Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
valaki nem tudja, hogy a Weyless 67-ben mekkora rugóstag van?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Pedig egy himbát leszámítva az mondanám rá hogy hasonló..
De hát nem egy kutya a kettõ az tuti.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem is jobb a yetiben, mint a bullitban.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Hát a Yeti-ben szépen muzsikál ezt tapasztaltam;)
Robi bullitja és szépen mozgott bár arra csak ráültem és le is szálltam mert csontra összeült:D

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Lehet, hogy akkor az én vázam illik jobban az 5. elemhez, mint a többi, vagy nem lelakott a tagom, de én minden negyed tekerést, meg minden 10 psit megérzek. Nem is kicsit! Mondjuk a Kolyok Bullitján se ugyanolyan a hatás. Pedig az TFTuned.

Aktuális civil

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Jaj ez a másik, bármilyen telópumpa jó hozzá?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
elvileg. gyakorlatilag nekem nem nagyon. alapon kell kipróbálni mindenesetre, ami a minimum. 5th/6way esetben ez 50 psi. foxnál nem olvastam, de biztos ott is van min. nyomás. utána lehet felfelé menni vele, hogy kevesebbet pogózzon.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Hát elvileg alám való rugó lesz rajta..
Ha meg nem van egy 700-as sima rugóm az meg tökéletes alám.
Valszeg alacsony nyomáson fogom használni mert.
De akkor nem félek piszkálni.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
ahha, csak a sag-et elvileg befolyásolja a légnyomás!!

Aktuális civil

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
dig neked:
megfelelõ rugó kiválaszt
sag belõ (30-35 %) - ennyit ül össze, ha ráülsz
visszaut csili belõ - ha egy padkáról lemész, egyszer mozdul be még a váz.
aztán lehet szórakozni a többivel. (propedal szint beállítása, légnyomás beállítása)

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Ebben szerintem az a poén, hogy ha jól mûködik, akkor gyakorlatilag elég széles skálán tudod állítani. Annyi, hogy nem árt hozzá pár rugó, mert a gyári az bizonyos légnyomásra van optimalizálva, ha meg ki akarod kapcsolni a platform cuccokat, kisebb nyomás kell, akkor meg puha lesz a rugó. Öööö, csak 5. elemrõl nyilatkoztam, más ilyet még nem használtam.

Aktuális civil

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
akkor ugyanezen öt beállítás lesz nálam is..
hmm..
Én szeretném ha szépen mozogna ha pogózik nem baj;)
Csak ne koppanjon össze.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás

aelméletileg az 5th element és tsai megkülönböztetik a kettõt (van rajta két külön állítócsavar) gyakorlatilag ezt nme tudom alátámasztani, mert nem vettem észre.....

akkor bepaste-zom ezt a vázas topicból, mermérne, úgyis inkább ideillik:

Kamraméret: pozicióérzékeny állítás, rugógörbe meredeksége
Kamranyomás: pozició érzékeny, rugógörbe ugyanolyan meredek, de feljebb kerül
Begin Stroke Comp.: (~low speed compression) sebesség érzékeny, mekkora ütésre induljon be az egész (pedálozásból eredõ mozgás kiszûrése. Emiatt nem szeretik sokan, mert betonon halott érzés, pedig be lehet jól lõni)
Ending Stroke Comp: (~high speed compression) sebesség érzékeny, a végén mekkora ütésre kapcsoljon be a blow off szelep, azaz nagy ütéseknél keményedik az egész, egy szelep rásegít.
Rebound: visszaút csillapítás. Sokaknak ez lassú. Nekem oké. Mondjuk az összes beállítás függ a légnyomástól...

Aktuális civil

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
http://www.foxracing...l/shox_en05.pdf

Ezt nézd meg Rob.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a '02-es rc-ben az odaút állító bizbasz (kiindulva a shock worksömbõl) az egész úton befolyásolja a mozgást. elméletileg az 5th element és tsai megkülönböztetik a kettõt (van rajta két külön állítócsavar) gyakorlatilag ezt nme tudom alátámasztani, mert nem vettem észre.....

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Na abban nincs semmi extra cucc mint manapság, van viszont álom mozgás.
a jó beállításhoz kell a súlyodhoz megfelelõ rugó, és lõdd be annyira hogy kimozogja a teljes útját de ne kopogjon állandóan csak néha, de az egyáltalán nem baj!
Ha mindenáron olyat szeretnél ami tutira nem koppan fel akkor vegyél rá progresszív rugót!Manitou rugót pld lehet kapni sok helyen.

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
2002-es.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Mikori RC?
Ha 2004 utáni akkor van
Ha az elõtti akkor sem fog felkoppanni ha jól beállítod vagy csak egy picit de az meg nem baj.

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
A fox v rc-ben nincs valami autómatikus szelepvezérlés a rugóút utolsó pár cm-jére, hogy az már bekeményedjen? Tehát az út vége progressziv és nem koppan a tag. Vagy végig teljesen lineáris? Ha a kompressziót állítom az mennyiben befolyásolja a rugózás keménységét az út elején és végén?

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Köszi!
Csak mert nem szeretnék tönkretenni a vázat meg a tagot, mint a free arcok a fogasnál;)