Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Igen, láttam olyat az eBay-en, meg az EFS-nél is. Ha jól emlékszem kétszeres élettartamot ígérnek, de az áruk (viszonylag) húzós.
...és a csapágy, vagy az azon átmenõ csõtengely kopása ugyanúgy megmarad, amiknek a pótlásával meg árban ott vagy, mintha pl. a távtartókat gyárta(t)nád le az alunál keményebb anyagból.

A persely kiváltásához egyébként tudsz szabvány méretû csapágyat szerezni, vagy sufnituning kell?
A Fox tagomhoz való persely átmérõjére 15,1 mm-t mértem, egy ekkora lyukban már lötyögne egy 15-ös csapágy.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Persze, tekerek télen is, de ugyanúgy terepen, ott meg nincs só, ill. ahogy írtam, csak a felsõvel történt ez.

Ha ûrtechnikában gondolkodnék, akkor titán alatt nem adnám :)

Na szóval, maradok én az alunál, az egyszerû kérdésem csak arra irányult volna, hogy azon kívül, amit én is gondoltam, van-e más indok, hogy nem másból csinálják ezeket a vackokat.

Hát van még egy megoldás.
Én majd most akarom kipróbálni. Tûgörgõs csapágyakat rakok majd a DU perselyek helyére.
Elvileg azok sokkal többet kéne h kibírjanak.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Ha tekertél vele télen akkor az utakról származó sólé azonnal ad a szájának,azért nem kell olyan komoly dolgokra gondolni,lehet szüleid felsózták otthon a járdát(vagy a szomszéd) áttoltad rajta a bicajt és már fel is verte oda a trutyit.
Ill. mikor olvad és vannak ilyen vizes folyás csíkok az úton abban ugyanúgy ott van a só azt annyi neki.
Én is alu-t csináltatnék,de még bronzból is szokták,vagy az elõbbi tanács,az esztergályos fogja ezt tudni nyugi:)

Persze, tekerek télen is, de ugyanúgy terepen, ott meg nincs só, ill. ahogy írtam, csak a felsõvel történt ez.

azért ne túlozzuk már el, nem kell ahoz a rozsdamenteshez ûrtecnika, legfeljebb 2 perccel tovább tart. meg jó eséllyel drágább az alapanyag is. az hogy a drehás nem örül meg kit érdekel, nem szivességet tesz (már ha piaci alapon megy a dolog :))
amúgy aluval sem feltétlen örömünnep dolgozni, én anno kifejzetten nem szerettem se az alut se a bronzot.

Ha ûrtechnikában gondolkodnék, akkor titán alatt nem adnám :)

Na szóval, maradok én az alunál, az egyszerû kérdésem csak arra irányult volna, hogy azon kívül, amit én is gondoltam, van-e más indok, hogy nem másból csinálják ezeket a vackokat.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Nem elég egyszer :)
Nekem a 8mm-es fox féle volt.

Ilyen ni:

Feltöltött kép

Ezt ki is dobtam a picsába, csináltattam csavállóból egy átmenõcsavart, ami illeszkedik a rugóstag befogószemébe, két oldalra aluból távtartót rá.
És sajna ez is 1-2 évet él csak.

Viszont 1000ft-ért csináltattam. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Igen azzal tisztában vagyok, hogy nem ölelne keblére egyik esztergályos sem az ötletért, csak gondoltam ezt elég lenne egyszer megcsinálni.
Nem tudom milyen ötvözetbõl van, a mostanit is esztergályos csinálta (az alsó távtartónak érdekes módon semmi baja).

(én mégis a sóra tippelek, nem véletlenül rozsdásodtak a kormányfej, vagy a kulacstartó acélcsavarjai sem)

Egyelõre konzervdobozból vágott csíkkal megoldottam a kotyogást, de nagyon úgy néz ki, hogy a persely felülete is megkopott, úgyhogy majd azt is cserélnem kell.

azért ne túlozzuk már el, nem kell ahoz a rozsdamenteshez ûrtecnika, legfeljebb 2 perccel tovább tart. meg jó eséllyel drágább az alapanyag is. az hogy a drehás nem örül meg kit érdekel, nem szivességet tesz (már ha piaci alapon megy a dolog :))
amúgy aluval sem feltétlen örömünnep dolgozni, én anno kifejzetten nem szerettem se az alut se a bronzot.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás
Ha tekertél vele télen akkor az utakról származó sólé azonnal ad a szájának,azért nem kell olyan komoly dolgokra gondolni,lehet szüleid felsózták otthon a járdát(vagy a szomszéd) áttoltad rajta a bicajt és már fel is verte oda a trutyit.
Ill. mikor olvad és vannak ilyen vizes folyás csíkok az úton abban ugyanúgy ott van a só azt annyi neki.
Én is alu-t csináltatnék,de még bronzból is szokták,vagy az elõbbi tanács,az esztergályos fogja ezt tudni nyugi:)
Az alkohol nem válasz,de legalább elfelejted a kérdést:cheers:
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Igen azzal tisztában vagyok, hogy nem ölelne keblére egyik esztergályos sem az ötletért, csak gondoltam ezt elég lenne egyszer megcsinálni.
Nem tudom milyen ötvözetbõl van, a mostanit is esztergályos csinálta (az alsó távtartónak érdekes módon semmi baja).

(én mégis a sóra tippelek, nem véletlenül rozsdásodtak a kormányfej, vagy a kulacstartó acélcsavarjai sem)

Egyelõre konzervdobozból vágott csíkkal megoldottam a kotyogást, de nagyon úgy néz ki, hogy a persely felülete is megkopott, úgyhogy majd azt is cserélnem kell.

Trance

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Azon kívül, hogy olcsó és könnyen megmunkálható, van más érv arra, hogy a rugóstagoknál aluból van a távtartó?
Az enyémnél most az egyik (a felsõ) azért vált csere éretté, mert konkrétan szivacsosra korrodálódott. Nem elkopott, nem kitágult a csavarnyílás, hanem olyan mintha valami maró anyag támadta volna meg. Szerintem megvan a tettes. Én, pontosabban a verejtékemben lévõ só.
Szóval ha megfûznék egy szakit, hogy a távtartót rozsdamentes acélból csinálja, akkor lehet belõle probléma?

Hali

Azért van az aluból SZVSZ mert az "puha", könnyû megmunkálni illetve jó felületi minõséget elérni.
Mert olyan 2 század pontossággal kell a persely alá megcsinálni a távtartót, h még ne kotyogjon de szépen kézzel be lehessen rakni, és forogjon is.
Szerintem savállóból nem fognak neked csinálni, mert azt sokkal szarabb megmunkálni.

Én a te helyedben maradnék az alunál, illetve nem tudom h milyen ötvözet lehetett az, de az esztergályosnál úgy is csak minõségi anyagok vannak, mert nem akarja magát megszopatni szar anyaggal, amit nem lehet rendesen forgácsolni.
Így én a te helyedben adnék még egy esélyt az alunak, és egy új távtartó készletet legyártatnék vmi jóféle esztergályossal. Kb 3ezer forintból ki fog jönni.

Ui: szerintem tuti h nem a verítéked okozta a korróziót!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Azon kívül, hogy olcsó és könnyen megmunkálható, van más érv arra, hogy a rugóstagoknál aluból van a távtartó?
Az enyémnél most az egyik (a felsõ) azért vált csere éretté, mert konkrétan szivacsosra korrodálódott. Nem elkopott, nem kitágult a csavarnyílás, hanem olyan mintha valami maró anyag támadta volna meg. Szerintem megvan a tettes. Én, pontosabban a verejtékemben lévõ só.
Szóval ha megfûznék egy szakit, hogy a távtartót rozsdamentes acélból csinálja, akkor lehet belõle probléma?

Trance

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás
Köszönöm akkor olyat kap a rocco is hátha megközelíti a fox mozgását:)biztos ezen múlik majd.
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
gyárilag 7W-s olaj van a foxban

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás
Szóval itt vagyok a marzo wc-ba is 7.5w olaj kell?
Ill a fox tagokban milyen viszkozitású olaj van?

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Ennyire nem vagyok benne a témában csak megakadt a szemem a 34 baron :D
Egyébként köszi az infót!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Akkor nekem nem jó a teló pumpám..? Mert nekem X-Fusion 02RC-be 25-30%-os SAG mellett kb 12 BAR van, legalábbis kb ennyit fújtam bele.
Ja és ~110 kiló vagyok.

Bocsánat, nem írtam oda h IFP nyomásról írok :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Akkor nekem nem jó a teló pumpám..? Mert nekem X-Fusion 02RC-be 25-30%-os SAG mellett kb 12 BAR van, legalábbis kb ennyit fújtam bele.
Ja és ~110 kiló vagyok.

Másról, a nitrogén nyomásról van szó!
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Hát most néztem utána a 2008 as monarch, vivid tagokban 250 PSI van, de már pl a 2012es monarchban bakker 500 PSI :S az 34,4 BAR!

Ja és ~110 kiló vagyok.

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Sala küldtem egy privát üzit :)

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Hát most néztem utána a 2008 as monarch, vivid tagokban 250 PSI van, de már pl a 2012es monarchban bakker 500 PSI :S az 34,4 BAR!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
tagok IFP részében 16 bar van, rosszul emlékeztem

gyári fox, ez van nekem is:

Feltöltött kép

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Értem, arra gondoltam ez valami standard dolog csak veszek egyet a boltból és kész. :)