Egy Fox Float R és 38,1 mm-re mértem (sima tolómérõ, szóval nem esküdnék meg rá).
Hát egy próbát talán megér.
Ettõl szarabb nem hiszem h lesz.
fényképet tudsz készíteni róla?
Meg mivel lett az úgy benyomva?
Egy Fox Float R és 38,1 mm-re mértem (sima tolómérõ, szóval nem esküdnék meg rá).
Na igen, csak honnan kerítek század mm-re akkora fémgolyót? Meg gondolom, akkor kívülre is kellene valami vaskosabb támaszték.
Hmm, kár érte.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Inkább szereléses téma, de mivel rugóstagról van szó, talán ide is befér.
Van egy donor tagom, aminek a házán van egy keresztirányú (kb. 1 cm hosszú, 1 mm magasságú) dudor, befelé.
Pont benne van a dugattyú mozgási tartományában, úgyhogy a tömítést elég szépen deformálja, koptatja.
Hogyan lehetne ezt a legegyszerûbben kiszedni?
Ugyanolyan görbületû félcsövet használni üllõ gyanánt és finoman kalapálva?
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Bocs,h'beleugatok!Én is akartam,tûgörgõs csapágyat rakni a Monarch tagomba.én csak 14-13-8mm-es dimenziójú csapágyat találtam és vettem.Na de ez még kotyog a tagban.Aztán az esztergályos is lebeszélt a tûgörgõs csapágyról,mivel az kisebb felületen adja át a terhelést.És igaza van...Eszembe juthatott volna nekem is.Végül rozsdamentes csapok lettek bele esztergálva.Nagyon jó lett a felületi minõsége!:-)
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
450lbs/in rugó, 3" útnál ugye ~700kg éri, ez csak a lineáris rugó, kompreszzióról még csak szó sincs, ergo közel 1 tonna éri a tagot ha összekoppan...
ez alapján szerintem karcsú a tûgörgõs csapágy általad megadott terhelhetõségi maximuma
de az is lehet , h én számolok el valamit
de azt hiszem nem
fuck me, i'm famous!
AZ enyém 15 ös. digitális tolómérõvel.
És ahhoz néztem 15X12X8 as tûgörgõs csapágyat.
420 kiló statikus, és 480 dinamikus terhelést bír.
És vmi 2700-2800 ft egy darab, plusz az edzett köszörült tengely hozzá, Meg kell még két-két szimmering, meg azok a távtartók amikben a szimmeringek lesznek.
Ahogy számoltam kb egy 8-9 ezerbõl ki lehet hozni.
fuck me, i'm famous!