Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a levegos tagok hogy mukodnek? van benne vmi kenes, ami a csuszoszarat keni folyamatosan? hasznalat utan altalaban szilikonos ronggyal szoktam letisztitani, de nem ugy tunik, hogy a szilikon lenne rajta tartos :) amugy alig van benne 200km, de mintha nagyobb utesnel kopogna (nem felutom). amikor uj volt, nem emlexem ilyesmire - igaz akkor joval huvosebb volt, es ez is befolyasolhatja.

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás
Köszönöm megpróbálom kipucolni hátha abbahagyja a levegõ elengedését.
Az alkohol nem válasz,de legalább elfelejted a kérdést:cheers:
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

én pl valami 30-35% sag.al hasznlom az enyémet :)

és NRS-ed van ? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
én pl valami 30-35% sag.al hasznlom az enyémet :)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
A tag beülése 10-20% legyen, attól függõen, hogy milyen stílusban teker. A páromnak szintén NRS-e van, az 50 kilójához 80-90 psi-re szoktam a tagot felfújni, az 5-6 bar között van.
Nézd meg, hogy a szelep jó-e, kenj egy kis mosószeres vizet a szelephez, a becsúszó tövéhez, illetve oda, ahol a tag össze van tekerve (a felsõ részen, ott ahol a ház átmérõje egy kicsit lecsökken)
Lehet, hogy csak hiányzik belõle az olaj, a Fox tagomnak segített a takarítás és kenés.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás
Sziasztok,vettünk az asszonynak egy Giant NRS-t,amiben a gyári levegõs tag van,tavaly nem is volt vele semmi gond de most a téli állásban elengedte a levegõt,felpumpáltam 5 bár-ra de egy kisebb tura után elengedte a felét.
Mi lehet az oka?
Eggyáltalán mennyi levegõ kell bele?
Elõre is köszi mindenkinek.
Az alkohol nem válasz,de legalább elfelejted a kérdést:cheers:
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

ha megnézitek ezeket a tagokat, akkor van rajtuk egy jelölés, hogy gyárilag milyen kompresszióval (compression tune) és csillapítással (rebound tune) lõtték be õket. és amit mondjuk egy maestroba terveztek, az nem lesz jó egy konába. pedig ugyanaz a típusa a tagnak.

persze ha a gyári tag van benne, akkor nem szóltam.

az enyám spec egy 2005-ös dawg-ból lett bontva - onnan ment a 04-es coilerbe (amely vázak alig különböznek)

de llehet csak az én súlyom volt sok neki. mert Mókus kollégának aki jelenleg használja a tagot egy 06-os dawg vázban , nem érzi ezt a problémát
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
ha megnézitek ezeket a tagokat, akkor van rajtuk egy jelölés, hogy gyárilag milyen kompresszióval (compression tune) és csillapítással (rebound tune) lõtték be õket. és amit mondjuk egy maestroba terveztek, az nem lesz jó egy konába. pedig ugyanaz a típusa a tagnak.

persze ha a gyári tag van benne, akkor nem szóltam.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Persze, ez nyilvánvaló. A Kona Four-t (ami most Dave-é), érzékenyebbnek éreztem ilyen téren. A RS Rar 2.1 taggal nagyon mozgott. Ellenben az Enduro Sl-nél meg most hétvégén próbálgattam felfele tekerésnél a kompresszió állásokat és ott valóban nem érezhetõ annyira, mert 1-es fokozatban sem pogózik zavaróan.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

szerintem vázfüggõ is a dolog, hogy mennyire érezni a difit....

zömében kona vázakról beszélünk, ámbár 1" rugóút töblettel, de karakterisztikában nincs köztük szignifikáns különbség. (kikapum is volt) mint ahogy a dhx air, vagy rp23 tagokkal viszont teljesen jól mozogtak (ill nem mozogtak ha arra volt szükség) ezek a vázak is. igazából szerintme (meg emlitettem nem csak szerintem) az az elsõ széris rp3 nem sikerült igazán tökéletesre.

mondjuk azt meg fenntrtom hogy a dhx air a legjobb.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
szerintem vázfüggõ is a dolog, hogy mennyire érezni a difit....

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Tigger: nekem pont ellenkezõ volt a tapasztalatom az RP3-mal. Ha felkattintottam a PP-t 3-as fokozatra, szinte lockolta a tagot. Nagyon érezhetõek voltak a különbség a 3 állás között. Amúgy ugyanaz a bajom volt a Speci taggal is, mint amit leírtál. Ott 4 állás van a kompresszió részen és gyakorlatilag nem volt semmi különbség az 1-es és a 4-es között. Sikerült szert tennem egy másik Speci tagra, ott viszont ugyanolyan, mint az RP3-nál volt. 4. fokozatban szinte lockolja a tagot és mind a 4 állás érezhetõ változást eredményez. Szerintem az RP3-mal az lehetett a gondod, hogy szimplán sz.r volt benne a kompresszió állítás, mint ahogy az én Speci tagomban is volt.

A Push, meg a Mojo a mai napig szelepelgeti a Fox tagokat, meg villákat. Sõt, az új Revelation U-Turn problémáját rengetegen a Push-sal csináltatták meg :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

filmes

filmes

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.600 hozzászólás
Próbált már valaki ROCO Air tagot?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ezért gondoltam az RS Ario 2.2 -re. Azon van lockout ... csak mégsem egy Fox.

olyanom nem volt
mc 3,1-em volt. na azt nem lehet lockolni, viszont foxhoz képest tényleg elég szarul mozog

a legjobb tag amim volt egy dhx air volt. csakhát az más árkategória

Kuruczgyerek

Kuruczgyerek

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

mások a fogalmaink a tekerhetörõl :)

volt nálam dawg, float-r taggal

Ezért gondoltam az RS Ario 2.2 -re. Azon van lockout ... csak mégsem egy Fox.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

az hipererõs propedál, a nehezebb megindulás miatt sokkal tekerhetõbb lesz

mások a fogalmaink a tekerhetörõl :)

volt nálam dawg, float-r taggal

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
az hipererõs propedál, a nehezebb megindulás miatt sokkal tekerhetõbb lesz

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
a coiler azzal kb ugyanannyira fog pogozni mint a vanillával - legalábbis nem lesz sokkal tekerhetõbb- max könyebb . csillió psi-re fújva meg nem fog mozogni.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
float

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Float
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F