Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Willmaker

Willmaker

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Hy! Nagyon pogózik a Giantom hátulja (DH team 2004) és gondolkoztam mit lehetne vele csinálni. a Keményebb rugó nem megoldás szerintem, az egyetlen út egy propedalos tag?:S HELP!!!!!:scratchhe

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
akkor jó mert tesomnál nincs annyi pénz most otthon :)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
na, ma kis szerelgetéssel megoldódott a rejtély... addig addig szerelgettem, tekergettem a vázat, amíg végül is bele nem fért rendesen a tag.. vicces, de valószínûleg egy túlhúzott forgáspont csavart volt az oka...
már csak egy rendes rugót kéne találjak

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás

Hallo hallo

Meglett új tagom egy 2006os ROCO RC, pöpec meg minden de valamiért a befeleút csilapításal van valami gáz.... Ha + irányba tekerem egy ideig akkor egy idõ után megakad és jelzi, hogy ez a max, viszont ha tekerem a - irányba akkor tekerhetem napestig nem akar eljöni az a pont, hogy katanjon egyet és jelezze, hogy itt enyi a max... Kiprobáltam a tagot, úgy, hogy maxra becsavartam a befeleútcsillit és ugy is hogy negatív irányba tekertem kb 20 kattanásig, de külömséget enm észleltem.... (elvileg enek a gombnak amit tekergetni kell ahogy tekerem ki-be kéne nyomodni iletve huzodnia de az enyém csak egy szinten van....) Vélemény? Tanács?

Vélemnényem szerint vidd vissza mert hibás!Vagy cseréljék ki vagy javítsák meg mert az én Roco-m ilyet nem csinál!Sõt az állításnál érezhetõ a különbség bár én nem nagyon szeretem állítgatni!

vááá

köszönöm a tanácsot, hogy a coilerbe 200as tag kell, közlöm ugyan is, hogy 190es... élmény volt beletuszkolni és az is az, h így 3 centivel kevesebbet mozog a váz, mert össze van nyomva 1 centivel. igen, hülye voltam, hogy nem néztem utána, csak azt hittem, hogy akinek volt ilyen, az ismeri.. mind1, nevet nem mondok, harag nincs de ha valaki cserélne egy 190es vanillát egy 20asra, az szóljon :P zsír új. na mind1, legalább gurul :D egyelõre az is felemelõ érzés

Az én 2005-ös coilerembe is 200/50-es tag kell!Tudom mert már ez benne a 4ik tag és pont belecuppant!

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Hallo hallo

Meglett új tagom egy 2006os ROCO RC, pöpec meg minden de valamiért a befeleút csilapításal van valami gáz.... Ha + irányba tekerem egy ideig akkor egy idõ után megakad és jelzi, hogy ez a max, viszont ha tekerem a - irányba akkor tekerhetem napestig nem akar eljöni az a pont, hogy katanjon egyet és jelezze, hogy itt enyi a max... Kiprobáltam a tagot, úgy, hogy maxra becsavartam a befeleútcsillit és ugy is hogy negatív irányba tekertem kb 20 kattanásig, de külömséget enm észleltem.... (elvileg enek a gombnak amit tekergetni kell ahogy tekerem ki-be kéne nyomodni iletve huzodnia de az enyém csak egy szinten van....) Vélemény? Tanács?
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
Feltöltött kép

Feltöltött kép
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

de miért darálná le a túlfolyótartályát?:S
hozzá ér?

igen, nagyobb a külsõ átmérõ

érdemes elöbb kipróbálni egyet hogy mennyi hely van ott.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
én ezt elhiszem és ezért nem is vagyok mérges, de ebbe ez akkor is nagy... rugó kicsavar, visszaút belassít, tag összenyom, gyorsan helyre passzint, csavar be és most így "jó". így ment csak..

sala: a ride mehet, mert baja nem hiszem hogy lesz és már nagyon mehetnékem van. annyi minden baj, hogy 10 centit mozog íg a váz :D mondjuk a 13 se volt sok.. :P de ha valakinek tudomása van arról, hogy ez nem tesz jót egy rugóstagnak, az szóljon, mert akkor eszem ágában nem lesz kimenni...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

hát ne is haragudj, de akkor nekem vmi speicális változatom van :D

1 össze kellett nyomni, hogy beférjen
2 megmértem a kilátszó becsúszót és kereken 4 centi

ezek után nekem elég egyértelmû, hogy a coilerbe (pontosítok ebbe a vázba) 190es tag kell...

tényleg nem haragszom, engem is meglepett és annyira nem pozitívan :D mondjuk ez 2004es, lehet, hogy neked újabb volt...

nem, 2004es-em volt, és a dawg is gyakorlatilag ugyanaz a váz, csak véknyabb csõbõl /a tag meg ugyanaz van benne/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ubazz málna koma...
Akkor holnapi ride-al mi lészen?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

I3aI3

I3aI3

vendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás
de miért darálná le a túlfolyótartályát?:S
hozzá ér?

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
hát ne is haragudj, de akkor nekem vmi speicális változatom van :D

1 össze kellett nyomni, hogy beférjen
2 megmértem a kilátszó becsúszót és kereken 4 centi

ezek után nekem elég egyértelmû, hogy a coilerbe (pontosítok ebbe a vázba) 190es tag kell...

tényleg nem haragszom, engem is meglepett és annyira nem pozitívan :D mondjuk ez 2004es, lehet, hogy neked újabb volt...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

vááá

köszönöm a tanácsot, hogy a coilerbe 200as tag kell, közlöm ugyan is, hogy 190es... élmény volt beletuszkolni és az is az, h így 3 centivel kevesebbet mozog a váz, mert össze van nyomva 1 centivel. igen, hülye voltam, hogy nem néztem utána, csak azt hittem, hogy akinek volt ilyen, az ismeri.. mind1, nevet nem mondok, harag nincs de ha valaki cserélne egy 190es vanillát egy 20asra, az szóljon :P zsír új. na mind1, legalább gurul :D egyelõre az is felemelõ érzés

Málna a coilerbe 200-as tag kell !
de ha akarod átküldöm Neked a manual-t pdf-ben.....
de szívesen lefotózom a tagot ami az én coileremben volt

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
off
privi ment
on

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
200-mm -es vanilla r? érdekel, pénzért. mennyibe kerülne?

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
vááá

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
azzal számolj h a manitou rugany igen nagy valószinüséggel nem fog rámenni, illetve ha látszolag rá is megy, müködés közben ledarálja majd a túlfolyót(ha van rajta)

amúgy a keménység ~azonos, a rugóút is azonosan van jelölve.

I3aI3

I3aI3

vendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás
slt!

van egy rock shox pro deluxe tagom 230as szemtávú,rajta egy 600x2.55ös fox ruganyó,ami nem biztos,h jó rá,meg nekem túl kemény,tehát új ruganyót akarok venni a 65kg-m miatt,elég nagy valószínûséggel manitou-t...
kérdezném,h milyen méret kell,és ezt honnan tudom megállíptani/kiszámolni?

elõre is thx.

üdv.:máté

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás

forest: szívem szerint maradnék Fox-nál, hamár..
vagy manitú, mer occó.

Akkor mégis van egy jó tulajdonsága!:D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

LL amúgy mire kell?lájtosan gurigázni,vagy ugrasztani?
az is sokat számít!
50,6mm mozog a tagod,abból x% az ideális sag.no de ez nem mindegy hogy milyen felh. mellet...
eccer megnézme milyen rugeszok vannak itthon,azt prógálgatunk

na a probálgatás az szimpi ötlet, benne vagyok :)

nem ugrálásra veszem, (hisz akkor nem 18"as vázat vettem volna), de egy-egy ugrás ugyebár elõfordulhat. de a célom inkább a "simitson mindent" érzés..

forest: szívem szerint maradnék Fox-nál, hamár..
vagy manitú, mer occó.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda