Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.027 hozzászólás

manual szerint egészen gyakran

igazából évente illene

csinálni meg faktor illetve hajdu

akkor ez így gond lesz... a faktorról nem nagyon emlékszem, hogy hallottam volna jókat a hátáridõk tekintetében. a hajdú milyen? érdemes kezdeni velük? kicsit OFF, bocs.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

lehet láma kérdés: rugóstagot mennyi idõnként illene szervizelni, olajcserélni? ki tudja ezt megcsinálni? (konkrétan fox RP3)

manual szerint egészen gyakran

igazából évente illene

csinálni meg faktor illetve hajdu
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.027 hozzászólás
lehet láma kérdés: rugóstagot mennyi idõnként illene szervizelni, olajcserélni? ki tudja ezt megcsinálni? (konkrétan fox RP3)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
Nah...karacsonyi ajandekom a faithembe: Roco WC 08 ámérikábúl vagy Dhx 5.0 legyen?

kocce :-P
I wish that I could fly, why do I even try when everything I’ve ever known is kissing me goodbye.
I wish that I could fly, I’d take you there with me across the sky, beneath the veil, we all want to be free!
wannabe...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
na igen, ez igaz .)
jó lenne egyszer már összehasonlítani a kettõt.
legyen jó idõ aztán LEhozom a nagybicót is ;)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
bár nem tudom, hogy milyen a swinger, de azért a manitou tagokkal kapcsolatban kevésbé jó dolgok jutnak eszembe, szemben a foxszal...

de ha mûködik és jó, akkor ugye minek. meg ki tudja hogy mit látott már az a fox, a manitoudat pedig születésétõl fogva ismered ;)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
manitou swinger air 3 way tagot érdemes lenne elcserélni fox float r-re?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A scutumba nem biztos hogy jó a kona lengõkar.

A sebesség mindent megold.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Ha nem zavar, hogy kicsit magasabb lesz a bringa és meredekebb lesz a fejcsõszög (ha 200mm-es tagot teszel bele akkor kb 1 fokkal) akkor nyugodtan tehetsz bele kicsit nagyobbat. Lengõkart szerintem nehéz lesz szerezni.

Hat remelhetoleg nem olyan sok az az 1 fok. Lengokart pedig nem nehez szerezni, nem mondom a bolt nevet, de tudni fogod, a legnagyobb Kona forgalmazo Mo.on ,es a Metroride-on is lehetett latni am a nevet , sot ! Na mien factor ? :lol1:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ha nem zavar, hogy kicsit magasabb lesz a bringa és meredekebb lesz a fejcsõszög (ha 200mm-es tagot teszel bele akkor kb 1 fokkal) akkor nyugodtan tehetsz bele kicsit nagyobbat. Lengõkart szerintem nehéz lesz szerezni.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

190(x50)es szemtávú tag való bele, nagyobb belefér, de nem érdemes. A rugón a 2 szám közül az elsõ a rugó keménysége ( a 450 azt jelenti, hogy 450 font súly alatt egy inch-et (25,4 mm-t) nyomódik össze a rugó), a második szám azt jelöli, hogy mennyit lehet összenyomni a rugót (2x25,4=50,8mm).
A beépítési hossz és a szemtáv ugyanaz.

Fuuu , Isten Kiraly vagy ! Koszonom, igy mar telleg atlathato az egesz! Egyebkent miert nem erdemes nagyobbat tenni bele ... jo nem sokkal , de valamivel nagyobb, amennyit meg "nyit" a vaz folfele... szerintem erdemes lenne kihasznalni. Max kicsit magassabban fog allni, nem ? Filoztam rajta hogy szerezzek be egy picivel nagyobb es minosegibb rugostagot bele, na meg probaljam lecserelni a lengokart egy kemenyebb kotesure, hogy hatha nyerek kicsit tobb oldal merevseget, meg ugyamugy mindenfele iranyba kisse nagyobb megbizhatosagot.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
190(x50)es szemtávú tag való bele, nagyobb belefér, de nem érdemes. A rugón a 2 szám közül az elsõ a rugó keménysége ( a 450 azt jelenti, hogy 450 font súly alatt egy inch-et (25,4 mm-t) nyomódik össze a rugó), a második szám azt jelöli, hogy mennyit lehet összenyomni a rugót (2x25,4=50,8mm).
A beépítési hossz és a szemtáv ugyanaz.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Szevasztok sok sok okos emberke ! Szeretnek rugostagot cserelni a gepezetben, viszont tul sokat nem foglalkoztam a temaval eddig, max annyit hogy megneztem hogy meg benne van e a vazban es mukodik e meg :)
Na most mar... van itt sok sok fogalom ami hianyaban nem tudok masikat vasarolni, ezekben szeretnek segitseget kerni. Szoval ... mi a kulombseg pl a beepitesi hosz es a szemtavolsag kozott ? A rugo a tagokon fel van vertezve ket szam ertekkel is. Ezek mit jelentenek ? tehat pl 450x4 vagy hasonlo. Mert pl ha rugo nelkuli tagot veszek, ugyebar rugot is kene valasztani. Egyebkent egy izmosabb darabot keresek 2006os Scutum-ba. A maximalis ami belefer! Elore is koszi.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
van valakinek viszonylag friss tapasztalata a Nella-val kapcsolatban RS rugóstag javítás ügyében?
azt meg tudom kérdezni csinálják e, de inkább tapasztalatok érdekelnének - rendesek e, gyorsak e, szakszerûek e?
egy SID XC levegõs, olajcseréje lenne a téma.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

szerintem nincs

esetleg egyedileg valamelyik bringagyárnak (pl a specko fsr xc - ben katalóg szerint 7x1,6-os van igaz ennek a szemtávja is nagyobb) készült, de mostanság meg 2-3 évre visszamenõleg szerintem nmincs.

Ki googeloztam :

http://www.starbike....r-force_slr.pdf

Pl. 165mm beèpìtès 42mm-el. Eddig az àrak amiket talàltam nem egy olcso megoldás. De jo, tundi, hogy van :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Lenne egy kèrdèsem. Lètezìk olyan hàtsò tag, ami pl. 165mm beèpitèsi hosznàl nem "standart" 38mm hanem többet mozog?

Thx

szerintem nincs

esetleg egyedileg valamelyik bringagyárnak (pl a specko fsr xc - ben katalóg szerint 7x1,6-os van igaz ennek a szemtávja is nagyobb) készült, de mostanság meg 2-3 évre visszamenõleg szerintem nmincs.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Lenne egy kèrdèsem. Lètezìk olyan hàtsò tag, ami pl. 165mm beèpitèsi hosznàl nem "standart" 38mm hanem többet mozog?

Thx

caldera123456

caldera123456

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Szervusz !
A Hajdu-ban láttam egy Vanilla RC-t ami 190-es.

Üdv

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
sziasztok
olyan kérdésem lenne hogy mostanában hol/merre lehet 190 es szemtávolságú dhx-et vagy a másik fajta - rugós - foxot beszerezni??
factor csak ígérget - bõ 2 honapja huzodik az ügy - kereskedõi és magánuton is

pénz nem számit. ha esetleg irnátok külföldi bolt címet ami foglalkozik áru küldésével - bécsi jobb lenne a közelség miatt - megköszönném.

illetve van a fenti tagoknak magarországon beszerezhetõ konkurense? ugy értem van olyan jo a marzo vagy a rock shox?? - csak rugos kivitel érdekel (manitou szoba sem jöhet)

jo helyre irtam?? - tudom van online boltos tipoc is, de van itt más kérdés is

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Na szóval ez ,mert nincs alul szem.

Feltöltött kép
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius