Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
swinger anyira nem nyerõ szerintem
most cseréltem rcre,ég és föl a külömbség

vuiszont ha nem próbáltál másikat akkor a swinger tök jó lessz :D

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

t-unit

t-unit

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Hello,leszeretném majd cserélni egy jelenlegi x-fusion glyde rl 190mm-es tagomat egy 200-as másik tagra.1 -produced by hungary- caprine treat vázba ,freeride szerûségre lenne.Namost milyen olajos tagokat tudnátok ajánlani amin már lehet nyomást,karakterisztikát állítani is,és túlfolyós?Ja és pogozás mentes is lehetne.Egyenlõre ezekre gondoltam:swinger,fox dhx.Ezek milyenek egymáshoz képest és milyen más(pl.marzo)tagok léteznek még amiket meg is lehetne venni idehaza?Milyen boltokat tudnátok ajánlani ahol ezeket be is tudnám szerezni?Ár/tudás is érdekelne.köszi

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem csak annyi a keresem, hogy akkor azt mar a relevans topikban targyaljuk meg :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
nem csoda, hogy nem tudod követni, kérdezz még, ha szûkíteni akarod a kört

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás
Köszi az infokat. Megnéztem az adatokat, és ha hiteles a Tora 300 grammal "nehezebb". Ennyire nem vagyok grammániás, úgyis majd az ülésen behozom :D
Az igazat megvallva vagyok vagy 50 kg, szóval talán nem is kell nekem atombrutál teló. Ok meggyõztem magam a Torára!

Ahogy nézegettem a honlapokat egy márkán belül is annyiféle teló van, hogy az vmi õrület. Számomra követhetetlen :)
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Reba-t a Tora-val szemben csak akkor érdemes, ha annyira teljesítményorientált vagy, hogy számít a súly, vagy ha csak úgy, ok nélkül az tetszik.
Érzékenységben, ha a Reba a Dual Air-rel 9 pont, a Tora U-turn-nel 10, akkor a Tora Solo Air-rel 8, tehát elég fasza!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

persze hogy fele annyi, de a tora asszem solo a reba meg dual air, tehat ketkamras, jobban beloheto, plusz nem acelos a becsuszoja hanem huzott alu, szal joval konnyebb. Fox Float RP3-at divat nem szeretni, nekem meg bejott. bar ez valszeg vazfuggo.

meg súly...sztem
bár könnyûsúlyú, specko tulajok is panaszkodtak rá /ill az "inteligemsebb" septunre/
úgyhogy fene tudja
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Fox Float R rugóstag? vagy Manitou Raduim RL + Reba Sl villa
Villára akárkit megkérdezek mindenki a Rebát mondja. Miért olyan jó az? (csak kérdezem tényleg érdekel)
A mostani Bike Magban a Tora-t nagyon dícsérik és az fele annyiba kerül mint a Reba.

persze hogy fele annyi, de a tora asszem solo a reba meg dual air, tehat ketkamras, jobban beloheto, plusz nem acelos a becsuszoja hanem huzott alu, szal joval konnyebb. Fox Float RP3-at divat nem szeretni, nekem meg bejott. bar ez valszeg vazfuggo.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

warpig

warpig

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Szevasztok
Kemény cc-hez és lefelé döngetés hez kéne rugóstag ami nem pogózik nagyon, csak a nagy döccenésekhez kéne , hogy dolgozzon, ideális valami állítható lenne mit tudtok ajánlani.
(elöl Marzocchi XC comp ( 72 kg hoz 3,5 bar on) van valami hasonlóan merev jószág kéne hátra is), totál merev vázhoz szoktam és a mostani olajos tag nagyon pogózik és nem állítható)

a többit inkább az apróba. köszi ;)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
nekem float rc-m volt. nagyon szépen mozgott, de egyforgáspontos vázban pogozott rendesen.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás
Fox Float R rugóstag? vagy Manitou Raduim RL + Reba Sl villa
Villára akárkit megkérdezek mindenki a Rebát mondja. Miért olyan jó az? (csak kérdezem tényleg érdekel)
A mostani Bike Magban a Tora-t nagyon dícsérik és az fele annyiba kerül mint a Reba.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

És azért mert levegõs nem macerásabb? Pl el tud szökni a levegõ?

nem jellemzõ
gépre meg ha az a keret amit a lokálpatrióta topikban írtál, akkor kb az hozható ki belõle, amit ott lefirkáltam....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

cc gépbe talán valami levegõssel járnál jobban
könyebb,meg talán jobban belõhetõ
általánosítva nem lehet leírni hogy ez vagy az-e a jobb

És azért mert levegõs nem macerásabb? Pl el tud szökni a levegõ?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
cc gépbe talán valami levegõssel járnál jobban
könyebb,meg talán jobban belõhetõ
általánosítva nem lehet leírni hogy ez vagy az-e a jobb

de tény hogy ha a levegõs elereszti a luftot akokr vége,tolhatod haza.
De ez manapság szerintem nem fordul elõ csak úgy.
Ha cczel,akkor a súly miatt a levegõs az ajánlott,mert a rugóson csak a rugó átlag fél kiló

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás
Hi!
Rugóstag ügyben eléggé nem vagyok otthon, ezért lenne kérdésem.
Van rugós, meg levegõs. A levegõs drágább, gondolom jobb is ezért vagy nem?
Én szeretem az egyszerûbb dolgokat, mert azok nehezebben romlanak el. Az acél rugós ebbõl a szempontból megbízhatóbb?

Ha CC-re szeretnék össztelós gépet akkor mit ajánlotok?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
oksa
vagy nincs esztergályos nálatok a környéken aki csinálna még azokbol nekm is?!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
úgy van. én is cseréltem vanillát swingerre. ha kell akkor méretlevétel céljából oda tudom adni kölcsibe a foxhoz valókat.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

szal akkor ne tartsam meg a távtartókat!?
vagy mi legyen?!

tartsd meg hátha lesz még indiános tagod megint, más vázba vszinû úgyse jó a távtartó.....

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
szal akkor ne tartsam meg a távtartókat!?
vagy mi legyen?!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Swinger-be más átmérõjü távtartó kell mint a FOX tagokba.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.