Jelentkezz be Regisztrálj
Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere
Írta 2012. február 19. - 12:03
...és a csapágy, vagy az azon átmenõ csõtengely kopása ugyanúgy megmarad, amiknek a pótlásával meg árban ott vagy, mintha pl. a távtartókat gyárta(t)nád le az alunál keményebb anyagból.
A persely kiváltásához egyébként tudsz szabvány méretû csapágyat szerezni, vagy sufnituning kell?
A Fox tagomhoz való persely átmérõjére 15,1 mm-t mértem, egy ekkora lyukban már lötyögne egy 15-ös csapágy.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2012. február 19. - 08:58
Persze, tekerek télen is, de ugyanúgy terepen, ott meg nincs só, ill. ahogy írtam, csak a felsõvel történt ez.
Ha ûrtechnikában gondolkodnék, akkor titán alatt nem adnám
Na szóval, maradok én az alunál, az egyszerû kérdésem csak arra irányult volna, hogy azon kívül, amit én is gondoltam, van-e más indok, hogy nem másból csinálják ezeket a vackokat.
Hát van még egy megoldás.
Én majd most akarom kipróbálni. Tûgörgõs csapágyakat rakok majd a DU perselyek helyére.
Elvileg azok sokkal többet kéne h kibírjanak.
Írta 2012. február 18. - 14:38
Persze, tekerek télen is, de ugyanúgy terepen, ott meg nincs só, ill. ahogy írtam, csak a felsõvel történt ez.Ha tekertél vele télen akkor az utakról származó sólé azonnal ad a szájának,azért nem kell olyan komoly dolgokra gondolni,lehet szüleid felsózták otthon a járdát(vagy a szomszéd) áttoltad rajta a bicajt és már fel is verte oda a trutyit.
Ill. mikor olvad és vannak ilyen vizes folyás csíkok az úton abban ugyanúgy ott van a só azt annyi neki.
Én is alu-t csináltatnék,de még bronzból is szokták,vagy az elõbbi tanács,az esztergályos fogja ezt tudni nyugi:)
Ha ûrtechnikában gondolkodnék, akkor titán alatt nem adnámazért ne túlozzuk már el, nem kell ahoz a rozsdamenteshez ûrtecnika, legfeljebb 2 perccel tovább tart. meg jó eséllyel drágább az alapanyag is. az hogy a drehás nem örül meg kit érdekel, nem szivességet tesz (már ha piaci alapon megy a dolog )
amúgy aluval sem feltétlen örömünnep dolgozni, én anno kifejzetten nem szerettem se az alut se a bronzot.
Na szóval, maradok én az alunál, az egyszerû kérdésem csak arra irányult volna, hogy azon kívül, amit én is gondoltam, van-e más indok, hogy nem másból csinálják ezeket a vackokat.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2012. február 18. - 14:35
Nekem a 8mm-es fox féle volt.
Ilyen ni:
Ezt ki is dobtam a picsába, csináltattam csavállóból egy átmenõcsavart, ami illeszkedik a rugóstag befogószemébe, két oldalra aluból távtartót rá.
És sajna ez is 1-2 évet él csak.
Viszont 1000ft-ért csináltattam.
Írta 2012. február 18. - 13:45
Igen azzal tisztában vagyok, hogy nem ölelne keblére egyik esztergályos sem az ötletért, csak gondoltam ezt elég lenne egyszer megcsinálni.
Nem tudom milyen ötvözetbõl van, a mostanit is esztergályos csinálta (az alsó távtartónak érdekes módon semmi baja).
(én mégis a sóra tippelek, nem véletlenül rozsdásodtak a kormányfej, vagy a kulacstartó acélcsavarjai sem)
Egyelõre konzervdobozból vágott csíkkal megoldottam a kotyogást, de nagyon úgy néz ki, hogy a persely felülete is megkopott, úgyhogy majd azt is cserélnem kell.
azért ne túlozzuk már el, nem kell ahoz a rozsdamenteshez ûrtecnika, legfeljebb 2 perccel tovább tart. meg jó eséllyel drágább az alapanyag is. az hogy a drehás nem örül meg kit érdekel, nem szivességet tesz (már ha piaci alapon megy a dolog )
amúgy aluval sem feltétlen örömünnep dolgozni, én anno kifejzetten nem szerettem se az alut se a bronzot.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2012. február 18. - 13:01
Ill. mikor olvad és vannak ilyen vizes folyás csíkok az úton abban ugyanúgy ott van a só azt annyi neki.
Én is alu-t csináltatnék,de még bronzból is szokták,vagy az elõbbi tanács,az esztergályos fogja ezt tudni nyugi:)
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:
Írta 2012. február 18. - 12:24
Nem tudom milyen ötvözetbõl van, a mostanit is esztergályos csinálta (az alsó távtartónak érdekes módon semmi baja).
(én mégis a sóra tippelek, nem véletlenül rozsdásodtak a kormányfej, vagy a kulacstartó acélcsavarjai sem)
Egyelõre konzervdobozból vágott csíkkal megoldottam a kotyogást, de nagyon úgy néz ki, hogy a persely felülete is megkopott, úgyhogy majd azt is cserélnem kell.
Trance
Írta 2012. február 18. - 11:22
Azon kívül, hogy olcsó és könnyen megmunkálható, van más érv arra, hogy a rugóstagoknál aluból van a távtartó?
Az enyémnél most az egyik (a felsõ) azért vált csere éretté, mert konkrétan szivacsosra korrodálódott. Nem elkopott, nem kitágult a csavarnyílás, hanem olyan mintha valami maró anyag támadta volna meg. Szerintem megvan a tettes. Én, pontosabban a verejtékemben lévõ só.
Szóval ha megfûznék egy szakit, hogy a távtartót rozsdamentes acélból csinálja, akkor lehet belõle probléma?
Hali
Azért van az aluból SZVSZ mert az "puha", könnyû megmunkálni illetve jó felületi minõséget elérni.
Mert olyan 2 század pontossággal kell a persely alá megcsinálni a távtartót, h még ne kotyogjon de szépen kézzel be lehessen rakni, és forogjon is.
Szerintem savállóból nem fognak neked csinálni, mert azt sokkal szarabb megmunkálni.
Én a te helyedben maradnék az alunál, illetve nem tudom h milyen ötvözet lehetett az, de az esztergályosnál úgy is csak minõségi anyagok vannak, mert nem akarja magát megszopatni szar anyaggal, amit nem lehet rendesen forgácsolni.
Így én a te helyedben adnék még egy esélyt az alunak, és egy új távtartó készletet legyártatnék vmi jóféle esztergályossal. Kb 3ezer forintból ki fog jönni.
Ui: szerintem tuti h nem a verítéked okozta a korróziót!
Írta 2012. február 18. - 08:29
Az enyémnél most az egyik (a felsõ) azért vált csere éretté, mert konkrétan szivacsosra korrodálódott. Nem elkopott, nem kitágult a csavarnyílás, hanem olyan mintha valami maró anyag támadta volna meg. Szerintem megvan a tettes. Én, pontosabban a verejtékemben lévõ só.
Szóval ha megfûznék egy szakit, hogy a távtartót rozsdamentes acélból csinálja, akkor lehet belõle probléma?
Trance
Írta 2012. február 16. - 20:52
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:
Írta 2012. február 15. - 13:49
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2012. február 14. - 22:19
Ill a fox tagokban milyen viszkozitású olaj van?
Írta 2012. február 06. - 19:24
Egyébként köszi az infót!
Írta 2012. február 06. - 19:22
Akkor nekem nem jó a teló pumpám..? Mert nekem X-Fusion 02RC-be 25-30%-os SAG mellett kb 12 BAR van, legalábbis kb ennyit fújtam bele.
Ja és ~110 kiló vagyok.
Bocsánat, nem írtam oda h IFP nyomásról írok
Írta 2012. február 06. - 19:11
Másról, a nitrogén nyomásról van szó!Akkor nekem nem jó a teló pumpám..? Mert nekem X-Fusion 02RC-be 25-30%-os SAG mellett kb 12 BAR van, legalábbis kb ennyit fújtam bele.
Ja és ~110 kiló vagyok.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. február 06. - 18:34
Hát most néztem utána a 2008 as monarch, vivid tagokban 250 PSI van, de már pl a 2012es monarchban bakker 500 PSI :S az 34,4 BAR!
Akkor nekem nem jó a teló pumpám..? Mert nekem X-Fusion 02RC-be 25-30%-os SAG mellett kb 12 BAR van, legalábbis kb ennyit fújtam bele.
Ja és ~110 kiló vagyok.
Írta 2012. február 06. - 14:11
Írta 2012. február 05. - 21:50
Írta 2012. február 05. - 21:14
gyári fox, ez van nekem is:
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2012. február 05. - 01:08