Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
10-bõl hajdúban nem lesz meg sztem, mer akkor már olajat is érdemes cserélni.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

Sziasztok! Látom, pont szó volt a nitrogén témáról a tagokban. Tokodon a szombati edzésnapon elszállt a csillapítás a vanillából, csak a tagon mért kb. 2cm-is bemozdulás után lesz csillapítása, kifele pedig koppan, ami igencsak fülsértõ... Emiatt nem is ajánlották a versenyen való indulást, s így is tettem. Többen is mondták, h ebben a tagban is nitrogén van, s hogy az szállhatott el --olajszivárgásra való nyom sehol sincsen. A kérdésem az lenne, h hol érdemes megcsináltatni, illetve, h érdemes-e, vagy valami más tagban kéne gondolkodni? Az ugrálások után kezdett el elõszõr sziszegni befele, majd jött a koppanás... Reális a 10körüli ár egy ilyen nitrooo feltöltésre??:confused:

Elõre is köszi!!
üdv,

elvileg Hajdu Pbácsi...
ár érdekelne,hogy érdemes-e foglalkozni vele,vagy vegyek újat...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Gk2

Gk2

vendég

• fórumtag
  • 98 hozzászólás
Sziasztok! Látom, pont szó volt a nitrogén témáról a tagokban. Tokodon a szombati edzésnapon elszállt a csillapítás a vanillából, csak a tagon mért kb. 2cm-is bemozdulás után lesz csillapítása, kifele pedig koppan, ami igencsak fülsértõ... Emiatt nem is ajánlották a versenyen való indulást, s így is tettem. Többen is mondták, h ebben a tagban is nitrogén van, s hogy az szállhatott el --olajszivárgásra való nyom sehol sincsen. A kérdésem az lenne, h hol érdemes megcsináltatni, illetve, h érdemes-e, vagy valami más tagban kéne gondolkodni? Az ugrálások után kezdett el elõszõr sziszegni befele, majd jött a koppanás... Reális a 10körüli ár egy ilyen nitrooo feltöltésre??:confused:

Elõre is köszi!!
üdv,

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
akkor holnap irány vissza a szervízbe!
köszi :) (megmentettétek a tagom életét :D )
Jani

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
mondjuk ilyet szereltem már én is...de nem feltétlen ajánlom...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
SEHOGY!!!!!!

egy telót még otthon csak-csak meglehet csinálni. TAGOT NE!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
sziasztok!

az xfusion dh1ben megtörtént az olajcsere, csak 1 kicsikét kevés lett benne az olaj, és a visszaút a nagyon kicsi bemozdulásoknál nem csillapít. valószínûleg csak levegõ lett utánafújva, nem pedíg nitrogén, szóval ez pillanatnyilag nem okoz gondot, ha megmondja vlaki hogyan tudok még 1 kis olajat rátölteni! 2 bontási lehetõséget látok a tagon. 1ik a szelep leszerelhetõsége villáskulccsal, másik a becsúszó körüli rérsz lebontása egy joval nagyobb villáskulccsal. nemtudom melyik résznél lehet rátölteni, ebben kérnék segítséget. elõre is köszönöm!
Jani

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
lehet h kipróbálok egyett,ha a stratost nem tudják szervízelni
árban egész jó...
vagy kéne egy vanilla rc külsõ ház,lerepedt a túlfolyó :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
én használtam
szépen mozog nagyon, csillapitása jól állitható
könnyû

egyedüli problema, hogy a kompresszio csili egy kicsit kevés

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
fox van r nevû dolog milyen?
használ ilyet valaki?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
klassz akkor vihtem pestre a stratost...nem isér annyit

5.elemet lecserélném, http://www.dnmsuspen..._burner_rcp.htm ez milyen lehet? nincs benne elvileg semmi mozgást gátló dolog..

bár egy vanilla rc kéne leginkább...

Csory

Csory

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Sztem nincs benne feketemágia, csak:
1. el akarják kerülni a tag belsõ oxidációját
2. nem akarnak szennyezõket bevinni (nemcsak por hanem pl víz, akár a levegõ "normál" 30% körüli telítettsége is annak számít)
...Öööö... És hogy veszem LE a lábam a pedálról?...

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
A nitrogén semleges gáz, kevésbé érzékeny a hõmérsékleti változásokra és valószínûleg szervizelési oka is van, nehogy otthon megcsináld. Találkoztam már olyan Fox taggal, amelyikbõl kiengedték a nitrogént, szereltek rá szelepet, fel lehet fújni, de nem olyan, mint a gyári volt.
Én is hasonló problémákkal küzdök, kicsi kopogás van a fox tagomban a csillapításnál, de nem tudom megcsinálni, mert a nitrogént nem tudom megoldani. Hajdúban meg tudják csinálni, csak 10-15 ezer egy ilyen szervíz. Nincs mit tenni irány Hajdú.

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás
végülis lehet ezekben a megoldásokban is valami :)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
"Speciális kérdés:
Miért van az hogy adott tagokat a leírás szerint tiszta nitrogénnel töltenek fel?
Ja és ha egy ilyen tagot normál levegõvel fúj fel valaki számít az bármit is ?(~78%a nitrogén a normál levegõnek is)"

Valszeg kozrejatszik a melegedes-hotagulas egyutthato is, es talan nem "habositja" annyira a tagban levo olajat mint a levego.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
talan hogy ne oxidalodjon. az alu a levegon is be tud feketedni.

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
Gondolom a levegõ páratartalma, meg egyéb szennyezõdések miatt.
De javítsatok ki ha nem ezért...

Marzocchi Bomber 66 RC2 ETA
Avid Code-ot mindenkinek!:dance2:
:chomik:BIKELAND:chomik:

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás
Hali!

Speciális kérdés:
Miért van az hogy adott tagokat a leírás szerint tiszta nitrogénnel töltenek fel?
Ja és ha egy ilyen tagot normál levegõvel fúj fel valaki számít az bármit is ?(~78%a nitrogén a normál levegõnek is)

Mondjuk egy sejtésem akad..valószínû azért irják, hogy csak nitrogén, hogy mindenki "szervízbe" vigye a tagot fújatni x ezerért, de javítsatok ki ha nem így van :)

-=fekete holló=-

-=fekete holló=-

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás
hello

egy fox dhx 5.0 ás rugóstagom van mennyinek kell a levegõnek lenni egy 90 kg súlyhoz kb??? mennyi az optimális?
Honlapom -> www.pepemovies.hu

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
Sziasztok!

segítséget szeretnék érni egy X-fusion DH1-es rugóstag olajcseréjéhez!
több mint 1 éves, és néha kihagy a visszaút, gondolom keveset el is eresztett, meg el is fáradt már benne az olaj. Hogyan kellene megbontani, mennyi és milyen olajat töltsek bele és hasonlókról szeretnék infokat kapni!
elõre is köszönöm!
Jani