Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
de mig egy olajcseret a telohoz megcsinalsz otthon, a nitrogen feltoltes k. sokba kerul a tagokhoz, marpedig, ha pl. a Vanilla RCmet szervizelni akarom akkor kell hozza ez is.
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Azert a szervizintervallumokat sem hiaba talaltak ki ;)

Sajnos itthon bevett szokas, hogy az ember megvesz egy rugostagot 9 ujonan vagy hasznaltan, mindegy ) aztan belerakja a bringaba es addig hasznalja amig szet nem megy. Adott esetben 2-3-4 ev, ha mazlija van.
A rugostagokat ugyanugy el kell vinni egy olajcserere/atnezesre felevente/evente mint egy teleszkopot.
Persze lehet lutrizni, hatha birja tobb evig, aztan jobb esetben dragan javithato, roszabb esetben kuka.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
A manualba be van írva hogy garivesztés ha a minimál nyomás alatt mész
:cool2:
Mellesleg Vole-val pont ma jött fel ez a téma és szerinte a dhx-nek ez nem árt annyira mint az spv-s tagoknak amit viszont megöl kíméletlenül, de hozzátenném hogy szerény véleményem szerint orosz rullet, vagy szétmegy és akkor nem cserélik vagy nem megy szét és boldogok vagytok.;)
De nem hiába találták ki a minimum nyomást...
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az 5th/6way csattog, ha nincs benne elég levegõ.
ha ez nem csinál semmi mechanikus hibát, akkor szvsz maradhat.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Ahogy Te mész, úgy biztos nem!:-) A válasz egyébként enegem is érdekelne, mert nekem is kb. ennyi van a kamrában, és ez az ideális a súlyomhoz.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Az mennyire gáz, hogy a gyári min120psi helyett kb 50-60 PSi van a tartályban a DHX5.0? Sajnos így mozog tökélletesen. Összeütni igy is allig tudom. Compresszio a gyári nyomással túl sok...
Kérdésem az jár e bármilyen károsodással a tagnak, hogy kevesebb a nyomás a tagban?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A kis link miatt az út eleje hihetetlenül finom, érzékeny, a végére pedig már olyan szögben áll a tag, hogy erõsen felkeményedik. Ezért volt az, hogy 425-ös rugóval sem tudtam leütni, bár a sag olyan 50% volt. És ezért nem jó mondjuk DH-zni, mivel sehogysem tudsz belõle lineáris utat csiholni. Mondjuk én imádom. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
mert nem sima 1 forgáspontos.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás

nekem meg öcsémnek a bullitban a 325-ös meg tök jó volt.
ezért mozog jobban a yetiben az 5th element.

Ezt most nem ertem. Miert mozog jobban?

Merida CX500

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nekem meg öcsémnek a bullitban a 325-ös meg tök jó volt.
ezért mozog jobban a yetiben az 5th element.

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Hol tudok venni másik rugót a 5th element 200-as tagomba? Most egy 450-es van benne, de a 80 kilomhoz kevés.

Merida CX500

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Hungary:A Orkan. ;)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
minek a beállításáról?:)

Odin

Odin

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Tud valaki a beállításáról valamit?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
a manitou rugó tényleg keményebb mint a többi
máshogy van.
nem vitakérdés, nem elméleti kérdés hogy "dehát papiron" hanem
menj el a boltba végy egy manitou rugót, végy egy másikat, tedd fel ugyanarra a tagra és lepõdj meg.
ennyi.
(gondolom sokat próbáltál már azonos keménységût ezért kérdõjelezed meg)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Abban egyetértek, hogy amit ráírnak, az nem mindig takarja a valóságot.

De, ha a manitousok nem tudják a legegyszerûbb mérést elvégezni (mert pl. vázaknál az eltérés egy részét a hegesztés adhatja), akkor...
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Analógia;
trappolj el szépen a közértbe és vedd meg az összes 2.8-as tejet, majd miután hazaértél, mindegyikbõl igyál meg egy pohárral. Ugyanolyan zsírosnak érzed majd õket? Na ugye, hogy nem! (történetesen ha Sole is került a szórásba,az speciel 1.5 körül van ténylegesen...kis vizes pancsolt sz@r)
Mindazonáltal nem mondom,h ebbõl vonj le következtetést, az elõzõ állítás csak felvetés volt,h igaz-e,nem tudom,csupán gondolj arra,h attól,h vmilyen értéket ráírnak vmire,abból még nem szükségszerûen következik,h az pont annyi is lesz...
Lásd kerékpáros példa; gumik/alkatrészek/vázak tömege... Van,amikor a tényleges súly megegyezik a megadottal, és van mikor szépen eltér felfelé/lefelé.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
A rugóállandó a rugó 1 méteres összenyomásához szükséges erõ. Ebbõl vonj le következtetést, és kiderül, hogy amit írtál, az nem lehet igaz.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
ezt a legendát úgy ismerem, h uazon a tagon (névleg) uolyan rugóállandóval bíró ruggancsok közül a Manitou jóval keményebb lesz,vagy mi...
és én Theztõl hallottam
de amúgy nemtom mert sosenem volt még Manitou rugóm amit összevethettem volna a többivel

Rob; akkor hiba van a rendszerben mert az enyém érzékeny ezekre ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
még annyit az 5th témához, hogy a gyors és lassu odautcsillapitás állitó bizbaszoknak em volt értelme. semmi különbséget nem vettem észre kicsavart és becsavart állapot közt.
és igen, a bullitban kicsit "karcos" az 5th, de én annak tudtam be, hogy nehezebb embernek a keményebb rugójához lett benne olajcserélve. emiatt még legjobban kinyitott visszautcsillapitással is kicsit lassu volt.
csak én nem szántam rá azt a 200 svájci frankot :)