a kettõ közül inkább rc. kizárólag ujat!
háááát újat... az igaz...
csak nem biztos h lesz rá keret...
a kettõ közül inkább rc. kizárólag ujat!
metelt ne
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Segítségét kérem valakinek!
Érdemes-e lecserélni az XFusion Vector DH tagomat egy Manitou Metel RP-re?!
Mivel tud többet? Szebb a mozgása?
Köszi
szerintetek milyen keménységû rugót érdemes az 58-60 kilóm alá a bighit sportba?
eredetileg 600as volt most 550es de még mindig kemény
450es jó lehet?
54-56 között ingadozom
nah most zsír
jobban rá kellett tekerni nekem is .) csak nem mertem tegnap. de most jó lett, tudtam a pirosba is fujkálni .)
kb 75psi-t raktam az SPV-be, meg 100psi körül van a feketében.
így kb 20% a SAG, és kiállva tekerésnél is max 25%-ot mozog be, meg felkeményedik az uccsó 1centi szal fasza lett ) bár összehasonlítási alapom nem nagyon van...
köszi a segítséget!
Ahhhaaa!
Akkor viszon a pumpából kiáramló levegõnek van hangja! De jó lenne, ha az ember gondolkodna is, és nem csak annyit tudnék angolul, hogy vátszijorném:P
Akkor már így érthetõ...
megyek pumpálni...
igaz jobban rá kell tekerni valamivel, mint a felsõ szelepre
Aszongya a Swinger manual hogy 50..75PSI a "ballpark figure" azaz a közelitö érték az SPV nyomására. Kezdetnek állitsd be ugyanannyira mint a sulyod (sulyod fontban, durvan a kilo sulyod 2.1-szerese, nyomas PSIben).
Azt is irja hogy nem szabad teljesen ratekerni a szelepre a pumpat csak annyira amikor mar mutat a muszer es meg fel fordulatot. Ekkor kiszokik a levego egy resze a pumpaba, es kevesebb lesz - ne torodj vele csak fujd fel a pumpa muszerevel a kivant ertekre es kesz. Elvileg ha letekered akkor nem veszit levegot a tag (ezt irjak...)
A kis gomb a pumpan csak arra valo hogy le is tudj engedni nem csak belefujni - ha megnyomod egy picit elenged.
Az SPV also es felso nyomashatara 50 es 175 PSI, ez alatt es folott tilos hasznalni.
Na ennyit talaltam...
haliho!
nyimi, asszem egy cipõben vagyunk .)
sikerült valamire jutnod?
én azt olvastam hogy a piros szelepet kell elõször felfujni. mégpedig a testsúlyodnak kb. a 50-70%-át. gondolom a testsúly fontban, a nyomás meg psi-ben értendõ. a fekete szelep az meg tul.képp az elõfeszítés, oda meg annyit hogy a neked megfelelõ SAG legyen, dh-ra kb 50%, cc-re 10-20% körül.
be is próbáltam állítani, de akadt egy olyan problémám hogy amikor a piros szelepre rátekertem a pumpát nem igazán mutatott semmit h lenne-e benn levegõ. amikor elkezdtem fujni, akkor meg viszonylag hamar, egy fujástol felment 50psi-re még egy fujás 75 ésigy tovább.( ez még logikusnak is tünik mert gondolom elég kicsi ez a kamra). amikor meg lecsavartam akkor meg szisszenés és lement 0-ra. amikor ujra rácsavarom ugyanez a szitu. szal nem vágom, hogy lecsavarásnál kijön belöle minden avagy, nem? ha benyomom a szelepet kézzel sziszeg, szal valamennyit biztos sikerült belefujni, de így elég érdekes megállapítani h mennyit is..
a fekete szelephez könnyedén tok fujni. rácsavar, mutató felszökik x psi-re fujok párat megy bele. lecsvar és kész.
szal most nem tudom hogy van e az SPV-ben elegendõ levegõ és így kicsit félve is használom. tönkre tud így menni?
a sagot kb beállítottam. az útját viszont elég könnyen kimozogja. ráugrok a pedálra és kb ki is mozog mindent. ülve tekeréskor nem pogozik de állva hintaló.
mennyire normális ez?
sorry a sok kérdésért de elsõ rugostagom és naon láma vok hozzá..
köszönöm!
Matt