Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Azon gondolkodom,hogy lehet,hogy a tag többet moccant 56mm-nél,mert azt tom,hogy nagyobb rugót tettem bele(alig fért rá).Na mind1,remélem ez jól fogja bírni.

mindegy mmennyivel nagyobb rugót teszel rá, a tag ugyanannyit fog mozogni ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
nagyon szép a roco, és milyen?
Szépen mozog?

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Ja, értem.
Szegény bicó, csak porosodott ott a garázsban :)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
De már nem azzal a taggal,mert 2 nap után kicseréltem egy swinger 4 -re de azzal nem voltam meg elégedve így azt is eladtam és akartam venni egy foxot és pórul jártam,mert sehol se kaptam tagot:(,így egész nyáron állt a gép a garázsban!:(
De végre megvan!:D

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Hozzávetõlegesen igy is le lehet mérni, mennyit moccan a tag. Ha egyszer lesz felesleges idõd, esetleg próbáld ki rugó nélkül.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Feltöltött kép
Marzo a köbön(agy,villa,rugóstag)
Azon gondolkodom,hogy lehet,hogy a tag többet moccant 56mm-nél,mert azt tom,hogy nagyobb rugót tettem bele(alig fért rá).Na mind1,remélem ez jól fogja bírni.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
hmm.Fogalmam sincs,hogy akkor,hol a bökkenõ,de ha a nyeregbe érkezve ugrottam valahonnan hatalmas fémes csattanással jelezte a linkplate,hogy találkozott a vázzal.(bár bevallom bele se próbáltam rugó nélkül a tagot,hanem belevágtam mondván,hogy 200-as ez is.:)
Íme a kész bringa:
Feltöltött képFeltöltött kép

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás

de pl ha egy csavaros(imbusz)nyereggyorszárat(nem semmi szó)teszel fel akkor kisebb az esély hogy beleérjen a karba.
Engem is levert a víz mikor a Hope bilincsbe épp csiszre beleért mikor rugó nélkül ráültem...

Ja igen, ha éppen beleverne, ez is megoldás lehetne.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
de pl ha egy csavaros(imbusz)nyereggyorszárat(nem semmi szó)teszel fel akkor kisebb az esély hogy beleérjen a karba.
Engem is levert a víz mikor a Hope bilincsbe épp csiszre beleért mikor rugó nélkül ráültem...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Fura, az enyém is 18-as. A képen talán látszik, hogy a külsõgumi kb egyszerre érné el a nyeregvázcsövet, mint a link a ny.csõbilincset.
Neked akkor vert bele, mikor összecsuktad, vagy még anélkül is?

Feltöltött kép

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Akkor eztet nem értem.Neked mekkora a vázad?Az enyém 18 colos és egy 200/56mm-es tagot tettem bele elõször és nekem belevert a nyeregcsõbe:(!

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás

... és így a linkplate belever a nyeregcsõbe :)

Nemnem :no:
Pont itt kértem tanácsot errõl, mikor megjött a tag. Rugó leszedve, tag összenyomva és berakva, és "ugrálás" a nyeregben ülve. Hajszál hija, de még épp nem ver bele a nyeregcsõbilincsbe (a nyeregcsõbe esélye sincs). Ha a gumibak 0 mm-re összenyomódna, talán akkor érne hozzá. Párszor csuktam össze, még nem ért hozzá. Mióta meg a kamranyomás is be van állitva, nem is koppant fel :)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
... és így a linkplate belever a nyeregcsõbe :)

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Ez még kb márciusban volt, heteket vártam a tagra. Asszem factorék végül Svájból hoztak, de rossz srtoke-ost hoztak, 200/57-est, ami végül kiderült, hogy éppencsak de mégis jó. Igy megvan az út-tuning is :) ha a gyári 200/50-sel kimozogja a 15 centit, akkor ez elvileg most kb 16-17 centit moccan ;)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Grrrr,akkor te is kaptál foxit?Én is azt akartam venni,de sehol se kaptam 200/50-es méretben.Nekem se kellett az alap vanilla.De most már happy vok

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás

Nzoli!És milyen fox ment a tiedbe?Mert gyárilag is fox van benne!Nekem eredetileg egy manitou swinger 4 volt,de nagyon nem jött be.
A géped véletlenül nem pike villával büszkélkedik?Mert akkor azt láttam a Szívásmaratonon.

Stimmel, Pike van benne. Ha a verseny idején a cél melletti sátorban láttad, akkor az volt az :) Sajnáltam elindulni vele a mocsokban.
Gyárilag az egyszerübb Vanilla van benne asszem, az nem kellett, DHX5 (coil) ment bele. És nagyon bejött, iszonyat fasza. A kamranyomással mondjuk kicsit játszani kell persze, de szuper. Abszolut tekerhetõ (ez cél volt), és elég finoman mozog.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Nzoli!És milyen fox ment a tiedbe?Mert gyárilag is fox van benne!Nekem eredetileg egy manitou swinger 4 volt,de nagyon nem jött be.
A géped véletlenül nem pike villával büszkélkedik?Mert akkor azt láttam a Szívásmaratonon.

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás

Bocsánat!Én beszélek hülyeségeket!Valóban 6-os csavar van alul és felül 8-as!
Végül az esztergályossal csináltattam bele egy szûkítõt.Nem lett volna szívem bele fúrni.300Ft-ot kért volna de adtam neki egy 1000-est mert azonnal megcsinálta és épp jó kedvemben talált.
Bele is csattintottam,már csak a villa hiányzik(Késik a Lurdy)!Hú de várom már!!!
Feltöltött kép

Jé, pont ilyen kék az enyimé is. Bár Fox ment bele, szintén csináltatni kellett a távtartókat. Fasza kis váz, majd menettapasztalatokat a Rocoval léci :oczko:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

manitou topicban már kérdeztem de rámse hederintettek...van vkinek tapasztalata a manitou Q r nevû tagról??mtbr en csak lockos társa van fenn... én külsõre annyit tok h állítható rajta a csili és a pozitív kamra...ez a teló jólmüxik sztetek egy nrs vázban??

ugyanaz a két tag, csak az egyikben lockolásig állítható az odaut csili.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
én meg az S type-ról kérdeznék, van valakinek tapasztalata?