Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
;)
Na ON;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
nesze egy igazi sarkítás : L
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Az piros boxxi meg a rece rossz példa volt mert ott nyilvánvaló hogy melyik a jobb;)
De igazad van megint csak nagyon nagyon sarkítasz:)

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
dig: persze, legyen jól beállítva, de amikor a pöcsinzonok sírnak, hogy jajj nem jó a boxxer race-ben a csillapítás, mert a "elektrikredbe" mekkora jó volt, az egy kicsit rossz duma. nem hiszem hogy tényleg mindenki számára ég és föld a különbség. azt még beveszem, hogy a vole meg a hasonló kaliberû emberek észreveszik, de lényegesen többen panaszkodnak a hasonló problémákra mint az szerintem reális lenne.

persze nekem egyik sem volt, csak képzelõdök itt de nem hiszem, hogy túl messze lennék az igazságtól.

uakkor a gyártók "adják alájuk a lovat", nekik meg el kell adni vhogy azt a sok cuccost amit legyártottak, tudnám még folytatni, de nem hiszem hogy értelme lenne, inkább abbahagyom. itt.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

HÍ All!

Mit tudtok a rugók legyártásáról?
Spec most 650-es rugóm van.
Tudom hogy a rogóerõ függ a menetemelkeséstõl, anyagvastagságtól, rugó kerületétõl, anyagminõségtõl.
Nos az agyag legyen szabvány rugóacél. A rugó kerülete is fix a rugóstag miatt.
Erõsíteni lehet 2 féle képpen nagyob menetemelkedés, vastagabb anyag.
Szóval tudja-e valaki hogy milyen arányban van ezekkel a paraméterekkel a rugóerõ? (feltételezve hogy csak az egyik tulajdonságot változtatom)
Egyenesen arányos, négyzetesen...?
Ja 850-es rugó a cél (56mm mozgással)

pomt erre van a rugókovács. megmondja, hogy mi a pálya. csak ne feledd el vinni az eredetit, és kitalálni, hogy hány százalékkal kell erõsebb ;) õ meg majd mond egy árat.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

amásikmeg, hogy szerintem elég kevesen vannak akiknek tényleg érdemes ezzel vacakolniuk, hogy most milyen is a csillapítás, mert hogy nagyon jól kell ám annak a teleszkópnak mozognia.

sokat mozog, nem hintázik, nem koppan fel és kész. annyira nagyon szerintem kevés ember tud, hogy ki is használja azokat a finom különbségeket amik a különbözõ csillapításrendszerekbõl adódnak. jobb helyeken azt mondják erre, hogy sz*rrágás. a kormányt kell forgatni, nem a kifogásokat keresni (hanem a jó nyomvonalat)

persze most rugóról van szó, de ez idekívánkozott.

azért ez nagyon sarkított vélemény, bár van benne igazság de szerintem azért legyen jól beállítva a tag.

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
amásikmeg, hogy szerintem elég kevesen vannak akiknek tényleg érdemes ezzel vacakolniuk, hogy most milyen is a csillapítás, mert hogy nagyon jól kell ám annak a teleszkópnak mozognia.

sokat mozog, nem hintázik, nem koppan fel és kész. annyira nagyon szerintem kevés ember tud, hogy ki is használja azokat a finom különbségeket amik a különbözõ csillapításrendszerekbõl adódnak. jobb helyeken azt mondják erre, hogy sz*rrágás. a kormányt kell forgatni, nem a kifogásokat keresni (hanem a jó nyomvonalat)

persze most rugóról van szó, de ez idekívánkozott.

Pull

Pull

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás
HÍ All!

Mit tudtok a rugók legyártásáról?
Spec most 650-es rugóm van.
Tudom hogy a rogóerõ függ a menetemelkeséstõl, anyagvastagságtól, rugó kerületétõl, anyagminõségtõl.
Nos az agyag legyen szabvány rugóacél. A rugó kerülete is fix a rugóstag miatt.
Erõsíteni lehet 2 féle képpen nagyob menetemelkedés, vastagabb anyag.
Szóval tudja-e valaki hogy milyen arányban van ezekkel a paraméterekkel a rugóerõ? (feltételezve hogy csak az egyik tulajdonságot változtatom)
Egyenesen arányos, négyzetesen...?
Ja 850-es rugó a cél (56mm mozgással)
"...kis rutin, nagy bátorság..."

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem felejtsük el ezt a progressziv-nemprogressziv dolgot. ki kell próbálni, innen monitor elõl egészen egyszerûen nem lehet jó tanácsot adni. ennyi.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás

2002-es. 6way-bõl ki lehet hozni, olyan érzékeny mozgást minta foxból? Ilyen kéne:
kevés vagy semmi pogo, rugóút 80-90%-t kimozogja majdnem mindenen maradék 10-20% felkeményedés. Ezt ki lehet hozni manitou-ból?

Dig, erre irtad hogy a foxból nem lehet kihozni ezt, itt mire gondoltál? A semmi pogóra vagy, hogy a végén bekeményedik? (elöbb irtátok hogy nagyon progressiv)
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Haveromnak 220-as fox van wegában, de neki pont jó, szerintem mehet bele nagyobb. Meg egy kicsit félek, hogy könnyen beleérhet a kerék a vázba/nyeregbe, bár ez is beállítás függõ. Mindegy, foxot csk akkor cserélem le, ha kapok érte annyi pénzt amennyiért hirdetem. Ha jól tudom manitou új ára 100 fölött van jóval.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem ki lehet hozni belõle, ja. 6way, ergo 6 dolgot lehet állítani rajta, addig kell tekergetni, amí olyan nem lesz, amilyet szeretnél.

de ez a beépítési hossz nekem kicsit gyanúsos. Mekkora a gyári tag? 200as? 216os? Nem lesz a 230as kicsit nagyinnagy bele? Tudom hogy sok luk van a vázon, de akkoris.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
A foxból ilyet soha.
A manitouból elvileg igen, de ez nagyon nagyon vázfüggõ és tökéletes beállítás kell..

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
2002-es. 6way-bõl ki lehet hozni, olyan érzékeny mozgást minta foxból? Ilyen kéne:
kevés vagy semmi pogo, rugóút 80-90%-t kimozogja majdnem mindenen maradék 10-20% felkeményedés. Ezt ki lehet hozni manitou-ból?

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
töröld tam.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mozgásban nagyon kölünbözik a kettõ. Nekem foxRC-m van, tesómnak 5th E., és haározottan más érzés a kettõ. Az enyémre ráülsz, és olyan himbilimbis-hajóhintás, sokatmozgós érzés, az övé meg olyan határozott, majdnem darabos, stabil érzés. Platform tag az platform tag. Tök más. Ki kell próbálni egyet.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
elég sokban különbözik..
Nem vagyok otthon vegában de az egyik srác nekem azt mondta hogy bármekkora tag belefér..
Ha ez igaz és szeretnél spv-s tagot akkor hajrá..
Ha az rc 2004-es cseréld le mert ott a propedal nem állítható és nagyon nagyon progresszív.

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Iljics ajánlatán gondolkodok erõsen. A swinger 6way-en. Nem tudom érdemes-e lecserélni a foxot. Wegába nem túl nagy 230/76 v 70-es tag? Mozgásban miben külömbözik a kettõ?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de nem azt használja. Mellesleg abban is csak olaj van...
Hamár Push: A honlapjukon még nincs fenn, de foglalkoznak már a villákkal is, nem csak a tagokkal.

Feltöltött kép

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Persze ha csak a hidegben jelentkezett eddig akkor várd meg a tavaszt;)