Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
most rugóstagról, vagy stucniról beszéltek?

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
ja várj nem az easton vice stem? ;D
Szerintem könnyebb..kb négy grammal azért meg már megéri ;)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Biztos konnyu, de talaltam mar magamnak egy ultra brutal konnyu titkosfegyver stucnit ;D Azert kene a Romic sulya, mert lehet hogy nehezebb mint az en vall+stucni kombom...

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Vegyél csak, legyél kisérleti pocok ;)egyébként ha romic szerintem csak könnyebb mert ugye ott az integrált stucni meg tele van cnc-zett könnyítésekkel..

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Perzse, ezert vegyek egyet mi? Es ha van konyebb kombinacio akkor buktam 50-et... nah szep.. kiserleti pocok nem leszek... ;D ;D ;D

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
tadd magadévá és mérd le. legalább mi is megtudjuk ;)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

Megnéztem az mtba-ben a romic-váll leírását de a súlya nem volt feltûntetve de az igen hogy very strong meg bla bla

Sajnos tudom hogy nincs feltuntetve, mert mar kerestem mindenhol. Azt tudom hogy jo, de leven eddig sem adta meg magat egyik felso vall - stucni parositasom, nem az erosseg miatt cserelnem le, hanem a suly miatt.
Egyelore titok hogy milyen nehez.. :D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
spv:

csak annyit fûznék a dologhoz:
akik nem tudják elfogadni, hogy valami a marketingjével ellentétben nem biztos, hogy teljesen tökéletes, az olvassa el az idei összes SPV-vel foglalkozó cikkeinket + a Scott High Octane-ról szóló bringa tesztet is, amit szintén én (is) írtam és vesse össze a "fikázások" mennyiségét a dícsérõ szavak mennyiségével!

olvassa el és próbálja meg értelmezni a szavakat mégegyszer.
sztem rá fog jönni, hogy fikázásról szó sincs, legfeljebb arról, hogy az SPV nem biztos, hogy mindenbe tökéletes megoldás
és ott vannak Thommey és Jorus pozitív véleményei is, teljesen más jellegû vázakban.

üdv, lcs

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

amig lesz egy elem ami nyomja a tagot es ez forog egy pont korul. addig mindig lesz egy koriv!

hmm...?

amugy a yeti-hez meg hozza kell szoknom
de majd megterkintem mar azt is. mifele kifele.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Vole:Megnéztem az mtba-ben a romic-váll leírását de a súlya nem volt feltûntetve de az igen hogy very strong meg bla bla ;)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

@betmen:
nincs olyan, hoyg egyenes vonalon nyomja a tagot

Yeti 303 DH ?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
A vazak kozt leginkabb az attetelben es a progresszivitasban van kulonbseg. Emiatt mozognak eleve mashogy.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
akkor miért van az, hogy két vázban ugyanaz a tag nem egyformán viselkedik? (most beszélhetünk másról is, nem csak platformosról)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
@betmen:
nincs olyan, hoyg egyenes vonalon nyomja a tagot
amig lesz egy elem ami nyomja a tagot es ez forog egy pont korul. addig mindig lesz egy koriv!
ennek merete meg a rugostag merete helyzete karakterisztikaba szolhat bele.
de mivel progressziv tagrol beszelunk ezert ez nem szamit annyira.
a ket csuklopont kozott mindig egy egyenes vonalan lesz az ero ami osszenoymja a tagot.
mivel csuklopont nyomatekot nem tud atadni csak nyomo erot, ami at kell menjen a csap tengelyen.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Jaj istenem..
Csak a fika megy.. :-\
bocika írj tesztet a tag-ról hogy hogy viselkedik a vázadban mert a bikemag cikkben a giant dhteam+spv volt a tekrítéken..
nem értem mi a probléma?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
mi van abban a cikkben? lusta vagyok.
spv: én azt gondolom (bár lehet nincs igazam) hogy elcsének amugy nem sikerült magtalálni az igazi beállítást. mert az a rugóval kezdõdik. ha az nme stimmel, a többi már szart se ér.
mondom, nem tudom mi van a dolgok mögött, hogy elcsé mit próbált és mit nem, de én ugyan csak 2 különböõ (325 és 375) rugóval próbáltam, meg kell mondjam ég és föld.

@lor
annyit gondolom te is tudsz hogy a rugóstga felfogatószeme nem egyenes pontba mozdul el, hanem általában egy köríven (kivéve horst link és egyéb 4 forgáspontos megoldások, ahol egynes vonal mentén mozog) szóval az a véleményem, hogy nme mindegy egy egyforgáspontos esetében, hogy az az adott köriv milyen nagyságú, és a rugóstag beépítéséhez képest (ami egy egyenes vonal,ha összekötöm a két szemet) milyen irányú.
van abban logika amit írok, vagy nincs?

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Más: Aki az újságtól kritizálja a hozzászólások "kultúra" szintjét az fussa már át az Euro Bike 2004/1 -es cikket és gondolkozzon már el egy kicsit.

No igen...hát ehhez nem nagyon lehet mit hozzátenni sajnos. :-X :'(

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Pontos adat kene. Az a baj hogy a honlapon mindent irnak csak suly adatokat nem.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

A Boxxerhez valo Romic felso vall hany gramm? tucnival es stucni nelkul is erdekelne.

Nem tudom, de feltehetõen az integrált stucnival könnyebb, mint egy hagyományos váll + stucni kombináció.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Sajnos a Koszegi palya kritikan aluli volt... A kb. 50meter hosszu technikas reszen kivul mi volt benne a DH palya? A szinte vizszintes dozerut? Vagy az utatugras? Esetleg a katlanok? Erdekes...
Milyen bringaval voltal? Valszeg lattalak, csak nemtom ki vagy.

Ha ugy tesztelnenek, ahogy te gondolod, hogy korbeadjak a cuccokat, akkor ket ev utan lehetne cikket irni, egy adott termekrol, ami nem tul esszeru.

Az MTBR-hez hasonlo itt a forumon is van, ha ez eddig elkerulte a figyelmed, akkor celszeru lenne korulnezned.