Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Csory

Csory

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Ótszájderként: amit leirtál annak 2 oka lehet. Egyik hogy a telópumpán a szelepig nem ér be a tü (én pont igy jártam a BBB pumpával és a DT 190 taggal), ez esetben nem a tagot fújod csak a csövet... (Télleg, milyen a pumpán a szelepcsatlakozó? Simán csak rátekered vagy rátekered és utána egy külön csavarral nyomod be a szeleptüt?)

Másik lehetöség hogy télleg ilyen kicsi a légtartály, ez esetben próbált meg úgy levenni a pumpát hogy annyit csavarsz ki amennyit csak lehet anélkül hogy szisszenne (számold), majd itt "ráfogsz" és hirtelen mozdulattal annyit csavarsz kifelé amennyit csak tudsz. Ilyenkor rövid idö alatt visszazárod a szelepet és csak kevés levegö szökik meg. Mennyi? Újra rácsavarod a pupmát a fenti módszerrel és megnézed. Legközelebb ennyivel többet teszel bele és kész. (Ajánlom hogy mondjuk 3 próbával "állitsd be a kezed" a manöverhez :D )

Mindez a vergödés nincs a külön csavarós pumpákkal, mivel ott le tudod zárni a szelepet mielött lebontod róla a pumpát.
...Öööö... És hogy veszem LE a lábam a pedálról?...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
haliho!

nyimi, asszem egy cipõben vagyunk .)
sikerült valamire jutnod?
én azt olvastam hogy a piros szelepet kell elõször felfujni. mégpedig a testsúlyodnak kb. a 50-70%-át. gondolom a testsúly fontban, a nyomás meg psi-ben értendõ. a fekete szelep az meg tul.képp az elõfeszítés, oda meg annyit hogy a neked megfelelõ SAG legyen, dh-ra kb 50%, cc-re 10-20% körül.

be is próbáltam állítani, de akadt egy olyan problémám hogy amikor a piros szelepre rátekertem a pumpát nem igazán mutatott semmit h lenne-e benn levegõ. amikor elkezdtem fujni, akkor meg viszonylag hamar, egy fujástol felment 50psi-re még egy fujás 75 ésigy tovább.( ez még logikusnak is tünik mert gondolom elég kicsi ez a kamra). amikor meg lecsavartam akkor meg szisszenés és lement 0-ra. amikor ujra rácsavarom ugyanez a szitu. szal nem vágom, hogy lecsavarásnál kijön belöle minden avagy, nem? ha benyomom a szelepet kézzel sziszeg, szal valamennyit biztos sikerült belefujni, de így elég érdekes megállapítani h mennyit is..

a fekete szelephez könnyedén tok fujni. rácsavar, mutató felszökik x psi-re fujok párat megy bele. lecsvar és kész.

szal most nem tudom hogy van e az SPV-ben elegendõ levegõ és így kicsit félve is használom. tönkre tud így menni?

a sagot kb beállítottam. az útját viszont elég könnyen kimozogja. ráugrok a pedálra és kb ki is mozog mindent. ülve tekeréskor nem pogozik de állva hintaló.

mennyire normális ez?

sorry a sok kérdésért de elsõ rugostagom és naon láma vok hozzá..

köszönöm!
Matt

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

Manitou METEL R 06 , valakinek szemelyes tapasztalata vele ? Pogozas elleni vedelme ? Mozgasa ? Minden erdekel.

Milyen vázba kell?
(Amugy mostanában nagyon eltüntél MSN-rõl. :) )

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Egyáltalán nem pogózik annyira érzéketlen, csak nagy ütéseket mozogja ki, 190es hosszban 334g rugó nélkül.

A sebesség mindent megold.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Manitou METEL R 06 , valakinek szemelyes tapasztalata vele ? Pogozas elleni vedelme ? Mozgasa ? Minden erdekel.

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

kerdes okosokhoz...

X-fusion vector RPV tag rugoja ramegy a fox DHX 5.0 ra?

Meg kell mérni a 2 rugó belsõ átmérõjét! ;)
Ha egyezik akkor ok.

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 hozzászólás
kerdes okosokhoz...

X-fusion vector RPV tag rugoja ramegy a fox DHX 5.0 ra?

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
http://www.hbsuspens...id=12&itemid=36
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

nyimi

nyimi

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás

Hát ha minden igaz akkor a tagra rávan irva h mennyit kell bele fujni!

Nemigazán van ráírva semmi, csak a sok "reklám:)"! Van egy táblázat, de azon nemtok kiigazodni.

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

Sziasztok!
Van egy reign vázam, benne egy manitou swinger air 3way tag. Olyan szinten nem értek hozzá, hogy az már vicc...:) Szóval a kérdésem a köv lenne, 90kg vagyok, és mennyi psi-t kellene kb beletolnom alulra és felülre, hogy am-re korrekt legyen. Táblázatot néztem, de nekem az kínai. Válaszotokat elõre is köszönöm, és bocs az amatõrségemért, de most kezdtem össztelóssal.

Hát ha minden igaz akkor a tagra rávan irva h mennyit kell bele fujni!

nyimi

nyimi

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
Sziasztok!
Van egy reign vázam, benne egy manitou swinger air 3way tag. Olyan szinten nem értek hozzá, hogy az már vicc...:) Szóval a kérdésem a köv lenne, 90kg vagyok, és mennyi psi-t kellene kb beletolnom alulra és felülre, hogy am-re korrekt legyen. Táblázatot néztem, de nekem az kínai. Válaszotokat elõre is köszönöm, és bocs az amatõrségemért, de most kezdtem össztelóssal.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
tééééleg...
köszi az infot!

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

fox vanillára jó manitou rugó?
az mostanim 450szer 2.80-as de mi az a 2.80? átváltottam inch bõl milibe és nem 200-222-190 stb körüli érték jön ki.. 2.80 hány milinek felel meg? nem értem ezt

a 2.80 a rugóutat jelenti, azaz a 2.80" az 71mm!
de szerintem nem jó manitou rugó a fox-ra mert más a belsõ átmérõje a rugónak meg a manitou rugók kb " 1,5kg"... :D :)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
fox vanillára jó manitou rugó?
az mostanim 450szer 2.80-as de mi az a 2.80? átváltottam inch bõl milibe és nem 200-222-190 stb körüli érték jön ki.. 2.80 hány milinek felel meg? nem értem ezt

Csory

Csory

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Ha ez egy gyári új gépben volt akkor persze simán gari és kész. Esetleg kérd meg hogy hasonlítsátok össze egy másik ugyanolyannal - akkor kiderül hogy ilyennek kell-e lennie. Ha normális a kereskedõ akkor sztem simán átdob egy jót meglévõ vázból és 10 perc alatt megoldódik a problémád :D

f adam

f adam

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

:D Nekem is egy AM800-as vázban jött :D (Bõvebben leírtam a mit-mire cseréltemet május végi állapot szerint a Merida topicban)

A rebound állításnak nálam nem volt észrevehetõ hatása a "be" csillapításra. Simán beállítottam a beülést olyan bõ 1 centire, utána addig húztam a csillapítást amíg kézzel (rátehénkedve a nyeregre) benyomva és elengedve érezhetõen nem "szusszant" felfelé és kész. Ha nagyon keményre veszed a csillapítást akkor két kompresszió között esetleg "lent marad" és olyan lesz mintha nem rugózna.

Köszi a gyors választ :D
Ha csak 4 kattanásnyit rátekerek már akkor is érezhetõen visszafogja a befelé utat is. A nyomást én is úgy állítottam be hogy kb. 1 centit üljön be, ha ráülök.
Ezekszerint a tiéd nem így mûködik, ugyhogy megpróbálom visszavinni hátha tudnak csinálni vele valamit.

Csory

Csory

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
:D Nekem is egy AM800-as vázban jött :D (Bõvebben leírtam a mit-mire cseréltemet május végi állapot szerint a Merida topicban)

A rebound állításnak nálam nem volt észrevehetõ hatása a "be" csillapításra. Simán beállítottam a beülést olyan bõ 1 centire, utána addig húztam a csillapítást amíg kézzel (rátehénkedve a nyeregre) benyomva és elengedve érezhetõen nem "szusszant" felfelé és kész. Ha nagyon keményre veszed a csillapítást akkor két kompresszió között esetleg "lent marad" és olyan lesz mintha nem rugózna.

f adam

f adam

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

RS Ario 2.1-em volt. Mire vagy kíváncsi, mire használnád, melyikkel szemezel? :D

Már megvan sajnos, egy Merida AM-800 váz részeként. Amire kíváncsi vagyok az a mûködése! Az enyém úgy adja elõ a dolgot, hogy a visszaút csillapítás változtatásával a befeléút csillapítás is változik (aminek szerintem nem kéne). Befelé nagyon belassul a tag ha rátekerek annyi "reboundot", hogy ne rúgjon vissza! A tiéd is így mûködött, vagy az enyémmel lehet gond?

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás
hmmm... ez az ebike... :mybad: :wallbange :mad:
rendeltem 215-ös tagba rugót erre küldtek 222/230-at............

Csory

Csory

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
RS Ario 2.1-em volt. Mire vagy kíváncsi, mire használnád, melyikkel szemezel? :D