Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

rob: ha lassú az 5.emelet cseréld le valami normális tagra, ami nem platform buziságos...

ha most lenne pénzem, egyenlõre vennék hajtókart....... most már ott tartok, hogy akármit feltennék :) és még nincs is tavasz. Feltöltött kép
amugy: awy-t akarok. titán rugóval. :D

dig: pirospassz. majd meglesem én is azt a pdf-et, de elõtte eszek :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Nagytudású urak, mivel ugye DHX-lesz nekem és nincs tapasztalatom az agyonállítható progresszív tagok beállításával kapcsolatban, így segítséget kérek.
Mit állítsak, hova mit fújjak.
Bár lementettem a beállításokat pdf formátumban de egyelõre még nem tudtam feldolgozni az információt:D
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Vagy vegyél valami normális vázat, amiben jól mûködik... ;)

Aktuális civil

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
a fox még egy "kis" idõ míg bejön....

olcsó tag, ami jó: Metel R 36 900 Ft
Metel RP 49 900 Ft...........bolti árak!!
DNM-et ne!, nincs hozzá semmi és szar

rob: ha lassú az 5.emelet cseréld le valami normális tagra, ami nem platform buziságos... ;)

SIMMONS

SIMMONS

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
DNM rugóstagok azok mennyire jók??? Lehet hozzá alkatrészt kapni??Ki forgalmazza õket??

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
200-as még belemegy az efesbe.
keress 200-as sw dh-t, ha találsz még. olcsón nagyon jó. és a 200-as 58 mm-t mozog.

amugy érvényes az általános szabály: olcsón nm kapsz jót. elsõ elfogadható minõségû rugóstag 50 ezerért a vanilla r. 200-as, és 50.8 mm-t mozog.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

SIMMONS

SIMMONS

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
Milyen márkéjú rugóstagot vegyek, ami viszonylag olcsó és van hozzá alkatrész???
190-es olajos kellene!

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Mondjuk alapjáraton én sem nagyon nyúltam a belefé csillihez de azért ha belegondolsz van értelme pl egy letörésugrálásnál vagy egy sok ugratóval tarkított dh versenynél..

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
itthon van egy dhx és álom jól mozog egy vegában van az ujabbik ban és jóó

agyonállítható,bár ha nem hozzád van állítva akkor sem vészes...
kb mint az ötödik elem....
ezeket próbáltam eddig...
mozgásra meg szerintem az rc a legjobb
a propedál nélküli...

szerintem a befelé ut állítás anyira nem hasznos...
arra gondolok hogy a befelé csillapítás elejét kár lassítani mert csak veszit érzékenységébõl,a végét meg jó ha lehet de nem létszügség mert öszecsapni ugysem fogod a rugó+a gumi cucc miat...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
dig ha nem jön be a dhx akkor szivesen cserélek veled ;) :)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

Igen, Monsta volt benne.

Na akkor ezért, bár hintalóra állítva sem kopogott, de mielõtt belekerült a Stratos nagyon másképp volt állítva.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Igen, Monsta volt benne.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Progresszív?A Marin?Ez akkor volt mikor a Monsta volt még benne ugye?Mert akkor a csill és a befelé út is be volt tekerve eléggé, Vole mutatta meg hogy kitekerve is jó:D

A nicolai igen progresszívre lett tervezve a push taggal ülve tekeréskor kb 1 centit mozgott a váz maximum..

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Az a baj hogy nem fogom a push tagot odaadni itthon senkinek.
Mert ez másképp néz ki belülrõl mint egy sima Fox, és nem is akarok a szezon kezdete elõtt beadni a Faktorba fél évre..
Puha rugóval 70-80 kilós emberkék alatt mozgott úgy ahogy de 600-as rugóval nagyon kaki volt.
A vázat biztos hogy nem fogom átalakíttatni mert ez így jó ahogy van..
Egyébként bármekkora tagot bele lehet tenni de én arra törekedtek hogy sokat mozogjon ezért volt benne a 240-es vanilla(ami most Tamsé) egyébként a push meg 230-as
Azt hiszem akkor beleugrok egy DHX-be rosszabb ennél nem lehet az tuti:D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Én nem vagyok ien burzsuj :D így max Vegaval és SLK DH-val tudom öszehasonlítani az enyim, és ezek a 4 forgáspontos vázak mind közel lineárisak, míg az enyim felkeményszik az út végére. A Marinod is progresszív volt, mikor rajta ültem. Ezek után fel sem merek ülni a Nikire. :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
240-es kell a nyikolájba? huhha.... azt te 15-ért sem adod el, mert a kutyának nem kell akkora tag.

lehet, hoyg olcsóbb lenne a vázon alakítani, nem? csak kérdem, igazából még nem láttam milyen. (ugy értem közelrõl)

olajcserét azért ejts meg. nekem is kb ugyanez a bajom, lassu oda-vissza a rugóstag, de az enyémen amikor megvettem, 375-ös, vagy 425-ös rugó volt. és nyilván ahhoz lett belõve olaj ügyileg. szeritnem mivel puhábbra cseréltem, nekem is ki kellene cserélnem az olajat. de sajnos nem akad vállalkozó szellemû, aki nekiesne, vállalva, hogy össze is rakja utána ugy, hogy tökéletesen mûködjön. (szétszedni én is szét tudnám :))

tehát: olajcsere/vázátalakítás
másik tagot szerintem ne vegyél, max. kérj egyet kölcsönbe valakitõl.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Én amiken ültem, meg Marisból kiindulva pont az ellenkezõjét tapsztalom.
Minél több a link meg a legõkar annál inkább progresszív lesz..
Pl a Nicolai a fox vanilla rc-vel is progresszívebb volt mint iljics yeti-je vagy rob bullitja..
Marin Fox taggal köszönõviszonyban sincs a progresszivitással.
Ez a problémám.
ezért gondolom hogyha állítható lenne akkor jó lenne..

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Tapasztalataim szerint épp az egyforgáspontos vázak mozognak progresszíven.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Rajta van és ki is tekerem mindkettõt, túl lomha...
Inkább odacsapom vele a bringát mint kimozgok vele akármit is..
Ugrálásra tökéletes lenne de mivel egyelõre azt csinálom a legkevésbe így ez nem jó..
rugó nélkül is lomha, bár teljesen nem nyomtam össze de ez így nem jó ebbe a vázba.
Egy sima egyforgáspontos vázba jó lenne mert azok szinte semennyire sem progresszívek viszont ebbe halál..
Kérdés hogyha megveszem bazi drágán a DHX-et akkor azt be tudom e lõni jól..
Mert nem akarok egy 240-es DHX-et 30 rugóért eladni.
Itthon meg alíg van váz amibe ekkora tag kell..

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
dig: elõször cserélje benne olajat higabbra (nem nagy tétel) hátha attól jobb lesz. nem biztos, hogy az olaj sûrûsége az általad éppen használt rugó keménységéhez van.
mindez elõtt próbáld meg ugy, hogy mindkettõ bizbaszt kitekered teljesen (oda és vissza is)
vagy ez annyira push, hogy azokat is lecsalták róla?