Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Egy Fox Float R és 38,1 mm-re mértem (sima tolómérõ, szóval nem esküdnék meg rá).

Hát egy próbát talán megér.
Ettõl szarabb nem hiszem h lesz.

fényképet tudsz készíteni róla?
Meg mivel lett az úgy benyomva?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Egy Fox Float R és 38,1 mm-re mértem (sima tolómérõ, szóval nem esküdnék meg rá).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Na igen, csak honnan kerítek század mm-re akkora fémgolyót? Meg gondolom, akkor kívülre is kellene valami vaskosabb támaszték.
Hmm, kár érte.

Hát elõször is meg kéne mérni h mekkora golyó is kellene?!
Kívülre meg semmi sem kell. Max "felhevíteni" a részt és a golyót átnyomni rajta. PL egy préssel.
Egyébként milyen tag egész pontosan?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Na igen, csak honnan kerítek század mm-re akkora fémgolyót? Meg gondolom, akkor kívülre is kellene valami vaskosabb támaszték.
Hmm, kár érte.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Inkább szereléses téma, de mivel rugóstagról van szó, talán ide is befér.

Van egy donor tagom, aminek a házán van egy keresztirányú (kb. 1 cm hosszú, 1 mm magasságú) dudor, befelé.
Pont benne van a dugattyú mozgási tartományában, úgyhogy a tömítést elég szépen deformálja, koptatja.
Hogyan lehetne ezt a legegyszerûbben kiszedni?
Ugyanolyan görbületû félcsövet használni üllõ gyanánt és finoman kalapálva?

Inkább akkor már golyó.
De szerintem azzal sem lesz jó, az már kuka :S

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Inkább szereléses téma, de mivel rugóstagról van szó, talán ide is befér.

Van egy donor tagom, aminek a házán van egy keresztirányú (kb. 1 cm hosszú, 1 mm magasságú) dudor, befelé.
Pont benne van a dugattyú mozgási tartományában, úgyhogy a tömítést elég szépen deformálja, koptatja.
Hogyan lehetne ezt a legegyszerûbben kiszedni?
Ugyanolyan görbületû félcsövet használni üllõ gyanánt és finoman kalapálva?

Trance

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Az RST 56 típusú rugóstagról mi a véleményetek? Ez egy régi típus de ITT jókat írnak róla.
Legvonzóbb tulajdonsága számomra, hogy sokat bír és sokáig, ami fontos számomra Enduro és enyhébb DH felhasználás miatt.
Ismerõsnek van egy ilyenje (vadiúj) és 15 körül eladná.
Érdemes megvenni? Vagy mást válasszak inkább?

Köszi!

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
Egy kis utánanézés, robbantott ábra vizsgálat után saját véleményem, hogy vagy levegõ, vagy nitrogén jutott az olaj kamrájába ezért produkálja ezt...
Faktor vagy Sala?

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
ahoj!

Rég nem írtam, de még létezem...
Szóval lenne egy kis problémám a Fox Triad tagommal (stumpjumper 2010)... kiszedtem a bicajból, mert megindulásnál érdekes "karcos" érzés és hangzás kíséretében dolgozott, leszedtem róla a levegõs részt, hogy lássam nem itt van-e elkoszolódva valami, de ez a rész tiszta!

Most levegõs rész nélkül megmozgatva ugyanaz a jelenség érzõdik, megindulásnál mintha a csillapítás részben valami karmolna... Viszont, ha 180fokkal megfordítom(lentre kerül az olaj) megszûnik és rendesen karcos érzés nélkül mozog...

Olajcsere-nitrogénfeltöltés után ez elmúlik? mit lehet tenni?

Elõre is köszi!

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
1/2" DU Bushing Fits Fox, Cane Creek, Rock Shox, Romic | eBay
9,5$, házhoz viszik, csak be kell tenni.

ADAM100

ADAM100

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
sziasztok
RS Vivid 4.1-be keresnék perselyt,bár mondták azt is hogy esztergáltassak hozzá.valakinek lenne valami ötlete?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Bocs,h'beleugatok!Én is akartam,tûgörgõs csapágyat rakni a Monarch tagomba.én csak 14-13-8mm-es dimenziójú csapágyat találtam és vettem.Na de ez még kotyog a tagban.Aztán az esztergályos is lebeszélt a tûgörgõs csapágyról,mivel az kisebb felületen adja át a terhelést.És igaza van...Eszembe juthatott volna nekem is.Végül rozsdamentes csapok lettek bele esztergálva.Nagyon jó lett a felületi minõsége!:-)

Azért van ez a fórum h aki akar "beleugasson"! :)

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Bocs,h'beleugatok!Én is akartam,tûgörgõs csapágyat rakni a Monarch tagomba.én csak 14-13-8mm-es dimenziójú csapágyat találtam és vettem.Na de ez még kotyog a tagban.Aztán az esztergályos is lebeszélt a tûgörgõs csapágyról,mivel az kisebb felületen adja át a terhelést.És igaza van...Eszembe juthatott volna nekem is.Végül rozsdamentes csapok lettek bele esztergálva.Nagyon jó lett a felületi minõsége!:-)
Magellan-os

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

szarok, mert eddig mindenkinek kotyogtak :D

Jajj :S

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
szarok, mert eddig mindenkinek kotyogtak :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

450lbs/in rugó, 3" útnál ugye ~700kg éri, ez csak a lineáris rugó, kompreszzióról még csak szó sincs, ergo közel 1 tonna éri a tagot ha összekoppan...
ez alapján szerintem karcsú a tûgörgõs csapágy általad megadott terhelhetõségi maximuma

de az is lehet , h én számolok el valamit :D
de azt hiszem nem

Jól számoltál!
Majd reggelre vmit akkor megálmodok :)
Bár nem tudom h akkor milyen tûgörgõk lehetnek a gyári EFS-ben ?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
450lbs/in rugó, 3" útnál ugye ~700kg éri, ez csak a lineáris rugó, kompreszzióról még csak szó sincs, ergo közel 1 tonna éri a tagot ha összekoppan...
ez alapján szerintem karcsú a tûgörgõs csapágy általad megadott terhelhetõségi maximuma

de az is lehet , h én számolok el valamit :D
de azt hiszem nem

fuck me, i'm famous!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Hali

Okoskodjál nyugodtan :) én ennek örülök!

Ezt mire alapozod egyébként? Mert akkor bajba leszek :S

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

AZ enyém 15 ös. digitális tolómérõvel.
És ahhoz néztem 15X12X8 as tûgörgõs csapágyat.
420 kiló statikus, és 480 dinamikus terhelést bír.
És vmi 2700-2800 ft egy darab, plusz az edzett köszörült tengely hozzá, Meg kell még két-két szimmering, meg azok a távtartók amikben a szimmeringek lesznek.
Ahogy számoltam kb egy 8-9 ezerbõl ki lehet hozni.

Nem akarok okoskodni, isten ments, de a fellépõ erõk ennek majdnem a kétszerese fõleg VPP vagy többforgáspontos váznál.

fuck me, i'm famous!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
AZ enyém 15 ös. digitális tolómérõvel.
És ahhoz néztem 15X12X8 as tûgörgõs csapágyat.
420 kiló statikus, és 480 dinamikus terhelést bír.
És vmi 2700-2800 ft egy darab, plusz az edzett köszörült tengely hozzá, Meg kell még két-két szimmering, meg azok a távtartók amikben a szimmeringek lesznek.
Ahogy számoltam kb egy 8-9 ezerbõl ki lehet hozni.