Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
Hali!
Vettem a cangába egy alíg használt Shock Works NB Series tagot.
Van valakinek hasonló, vagy véleménye?
Meg jó lenne valami lusers manual-t hozzá szerezni, vagy bármi egyébb infót pl robbantott ábra stb
Lécci ha tudtok külgyetek e-mailbe ha több van. ( wrcdani@yahoo.com )
Köszi!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
RS sid tag mennyire mozog jól a levegõsök között (jobb, mint a radium rl)? A manitou qr taggal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

A sebesség mindent megold.

battila74

battila74

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Szia,
a bringa:

http://www.cube-bike...FR_id_6899_.htm

Kozben lemertem a helyet, es 200 mm-esnek tunik. Legalabbis 205 mm koruliami befer.Idaig azert nem tudtam lemerni, mert benne volt egy masik tag, ami latszott, hogy kicsi. Akitol vettem,a vazat (tag nelkul)az vezetett nem kicsit felre. De most ismet tanultam.

Koszi a valaszokat.

udv,
battila

Hello,

szerencsere megjott a hivatalos valasz a CUBE-tol. 190mm-es tag jo hozza. Akkor a kerdes tisztazodott.
Mindenkinek koszonom a segitseget!

UDv,
battila

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ezeket a dolgokat privátban.
köszi ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

battila74

battila74

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

afelõl mindenesetre nyugodt lehetsz hogy itthon idén már jó eséllyel nem kapsz 200as levegõs tagot,/hacsak el nem adom a foxot:)/ 190 est még csak csak....

Hali,

mar van nehany tag amelyet kineztem es tetszik, nagyresze ebay-es. Milyen foxot akarnal eladni?

Udv,
battila

battila74

battila74

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

alapul véve ezt >>klikk<<
szerintem ne nyisd ki teljesen, azaz lehet, hogy egy 190-es is elég lesz oda.
ha veszem a fáradtságot, lehet, hogy elõkeresem neked hogy mekkora tag való bele.

szerk: nem kell egy 190-es manitou SPV 3way tag? :D sry.

Hali,

szerinted a 190-essel is jol fog allni a hatulja? Nekem guy remlett, hogy ha majdnem teljesen ki van nyitva, akkor all igy.

Egyebkent mennyiert adnad a tagot?

Ja amit vettem hozza, az elado lett;) Egy manitou swinger SPV 4way 165 mm-es, 39 eHUF-ert vettem, ugyanennyiert tovabbadom.

udv,
battila

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
afelõl mindenesetre nyugodt lehetsz hogy itthon idén már jó eséllyel nem kapsz 200as levegõs tagot,/hacsak el nem adom a foxot:)/ 190 est még csak csak....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
alapul véve ezt >>klikk<<
szerintem ne nyisd ki teljesen, azaz lehet, hogy egy 190-es is elég lesz oda.
ha veszem a fáradtságot, lehet, hogy elõkeresem neked hogy mekkora tag való bele.

szerk: nem kell egy 190-es manitou SPV 3way tag? :D sry.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

battila74

battila74

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

egyszerûbb lenne ha leírnád milyen vázad van, a rs mc3,3 tag ugyanis nem mozog 125 milit , a 190-es és a 200 as 5 centit mozog (2"-t) és az mc tagokból nincs is nagyobb...125-öt a vázad mozog .

látom közbe modosítottad , és megadtad a váztipust....

ráadásul nem is mûxik a gyártó honlapja.
tag nélkül vetted a vázat ?

Szia,
a bringa:

http://www.cube-bike...FR_id_6899_.htm

Kozben lemertem a helyet, es 200 mm-esnek tunik. Legalabbis 205 mm koruliami befer.Idaig azert nem tudtam lemerni, mert benne volt egy masik tag, ami latszott, hogy kicsi. Akitol vettem,a vazat (tag nelkul)az vezetett nem kicsit felre. De most ismet tanultam.

Koszi a valaszokat.

udv,
battila

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
buta kérdés, de ha tied a váz, nem tudod lemérni, hogy mekkora a tag?
a két csavar közepét kell összekötni, és lemérni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Hello,

az rs mc3.3 125mm-t mozgo hatso tagja (vagyis a villa mozog ennyit) mekkora lehet hosszra? Vagy190 mm vagy 200mm. A vaz egy CUBE AMS FR 22"-os. Sajnos nem talalom a neten, a vazamhoz meg azt irjak, hogy ilyen kell, de nem feltetlen ragaszkodnek ehhez a hatso taghoz.

Koszi a segitseget.

Udv,
battila

egyszerûbb lenne ha leírnád milyen vázad van, a rs mc3,3 tag ugyanis nem mozog 125 milit , a 190-es és a 200 as 5 centit mozog (2"-t) és az mc tagokból nincs is nagyobb...125-öt a vázad mozog .

látom közbe modosítottad , és megadtad a váztipust....

ráadásul nem is mûxik a gyártó honlapja.
tag nélkül vetted a vázat ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

battila74

battila74

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Hello,

az rs mc3.3 125mm-t mozgo hatso tagja (vagyis a villa mozog ennyit) mekkora lehet hosszra? Vagy190 mm vagy 200mm. A vaz egy CUBE AMS FR 22"-os. Sajnos nem talalom a neten, a vazamhoz meg azt irjak, hogy ilyen kell, de nem feltetlen ragaszkodnek ehhez a hatso taghoz.

Koszi a segitseget.

Udv,
battila

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
alapul lehet venni az MTBR-es véleményeket, tényleg ennyire rosszak voltak a 03-as RC-k?
http://mtbr.com/revi...ct_121965.shtml

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
nekem a metel r-rõl nincs jó véleményem!Kemény 2 napig volt olyanom,de a bekopás elõtti megindulási ereje szörnyû volt.Nekem nem jött be,de lehet h csak én fogtam ki ilyet.

Jábor

Jábor

törzsvendég

• fórumtag
  • 984 hozzászólás
Hi all !
Végre elkészült a gépem.
Egy fehérkõlápai esés+kórház és most egy kiadós torokgyuszi után ugyérzem végre nyeregbe ülhetek. Mielõtt útnak indulnék.
Lenne egy kérdésem, és tudom ti biztos választ adtok.
Van egy Giant HV shock tagom. Amit most 15e eladok és ennek az árábol vennék egy használt manitu metel r-t.
Szerintetek megérni ? Melyik jobb ?
üdv mindenkinek !
Bence:)

Bükki Bringa Barát :rolleyes:
Bringáim

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Elég jól hangzik. Késõbb pontosan beállitva még jobb lehet...

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Ezek szerint a marzocchi ismét nagyot alkotott.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Na megvoltak az elsõ tapasztalatok a rocoról!A csillapítás állítgatásával nem sokat bajlódtam,belõttem az arany középre és nekem megfelelt.Az 500-as rugó pont elég volt a súlyomhoz így a kamrába már nem is kellett fújnom.
Na végre!Régóta kerestem ezt az érzést!:D Iszonyat jó a tag.A gép seggét az úthoz ragasztotta és a kék kereszt útvonalon mintha a gép hátulja sima úton jött volna.Ellentétben az elsõ villával mely a túl sok olaj miatt piszok kemény volt.Sajna nem volt tökéletes az élmény,mert már az elsõ km után egy túrista eszeveszetten kiáltott utánam,hogy gond van.Keresem a hibát és hoppá elhagytam a láncom(gyanúsan könnyen fordult pedig a pedál:D)no de meglett mert a váltón fentragadva vonszoltam.Élmény volt a lánc nélküli DH:D!Ezek után egy csomó fa volt úgy kivágva hogy ott felejtették az út közepén,remek én meg mászhattam a dzsumbujba(de utálom a szúrós növényeket)!Mázlimra lent találtam olyan ismerõst aki kisegített egy láncbontóval.
Második körben a sok fa miatti cipelés miatt úgy döntöttem,hogy másik utat keresek,a vörös keresztrõl indulva belecsatlakoztam egy sárga minuszba amit valszeg elég ritkán használnak,sajnos elég sokat mászhattam rajta felfelé is(páncélban nagy élmény),de a tag itt is szuperált,jobb volt vele mászni mint a swingeremmel.!
Összehasonlítani a swingerrel és egy fox dhx 3.0-ával tudom,a swingert mérföldekkel veri(nálam),a 3.0-ánál is jobb volt nekem,bár be kell valjam,hogy annak a 3.0-ának amit használhattam nem volt jó a visszacsillapítása!
Haver big hitjében lévõ foxnál õ is érzékenyebbnek találta.Egyenlõre ennyi!

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
a tagokra nagyobb rugó kell, mint amennyit mozognak, különben a rugó hamarabb ül össze és az se a rugónak, se a tagnak, de még a vázadnak sem tesz jó... szal rakhatsz rá 2* akkora rugót is, nem fog többet mozogni

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
no igen,de ha a tag becsúszója több mint amennyit a rugó enged akkor csak befolyásolja nem?Pl a nagyobb rugó jobban összeül és ennek hatására a gumibak is összébnyomódhat 1-2 mm-er többet,gondolom én.De ez már csak szõrszál hasogatás.Most már nincs jelentõsége.