Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A metel r vagy a sid érzékenyebb? Tudom az egyik levegõs a másik meg nem, de a mostani metel r -em bekopatlanul csak a nagy ütésekre reagál olyan mintha no-pogo rendszer lenne benne, késõbb biztos érzékenyebb lesz, de nem tudom, hogy jobb lesz-e mint egy sid.

A sebesség mindent megold.

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 hozzászólás
sziasztok.

Egy kérdés, talán volt valakinek ilyen bibije.

Fox float rl. tag csillapítását nem tudom állítani, meg sem mozdul a tekerõje, semelyik irányban.

Kiszedtem már azt a kis csavart is, ami egy rugó és egy golyó segítségével rögzítheti a csillapítás állítását.

Nem nagyon merem feszegetni.

Van valakinek valamilyen ötletet?

Legvégsõ esetben a tagot is szét lehet szedni, de ezt utoljára tartogatom, mert tökéletesen mûködik, csak össze akarom hangolni az elsõ telóval, ami kicsit gyorsabb.

Hali.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

az elsõ gondolatom egy gumibelsõ szelep egy sima és egy kontraanyával vol...

Túl sok bikemagot olvasol:) . Szerintem elég körülményes beragasztani egy ilyet egyszerûbb venni egy újat, ha van.

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az elsõ gondolatom egy gumibelsõ szelep egy sima és egy kontraanyával vol...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
valszeg nem, de azért mérd le,h milyen átmérõ, menet kell, mert pl. Suntourhoz van ilyen pótalkatrész!

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás

egy esztergályos bácsika 500Ft-1000Ft között készít neked 1 nap alatt!Szerintem olcsóbb és gyorsabb mint a forgalmazón át!Amúgy a caprine forgalmazta régen!

Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de egy levegõs elsõ teló szelepe nem megy be a helyére?

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
egy esztergályos bácsika 500Ft-1000Ft között készít neked 1 nap alatt!Szerintem olcsóbb és gyorsabb mint a forgalmazón át!Amúgy a caprine forgalmazta régen!

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás

a kep alapjan javithatonak tunik. forgalmazot erdemes lenne megkinalni egy emaillel, hogy mi a helyzet. vagy ha nagyon menteni akarod a menthetot, akkor ugyes kezu esztergalyos is tud ilyet faragni sztem. vagy nem.

De ki a forgalmazó? Kitõl lehet venni????
Igen szeretném menteni, mert egy kis mütyûr biztosan olcsóbb, mint egy új rugóstag.
Most ideiglenesen egy DNM van berakva. De az gagyi ehhez képest.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
simán lehet csináltatni egy ugyanilyet bele.
de szvsz venni is lehet.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a kep alapjan javithatonak tunik. forgalmazot erdemes lenne megkinalni egy emaillel, hogy mi a helyzet. vagy ha nagyon menteni akarod a menthetot, akkor ugyes kezu esztergalyos is tud ilyet faragni sztem. vagy nem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás
Egy ügyes mozdulattal kitörtem az X-Fusion O2R rugóstagom szelepét.
Alul láthtajátok a képen. A kérdésem az lenne, hogy ezt meg lehet javítani?
Lehet valahol szelepet venni bele? És ha lehet, akkor egyszerûen kitekerem a régit, és be az újat?
Posted Image
Posted Image

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
olcsó kategóriás tag, nem kell tõle csodákat várni.
semmi extra nincs benne, teszi a dolgát, aztán ha egyszer meghal, kicseréled valami másra.

vendég_rider'smani_*

vendég_rider'smani_*
  • vendég
kösszi a véleményt, most már sokkal többet tudok már igy rola, csak nem nagyon ismerem "X-Fusion Vector" közép-rugostagot!

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Köszönöm!
De ugye egyszerû tekeréstõl nem eshet le ez a szabályzó, mert ahogy kitekertem, már látszódik az oldalában az kis félgömb (ami gondolom, hogy pozíciónálja)?

[highlight] The bike way of life [/highlight]

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

sziasztok, igen nekem is ez lenne a kérdésem, hogy mi a véleményetek az idei X-Fusion Vector hátsó-rugóstagról? tapasztalaitok milyenek? érdemes megvenni?
és magyar "DH" pálya(ákon) megállja a helyét?

elöre is kösszi:)

Egyenlõre én is csak annyit tudok,hogy bírja a strapát (legalább is Jánoshegy katlan,no comment,tündér)meg sem kottyant neki. Csak azt nem tudom,hogy hosszabb távon...egyébként szépen mozog,állíthatóság elég jó! valaki?????
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem emléxem pontosan, de vagy 4-5-ször körbefordul teljesen. azt hiszem huszonvalahány kattanást megy egyik végállástól a másikig.

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Fox Vanilla R -nél mennyit lehet tekerni a Rebound-on? Nekem elindul kifelé a szabályzó, ahogy tekerem. Ez így paszentos?

[highlight] The bike way of life [/highlight]

vendég_rider'smani_*

vendég_rider'smani_*
  • vendég
sziasztok, igen nekem is ez lenne a kérdésem, hogy mi a véleményetek az idei X-Fusion Vector hátsó-rugóstagról? tapasztalaitok milyenek? érdemes megvenni?
és magyar "DH" pálya(ákon) megállja a helyét?

elöre is kösszi:)

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás
helló!Az idei X-fusion vector dh tagról tud valaki mondani valamit? köszke!!
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

RS sid tag mennyire mozog jól a levegõsök között (jobb, mint a radium rl)? A manitou qr taggal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

az élvonalban van az érzékenységet illetõen
nekem fix csillis van, és az ízlésem szerint lehetne lassabb, de amúgy ilyen szempontból is tökéletességes :) ha állíthatót veszel, akkor meg fel sem merül a kérdés.