Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás lányok márpedig vannak - 2. rész

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3562 replies to this topic

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
A holnapi starttal kapcsolatosan: kissé tévedtem, ugyanis a 8:30-as csak Vácig megy. 8:55-kor indul a Nyugatiból az a vonat,ami Vácról megy tovább. Szóval Para, elég ha 40-re ott vagy szerintem. A jegyet Verõcéig vegyétek! Én majd Vácon mászom föl hozzátok! Verõcére 9:28-kor érünk.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Mezekért lehet zargatni: Ma spec mostantól délig, ELTE.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Nati: akkor szombaton 8:30kor indulunk a nyugatiból, vagy 8:30ra elég ha beesek oda?

Érkezés kábé?

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Na részemrõl hétvégi Alpok különbözõ szervezési nehézségek iatt ugrott - szóval akkor Börzsöny? De ne legyen durva, szét vagyok hullva...

És akkor hogyan másztál volna hegyet, ha szét vagy hullva? Megint ez a sok sírás, rívás. Ejnye, bejnye.
Majd kíváncsi leszek, hogy sikerült abszolválni.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Na részemrõl hétvégi Alpok különbözõ szervezési nehézségek iatt ugrott - szóval akkor Börzsöny? De ne legyen durva, szét vagyok hullva...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
De légyszi' kissé rugalmasabban értelmezzük a 17:40-t, sietek...de lehet, hogy 17:41 lesz belõle...;) Vagy hasonló.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Börzsöny túra: szombat
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
http://forum.bikemag...7631#post327631

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

Holnap a CM elõtt talizunk a Kodály köröndnél 17:40-kor. Utána beterveztünk pizzázást is. Gyertek!

Találkozó az út közepén! :)
Jövünk mi is.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

A hétvégén bizony letekertem egy TT-t, ami Miskolcon volt megrendezve.
..."DON"

Ezért nem jön az a DVD! Mert mindig csak "biciglizel".
:)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

konamano

konamano

vendég

• fórumtag
  • 175 posts

Holnap a CM elõtt talizunk a Kodály köröndnél 17:40-kor. Utána beterveztünk pizzázást is. Gyertek!

Szerintem mi is odamegyünk egy kis csapattal.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts

Nati, börzsöny melyik napra esik? tesó is gyünne.

Tudomásom szerint szombatra!!!!!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

cm? ......

Para! Critical Mass!

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Don: ejnye... :( ilyenkor csak szomorúan bámulok magam elé... úgy emnnék megen' tekerni arra felé... a teljesítményhez, tudva a hátteret: GRATULA! az esõben tekerés tuti nem volt semmi, nekem ilyenkor mindig az I. BM jut eszembe :)

ma összerakom a gépem végre már (hétvégén letéptem a váltóm :( )

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
Nati, börzsöny melyik napra esik? tesó is gyünne.

Mellon: nincs több mondanivalóm, kérem kapcsojja ki! :)
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
A hétvégén bizony letekertem egy TT-t, ami Miskolcon volt megrendezve.
Ez a szokásos Bükki Kerékpáros Teljesítménytúra volt, egy új 110 km-es távval.
Csernus doki szavaival élve: bevállaltam.
Az idõ remek volt, (most még) a szervezés szintén.
Este már nem volt idõm átszerelni a slick gumikat, így az IRC MITHOS-II XC-kel mentem.
Kényelmes tempóban kitekertem a rajthoz, mintegy bemelegítve a távra.
08.28.-kor indultam a Majális parktól, az elsõ ellenõrzõ pont Jávor-kútnál volt, addíg folyamatosan fölfelé vezetett az út.
Elõzgettem szépen az emberkéket, aztán egy ifjú titán csapat beton keményen lehagyott. Savós-rétnél meg én mentem el melletük, mivel erõsen fogytán volt a levegõjük. Jávor-kútra 9.34-re értem föl, táv: 15,26 km, szintemelkedés: 457 méter.
Rövid frissítés, aztán tovább az erdõn keresztül Nagymezõi útõrház, ahol a távok elváltak.
A 30 km már korábban elment a Lusta völgy felé, a többiektõl mi itt váltunk el.
Az útõrház után egy pici fölfelé, aztán egy jól megérdemelt száguldás a 2. ellenõrzõ ponthoz Bányahegynél.
(max seb: 62.5 km/h)
Táv: 25 km, szint:607 m
Az Eger felé vezetõ úton száguldoztunk lefelé felsõtárkányig, ahol a 3. ellenõrzõ pont várt ránk.
Táv: 49,3 km.
A következõ ellenõrzõ pontig egy fõúton vezetõ, kevés szinttel de annál nagyobb széllel tûzdelt szakasz várt ránk.
Szarvaskõ-Mónosbél-Bélapátfalva-Szilvásvárad-Szalajka-völgy-Tótfalu völgy.
Táv: 75,09 km, szint 895 m
Szilvásváradon a szokott helyen beültünk palacsintázni, mert ugye kell a kalória, aztán begurultunk az ellenõrzõ pontra.
Itt már lógott az esõ lába és erõs volt a gyanúm, hogy az otthon hagyott esõkabát bizony nemsokára megbosszúlja magát.
Így is lett, a Kalapati kilátónál betonkeményen eleredt az esõ. Szerintem ezt már nem lehetett fokozni. Alíg láttam valamit, a teljes ruházatom kb két perc alatt ázott át.
Jellemzõ még az esõre, hogy akin volt esõkabát, az is semmi perc alatt átázott, szóval legalább nem voltam egyedül a kellemetlen helyzetben.
Nem baj, nyomjuk Hard core-ban! Irány Olasz-kapu, természetesen az esõ nem akarta abba hagyni, de már úgy is mindegy volt.
Sajnos az úton vastagon hömpölygött a víz és a hegyoldalról lemosott talaj is, hála az erdészet áldásos tevékenységének.
Agyig sáros voltam, a cipõmben árvíz, mi jöhet még?
Az ellenõrzõ pont, ahol döbbenten nézték, milyen koszos vagyok. Táv: 93,88 km, szint 1344 m.
Nem kíméltem magam a lefeléken, mert féket viszonylag keveset használtam. 35-40 km/h körüli tempóban mentem. (néha csúszkált is , meg sodródott is, de a rövid hátsó fékes rásegítések befordították a bicajt)
Innen már csak a célba kellett beérni, ahol a szokásos friss zsíroskenyér, forró tea és a szervezõk nagyon készséges és kedves serege fogadott.15h 13min.
A forró tea bizony jól esett, közben telefonáltam az asszonypajtásnak, hogy valaki jöjjön ki értem és hozzon száraz ruhát, mert ha haza kell tekernbem, bizopny ráfagyok a bicajra. (szó szerint remegtem, pedíg nem vagyok egy fázós típus)
Összességében jó TT volt, a szervezésre és a kiszolgálásra nem lehetett panasz, a 600 Ft-os nevezési díj is rendben volt, már ami a szolgáltatást illeti.
Én nem voltam rendben, a kevés bicajozás bizony rányomta a bélyegét az egészre. Erre már csak tetõzés volt a Szilvásvárad elõtti görcs, illetve a szakadó esõ.
Hazaérve a forró fürdõ megtette hatását, kutya bajom, még csak náthás sem vagyok.
Enni viszont ettem rendesen itthon, asszonykám elégedetten nézte az erõsen fogyatkozó ebédet.
Ezt jövöre is megcsinálom, lehet, jobb választás, mint a DINAMO maraton, bár azt még nem próbáltam, de nagyon messze van Gyenesdiás...

A Para túrán és a Szilvásvárad maratonon részt vevõknek biztosan ismerõs a helyszín és az útvonal.

Üdv:

"DON"
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Megpróbizunk mi is odaérni!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

Mi igyekszünk ott lenni! :)

pixel

pixel

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 posts
Holnap a CM előtt talizunk a Kodály köröndnél 17:40-kor. Utána beterveztünk pizzázást is. Gyertek!

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
roger that...

cm? ......