Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Kuruczgyerek

Kuruczgyerek

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Sziasztok

Régebbi Kona Coiler vázamra szeretnék valami tekerhetõbb AM bringát építeni. Eredetileg Fox Vanilla R -el szerelték, de ezt lecserélném. Az alábbi tagok jöttek szóba, ti melyiket ajánlanátok?

-Rock Shox Monarch 2.1 2008
-Rock Shox Ario 2.2 2008
-Manitou Swinger Air 3-Way SPV Shock 2005
-Fox Suspension Float R - High Volume With Pro Pedal 2006

Mindegyik új, az évszám a szériát jelöli.

Elõre is köszi!
QBA

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Dave: én már egyszer végigzongoráztam, hogy hogyan lehetne beépíteni a tagot, de sajnos ezt a szériát lehet nem fogod tudni másképp megoldni az oldalra álló szelep miatt. Elõre állónál nem lenne bajod (RP23, stb.), de sajnos ez így mûködik ebben az esetben.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
xfusion tagokat olcson honnan lehet? 200as erdekelne vmi propedal szeruseggel. a pvat nagyon szerettem...

savanya

savanya

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok! Van egy dilemmám és a segítségeteket kérném: úgy néz ki hamarosan hozzájutok egy santa cruz bullit vázhoz (2006- os) amiben a gyári 5th element tag van. Az eladó annyit mondott róla, hogy egyenletesen mozog, jó állapotban van. Szerintetek érdemes megtartani ezt a tagot? Elég vegyes képet kaptam róla a hazai és külföldi leírások alapján. Vagy érdemes inkább eladni és venni helyette mást. (Ha igen, kb mennyit ér egy ilyen cucc használtan?)

És ebbõl adódik a következõ kérdés: ha cserélném akkor mit javasoltok, mi passzol leginkább az egyforgáspontos bullitba? Én ezeken gondolkodtam: fox dhx 3 coil, fox dhx5 air, esetleg marzocchi roco wc coil. Jómagam nem vagyok egy zúzógép, inkább ilyen lightosabb városi freeride (tényleg lightos :)) és amolyan all mountain szerepkörben használnám a gépet. Inkább a dhx 5 air felé hajlanék súlytakarékossági szempontból, de valaki azt mondta, hogy ebbe a vázba inkább rugós tag való, nem pedig levegõs. Nagyjából sejtem mit lehet ettõl a váztól elvárni rugózási karakterisztika szempontjából, de szeretném belõle a maximumot kihozni, hogy azért szépen mozogjon/finoman induljon meg stb.. Szóval most nem tudom mit tegyek. Villának egyébként egy rock shox domain 318- at gondoltam, ez rugóútban is passzolna, meg nincs aranyárban. Elõre is köszönöm a segítséget!

sirály

sirály

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Hali
Fox Brian toghoz ki tud szólni, ki a Guru?

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
ez a másik lehetõség, ami adott, de akkor meg elég lentre kerül az állítás lehetõsége...

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Kérdés:

Fox RP3 tagomban szeretnék szelepet cserélni, mert most úgy kell betegyem a vázba a tagot, hogy az állító lehetõségek a váz felé vannak( egyéb esetben a szelep útban van a lengõkaroknak), hogyan tudom én ezt kivitelezni?

és ha megfordítod a tagot? amennyiben a szelepcsere nem lehetséges..

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
Kérdés:

Fox RP3 tagomban szeretnék szelepet cserélni, mert most úgy kell betegyem a vázba a tagot, hogy az állító lehetõségek a váz felé vannak( egyéb esetben a szelep útban van a lengõkaroknak), hogyan tudom én ezt kivitelezni?

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Valaki tud nekem linkelni egy RP2 taghoz nyomástáblázatot? én nem leltem....

Ez esetleg? Bár ez itt RPL, de van ezen az oldalon RP2 is.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Fújkáld addig amíg a sag (beülés) nem lesz 15-25%. Attól függ mit akarsz- feszes kemény vagy kényelmes stabil hátsót. Gusztus dolga.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Miért van egyáltalán:chin: mert hogy majd minden váznak más az áttétele geója.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

egyáltalán nem, viszont ha lezárom nekem aki már hozzá szokott a kényelemhez egy idõ után már kényelmetlen mert minden ütést megkap a kis popsim:)

Itt megtalálod a tesztjét: http://bikemag.hu/ke.../giant-anthem-1
De kipróbálod és megtudod:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

tudom volt már a kérdés millioszor, de kerestem vissza is nem leltem adatot, mostanában meg nemnagyon ment a téma...

mekkora az ideális SAG?

váz és felhasználásfügõ

de cca 25% -al próbálkozz elsõre sztem....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
tudom volt már a kérdés millioszor, de kerestem vissza is nem leltem adatot, mostanában meg nemnagyon ment a téma...

mekkora az ideális SAG?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Zavaroan mozog az Anthem orszaguton ha nem zarod le a tagot?

egyáltalán nem, viszont ha lezárom nekem aki már hozzá szokott a kényelemhez egy idõ után már kényelmetlen mert minden ütést megkap a kis popsim:)

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

Azért szerintem van értelme locknak mert pl nekem 1 db gépem van és azzal én elmegyek országúti túrára is és csak annyit teszek hogy lezárom a hátsó tagot beteszek egy könnyebb kerékszettet slick gumival és elöl pedig terrás foxom van. Ebben a verzióban van egy relatíve nehéz, de használható városi-outi rombolóm Giant Anthem:). Persze lehet most megköveznek, azonban ha macskakõre vagy nagyon rosz útra érünk csak vigyorogva figyelem a többieket.

Zavaroan mozog az Anthem orszaguton ha nem zarod le a tagot?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Azért szerintem van értelme locknak mert pl nekem 1 db gépem van és azzal én elmegyek országúti túrára is és csak annyit teszek hogy lezárom a hátsó tagot beteszek egy könnyebb kerékszettet slick gumival és elöl pedig terrás foxom van. Ebben a verzióban van egy relatíve nehéz, de használható városi-outi rombolóm Giant Anthem:). Persze lehet most megköveznek, azonban ha macskakõre vagy nagyon rosz útra érünk csak vigyorogva figyelem a többieket.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Nekem most egy High Volume RP2 vagy a vázamban, elég finoman mozog a nagy seggem alatt is...korrekt kis tagnak tûnik, nyitottban jó aktív, zártban progresszív és túlcsillapított.....szerintem ennyit kell tudni, na meg a visszaút....

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Szia.
Köszönet a segítségért.
Még kb.egy hetem van eldönteni a dolgot.
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."