Jelentkezz be Regisztrálj
Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere
Írta 2007. augusztus 01. - 22:52
Másik lehetöség hogy télleg ilyen kicsi a légtartály, ez esetben próbált meg úgy levenni a pumpát hogy annyit csavarsz ki amennyit csak lehet anélkül hogy szisszenne (számold), majd itt "ráfogsz" és hirtelen mozdulattal annyit csavarsz kifelé amennyit csak tudsz. Ilyenkor rövid idö alatt visszazárod a szelepet és csak kevés levegö szökik meg. Mennyi? Újra rácsavarod a pupmát a fenti módszerrel és megnézed. Legközelebb ennyivel többet teszel bele és kész. (Ajánlom hogy mondjuk 3 próbával "állitsd be a kezed" a manöverhez )
Mindez a vergödés nincs a külön csavarós pumpákkal, mivel ott le tudod zárni a szelepet mielött lebontod róla a pumpát.
Írta 2007. augusztus 01. - 17:56
nyimi, asszem egy cipõben vagyunk .)
sikerült valamire jutnod?
én azt olvastam hogy a piros szelepet kell elõször felfujni. mégpedig a testsúlyodnak kb. a 50-70%-át. gondolom a testsúly fontban, a nyomás meg psi-ben értendõ. a fekete szelep az meg tul.képp az elõfeszítés, oda meg annyit hogy a neked megfelelõ SAG legyen, dh-ra kb 50%, cc-re 10-20% körül.
be is próbáltam állítani, de akadt egy olyan problémám hogy amikor a piros szelepre rátekertem a pumpát nem igazán mutatott semmit h lenne-e benn levegõ. amikor elkezdtem fujni, akkor meg viszonylag hamar, egy fujástol felment 50psi-re még egy fujás 75 ésigy tovább.( ez még logikusnak is tünik mert gondolom elég kicsi ez a kamra). amikor meg lecsavartam akkor meg szisszenés és lement 0-ra. amikor ujra rácsavarom ugyanez a szitu. szal nem vágom, hogy lecsavarásnál kijön belöle minden avagy, nem? ha benyomom a szelepet kézzel sziszeg, szal valamennyit biztos sikerült belefujni, de így elég érdekes megállapítani h mennyit is..
a fekete szelephez könnyedén tok fujni. rácsavar, mutató felszökik x psi-re fujok párat megy bele. lecsvar és kész.
szal most nem tudom hogy van e az SPV-ben elegendõ levegõ és így kicsit félve is használom. tönkre tud így menni?
a sagot kb beállítottam. az útját viszont elég könnyen kimozogja. ráugrok a pedálra és kb ki is mozog mindent. ülve tekeréskor nem pogozik de állva hintaló.
mennyire normális ez?
sorry a sok kérdésért de elsõ rugostagom és naon láma vok hozzá..
köszönöm!
Matt
Írta 2007. július 30. - 21:08
Manitou METEL R 06 , valakinek szemelyes tapasztalata vele ? Pogozas elleni vedelme ? Mozgasa ? Minden erdekel.
Milyen vázba kell?
(Amugy mostanában nagyon eltüntél MSN-rõl. )
Írta 2007. július 30. - 20:06
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. július 30. - 19:33
Írta 2007. július 28. - 22:41
kerdes okosokhoz...
X-fusion vector RPV tag rugoja ramegy a fox DHX 5.0 ra?
Meg kell mérni a 2 rugó belsõ átmérõjét!
Ha egyezik akkor ok.
Írta 2007. július 28. - 21:30
X-fusion vector RPV tag rugoja ramegy a fox DHX 5.0 ra?
"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"
Írta 2007. július 27. - 16:36
Hát ha minden igaz akkor a tagra rávan irva h mennyit kell bele fujni!
Nemigazán van ráírva semmi, csak a sok "reklám:)"! Van egy táblázat, de azon nemtok kiigazodni.
Írta 2007. július 27. - 14:41
Sziasztok!
Van egy reign vázam, benne egy manitou swinger air 3way tag. Olyan szinten nem értek hozzá, hogy az már vicc... Szóval a kérdésem a köv lenne, 90kg vagyok, és mennyi psi-t kellene kb beletolnom alulra és felülre, hogy am-re korrekt legyen. Táblázatot néztem, de nekem az kínai. Válaszotokat elõre is köszönöm, és bocs az amatõrségemért, de most kezdtem össztelóssal.
Hát ha minden igaz akkor a tagra rávan irva h mennyit kell bele fujni!
Írta 2007. július 27. - 14:11
Van egy reign vázam, benne egy manitou swinger air 3way tag. Olyan szinten nem értek hozzá, hogy az már vicc... Szóval a kérdésem a köv lenne, 90kg vagyok, és mennyi psi-t kellene kb beletolnom alulra és felülre, hogy am-re korrekt legyen. Táblázatot néztem, de nekem az kínai. Válaszotokat elõre is köszönöm, és bocs az amatõrségemért, de most kezdtem össztelóssal.
Írta 2007. július 21. - 10:13
Írta 2007. július 21. - 10:11
fox vanillára jó manitou rugó?
az mostanim 450szer 2.80-as de mi az a 2.80? átváltottam inch bõl milibe és nem 200-222-190 stb körüli érték jön ki.. 2.80 hány milinek felel meg? nem értem ezt
a 2.80 a rugóutat jelenti, azaz a 2.80" az 71mm!
de szerintem nem jó manitou rugó a fox-ra mert más a belsõ átmérõje a rugónak meg a manitou rugók kb " 1,5kg"...
Írta 2007. július 21. - 08:55
az mostanim 450szer 2.80-as de mi az a 2.80? átváltottam inch bõl milibe és nem 200-222-190 stb körüli érték jön ki.. 2.80 hány milinek felel meg? nem értem ezt
Írta 2007. július 20. - 12:53
Írta 2007. július 20. - 12:43
Nekem is egy AM800-as vázban jött (Bõvebben leírtam a mit-mire cseréltemet május végi állapot szerint a Merida topicban)
A rebound állításnak nálam nem volt észrevehetõ hatása a "be" csillapításra. Simán beállítottam a beülést olyan bõ 1 centire, utána addig húztam a csillapítást amíg kézzel (rátehénkedve a nyeregre) benyomva és elengedve érezhetõen nem "szusszant" felfelé és kész. Ha nagyon keményre veszed a csillapítást akkor két kompresszió között esetleg "lent marad" és olyan lesz mintha nem rugózna.
Köszi a gyors választ
Ha csak 4 kattanásnyit rátekerek már akkor is érezhetõen visszafogja a befelé utat is. A nyomást én is úgy állítottam be hogy kb. 1 centit üljön be, ha ráülök.
Ezekszerint a tiéd nem így mûködik, ugyhogy megpróbálom visszavinni hátha tudnak csinálni vele valamit.
Írta 2007. július 20. - 12:28
A rebound állításnak nálam nem volt észrevehetõ hatása a "be" csillapításra. Simán beállítottam a beülést olyan bõ 1 centire, utána addig húztam a csillapítást amíg kézzel (rátehénkedve a nyeregre) benyomva és elengedve érezhetõen nem "szusszant" felfelé és kész. Ha nagyon keményre veszed a csillapítást akkor két kompresszió között esetleg "lent marad" és olyan lesz mintha nem rugózna.
Írta 2007. július 20. - 10:21
RS Ario 2.1-em volt. Mire vagy kíváncsi, mire használnád, melyikkel szemezel?
Már megvan sajnos, egy Merida AM-800 váz részeként. Amire kíváncsi vagyok az a mûködése! Az enyém úgy adja elõ a dolgot, hogy a visszaút csillapítás változtatásával a befeléút csillapítás is változik (aminek szerintem nem kéne). Befelé nagyon belassul a tag ha rátekerek annyi "reboundot", hogy ne rúgjon vissza! A tiéd is így mûködött, vagy az enyémmel lehet gond?
Írta 2007. július 19. - 00:47
rendeltem 215-ös tagba rugót erre küldtek 222/230-at............