Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
pontosan az elsõ kettõ sebességérzékeny, az utolsó kettõ pozícióérzékeny állítás, így a szoros értelemben vett progresszivitásért az utóbbiak felelnek. Kamramérettõl a görbe meredekebb lesz, nyomástól meg feljebb kerül...

Bár ezt leginkább csak azért írtam le, mert unatkozok. Meghogy menõ legyek Boazoom nélkül is. ;)

Dig: add el az egészet, és vegyél Enduromocit. azzal nincsenek ilyen gondok! :D

Aktuális civil

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Segítsetek:adva van a Nicolai, ami alapvetõen egy progresszív váz.
Ha a Push taggal használom akkor baromira lomha mozgása lesz és úgy nem igazán esik jól bringázni vele.A push tag ugye nem állítható.
A kérdés a következõ, valamit tudok csinálni a push taggal hogy jobban mozogjon vagy vegyek egy DHX-et 90 ezerért és majd azt valahogy belövöm/kiiktatom a cuccot?
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a 6-way-en (vagy 5th elementen) 6 féle állítási lehetõség van.
- odaút csillapítás az elején
- odaút csillapítás a végén
- visszaút csillapítás
- rugó elõfeszítés
- kamraméret
- kamranyomás

az utolsó kettõ és az elsõ kettõ felel a progresszivitásért. a fox hasonló elven mûködik. a 3.0 4.0 és 5.0 között aza különbség, hogy mennyi állító bizbasz van rajta kívül (mint a 4way esetében, ahol az elsõ kettõ innen a felsorolásból kimarad)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
A manitou rugóstagon a progressivitás hogy állítható? Mert ugy tudom hogy ha levegöt fujunk bele akkor csak az spv szeleppel babrálunk valamit! Vagy nem? :-D
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Hasonló..
Árilag?"Feketén" 90 ezer körül amerikából;)

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Árilag ez mennyibe van? Akkor ez a tag kb olyan mint a manitounak a 4way tagja?

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Igen a progre-sivítást lehet növelni;) naszóval
Ez már nem olyan mint ami neked van mert lehet állítani így nem eszelõsen progresszív! mint a tiéd..
A külöNbség meg az állíthatóságukban rejlik.

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Ezek az új FOX DHX rúgóstagok már kaphatóak magyarországon? Mennyivel jobbak a régieknél? Mi a külömbség az 5.0 , 3.0 és a 4.0-ás között? Meg ugy vettem észre, hogy ezekbe lehet már levegöt is fujni, ezzel a progressívitást lehet növelni, Válaszitokat elöre is köszönöm!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem kell õket csavargatni.
semmiképpen sem.
nem állítócsavarok.
tehát hagyjad õket.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Halihó!

Van nekem egy 04-es FOX Vanilla RC tagom és a befeleutcsillapítást állító kis kék kötyü mellett találtam két kis (oldalankét 1) imbuszfejet! Ez mire való????????????

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
akkor ez új....
neuzer ott van kb 500 méterre tõlünk...:-)

illetve volt a kezemben egy új xfusion... optikailag javítottak rajta, egész jól néz ki. súlyt nem tudok mindani, meg márkát sem még, max holnap.
de ez egy épített vázban volt szintén....
(minden más elvileg ugyanaz mint a régebbiekben)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
volt forgalmazó, valami székesfehérvári nagyker (neuzer?) mindegy, az forgalmazta. akkor még nem volt rpv, a sima glyde rl volt 23 körül, a vector dh meg 38 ezer, ha jól tudom. ez az rpv valami pedal platform damping, mint a ppd, vagy az spv. ár nem tudom, mit fejleszthettek a taiwaniak ilyen téren....

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
úgytudom nem forgalmazzák õket(x fusion-t)
legalábbis 2004-ben nem tették, ha került az országba, az is csak magellán vázakban jött be.

SIMMONS

SIMMONS

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
Hy

Meg tudja vki mondani nekem az X-Fusion Glyde-RPV és a Glyde-RL árát????

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
keresd lcs-t
Van állásom...:bananadan

Pull

Pull

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás
CSõváz All!

Van valakinek tapasztalata rugóstag szimering+olajcsere ügyben?

Pull
"...kis rutin, nagy bátorság..."

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Szerintem a karakterisztikába minden beletartozik. A rugózás "milyensége": Lineáris/progresszív, már az elején, csak a végén, nehezen/könnyen indul...

Aktuális civil

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
há' vágjátok ti ezt a témát! :D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
szerintem mivel a rugóstag rögzítésével kapcs vetõdött fel,arról le7 szó,h gyorsabban változik meg a rugóstag és a lengõkar által bezárt szög...És egyre nagyobb erõ kell a rugó összenyomásához,mert a lengõkar 1re inkább abba az irányba fejt ki erõt,ami nem hatja meg a tagot:)
remélem Ltaláltam,h mirõl van szó,mert fingom nincs,h éppen hogy néz ki egy Stinky váz,de ez tûnik logikusnak:)
másik esetben meg értelemszerûen kevésbé változik a szög,lineárisabb a mozgás,nem keményedik fel,de icipicit nehezebben indul meg

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
furcsa lett volna ha nem, hiszen minden stinky-ben 200as rugóstag van. (szerintem) Jó, az ideiekben talán már nem.

karakterisztika: na ezt majd a pro-k jobban elmagyarázzák, de az a lényeg, hogy milyen gyorsan keményedik fel a rugózás. Értsd: a rugóút elején még tök könnyen be tudod nyomni, de ahogy érsz a vége felé, már nagyobb erõ kell hozzá. Nomost egy progresszívebb rugónál hamarabb jön el az a pont, ahonnan már "nehéz" összenyomni. Asszem valami ilyesmirõl van szó.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F