Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Sziasztok!
Ugye jól gondolom, hogy egy 165-ös tagnak (RP3) leeresztett állapotban nem kellene 130-asnak lennie? Furcsán sok volt a beülés, kiszedtem a vázból, levegõt kiengedtem és zutty összement. Ez akkor most a "stuck down"? Felpumpálva 200-250 psi-ra (többször is...hátha...), a szemtáv egy jó centivel elmaradt a névlegestõl. Ezzel összefügghetett az, hogy a kar állásának szinte semmi hatása nem volt a berugózásra?
Volt már ilyen valamelyikõtöknek? Nagyon fog fájni a dolog a kasszánál? Még mindig a Hajdú Bike a szervizük?

Ugyanez volt a problémám nemrég a Trance-ben, szintén RP3. Itt a kép róla. http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Vizdi tanácsára belenyomtam plusz levegõt, de a következõ pár tekerés során - ahol ugyanúgy hajtottam a bringát, mint a hiba elõtt - nem változott a helyzet. Viszont!!!! Egy hét múlva ránézek a bringára, és meg ne kérdezd mitõl vagy miért és hogyan, de a tag magától visszamászott eredeti, névleges rugóútjára. Azóta nincs probléma, így egyelõre megúsztam a szervizt. :)

Üdv.
Grande

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Sziasztok!
Ugye jól gondolom, hogy egy 165-ös tagnak (RP3) leeresztett állapotban nem kellene 130-asnak lennie? Furcsán sok volt a beülés, kiszedtem a vázból, levegõt kiengedtem és zutty összement. Ez akkor most a "stuck down"? Felpumpálva 200-250 psi-ra (többször is...hátha...), a szemtáv egy jó centivel elmaradt a névlegestõl. Ezzel összefügghetett az, hogy a kar állásának szinte semmi hatása nem volt a berugózásra?
Volt már ilyen valamelyikõtöknek? Nagyon fog fájni a dolog a kasszánál? Még mindig a Hajdú Bike a szervizük?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
2,5-es castrolt raktam az enyémbe, bár én 350es rugóval használom

ha keményebb rugó van a tiéden akkor akár mehet az 5ös olaj is bele

manuál:
http://rapidshare.co...ger-sm.pdf.html

ez alapján simán szétkapható

én cserélném amúgy a becsúszót tömítõ gyûrût is puhábbra, nem lesz olyan tartós, de megéri, mert talán mozogni is fog utána az a tag:D

kb ennyi, ha kérdésed van szólj bátran, hátha tudom a választ
Autist Team:)

frslapi

frslapi

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
végülis olajat akarok cserélni meg a perselyeket de az nem nehéz csak az olaj cseréhez nem értek
nem tom hogy kezdjek hozzá honnan szedjem szét meg hogy mien olaj kell bele.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
mit akarsz csinálni vele, vagy mi a baja?

nem egy nagy cucc amúgy szétszedni

frslapi

frslapi

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
thx és swingert hol ? :) pest környékén nem tod? nem vagyok jártas szervíz terén

és a házilag szereléshez nem tudsz valami segítséget adni? hogy hol kezdjem vagy mennyi olaj kell bele vagy valami ijesmit mert neten nem találtam semmit se róla.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
ugyan oda ahol a swingereket is mert kottára megegyezik..

de házilag is szerelhetõ..

stroke még a szinesbõrû ritmusra beszélõknél a farok méretet is szokás nevezni :)

néha olyanokat olvasok it... :D

rugó ügyben meg írjá privit,nekem elvileg oylan kell mi neked nem jó cserélhetünk

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

frslapi

frslapi

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
hello segítség kéne szervíz terén nem tudjátok hova vihetném 5th element tagomat szervizelni köszi

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nem csak a rugóerõsséget kell nézni. A rugóra rá van írva egy másik szám is: ez a "stroke." Azonos erõsségû rugók különbözõ "stroke" értékekkel készülnek. Minél nagyobb a "stroke," úgy növekszik a rugó tényleges hossza is.
Pld. 2"x650lbsx124mm - 2,25"x650lbsx134mm. Tehát elképzelhetõ, hogy a te tagodon egy alacsony "stroke" értékkel rendelkezõ, rövidebb rugó van, míg a többin más "stroke" értékkel rendelkezõ rugók voltak.
Rugó számoló programot találsz például a Mojo, a Fox, a TF Tuned Shox oldalán. Ebbõl szerintem a TF Tuned-é a legjobb, mert figyelemmel van a felfüggesztési rendszerre is.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

Így van, a rugóerõ alapból nem sok mindent jelent, nekem pl 550-es van a Yetiben, és teljesen jó a százegynéhány kilómhoz. Plusz nem csak lineáris rugók vannak, egyes tagok esetében beszerezhetõ progresszív rugacs is. Természetesen a váz felfüggesztési rendszere is befolyásolja a mozgást, így az AS-X-em lineáris rugóval is progresszív mozgású.

van progresszígv rugó is?
az milyen?
jó fox tagba?
ma voltam a bicómmal a sashegyi parkban és a longok kidobóján volt amikor koppant a tag eléggé keményre betekerve..
de amúgy nemtom mi lehet a gond opontosan mert nem rég próbáltam egy ugyanolyan 2004es stinkyt amilyen most nekem van 1 napja:D
abban 500as rugó volt és teljesen korrekt, ma egy coilert ami elvbilegh ugyanaz mint a régebbi stinky amiben 450es rugó van tulfolyós cvanillával ás az is teljesen jó, csak az enyém ilyen pedig abban elvieleg 550es rugó van legalábbis a rugüra ez van írva
nem lehet hogy a taggal van gond?
elvileg mozgásra teljesne okés, csillapítás is mûxik meg minden

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

jó nehéz is vagyok kb 60 kiló:D
am köszi a választ mindenkinek
megpróbálom a keményebb rugót
amúgy érdekes.. bighitbe ugyanolyan taggal 450 volt jó most a stinkybe puha az 550..

meg azér egy jó nagy bunny után elég erõsen odavágod a bicót, neméppen finoman rakod le. Ha nagyobbat bunnyzok utánna nekem is van h koppan, pályán és ugrásokkor mégse kopog, mer akkor ovatosabban rakod le

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Így van, a rugóerõ alapból nem sok mindent jelent, nekem pl 550-es van a Yetiben, és teljesen jó a százegynéhány kilómhoz. Plusz nem csak lineáris rugók vannak, egyes tagok esetében beszerezhetõ progresszív rugacs is. Természetesen a váz felfüggesztési rendszere is befolyásolja a mozgást, így az AS-X-em lineáris rugóval is progresszív mozgású.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hat jo nehez lehetsz, 550 es rugo az durva kemeny, az en 83 kilommal ... meneget, de kicsit kemeny. Igazabol a taggal is lehet hiba. Ja es vigyazz mennyire tekered osze a rugot, evel csak elofeszited, viszont rovidul a rugonak az oszenyomhatosagi utja, tehat maga a rugot is oszeutheted, s aval serul a tag is rendesen. igazabol az 550 lbs az ugye azt jelenti hogy 550 "pound" szukseges az 1 inch oszenyomashoz, tehat 250 kg. Na ez az attetelen keresztul valtozik, attol fuggoen hogy hanszoros erokarba van beteve a rugostag. Nalam pl 3 az 1 hez aranyu a lengokar. Kicsit szamolgass a tomegeddel es a rugo allandoval, lehet hogy jo az a rugo, kiveve ha sokkal nehezebb vagy 80 kilonal. En pl puhabbra cserelnem igazabol az enyemet.

Nem csak a súly a mérvadó szempont a rugó tekintetében. Nagyon sok függ a felfüggesztési rendszertõl. Az enyémben 600-s van (73-75 kg a versenysúlyom), és ennyit adnak az "rugószámoló" programok is. Mellesleg a vásárláskor meg kellett adnom a súlyomat, és ehhez mérten rakták rá a rugót.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
jó nehéz is vagyok kb 60 kiló:D
am köszi a választ mindenkinek
megpróbálom a keményebb rugót
amúgy érdekes.. bighitbe ugyanolyan taggal 450 volt jó most a stinkybe puha az 550..

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

mi a probléma akkor ha olyan puha alattam az 550es rugó hogy bunnyzok egy nagyobbat és kikoppan a tag?
aztán betekerem mint állat és tök kemény lesz a rugózás, de egy mégerõsebb bunnytól megint bekoppan
mit lehet ienkor csinálni?
egy keményebb rugó megoldja h vhogy progresszívabb legyen a nozgás és kevesebbszer koppanjon le?

Hat jo nehez lehetsz, 550 es rugo az durva kemeny, az en 83 kilommal ... meneget, de kicsit kemeny. Igazabol a taggal is lehet hiba. Ja es vigyazz mennyire tekered osze a rugot, evel csak elofeszited, viszont rovidul a rugonak az oszenyomhatosagi utja, tehat maga a rugot is oszeutheted, s aval serul a tag is rendesen. igazabol az 550 lbs az ugye azt jelenti hogy 550 "pound" szukseges az 1 inch oszenyomashoz, tehat 250 kg. Na ez az attetelen keresztul valtozik, attol fuggoen hogy hanszoros erokarba van beteve a rugostag. Nalam pl 3 az 1 hez aranyu a lengokar. Kicsit szamolgass a tomegeddel es a rugo allandoval, lehet hogy jo az a rugo, kiveve ha sokkal nehezebb vagy 80 kilonal. En pl puhabbra cserelnem igazabol az enyemet.
...Ez lesz keremszeppen...

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
elõfeszítés ezt nem oldja meg, mert egy rugó lineáris

ergo csak a megindulása lesz rosszabb, lényegében minimálisan kell csak több erõ ahhoz hogy lekoppanjon

szóval rugócsere megoldja a gondod

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
mi a probléma akkor ha olyan puha alattam az 550es rugó hogy bunnyzok egy nagyobbat és kikoppan a tag?
aztán betekerem mint állat és tök kemény lesz a rugózás, de egy mégerõsebb bunnytól megint bekoppan
mit lehet ienkor csinálni?
egy keményebb rugó megoldja h vhogy progresszívabb legyen a nozgás és kevesebbszer koppanjon le?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Anno a Shock Works DH-mban is kikotyogósodott a persely, szétkaptuk, és esztergályosnál csináltattam bele új rézperselyt.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

átmeneti megoldás, de mûködik:
rágóból szedett alufólia csíkot átdugsz a tagon, és úgy teszed vissza a távtartókat. pár hétig jó lesz.

Jó pap is holtig tanul! :)
Kipróbálom, de azért keresem a hossszabb távú megoldást is.
www.magicteam.hu

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
akkor már inkább sörösdoboz meg satu, és akkor tovább is:)

egyébként a bedt-nek van ilyen szerszáma, amihez adnak gyárilag pár darab pót perselyt is
http://www.betd.co.u...Name=Shock Tool

nemtudom itthon kapható-e

ha a sörösdoboz mégse jönne be akkor szervíz, ott csak tudnak vele valamit csinálni