Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
számold ki ;)

1. variáció ez 571-et adott ki rám
2. variáció ez meg 557-et

600-as rugóm van ami mondjuk jó, ~30%-os saggel.

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Na ha már itt tartunk, én is felteszem.
Ha majd odajutok, hogy veszek tagot a Kikapuba és teszem azt rugósat, nem levegõset, akkor milyen rugónak kell lennie rajta, ha 90 kiló vagyok?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
dh/fr max 20% sag? és akkor cc-re mi kell, 5%? :)

megint megkérdem, de melyik tag rugóútja 165 mm? és saget szerintem még mindíg a tagon mérünk, mert ott a legegyszerûbb.

és szerezz 650-es manitou rugót. igaz hogy csak 550-ig gyártanak de nem számít. ;)

albertfish: van magyar manual a http://letoltes.velotrade.hu oldalon. elsõre jó lesz annak megfelelõen aztán terepen tudod magad alá hangolni igazából.

BlackCell

BlackCell

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
DH/FR terén max 20% (165mm rugóút esetén max 33mm beülés) beülés száraz terepen, sáros terepen max 25% (165mm rugóút esetén max 41.25mm beülés). Az AC-be 550-es rugó pont jó 80-85kg-hoz. kb. 100kg-hoz kell már a 650-es rugó. A csillapítás állításával, a rugóelõfeszítéssel, a légnyomás beállításával (megfelelõ nyomásra fújni) és a 4. funkcióval (ha jól emlékszem akkor az a légkamra méretének állítása). Szóval ezeket állítgatni kell és igaz elég idõigényes dolog, de megéri! Ezeket úgy kell belõni, ahogy érzed, hogy neked jó, ezért próbálkozni kell, ki kell próbálni, hogy milyen beállítás jó neked.
:cheers:

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
A sag -ot 30% korulire lodd be.
Ha nagyon puha az 550 -es akkor johet a 650, ha lehet kapni.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hi
tunda valaki segíteni egy AC és egy 4way házasításában?
mit hol merre kezdjek,mekkora sag legyen stb..
ill rugókeménységböl mi kell?
80kg

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
na akkor adok veszeket innentõl privátban rendezzük, okééééés? köszönöm

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

szerintem Bagi boltold vissza a 20as kikaput (ha még az van) vedd meg az én 19esemet és a különbözetbõl bõven futja a manitu tagra.....:)
viccen kívúl ha lenne belõle 200as én vennék a coilerbe, tud olyat amit a fox nem....

Te, küldj már nekem egy mélt, hogy mennyiért adod, meg, hogy néz ki, meg ilyenek. Kép is jöhet, ha van.
oks?

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

Mekkora kene?

165-ös...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

hát nekem foxom volt/van a kikapuban float rl, a coilerben RP3, és egyik sem panaszkodott....a dawgban meg RS Pearl 3,3 lesz....szal sztem nyugodtan....
bár tudom szükösen vagy de én bepróbálnám a helyedben a manitu radium rl-t ...most akciós ajánlott ára 32, sztem 30-ért meg lehet venni....és egy nagyságrenddel jobb mint az az xfusion.....sõõõõt

szerintem Bagi boltold vissza a 20as kikaput (ha még az van) vedd meg az én 19esemet és a különbözetbõl bõven futja a manitu tagra.....:)
viccen kívúl ha lenne belõle 200as én vennék a coilerbe, tud olyat amit a fox nem....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Mekkora kene?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Feltöltött kép
24 ezer a bikediszkonton. szerintem ennél nem találsz jobbat :)
ó a kupoláját ez 190/50-es, akkor mégsem jó :cry:

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Sztem 20 ruppóért nem találsz jobbat sehol sem újonnan. Nyugodtan vedd meg, és nem is rossz a tag. De ez csak egy vélemény.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Aszondod?

Megvehetek nyugodtan egy olyat?

hát nekem foxom volt/van a kikapuban float rl, a coilerben RP3, és egyik sem panaszkodott....a dawgban meg RS Pearl 3,3 lesz....szal sztem nyugodtan....
bár tudom szükösen vagy de én bepróbálnám a helyedben a manitu radium rl-t ...most akciós ajánlott ára 32, sztem 30-ért meg lehet venni....és egy nagyságrenddel jobb mint az az xfusion.....sõõõõt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
nemtom, sztem ha 2 évet kibír, már megérte
addig max gyûjtesz egy nagyonjóra ;)

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

jófélébõl nem szisszen el
nekem SID Dual Air volt, és "frírájdoltam" vele, és sose nyígott hogy nem szeretné..

na de épp ez a lényeg, hogy a fjúzsönöket mindenki fikázza, és ez tényleg egy olcsó tag, szóval nem tudom, hogy jóféle-e.
Sajnos ennyim van rá csak.

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

én is annyi vagyok, vagy kicsit több simán bírják a levegõs tagok....

Aszondod?

Megvehetek nyugodtan egy olyat?

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
jófélébõl nem szisszen el
nekem SID Dual Air volt, és "frírájdoltam" vele, és sose nyígott hogy nem szeretné..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Szia!

Bagi nem durvulni használná, csak maratonozni és tekerdni, csak kb 90 kilóval...
Ezért gondolom, hogy jobb lenne egy rugós, mert abból biztos, hogy nem szisszen el a luft.

én is annyi vagyok, vagy kicsit több simán bírják a levegõs tagok....

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

Szegény X-fusion kaphatott rendesen a polarx fs-ben, de ha Bagi kolléga nem küldi nagyon durván akkor sokáig jó lehet. Minden attól függ, hogy rendeltetés szerûen használja-e és ápolja-e megfelelõen. Sztem jó lehet XC-re meg maratonozni is, de egy alap levegõs tag amúgy sem durvulni való.

Szia!

Bagi nem durvulni használná, csak maratonozni és tekerdni, csak kb 90 kilóval...
Ezért gondolom, hogy jobb lenne egy rugós, mert abból biztos, hogy nem szisszen el a luft.