Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
válaszoltam is

Tehát akkor hogy mások is tanuljanak belõle:

A csillapítás tekerentyû egy rudacskát mozgat a nyomorud belsejében, amin van egy tömitõ O gyürû, rendszerint a végén. Ezt a rudat a nyomás folyamatosan nyomja neki a tekerentyûnek, igy lehet ki-be tekergetni.
namost ha kiveszed a tekerentyût a nyomás kinyomja a rudacskát annyira, hogy az O gyürû is kijön, ergo kijön az olaj, az IFP dugó meg felkoppan a rebound fejre. Ezután már hiába ügyeskeded vissza a tekerõt, nem fog mûködni, mivel nincs olaj a rendszerben.

Ezért nem piszkálunk olyanba aminek a mûködési elvével nem vagyunk tisztában.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kobzai

kobzai

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Köszi, keresem

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás

Szisztok,
Tud valaki segíteni?
Fox Triad (specialized) rugóstagommal akadt némi probléma.
Minden ott kezdõdött, hogy a triad kapcsoló nem akart rendesen mûködni. Kõrbefordulás közben csak az egyik (talán open) állásba állt csak meg fixen (ez utal arra, hogy a pálca amit nyom, be volt szorulva, mert ebben az állásba nyomja be a legjobban)
Hogy megnézzem mi lehet a probléma, a rebound állítót, és a triadkapcsolót is kiszedtem (pici imbuszcsavarok eltávolítása után)
...na ezt nem kellett volna :(, mert ebben a pillanatban a rebound pálca kiugrott eddigi tartózkodási helyérõl (2-3mm-ert), és a nyomás alatt lévõ olaj el kezdett folyni a "csillapító kamrából" (ha van ilyen)
Sajnos nem tudtam olyan gyorsan visszanyomni, hogy a nyomás ne csökkenjen le légkörire, így most benyomott pálcával(a nyomás nem nyomja vissza) semmi csillapításom nincs.

Járt már így valaki?
Hogyan lehet újratölteni (olajjal, és nyomással)?
Milyen típusú, és mennyi olaj kell bele?
Ha bonyolult a történet, akkor tud valaki egy jó szervízt?
Levegõkamrát lecsavaroztam, összerakásnál a Float Fluid helyettesíthetõ valamivel? Hol lehet olyat beszerezni?

Ha bármelyik kérdésre tudja valaki a választ azt nagyon szívesen veszem, és köszönöm.

Üdv.
Kobzai

Szia!

Itt a fórumon Salát keresd meg, az én triadomat is õ szervizelte. Az otthoni szervizeléssel az a gond, hogy nem fogod tudni feltölteni nitrogénnel a tagot...

kobzai

kobzai

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Szisztok,
Tud valaki segíteni?
Fox Triad (specialized) rugóstagommal akadt némi probléma.
Minden ott kezdõdött, hogy a triad kapcsoló nem akart rendesen mûködni. Kõrbefordulás közben csak az egyik (talán open) állásba állt csak meg fixen (ez utal arra, hogy a pálca amit nyom, be volt szorulva, mert ebben az állásba nyomja be a legjobban)
Hogy megnézzem mi lehet a probléma, a rebound állítót, és a triadkapcsolót is kiszedtem (pici imbuszcsavarok eltávolítása után)
...na ezt nem kellett volna :(, mert ebben a pillanatban a rebound pálca kiugrott eddigi tartózkodási helyérõl (2-3mm-ert), és a nyomás alatt lévõ olaj el kezdett folyni a "csillapító kamrából" (ha van ilyen)
Sajnos nem tudtam olyan gyorsan visszanyomni, hogy a nyomás ne csökkenjen le légkörire, így most benyomott pálcával(a nyomás nem nyomja vissza) semmi csillapításom nincs.

Járt már így valaki?
Hogyan lehet újratölteni (olajjal, és nyomással)?
Milyen típusú, és mennyi olaj kell bele?
Ha bonyolult a történet, akkor tud valaki egy jó szervízt?
Levegõkamrát lecsavaroztam, összerakásnál a Float Fluid helyettesíthetõ valamivel? Hol lehet olyat beszerezni?

Ha bármelyik kérdésre tudja valaki a választ azt nagyon szívesen veszem, és köszönöm.

Üdv.
Kobzai

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nekem az RL -l ezt csinálta.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
Szeretnék megkérni valakit akinek fox Float RLC tagja van, hogy mondja meg kopogó hangot ad-e teljesen lockolt állapotban.
Szóval lockolod a tagot és finom gyors nyomkodásra ad-e kopogó hangot, mintha a persely, vagy a fejcsapágy lógását vizsgálnád.
Köszi.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

sajna nem, mekkora tag kellene?:

kéccá

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

A Monarch RT3 tag vajon kihúzható 1centit?

sajna nem, mekkora tag kellene?:

fuck me, i'm famous!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
A Monarch RT3 tag vajon kihúzható 1centit?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Sziasztok, srácok a következõben tudna valaki segíteni:

Ebbe az iszonyatba érdemes valamilyen normálisabb rugóstagot tenni?
Ha igen, milyet érdemes keresni?

Elõre is köszi a választ!

[img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/130325/P1010128_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

[img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/130325/P1010127_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

[img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/130325/P1010129_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]

Hali

Látni kéne h hogyan csatlakozik a tag ahhoz a vázon átvezetett tolórúdhoz.
Mert lehet h nem is lehet belerakni másik tagot, csak ezt.

blero

blero

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
  • LocationAngyalföld
Sziasztok, srácok a következõben tudna valaki segíteni:

Ebbe az iszonyatba érdemes valamilyen normálisabb rugóstagot tenni?
Ha igen, milyet érdemes keresni?

Elõre is köszi a választ!

[img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/130325/P1010128_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]

[img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/130325/P1010127_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]

[img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/130325/P1010129_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Sziasztok,
gondom akakdt egy FOX Loat RLC taggal kb 2003/2004 környékén gyárthatták.
Kotyogott a befogási pont perselye ezért kicseréltem. A bringa fejetetejére volt fordítva a szervízasztalomon, visszaraktam a tagot amiben minimális nyomás volt, h. össze tudjam nyomni a vázban. A tagnak így az alján volt a befújó szelep és fel akartam fújni, de amikor tekertem rá a pumpát, az teleszaladt olajjal és folyt orrán száján. Levettem róla a pumpát, összeraktam a bringa maradékát, majd a kerekeire állítottam. A tagot felfújtam a megfeleleõ nyomásra.

A hiba: amikor néztem kotyog-e még a tag parselye, kicsit kissebb de hasonló kotyogást és hangot produkál a tag. tehát az összenyomás kezdetén picit kottyan majd összenyomódik rendesen. A holtjáték összenyomódáskor minimális.
Ha állítom a lockoló kart akkor nyitott állapotban kottyan a legnagyobbat, lockolt állapotban a legkissebbet. Csak teljesen kirugózott állapotban csinálja ezt, félúton semmi kottyanás nincs.

Kérdés: Mi a francot keres olaj a légkamrában és ha kijött onnan miért kezd el kotyogni a tag? Korábban csak a persely kotyogott, de csere után az megoldótott.
Tippre azzt gondolom az olajkamrából jöhetett és a nitrogén tolta ki. A tag nem lóg oldalirányba, normálisan lockol és csillapít a tag.
Mit tehetek?

szétszed, felujitoszettet megvesz, kipucol, összerak, olajjal feltölt, lezár, nitroval felfuj

fuck me, i'm famous!

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
Sziasztok,
gondom akakdt egy FOX Loat RLC taggal kb 2003/2004 környékén gyárthatták.
Kotyogott a befogási pont perselye ezért kicseréltem. A bringa fejetetejére volt fordítva a szervízasztalomon, visszaraktam a tagot amiben minimális nyomás volt, h. össze tudjam nyomni a vázban. A tagnak így az alján volt a befújó szelep és fel akartam fújni, de amikor tekertem rá a pumpát, az teleszaladt olajjal és folyt orrán száján. Levettem róla a pumpát, összeraktam a bringa maradékát, majd a kerekeire állítottam. A tagot felfújtam a megfeleleõ nyomásra.

A hiba: amikor néztem kotyog-e még a tag parselye, kicsit kissebb de hasonló kotyogást és hangot produkál a tag. tehát az összenyomás kezdetén picit kottyan majd összenyomódik rendesen. A holtjáték összenyomódáskor minimális.
Ha állítom a lockoló kart akkor nyitott állapotban kottyan a legnagyobbat, lockolt állapotban a legkissebbet. Csak teljesen kirugózott állapotban csinálja ezt, félúton semmi kottyanás nincs.

Kérdés: Mi a francot keres olaj a légkamrában és ha kijött onnan miért kezd el kotyogni a tag? Korábban csak a persely kotyogott, de csere után az megoldótott.
Tippre azzt gondolom az olajkamrából jöhetett és a nitrogén tolta ki. A tag nem lóg oldalirányba, normálisan lockol és csillapít a tag.
Mit tehetek?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

halihó!

van egy rp23-as tagom, ma délelõtt összeállt a vas (Cube ams), mondom beállítom magamhoz.
103 kg vagyok, rá se mertem tehénkedni teljes súlyomtól mert egybõl koppig beült volna a szerkezet.
letekertem a szelepsapkát, és elkezdtem fújni bele amíg jó nem lesz.
a kompresszor 4 bar-t mutatott, de semmi változás. megnéztem a szelepet, nem ereszt.
6-8-10 továbbra is semmi eredmény:(:( ugyan olyan puha:(

mennyit kell ebbe fújni? mi lehet a probléma?

Elsõnek is venni/szerezni kell egy teleszkóp pumpát. Azzal tudod csak felfújni.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
12-13 bar (180-190 psi)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
halihó!

van egy rp23-as tagom, ma délelõtt összeállt a vas (Cube ams), mondom beállítom magamhoz.
103 kg vagyok, rá se mertem tehénkedni teljes súlyomtól mert egybõl koppig beült volna a szerkezet.
letekertem a szelepsapkát, és elkezdtem fújni bele amíg jó nem lesz.
a kompresszor 4 bar-t mutatott, de semmi változás. megnéztem a szelepet, nem ereszt.
6-8-10 továbbra is semmi eredmény:(:( ugyan olyan puha:(

mennyit kell ebbe fújni? mi lehet a probléma?

konano1

konano1

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Szervusztok!

Nagy gondban szenvedek, kellene nekem egy Fox dhx rugóstag ami használhatatlan. Alkatrésznek kellene baráti áron. Ami a lényeg számomra, hogy az a kupak ép és sértetlen legyen amiben a szimering elhelyezkedik és amibe merül a becsúszó szár.
Segítségeteket elõre is köszönöm! Üdv: Gyuri

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Fox RP2 tagot kaptam vissza szervizbõl és nincs az alsó és felsõ tengely egy síkban. Eresszem le és úgy a helyére fordíthatom?

Japp.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Fox RP2 tagot kaptam vissza szervizbõl és nincs az alsó és felsõ tengely egy síkban. Eresszem le és úgy a helyére fordíthatom?

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Hát itt már szvsz több sebbõl vérzik a dolog.
Mire ebbõl egy esztergályos vmit is kihoz neked, ami jó! több pénzbe kerülne mint a vázad.
Használd addig amíg tudod aztán kuka. Addig meg próbálj meg gyûjteni egy jobban megkonstruált vázra.

Még ami közben eszembe jutott, a 6001-es kommersz golyóscsapágy külsõ átmérõje is 28mm, lehet azzal össze tudom hozni. Még alszom rá egyet.
Azért kösz a segítséget!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !