Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
megnéztem és télleg 200as tagom van....sza akkor minden okés! Ja meg ez progressive rugózás az mit takar? és a karaktetika vagy mi a frász?

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Meg új rugóval is számolj akkor.

Aktuális civil

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nme hiszem, hogy 216-os tag lenne a stinkyben. de ha az van, az már 63.5 mm-t mozog. probléma akkor megoldva, mert az a stinky 3-mas áttétele miatt +35 mm. persze elb*ssza a geometriát, mint állat, de ez van.
ami az én véleményem: vegyél másik vázat, vagy vegyél egy másik linkplate-et. a másik linkplate kb annyiba kerül, mint a pluszpénz, ami ennek a váznak eladása után kell az új vázhoz.
linkplate ügyben keressed iljicset. de szólok, ne ezer forintos tétellel számolj, hanem 30 - 50 ezressel.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
200 utan elvileg a 216 a kovetkezo meret.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás

Szemtávolságot csõközéptõl csõközépig mérünk.

Én is igy mértem! :-P De majd megnézem majd mégegszer de fix hogy az nem 200-as!

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Nekem van 230-as és 240-es tagom is, de a sztinkybe az való ami benne van..
Ha nagyot akarsz akarj nagyon nagyot és vegyél új vázat-
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Szemtávolságot csõközéptõl csõközépig mérünk.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Oksa! Akkor asszem marad! Na meg még annyit hogy a foxnál a 200as tagnál nincs nagyobb mint pl a manitounál a 215-ös? Mert aztmondták ,hogy ez egy 200-as tag, de lemértem és nagyobb kb 210 vagy több....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
azonkívül új sw dh-t már nem is nagyon kapsz, csak használtat (bár azt is aligha) mivel már egy pár éve becsõdölt a gyártója, és nem gyártják.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
A Fox Vanilla RC egy nagyon jo tag, szerintem azt ne csereld le. A tobbet mozgo taggal, lehet hogy problemaid lesznek, mert elkepzelheto hogy bele fog erni a gumi a vazba vagy a nyeregbe. Azon kivul nyernel 1-2 centi +rugoutat, viszont kene venned egy uj tagot, ami nem er ennyit. Ha tobb rugoutat akarsz, inkabb ezt add el egyben, es vegyen komolyabb vazat.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
szerintem nem
Van állásom...:bananadan

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
halihó!

Olvastam ebben a topicban hogy van valami sw dh tag ami 200as szemtávval 58mm-ert mozog...na szal egy ilyen mennyibe kerül? A stinkym hátulját szeretném kicsit megtuningolni rugóutilag! Most asszem egy 200as szemtávolságu vagy nagyobb rc van bene az meg csak 50,8mm-ert mozog asszem. Szerintetek érdemes lene lecserélni?

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Nem. Mert érdekes módon a 2" rugó útja 53 mm...
De azért hülyeség amit írtam, mert tényleg nincs annyi méret rugóban, hogy így kelljen választgatni. Jóvanna.
Ám azért régen voltak érdekes megoldások, ki tudja, hogy milyen szabvány szerinti rugóval hoz össze a sors.

Aktuális civil

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Tehát azt mondod, hogy a tag a gyári rugóval használva tönkreteszi a menetet, ha nincs szerencséd? Én speciel még nem láttam ilyet.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás

bár még mindig inkább a rugó csattanjon, mint a tag

A tag arra van kiképezve (ha jó), hogy csillapítsa a lecsattanást. A rugó összeüléskor viszont viszi magával a menetet...
Szerintem SOHA ne csattanjon elõbb a rugó, mint a tag!!!!!!!!!!

a 2%: a 70-et mozgó rugó egyed igazából valahol 68.6 - 71.4 között mozog. Lehet, hogy szerencséd van és 70et mozog pont, de lehet, hogy nincs és akkor csak 68at. ráfeszítesz még 0.5mmt és byebye menetek...

Az viszont igaz, hogy annyiféle rugó nincs. 2", 2.25", 2.5" talán?

Aktuális civil

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ezt a 2%-ot nem értem. Én a rugón feltüntetett értékre gondoltam. Egy 70-es tagra 70-es rugót tesznek - nincs teszem azt 73-as rugó csak esetleg spéci OEM tagokhoz.

Anno a 216-os SW DH-m rugója puhának bizuonyult, azonban csak 65-ös rugóra tudtam lecserélni az 58-as úttal bíró tagot. Így rendesen elõ tudtam feszíteni, de igen hamar szétverte magát a tag a gumibakkal együtt is. Orrán-száján jött az olaj.

Egyébként, ha egy x úttal bíró tagra a gyártó x úttal bíró rugót tesz, és 2 teljes fordulat maximális elõfeszítést ír elõ, akkor én hajlamos vagyok elhinni, hogy ez egy mûködõképes konstrukció.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem is az a jó, ha kicsivel többet mozog, mert ha elõfeszíted, akkor elméletileg csökken a rugó rugóútja. bár még mindig inkább a rugó csattanjon, mint a tag

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Én úgy tudom, gyárilag azt ajánlják, hogy 3 mmrel többet menjen a rugó, csak ne feszítsd elõ, he nem muszály. A 70-70 elég neccesnek néz ki. ( a legtöbb gyártó örülne, ha 2% lehetséges eltéréssel tudna dolgozni - egyenlõre ez csak az Eibach/Mountainspeed/Speed -nek megy, ha jól tudom)

Aktuális civil

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás

A tag hossza csak annyiban, hogy nézd meg a rugóutat, és ahhoz válassz rugót. Pl egy x mmt mozgó taghoz (stroke) minimum x+3mm-t mozgó rugót válassz.

A tag ugyanannyit vagy többet mozogjon, mint a rugó! Persze az az igazi, ha egy 70mm-t mozgó taghoz 70mm-t mozgó rugót raksz fel - gyárilag is így van.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
A tag hossza csak annyiban, hogy nézd meg a rugóstag stroke-jét(azaz maga a tag mennyit mozog: ez hogy van magyarul?), és ahhoz válassz rugót. Pl egy x mmt mozgó taghoz minimum x+3mm-t mozgó rugót válassz!!

Számoláshoz meg a százalékot ajánlom: az 50lbs a 450-nek majdnem 10%a, a 900nak meg csak 5.5%...
Ez azt jelenti egyébként, hogy ennyivel nagyobb erõ kell a rugóstagra hasson, hogy a rugót összenyomja. A kg-mal való számoláshoz kell áttételt, mindent számolni, a % meg csak %, akárhogy is nézed.

Aktuális civil