Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

a kettõ közül inkább rc. kizárólag ujat! ;)

háááát újat... az igaz...
csak nem biztos h lesz rá keret... :D :(

nyimi

nyimi

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás

Akkor lehet maradok egy Vanilla RC vagy egy DHX 3.0-nál.....

DHX! :)

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

metelt ne

hát az már teljesen kizárva mert olvastam róla most pár dolgot...
egy idõ után ereszti az olajat stb.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
metelt ne

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
a kettõ közül inkább rc. kizárólag ujat! ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás
Akkor lehet maradok egy Vanilla RC vagy egy DHX 3.0-nál.....

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Segítségét kérem valakinek!
Érdemes-e lecserélni az XFusion Vector DH tagomat egy Manitou Metel RP-re?!
Mivel tud többet? Szebb a mozgása?

Köszi

hat pedig a gyari Deneb tag nem rosz szerintem , igy a Metel RP szerintem nem egy nagy elorelepes.

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás
Segítségét kérem valakinek!
Érdemes-e lecserélni az XFusion Vector DH tagomat egy Manitou Metel RP-re?!
Mivel tud többet? Szebb a mozgása?

Köszi

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

szerintetek milyen keménységû rugót érdemes az 58-60 kilóm alá a bighit sportba?
eredetileg 600as volt most 550es de még mindig kemény
450es jó lehet?

ja kb 400-450-es! de lehet 350-es is! :D
próba-cseresznye!

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
szerintetek milyen keménységû rugót érdemes az 58-60 kilóm alá a bighit sportba?
eredetileg 600as volt most 550es de még mindig kemény
450es jó lehet?

nyimi

nyimi

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás

54-56 között ingadozom :D

Jaaa! Akkor értem miért csak 100psi van a felsõ kamrábanFeltöltött kép

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
54-56 között ingadozom :D

nyimi

nyimi

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás

nah most zsír :D

jobban rá kellett tekerni nekem is .) csak nem mertem tegnap. de most jó lett, tudtam a pirosba is fujkálni .)

kb 75psi-t raktam az SPV-be, meg 100psi körül van a feketében.
így kb 20% a SAG, és kiállva tekerésnél is max 25%-ot mozog be, meg felkeményedik az uccsó 1centi szal fasza lett ) bár összehasonlítási alapom nem nagyon van...

köszi a segítséget!

Hány kiló vagy? O.o

Csory

Csory

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

Ahhhaaa!
Akkor viszon a pumpából kiáramló levegõnek van hangja! De jó lenne, ha az ember gondolkodna is, és nem csak annyit tudnék angolul, hogy vátszijorném:P
Akkor már így érthetõ...
megyek pumpálni...

Anno nálunk kicsit többet kellett tudni, de a vátszjórném nem volt benne. Jesszokédollárkokakóla volt a kettes :D
...Öööö... És hogy veszem LE a lábam a pedálról?...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nah most zsír :D

jobban rá kellett tekerni nekem is .) csak nem mertem tegnap. de most jó lett, tudtam a pirosba is fujkálni .)

kb 75psi-t raktam az SPV-be, meg 100psi körül van a feketében.
így kb 20% a SAG, és kiállva tekerésnél is max 25%-ot mozog be, meg felkeményedik az uccsó 1centi szal fasza lett ) bár összehasonlítási alapom nem nagyon van...

köszi a segítséget!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

igaz jobban rá kell tekerni valamivel, mint a felsõ szelepre

köszi szépen!
sztem itt lesz a kutya elásva, mert a felsõre is már majdhogynem tövig rá kell tekernem a pumpát h menjen bele levegõ.
nah lemenek boltba megprobálom megint.. aztán ha nem akkor másik pumpát kerítek..

nyimi

nyimi

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás

Aszongya a Swinger manual hogy 50..75PSI a "ballpark figure" azaz a közelitö érték az SPV nyomására. Kezdetnek állitsd be ugyanannyira mint a sulyod (sulyod fontban, durvan a kilo sulyod 2.1-szerese, nyomas PSIben).

Azt is irja hogy nem szabad teljesen ratekerni a szelepre a pumpat csak annyira amikor mar mutat a muszer es meg fel fordulatot. Ekkor kiszokik a levego egy resze a pumpaba, es kevesebb lesz - ne torodj vele csak fujd fel a pumpa muszerevel a kivant ertekre es kesz. Elvileg ha letekered akkor nem veszit levegot a tag (ezt irjak...)

A kis gomb a pumpan csak arra valo hogy le is tudj engedni nem csak belefujni - ha megnyomod egy picit elenged.

Az SPV also es felso nyomashatara 50 es 175 PSI, ez alatt es folott tilos hasznalni.

Na ennyit talaltam... :D

Ahhhaaa!
Akkor viszon a pumpából kiáramló levegõnek van hangja! De jó lenne, ha az ember gondolkodna is, és nem csak annyit tudnék angolul, hogy vátszijorném:P
Akkor már így érthetõ...
megyek pumpálni...

nyimi

nyimi

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás

haliho!

nyimi, asszem egy cipõben vagyunk .)
sikerült valamire jutnod?
én azt olvastam hogy a piros szelepet kell elõször felfujni. mégpedig a testsúlyodnak kb. a 50-70%-át. gondolom a testsúly fontban, a nyomás meg psi-ben értendõ. a fekete szelep az meg tul.képp az elõfeszítés, oda meg annyit hogy a neked megfelelõ SAG legyen, dh-ra kb 50%, cc-re 10-20% körül.

be is próbáltam állítani, de akadt egy olyan problémám hogy amikor a piros szelepre rátekertem a pumpát nem igazán mutatott semmit h lenne-e benn levegõ. amikor elkezdtem fujni, akkor meg viszonylag hamar, egy fujástol felment 50psi-re még egy fujás 75 ésigy tovább.( ez még logikusnak is tünik mert gondolom elég kicsi ez a kamra). amikor meg lecsavartam akkor meg szisszenés és lement 0-ra. amikor ujra rácsavarom ugyanez a szitu. szal nem vágom, hogy lecsavarásnál kijön belöle minden avagy, nem? ha benyomom a szelepet kézzel sziszeg, szal valamennyit biztos sikerült belefujni, de így elég érdekes megállapítani h mennyit is..

a fekete szelephez könnyedén tok fujni. rácsavar, mutató felszökik x psi-re fujok párat megy bele. lecsvar és kész.

szal most nem tudom hogy van e az SPV-ben elegendõ levegõ és így kicsit félve is használom. tönkre tud így menni?

a sagot kb beállítottam. az útját viszont elég könnyen kimozogja. ráugrok a pedálra és kb ki is mozog mindent. ülve tekeréskor nem pogozik de állva hintaló.

mennyire normális ez?

sorry a sok kérdésért de elsõ rugostagom és naon láma vok hozzá..

köszönöm!
Matt

Nos ahogy kibogoztam az SPV-be 50-175ig lehet tolni levegõt. Mivel iszonyat kicsi a kamra, eztért van az, hogy tolsz bele egyet, és 25psi-t ugrik. A pumpa leszedésénél nagyon óvatosan kell csinálni, mivel nálam is szisszen, és 25psi ki is szökik, szóval én 25-tel tovább fújom, legalább is az én pumpaleszedésemmel ennyit szökik ki kb. Viszont amkor én rátekerem, akkor mutatja, hogy mennyi van benne, igaz jobban rá kell tekerni valamivel, mint a felsõ szelepre, de vigyázz nehogy rászorítsd, alig lehet leszedni:)
A mennyiségrõl meg annyit,hogy a táblázat szart se ér, magadnak kell kitotózni, meg ugye abból kiindulva, hogy mennyire használod zúzásra.
Nekem alul 75-80psi van benne, a tetejébe meg olyan 190psi, de én egy tehén vagyok:) (91kg).
Remélem valamit tudtam segíteni, ha rájössz még dolgokra akkor oszd meg velem!!!

Csory

Csory

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Aszongya a Swinger manual hogy 50..75PSI a "ballpark figure" azaz a közelitö érték az SPV nyomására. Kezdetnek állitsd be ugyanannyira mint a sulyod (sulyod fontban, durvan a kilo sulyod 2.1-szerese, nyomas PSIben).

Azt is irja hogy nem szabad teljesen ratekerni a szelepre a pumpat csak annyira amikor mar mutat a muszer es meg fel fordulatot. Ekkor kiszokik a levego egy resze a pumpaba, es kevesebb lesz - ne torodj vele csak fujd fel a pumpa muszerevel a kivant ertekre es kesz. Elvileg ha letekered akkor nem veszit levegot a tag (ezt irjak...)

A kis gomb a pumpan csak arra valo hogy le is tudj engedni nem csak belefujni - ha megnyomod egy picit elenged.

Az SPV also es felso nyomashatara 50 es 175 PSI, ez alatt es folott tilos hasznalni.

Na ennyit talaltam... :D
...Öööö... És hogy veszem LE a lábam a pedálról?...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nekem is az a gyanúm hogy csak a csövet fujtam.. :\

a pumpa olyan volt, hogy rácsavarom a csatlakozót és van rajt egy gomb amit ha megnyomok akkor szökik belõle a levegõ. evvel kéne variálni valamit?

az a fura hogy a felsõ szelepen minden probléma nélkül tom fujni, csak az alsónál van ez a jelenség..