Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
itt egy vélemény: szép ;)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Vélemények, spekulációk a Roco-ról?
A felhasználók eddig nagyon szeretik, mármint akiknek nem kell a mozgásgátló a tagokba:p
Súly nem érdekel, csak hogy megbízható és gyors legyen.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az elobb azt mondtad kerdezzuk meg misit, mert o tudja, mikor kiderult hogy megse, akkor azzal jossz, hogy jo, de legalabb gyorsan megy. Aha. Es hogy jon az ahhoz, hogy talalni kene egy ember sulyahoz egy megfelelo rugot?

A csillapítás állításával, a rugóelõfeszítéssel, a légnyomás beállításával (megfelelõ nyomásra fújni) és a 4. funkcióval (ha jól emlékszem akkor az a légkamra méretének állítása). Szóval ezeket állítgatni kell és igaz elég idõigényes dolog, de megéri! Ezeket úgy kell belõni, ahogy érzed, hogy neked jó, ezért próbálkozni kell, ki kell próbálni, hogy milyen beállítás jó neked.

ebben pedig semmifele informacio nincs, ezt minek ideirni? Azt mi is tudjuk, hogy ugy kell beallitani hogy jo legyen. lol

Azt akarom kihozni ebbol az egeszbol, hogy lehet te valami istentelen rugostag talentumnak gondolod magad, gyakorlatilag viszont a hozzaszolasaid semmi tobbletet nem adnak a forumnak, szal ezesetben is igaz a kevesebb tobb elve.

erre a postra vonatkozo postok torlesre fognak kerulni.

/ON
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

BlackCell

BlackCell

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás

misi spec annyit mondott, hogy sárban kicsit csavarjunk a csillapításon. (bár õ nem is tudja mi a sag :D)

váz útjának hosszát tudod, rugóstag útjának hosszát tudod -> ebbõl kiszámolható az áttételi arány (minek kéne megadniuk?)

Attól még elég jól megy! Nem a mûszaki nyelv tudása teszi profi bringássá az embert, hanem az ahogy megy! Az emberi agy nem lexikon, annak a polcon a helye vagy a könyvtárban! A lényeg az, hogy tudja az ember, hogy mit hol keressen és legyen némi esze, hogy az összefüggésekre rájöjjön. Egyébként a lényeg, hogy bringázni jó!
Sáros (havas) terepen kicsit másképp reagál a bringa (pl.: könyebben megcsúszik, eleve belesüpped valamennyire a talajba/hóba, stb.), mint száraz terepen (nem homok!) és ezért is jobb, ha picit nagyobb a beülése a váznak, mint száraz terepen, pl.: közelebb vagy a földhöz, ami a megcsúszásra is kihatással van. A csillapítás viszont, ahogy írtad tényleg jobb, ha kicsit lasabb sáros (havas) terepen, mint száraz terepen.
Aligator! A Fox rugók jók a Manitou rugóstagokhoz,e gyébként igazad van, mert tényleg 190-es szemtáávolságú rugóstaghoz, ami 2"-t mozog a legerõsebb rugó az 550-es.
:cheers:

alligator

alligator

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
"és szerezz 650-es manitou rugót. igaz hogy csak 550-ig gyártanak de nem számít. ;)"

lehet szerezni 650-est is,valszeg létezik,mert én is tudtam 750-est(GuMi);)
beerdrinking,rákkenróóll,frírájddánhillenduromontenbájking:D

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
"váz rugóútjának hossza, rugóstag rugóútjának hossza"

Ebbol automatikusan kiszamolja az attetelt ;)
Amugy tenyleg nem tul jo a progi, mert baromira nem mindegy hogy egy Bullit rendszeru vazba kell vagy egy VPP -s be, es az sem mindegy hogy a tag platformos vagy sima, es a platform milyen. Szoval nagyon osszetett a dolog, de itt is van egy baromi egyszeru eljaras: ki kell probalni ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
misi spec annyit mondott, hogy sárban kicsit csavarjunk a csillapításon. (bár õ nem is tudja mi a sag :D)

váz útjának hosszát tudod, rugóstag útjának hosszát tudod -> ebbõl kiszámolható az áttételi arány (minek kéne megadniuk?)

BlackCell

BlackCell

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás

sáros terepen miért kell több sag? :D
és hóban? esõben, de nem saras terepen? jégesõben?

:D:D

Kérdezz meg valaki profi versenyzõt, hogy miért, õ ki tudja fejteni elég részletessen a témát! pl.: Gulyás Misi

A Mojo nem túl sok használható adatot dobott ki eddig még nekem! Vagy hihetetlenül kemény rugót dobott ki vagy hihetetlenül puhát! A Mojo kalkulátor problémája az, hogy nem veszi figyelembe a himbarendszer tulajdonságait, de a gyártók se nagyon adnak meg áttételi arányokat a vázaikhoz! A bringás súlya, váz rugóútjának hossza, rugóstag rugóútjának hossza, felhasználás (DH, FR, XC, stb.) és az áttételi arányok kellenek a pontos rugóerõsség kiszámításához.
:cheers:

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

kislust: ezt én nem mertem megkérdezni, mert kötözködés szaga lenne ;)

nekem lehet, metr én nem vagyok modi, legfeljebb töröltök..:D

rugóstag...nekem van, fel kéne újjítanom, de nincs rá keretem..csak hogy on is legyek..
Van állásom...:bananadan

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
az a baj hogy 165 ösben nem tom van e igazán propedalos tekercsrugós tag, namost ugye a gyári vanilla jól mozog lefelé de még egy félkomoly mászáshoz sem nagy élmény ...sztem....na persze egy alap csak ráfujással szabályozható (sima float pl) levegõs taggal sem jobb ...szerintem....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
bagi: mert xc váz, ergó levegõs tag való bele, meg levegõs villa, meg borotvált láb és cicanaci. :D de persze rakhatsz bele rugósat is, csak vicceltem. akkor lehet hogy tényleg nem számol jót :o

kislust: ezt én nem mertem megkérdezni, mert kötözködés szaga lenne ;)

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

biztos jól adtál meg minden adatot, mert az már egy nagyon kemény rugó?

Jó adatokat adtam meg, többször is ellenõriztem. ~90 killa vagyok.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

DH/FR terén max 20% (165mm rugóút esetén max 33mm beülés) beülés száraz terepen, sáros terepen max 25% (165mm rugóút esetén max 41.25mm beülés). Az AC-be 550-es rugó pont jó 80-85kg-hoz. kb. 100kg-hoz kell már a 650-es rugó. A csillapítás állításával, a rugóelõfeszítéssel, a légnyomás beállításával (megfelelõ nyomásra fújni) és a 4. funkcióval (ha jól emlékszem akkor az a légkamra méretének állítása). Szóval ezeket állítgatni kell és igaz elég idõigényes dolog, de megéri! Ezeket úgy kell belõni, ahogy érzed, hogy neked jó, ezért próbálkozni kell, ki kell próbálni, hogy milyen beállítás jó neked.

sáros terepen miért kell több sag? :D
és hóban? esõben, de nem saras terepen? jégesõben?

:D:D
Van állásom...:bananadan

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

mondjuk rugó van fox 700 v. 750-es (viszont elég drága). biztos jól adtál meg minden adatot, mert az már egy nagyon kemény rugó?

viszont az is igaz, hogy kikapuba nem illik csak levegõset rakni ;)

Miért nem illik?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
nekem van is 650-800 PROGRESSZÍV :D rugóm, szintén shockworksre

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nekem volt 850-es rugóm is shockworks-re.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
A kalakulátor jó alap, de inkább a TFtuned, nekem a mojo-s nagyon hülye értékeket adott eddig mindig.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
mondjuk rugó van fox 700 v. 750-es (viszont elég drága). biztos jól adtál meg minden adatot, mert az már egy nagyon kemény rugó?

viszont az is igaz, hogy kikapuba nem illik csak levegõset rakni ;)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nekem 700-at ír, és 500-assal megyek 30% SAG-gal, szal nem minden a kalkulátor...

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

számold ki ;)

1. variáció ez 571-et adott ki rám
2. variáció ez meg 557-et

600-as rugóm van ami mondjuk jó, 30%-os saggel.

Köszike.

Basszus! Az életbe nem fogok találni használt tagot 725-ös rugóval... :-)
De még rugót se nagyon találok ilyet.

Levegõs cucc lesz ebbõl, na.