Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak - 2. rész

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3562 hozzászólás a témában

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
Hát nem Ciprus az igaz, de Dobogókõ! ma voltam kicsit fenn, de ha valaki akarja hójelentésnek is elmegy! :):) Ha valakit érdeklik a képek itt találja meg!! Szép idõ volt ma nem?? Habár minden relativ mi Pixel??? Az ottani nagyfejes bácsi azt mondta 80 centi a hó és hogy 3 hétig még biztos nem lovad el! Sífutásra is alkalmas vagy ha mennétek síelni a felvonó is megy!
http://www.bikemag.hu/gallery/album939
join your life, join your bike

pixel

pixel

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás

Kocsi, vedd meg Pixel gépét és hozzá az én 20,5"-os Giant NRS vázam, és add el a Merida vázat! :)

Jó ötlet :)
Hazajöttünk, lesz majd beszámoló az Outdoorban meg képek. Ciprus fantasztikus hely téli tekerésre, nagyon szép élményeink voltak. Nem hiszem, hogy ezek után még egyszer síelni mennék télen :)

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Kocsi, vedd meg Pixel gépét és hozzá az én 20,5"-os Giant NRS vázam, és add el a Merida vázat! :)
Ausztria, Kenguruk földje!

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
18" váz teljesen jó, mert könnyen lehet róla ugrálni ha esel. ez XCben is elõfordul ugye. ha csak nem vagy több mint 2m
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
bakker "sajnos" kicsit szétrúgtam magam, mindenem sajog. Pedig átéltem néhány elég paranormális jelenséget nemrég, amirõl tudtam volna neked mesélni Nati :) sebaj, majd máskor.
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

kocsi

kocsi

vendég

• fórumtag
  • 180 hozzászólás
Pixel, ez elég jól hangzik, de a 18"-os váz nekem kicsi.

pixel

pixel

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
Kocsi, picit hasznalt bringa nem erdekel? Elado lenne a 2004-es Merida Matts Special Edition vazra epitett bringam. Avid bowdenes tarcsafek, 1 ev koruli XT/Deore cuccok, Rock Shox Judy XC (regi), 18". Terepen alig volt, es barmit tudunk rajta cserelni... hmmm? :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Hát ja, reméljük, hogy lesz hó a hegyekben! Azt is tervezem, hogy csúszkálás után beugrunk Törökmezõre, ha lesz rá elég idõnk!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
A 10 órás vonattal megy a nép egy része Nagymarosra, ott van a meeting 10:45-kor. Mi is oda megyünk, Paul-ék hoznak autóval.
Laza felcammogás, majd lecsúszkálás a program, gondolom nem tart túl sokáig.
Csúszkát hozz, ha van.

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
Nati, holnap merre mentek?
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Persze az sem mindegy mire akarod használni. Én mindenképp egy összeteleszkóposban gondolkodnék, mint pl NRS.

kocsi

kocsi

vendég

• fórumtag
  • 180 hozzászólás
Mindenkinek köszi a tippeket. Megnézem mindent, és még alszom is rá egyet-kettõt.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Régebben valóban ropik voltak a Meridák, de most már eléggé rendben vannak. Ennek az lehet az egyik oka, hogy az új Matts vázak kõnehezek (a 19-es több mint 2 kiló!).
A Pyxisnek csak az elsõ évjárata tört, azt visszahívták, azóta a Pyxis egy legenda. Egy baja van, alig lehet kapni.
Ja még egy megjegyzés: Judy TT, vagy C villát ne vegyél, gyakorlatilag semmire sem jó.
Akkor én is fényezném kicsit a céget:

Giant XTC (2005): 289 900,-
FLuid Form AluxX SL váz
Rock Shox Duke XC
SRAM X7 váltó és Trigger kar
Race Face Ride XC ISIS hajtómû
Avid SD-5 fékek
Mavic XM117 felnik Formula agyakkal
Shimano PDM-520 pedálok

Giant Rainier (2005): 239 900,-
FLuid Form AluxX váz
Marzocchi EXR Comp (rugó-olaj, 100mm)
SRAM X7 váltó és Trigger kar
Truvativ G-Comp ISIS hajtómû
Avid mechanikus tárcsafékek
Sun Rhyno Lite felnik Formula agyakkal
Shimano PDM-505 pedálok

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Nekem nincs bringaboltom, viszont az utóbbi két évben kb. 5-6 ismerõsöm alatt törött el Merida váz. A könnyebb fajták voltak, de ha nagyon érdekel, ki tudom deriteni, melyek voltak a "törõsebbek". Elvileg most már jobbat csinálnak, de a tavalyi év pár törése engem nem gyõzött meg. Tény, hogy a Pyxisek mind törtek, de most már tényleg mindenki jókat mond róla. A kona-t csak azért javasoltam, mert a nagy árért kiváló minõséget kapsz, továbbá a vázak geometriája olyan, hogy nagyon klasszul lehet velük mászni, fordulékonyak, és persze szép kivitelezésûek is. Tehát egyáltalán nem a matricáért fizetsz!
A Giantok pedig szintén nagyon minõségi vázak, bár rövidebbek mint a konák (mondjuk a karbonverzió azt hiszem nem, csak épp az méredrága).
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

kocsi

kocsi

vendég

• fórumtag
  • 180 hozzászólás

Vegyél Konát! :))))
Mennyit szánnál rá?
a fentiek nem minõsülnek ajánlat tételnek :)

1) nincs kizárva a Kona sem
2) valahol 200-300 között (nem ez a fõ szempont, de ha azt írom, hogy "pénz nem számít" akkor mindenki félreérti, fõleg a bringaárusok :-) )
3) Nem vettem ajánlat tételnek, de ha esetleg olyan helyzetben vagy, hogy tudsz ajánlatot tenni, akkor csak nyugodtan :-)

(Sajnos közületek keveset ismerek személyesen, úgyhogy ha vkinek mondjuk bringaboltja van, akkor ne legyen szégyellõs írjon nyugodtan egy mailt, nem fogom ráuszítani a spamszûrõt :-) )

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
mi van, %ot kapsz?
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Vegyél Konát! :))))

Mennyit szánnál rá?

05 Hahanna 109.900,-

Marzocchi MZ Comp 100mm villa
Truvativ Five D hajtómû és közép
Shimano Acera váltók
8sebesség

05 Fire Mountain 139.900,-
Truvativ Five D hajtómû és közép
Shimano Alivio tárcsafékek
Avid FR-5 fékkarok
8sebesség

05 Blast 169.900,-
Shimano DEORE 9 sebességes váltórendszer
Shimano Alivio tárcsafékek
Sun Black Eye tárcsafékes felnik

színek www.xfactornet.hu

a fentiek nem minõsülnek ajánlat tételnek :)

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

kocsi

kocsi

vendég

• fórumtag
  • 180 hozzászólás

(törés szempontjából)

Törnek??? Általában, vagy csak bizonyos tipusok? Mert ez megesik néha más gyártókkal is. (Pár éve a Pyxisek is törtek, de a visszahívás után nagyon jók jöttek helyettünk. Már ha nem keverem vmivel)

A Kona nem túl drága? Vagy ma már ez is csak beidegzõdés? (Nincs kedvem a matricáért fizetni, fõleg úgy, hogy legszívesebben azzal kezdeném, hogy lekaparom az összest :-) )

Mindenesetre köszi! Még nézelõdöm. Mire igazi tavasz lesz, remélem sikerült találni valamit :-)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Szerintem vegyél inkább Giantot, Konát vagy Magellán pyxist. Jóval tartósabb darabok (törés szempontjából) és nem olyan rövidek. Ez persze csak az én szerény véleményem (meg a konzekvencia, amit levontam a környezetembõl okulva)

kocsi

kocsi

vendég

• fórumtag
  • 180 hozzászólás

Kocsi: Új bringa? Éljen!! Tuti-szupi. Milyen típust akarsz?

Még nem tudom pontosan. Nem ragaszkodom egy konkrét márkához sem. A "márka" úgy is csak a vázat jelenti. Sajnos CrMo fehér holló, nincs választék. Idõm se nagyon van arra, hogy hatszázezer bringa közül válogassak, arra meg pláne, hogy alkatrészenként vadásszam össze. Azok majd úgy is cserélõdnek az amortizáció során :-)

Jelenleg a nagy esélyes a Merida Matts Speed Disc:
http://www.merida.co...sport&bikeId=27

Ha valakinek van hasonló kategóriában tippje, mondja nyugodtan! Köszi.

(Ez hivatalosan - Velotrade - 229eFt . Nem statusszimbólumot akarok venni :-), úgyhogy 300eFt fölé nem szívesen mennék, de nem az ár a legfontosabb szempont. )