Jelentkezz be Regisztrálj

Bringás lányok márpedig vannak - 2. rész
vendég_Charon_*
Írta 2005. szeptember 21. - 11:12

vendég_Charon_*
Írta 2005. szeptember 21. - 10:33

Írta 2005. szeptember 21. - 08:56

Lensver: nem azért, de a Börzsönyben akkoris cuppogos sár tud lenni, amikor már rég nem esett az esõ...
ö.. öö...:chin:
PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák
Írta 2005. szeptember 21. - 08:47

Lensver: nem azért, de a Börzsönyben akkoris cuppogos sár tud lenni, amikor már rég nem esett az esõ...
Írta 2005. szeptember 21. - 00:44

Írta 2005. szeptember 20. - 21:46

Milyen eso, milyen hideg? Mirol beszeltek

Itt Lisszabonban fel eve nem esett egy csepp sem. Miota itt vagyunk, egy ici pici baranyfelhot sem lattunk az egen. Eleg durva. Az erdok megis eleg zoldek.
Viszont Barcelonaban szombaton egesz nap esett az eso, szerencsere mi pont ekkor repultunk at ide Lisszabonba.
Egy kis izelito, elozetes kepek
A hetvegi tekeresekbol sajnos kimaradunk, szombat ejszaka erkezunk haza. Viszunk innen egy kis meleget is, szoval hetvegen jo idore keszuljetek.
Charonnak nem kell hinni, ugyis el van foglalva a mezekkel

Para, tok jo az elso naptar kep

Adios/Adeus
Zitinha es Mellon
Írta 2005. szeptember 20. - 20:00

vasárnap már tényleg a skanzennél volt a verseny, ahol nagyon ügyes voltam, és noha nem nyertem meg, de tisztességesen helytálltam :-)) - tájfutás volt)
Bruce: gratula érte! Sokan voltak kint egyébként??? Na és bringával mentél oda ki?
Írta 2005. szeptember 20. - 19:24

Írta 2005. szeptember 20. - 15:33

Lensver: elõre is köszi. Drukkolok a jobb idõért..

Írta 2005. szeptember 20. - 15:23

és Lensvernek külön köszönöm, hogy megmentett a fagyhaláltól :-) (reggel gondolkodtam rajta, hogy úgy is tök üres a táska, legalább vmi felsõt betehetnék... de aztán meg, nem tudom miért és hogy, jött az isteni szikra, hogy minek?! :-P)
köszi a képeket Era!!
(és vasárnap már tényleg a skanzennél volt a verseny, ahol nagyon ügyes voltam, és noha nem nyertem meg, de tisztességesen helytálltam :-)) - tájfutás volt)
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2005. szeptember 20. - 14:01

Írta 2005. szeptember 20. - 12:59

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák
vendég_Charon_*
Írta 2005. szeptember 20. - 12:27

Írta 2005. szeptember 20. - 12:03

Sár: cupp, nyamm, nyamm.
vendég_Charon_*
Írta 2005. szeptember 20. - 11:47

Írta 2005. szeptember 20. - 11:16

vendég_Charon_*
Írta 2005. szeptember 20. - 11:13

Írta 2005. szeptember 20. - 08:41

Vígasztaló kérdés..
Viszed a GPS-t? Esetleg elkérném a track logot, ha bekapcsolod.. Azért kellene mert magamtõl nem ismerem az ilyen útakat és így legalább látnám merre mentetek.. Vagy valami túristaút követõs lesz?
Igen, általában túristautakat követünk, de lementem a track-et, és majd átküldöm.
Már ha nem tart ki ez az idõ a hétvégéig is. Most már ha ki is bújik a nap, akkor is nagy lesz a dzsuva.

Írta 2005. szeptember 20. - 07:54

Bár kicsit fura, nem tudom van-e valaki erre, akinek volt baja a térdével, hátha van valami tanács.. Nekem nem a terheléstõl fájdul meg a térdem, hanem a lazább mozgástól. Ez elég hülyén hangzik.. Pl amikor túrázok semmi gond a felfelékkel, de amikor lefele megyek és lépek elõre, akkor az a laza elõre csapódó mozgás pár km-en belül szétszedi.. Ha odafigyelek és kvázi a laza mozgást is izomból teszem, akkor csökken a fájdalom..
Szia Raycoon!
Ez szinte tipikus, általános térdbaj. Amikor lefelé jössz akkor szinte az egész tested súlya ránehezedik az elõre lépõ lábad térdizületére. Ez néhány kilóméter után szúrós , elviselhetetlen fájdalom.
Ugyanakkor ha bringázol és fölfelé terheled akkor szintén hasonló módon tud fájni!
Megoldás:
Ez azért van mert az ember rapszódikusan terheli önmagát, kihagy viszonylag sokat, viszont egy idõ után amikor belekap a mozgásba újra, akkor ugyanott, ugyanolyan intezitással kezdi mint régen a kihyagyás elött. Fokozatosan kell terhelni és ami a legfontosabb , mindig kell valamiféle mozgást csinálni, már amennyire manapság az ember ideje engedi. Ha állandó terhelést kap akkor hozzászokik a térd és már nem fog fájni. Amíg fáj néha, mindenképen kenegesd valami jó krémmel és pihentesd pár napig. Majd lehet újra terhelni egy hétköznapi rövid tekeréssel és hangulatos hétvégi túrával!
Félreértés ne essék, nem azért osztom az észt mert olyan q..vára sportos , okos ember vagyok, hanem azért mert saját rossz, tespedõs tapasztalataim ezt diktálták. Tehát tessék beiktatni hétköznapi terhelést is és hétvégente meg jópofa túrát. Most jön az õsz meg tél, mostmár nem sajnálom a bringásidõt és lehet menni gyalogtúrákra is!
üdv: roobi
Írta 2005. szeptember 20. - 00:57