett mert akkor elo van feszitve es anygobb nyomas van a rendszerben.
Írta 2003. november 04. - 21:45
hát. Izé. Nem akarok sok hülyeséget írni. De az én elképzelésem szerint van két luk, amin oda-vissza csörgedezik az olaj. az egyik az odaút, gondolom az fiksz átmérõjü, a másik lukat, amin visszafolyik a cucc, meg ugye lehet szükebbre venni, amitõl lassabban enged vissza. De. Miért nem az a luk tömítõdik el teljesen, ami a visszacsordogáló olajat engedi át, amikor blokkolom?
hát ez akárhogy akartam elég nagy értelmetlenség lett. Viszont rájöttem (mert ugye okos vagyok) hogy az nem lenne jó, ha berugózott állapotban blokkolódna a r.tag, mertakkor egy nagyonkellemetlen geometriájú vázat kapnánk eredményül.
jaés stock adták a vázhoz, nem volt választásom. De sztem többe kerül egy olyan matricát elkészíteni, amin a RL helyett RC van, mint amennyibõl azt a kis bizbaszt belegyártanák, amitõl az odautat is lehetne állítni.
hát ez akárhogy akartam elég nagy értelmetlenség lett. Viszont rájöttem (mert ugye okos vagyok) hogy az nem lenne jó, ha berugózott állapotban blokkolódna a r.tag, mertakkor egy nagyonkellemetlen geometriájú vázat kapnánk eredményül.
jaés stock adták a vázhoz, nem volt választásom. De sztem többe kerül egy olyan matricát elkészíteni, amin a RL helyett RC van, mint amennyibõl azt a kis bizbaszt belegyártanák, amitõl az odautat is lehetne állítni.