Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Rock Shox kilõve.
Maradt az SR suntour Epicon LOD, illetve az X-fusion O2... melyik a jobb, vagy tök lényegtelen? X-fusion-nek van egyálltalán itthoni forgalmazója? Olyat nem szeretnék, aminek nicns alkatrész ellátottsága.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Üdv mindenkinek.

Egy kite buggy-ba szeretnék hátsó felfüggesztéshez 2db egyforma levegõs tagot. Nem kell éppenséggel ultrabrutál, viszont minõségi darabra gondoltunk. Amit néztem eddig az a Rock Shox Bar 2.1-ese, illetve az SR Suntour Epicon LOD. Mindenféleképpen 30 alatt kellene lennie darabjának, de az csak jó ha még olcsóbban tudok valamit ajánlani ami viszonylag még jó is.
Tudom nem épp átlagos felhasználási kör, de még kisebb erõhatásoknak kell majd ellenállnia, mint egy bicó hátsó felében lévõnek, illetve ez súly terhelés tekintetében sincs másképp.
Várom az ötleteket, hogy hol, mennyiért és mit tudnánk most venni.

Elõre is köszi mindenkinek.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Manitou Radium RL, vagy egy ugyanilyen funkciókkal rendelkezõ Suntour Epicon lenne jobb? (Giant NRS vázba, vagy csak úgy)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
X-Fusion taghoz hol találok nyomástáblát?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Járt már valaki úgy manitou taggal, hogy nem volt jó hozzá a teleszkóp pumpája? Rátekerem a szelepre, de nem zár a pumpa rendesen, meg valamikor be se nyomja a tût.
A fox telómat simán fel tudom vele fújni. Nem hiszem, hogy a taggal lenne a probléma, mert a menet ép és szezon elején kölcsönadtam a pumpát egy szintén manitou tagos embernek és õ sem tudta vele felfújni. Valószínû, hogy nem kompatibilis a kettõ.

Ha van itt valaki a levegõs manitou tagot használ, légyszi írja, hogy milyen pumpával fúja fel.

Probléma megoldva. Az rs pumpa hibátlan hozzá.

A sebesség mindent megold.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Járt már valaki úgy manitou taggal, hogy nem volt jó hozzá a teleszkóp pumpája? Rátekerem a szelepre, de nem zár a pumpa rendesen, meg valamikor be se nyomja a tût.
A fox telómat simán fel tudom vele fújni. Nem hiszem, hogy a taggal lenne a probléma, mert a menet ép és szezon elején kölcsönadtam a pumpát egy szintén manitou tagos embernek és õ sem tudta vele felfújni. Valószínû, hogy nem kompatibilis a kettõ.

Ha van itt valaki a levegõs manitou tagot használ, légyszi írja, hogy milyen pumpával fúja fel.

A sebesség mindent megold.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Sziasztok, érdeklõdök, hogy fox dhx tagokhoz karimát és pórlehúzót milyen árban lehet kapni külön? Feltételezem lehet kapni alkatrészt a foxhoz itthon....

perpill nincs nekik készleten
csak egyben az alu menetes baszzal meg a persellyel kapható
~6000ft

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
x-factort felhivni probaltad mar? megmondjak egybol.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DCCC

DCCC

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Sziasztok, érdeklõdök, hogy fox dhx tagokhoz karimát és pórlehúzót milyen árban lehet kapni külön? Feltételezem lehet kapni alkatrészt a foxhoz itthon....

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Üdv!

Merida 69 3000 D, 1000D-nél az X fusion tagot mivel lehetne helyettesíteni (DT kivételével). Van vkinek tapasztalata különben ezzel a taggal?

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás

Ha jól tudom akkor ezek nitrogénnel vannak töltve nem?
Amikor egy levegõs pl. DHX-ben (hogy maradjunk a márkánál) nincs elég nagy légnyomás akkor a visszaútnál szuszog a tiedhez hasonlóan. Lehet hogy akkor a tied eleresztette a nitrogént(vagy ami van azokba)?

nemtudom...felsötárkányba egész verseny alatt nemhallatta azt a visító hangot,most verseny után egy-egy alkalommal megint csinálta...

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

valaki szaki tudna valami okosat mondani erre,hogy mi a baj?(bocsa a rosz minõségért,de a hangot hallgassátok,az a lényeg)

'08 Big Hit+ '08 Fox VAN R tag

szépen mozog,olajat nem ereszt,nem kotyog,visszaútcsili is van rendesen,csak erös-hangos szuszogo-nyifogo hangja van(eddig nem ilyen volt);ez a hang csak visszautnál jelentkezik,attol függ az erõssége,hogy milyen gyorsan jön vissza a tag(semmi mást nemlátni,hallani,ami esetleg hozzáérne a mozgo részekhez)

köszi,üdv!

Ha jól tudom akkor ezek nitrogénnel vannak töltve nem?
Amikor egy levegõs pl. DHX-ben (hogy maradjunk a márkánál) nincs elég nagy légnyomás akkor a visszaútnál szuszog a tiedhez hasonlóan. Lehet hogy akkor a tied eleresztette a nitrogént(vagy ami van azokba)?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Van egy DT XM180as rugóstagom. A problémám összesen annyi vele, hogy a RockShox pumpámmal nem lehet normálisan felfújni. A tagon a menet nincs elnyalva, de az elején lapolás van, gondolom hogy ki lehessen csavarni az egészet. Kellene valami adapter, mert a pumpám feje leugrik a menetrõl. Létezik ilyesmi???

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
valaki szaki tudna valami okosat mondani erre,hogy mi a baj?(bocsa a rosz minõségért,de a hangot hallgassátok,az a lényeg)

'08 Big Hit+ '08 Fox VAN R tag

szépen mozog,olajat nem ereszt,nem kotyog,visszaútcsili is van rendesen,csak erös-hangos szuszogo-nyifogo hangja van(eddig nem ilyen volt);ez a hang csak visszautnál jelentkezik,attol függ az erõssége,hogy milyen gyorsan jön vissza a tag(semmi mást nemlátni,hallani,ami esetleg hozzáérne a mozgo részekhez)

köszi,üdv!

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

Emptyuram, én már nem is emlékszek, hogy mikor fújtam
utoljára az rp3-ba(bár az is homályosan rémlik fel, hogy mikor hajtottam a
canyont utoljára..:/)
szvsz ideális esetben egyszer belövi az ember 'oszt annyi.

Én meg már nem is emlékszem, hogy mikor írtam ide utoljára! :D

A lényeg! Közben, ha minden igaz, a probléma megoldódott!
Ki lett cserélve a szelep, most tesztelem! Ha enged, akkor megy
a szervizbe!

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Sziasztok!

Egy szimpla kérdés!
Fox RP2-es tagnak meddig ildomos tartani
a levegõt? Ergo milyen gyakran kell optimális
esetben ráfújni?

Emptyuram, én már nem is emlékszek, hogy mikor fújtam utoljára az rp3-ba(bár az is homályosan rémlik fel, hogy mikor hajtottam a canyont utoljára..:/)
szvsz ideális esetben egyszer belövi az ember 'oszt annyi.

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás
Lehet hogy hülye kérdés, de mibõl lehet rájönni, hogy egy hátsótelós bringa csapágya (amin mozog a hátsó váz-keret rész) kikopott és cserélni kell? Mennyi idõt birnak ezek?
Haro Shift R3-ról van szó.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
meg lehet bontani a forgopontot anelkul, hogy a rugostagot kiiktatnam (a legtavolabbi pont a rugostagtol)?

meg lehet bontani a forgopontot anelkul, hogy a rugostagot kiiktatnam (a legtavolabbi pont a rugostagtol)?

jah igen, hogy egyszerubb legyen - olyan a vaz geometriaja, mint a cube ams. a fotengelyhez legkozelebbi pontrol beszelek.

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Sziasztok!

Egy szimpla kérdés!
Fox RP2-es tagnak meddig ildomos tartani
a levegõt? Ergo milyen gyakran kell optimális
esetben ráfújni?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
sajnos mivel a kompresszió csillapításért részben a propedál szelep felel, így tuti az ézékenység a propedal hatás rovására menne.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/