Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

stratos xc pro - 135mm-es szemtávban 230g körül van, asszem írtak róla a '03-as októberi bikemagban.

Akkor ez ua. mint a fent linkelt csak más a dizájn.

Feltöltött kép
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

andrew_m

andrew_m

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás
stratos xc pro - 135mm-es szemtávban 230g körül van, asszem írtak róla a '03-as októberi bikemagban.

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Errõl a softail rugóstagról bõvebb információra lenne szükségem (ki gyártja stb....)

Feltöltött képFeltöltött kép
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
propedál....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Dravy

Dravy

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Chaoo! Meg tudjátok nekem mondani h milyen különbségek vannak a DHX 3.0 és a 4.0 között??? Thanks..

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás

erõsen vázfüggõ a dolog, Neked nem igazán pogozós vázad van.

egyébként terepen engem sem zavar, csak aszfalton.

Speci FSR XC-m van, engem aszfalton sem zavar, sõt a merev hátsó villánál pattogok a nyeregben gyors tekerés közben

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Nekem volt Fox Float R-em nagyon jól mûködött, felfele mászásnál azért mozgott, egyesen úton volt inkább érezhetõ a Propedal funkció. Ezt a tagot most lecseréltem egy RL-re, de megbántam. Nincs baj a mûködésével, de nem használom a lockot, mert felfele sokkan jobb ha nincs bekapcsolva, mert a rugózás miatt sokkal jobban kapaszkodik a kerék a talajhoz, mint kimerevítve, ott nekem pattogósabb volt. Ez az én személyes tapasztalatom és véleményem, de ha tényleg merev vázat akarsz néha akkor mindenképpen RL. Ha elég merész vagy Ebay-en néha lehet találni, én is ott vettem. Postával, banki költségekkel 41 ezer volt.
Egy RP3-as tagot próbáltam egyszer, nekem a legkeményebb fokozat már közelített a lockhoz, nem volt teljesen merev, de csak nagy erõ hatására mozgott a tag.
Még egy dolog: az RL-ben viszont még nincs propedal funkció.

erõsen vázfüggõ a dolog, Neked nem igazán pogozós vázad van.

egyébként terepen engem sem zavar, csak aszfalton.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Nekem volt Fox Float R-em nagyon jól mûködött, felfele mászásnál azért mozgott, egyesen úton volt inkább érezhetõ a Propedal funkció. Ezt a tagot most lecseréltem egy RL-re, de megbántam. Nincs baj a mûködésével, de nem használom a lockot, mert felfele sokkan jobb ha nincs bekapcsolva, mert a rugózás miatt sokkal jobban kapaszkodik a kerék a talajhoz, mint kimerevítve, ott nekem pattogósabb volt. Ez az én személyes tapasztalatom és véleményem, de ha tényleg merev vázat akarsz néha akkor mindenképpen RL. Ha elég merész vagy Ebay-en néha lehet találni, én is ott vettem. Postával, banki költségekkel 41 ezer volt.
Egy RP3-as tagot próbáltam egyszer, nekem a legkeményebb fokozat már közelített a lockhoz, nem volt teljesen merev, de csak nagy erõ hatására mozgott a tag.

t-unit

t-unit

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Ok,köszi akkor még mindíg a lockout a nyerõ, ha nincs szükségem városban tagmozgásra,akkor õ lesz ha meglesz lém rá: http://ebike.hu/term...egos-tagok/5466
persze az igazi a Manitou '06 S-Type SRL lenne, csakhát nekem annyit már nem ér meg, max használtan majd ha éppen akadna egy.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Érdekelne a véleményetek a FOX FLOAT R PRO PEDAL és az RL-el kapcsolatba,érdemes-e beruházni rá(nekem 165-vagy 190mm-es kellene).Pogózást szeretném megszûntetni(tudom h váztól is függ)+ súlycsökkentés is van a dologban.Most egy x-fusion glyde rl tagom van acélrugóval.Namost sok helyen tekerek,és a propedal helyettesíti a lock-ot?Pl. hegynek felfele mennyit ér lock-al szemben?Ha pl. aszfalton megyek, most csak lock-al tom elérni h ne legyen bemozgás egy 750-es rugó mellett(65kg vagyok).Légyszi aki próbálta ezeket a levegõs propedalos tagokat egy véleményt írjon róluk mennyire hatásosak h csak akkor mozogjon a hátsó tag ha valóban szükség van rá.Esetleg a 2007-es és '08-as float-ok közti különbséget is elmagyarázhatnátok most akkor miben is "jobb" az újabb.Ja mind2 tagot 50K alatt szerezném be,ha van vmi más hasonló tag is akkor szóljatok lécci,kösz.

ha azt akarod hogy abszolút ne mozogjon akkor rl-t vegyél, ha még kapsz valahol. a float r propedálja csak arra jó hogy kevésbé legyen érzékeny a tag, és akkor se mozogjon rendesen miokor kéne.
az újak közül az rp 3 , 3 állása közt alig van különbség,ha olyan a váz akkor reménytelenül pogozik, vagy irdatlanul felfújod de akkor meg nem mozog. rp 23-at még nem próbáltam, de nem hiszem hogy sokkal keményebb lenne, csak a propedált tudod még 3 lépésben finomitani.
eddig a legjobb nekem a jövõ évi dhx air, az ülve tekerésnél propedált bekapcsolva tényleg elviselhetõ mértékben mozog csak-persze ez sem lock-.
szal ha 165 - ös kell akkor legjobb egy float rl lesz feltéve hogy kapsz még valahol
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

t-unit

t-unit

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Érdekelne a véleményetek a FOX FLOAT R PRO PEDAL és az RL-el kapcsolatba,érdemes-e beruházni rá(nekem 165-vagy 190mm-es kellene).Pogózást szeretném megszûntetni(tudom h váztól is függ)+ súlycsökkentés is van a dologban.Most egy x-fusion glyde rl tagom van acélrugóval.Namost sok helyen tekerek,és a propedal helyettesíti a lock-ot?Pl. hegynek felfele mennyit ér lock-al szemben?Ha pl. aszfalton megyek, most csak lock-al tom elérni h ne legyen bemozgás egy 750-es rugó mellett(65kg vagyok).Légyszi aki próbálta ezeket a levegõs propedalos tagokat egy véleményt írjon róluk mennyire hatásosak h csak akkor mozogjon a hátsó tag ha valóban szükség van rá.Esetleg a 2007-es és '08-as float-ok közti különbséget is elmagyarázhatnátok most akkor miben is "jobb" az újabb.Ja mind2 tagot 50K alatt szerezném be,ha van vmi más hasonló tag is akkor szóljatok lécci,kösz.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Írtam neki és azt mondja, hogy teljesen jól mûködik. Ennyiért nekem még egy kis szerelést is megér.

A sebesség mindent megold.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
nekem is volt ilyen. bár nem sokáig. annyira érzékeny volt, hogy macskakövön tolva a bicajt mozgott a hátulja... elvileg szabvány cucc benne minden, tehát otthon (is) szerelhetõ.

de a hirdetésben lévõ eléggé le van rugva.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
gondoltam :)

az az okosabbik verzió asszem...de látszik az állapotán is hogy nem egy mai csirke...

de ha a Csabika altt nem durrant szét akkor jó lesz :)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Kösz. Egyébként erre a tagra gondolok: http://piacter.bikem...ct=97649&cat=14

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
elég strapabíró,oldskool tag,régi hi-tech slk vázakban volt ilyen...pécsen volt kettõ is Gyulay Csabika gyilkolta eléggé rendsen,de bírta..aztán még ment 2-3verseny szezont mindenféle karbantartás nélkül..

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Marzo boss-ról mit tudtok?

dhog

dhog

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.151 hozzászólás
..csak úgy: egy barom állitolag mézet rakott a tagba, mer nem volt csillapítás.
(engem ritkán látni nagyot röhögni, de ez egy ilyen alkalom volt..)
I don't care how it pedals

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

egyszerû, mint a pont: lefelé terepen kikapcsol, felfelé + síkon haladáshoz bekapcsol. középsõ állás azér van, hogy legyen egy 3. állás is. :)

Köszi a kimerítõ információt :love1:

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
egyszerû, mint a pont: lefelé terepen kikapcsol, felfelé + síkon haladáshoz bekapcsol. középsõ állás azér van, hogy legyen egy 3. állás is. :)