Udv innen, Del-Afrikabol. Most valahol Berrysdale-ben vagyok, a semmi kozepen, 2 hosszu, vad hegylanc kozott. Ma volt a verseny 4. napja es kirobbano eroben voltam. Sajna Pixellel elhagytuk egymast, mivel o vegig fotozott, en meg ma haladni akartam. Osszefutottam tavalyi Epic-es partneremmel, Csabaval, igy vele nyomattam egy darabig. Gyonyoru tajakon haladtunk at, mikozben a nap tuzott rank ezerrel. Elvezettel szivtam magamba a forrosagot, amit mint tudjatok nagyon szeretek. Kb.35-40fok volt a hegyekben, ami eleg sok az ejszakai 5-10fokhoz kepest. Emiatt meg is faztam ismet egy kicsit, de csak a torkom fajogat, remelem a forrosag no meg az izzaszto utak kiolik belolem.
MIt is mondhatnek. A verseny kemeny.
Eddig mentunk:
1.nap: 126
2.nap: 144
3.nap: 101
4.nap: 110km-t
A szintek is eleg nagyok, bar nem maszunk meg magas hegyeket, viszont folyton fel-le megyunk a hegyek labainal.
A hangulat frenetikus. Kezdve a reggeli bemelegitesekkel, amikor az ezer ember epp hogy elindul es nyogve, bofogve gyuri maga ala az elso km-eket, bezarva az esti mulatsaggal a hatalmas satorral, ahol oriasi tal etelek mellol figyelhetjuk magunkat a kivetitok vasznain.
Tobbet mar nem irok ide, ugyhogy legyetek jok, es gyakoroljatok! A montizas olyan eletmod,amely orokke fiatalla tesz. Ez az az elixir, amit emberek szazai kerestek az elmult evszazadok soran.
Meg egy kis info.A verseny meg 4 napon at tart, es szombaton er veget. Addig minden nap tobbet tekerunk 100km-nel, kiveve az uccsot.
Marha klassz edzes, erosnek erzem magam es boldognak, hogy itt lehetek, es atelhetem mindezt!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Bringás lányok márpedig vannak - 2. rész
Indította
zOrg
, 2004. november 16. 09:55
Írta 2005. április 05. - 18:09

Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.
vendég_Charon_*
Írta 2005. április 05. - 15:51

Írta 2005. április 05. - 15:43

Írta 2005. április 05. - 15:30

Messze van még a vasárnap de ha van valakinek kedve kibicajozni a mogyoró hegyre a versenyre nézelõdni akkor az jelezzen lécci.
Vissza akár lehet jönni vonattal is de tõlem tekerhetünk vissza is.
szam
Vissza akár lehet jönni vonattal is de tõlem tekerhetünk vissza is.
szam
Írta 2005. április 05. - 15:22

vendég_Charon_*
Írta 2005. április 05. - 14:02

Nem baj. Gyûlöljenek, csak féljenek! (Oderint, dum metuant - Tarquinius) :angevil:
Olyan régen találkoztam már veletek, hogy meg sem ismertek. Majd június 1-tõl lesz nemulass. Irány a Pilis és a többi hegyek. Épül a nagy mû.
Olyan régen találkoztam már veletek, hogy meg sem ismertek. Majd június 1-tõl lesz nemulass. Irány a Pilis és a többi hegyek. Épül a nagy mû.
Írta 2005. április 05. - 13:49

Charon: Én a helyedben nem örülnék ennyire. Hátha felismer valaki az utcán és jól elgyapál.

vendég_Charon_*
Írta 2005. április 05. - 12:47

Írta 2005. április 05. - 12:43

Írta 2005. április 04. - 18:14

a mogyi-hegyi pálya tényleg nem vészes...simán középtányéros
...kivéve amikor megvadul a fogsor és ledobja magáról a láncot

:love1:
Írta 2005. április 04. - 14:39

A technikai zûröket leszámítva kellemes szezonyitó (ez csak nekem volt az) túra volt tegnap némi áldozatokkal. Egész sokan gyûltünk össze az UVHnál (9en talán), és indultunk terepen Csobánka-Dobogókõ-Piliszántó útra.
Sajnos útközben elõbb nekem, majd Orsinak sikerült egy bot segítsgével felcsavarnia a váltóját. A fül szerencsére mindkét esetben csak elhajlott, így Thy, Ano és Zed valamint néhány jól fejlett kavics és imbuszkulcs segítségével mindkettõt üzemképessé sikerült varázsolni. Zolinál lesznek fotók, én a váltógörgõmet is elkentem, meg az XTR kanala is elhajlott. Remélem majd sikerül kikovácsolni egyenesre.
Plusz nekem még 1 hátsó kerék centírozás is szükséges, valahogy egy szép 8ast is begyüjtöttem.
A szerelgetések miatt megcsúsztunk, és végül nem mentünk fel Dobogókõre, csak a DM két távjának szétválasztó pontjáig, innen Pilisszentkeresztre visszagurultunk a DM útvonalán. Hát ez lefelé sokkal jobb, mint felfelé :-)))
Azután átmentünk az XC pályára, amit 2 részben bejártunk, majd úgy döntöttünk nem kisérjük el az szintmérõ körre Thy-t és Zedet...
Elég durva a pálya, mászós is, de elsõsorban technikás. Az a szint még talán nem is olyan sok, Csillebércen is voltak meredek mászások, de itt szinte nincs lazítás, csak szivatás.
Az eleje még túlélhetõ, a feltörést kivéve, fel-is le is megy, néhány elõzési lehetõséggel. Utána van egy hosszú mókuskerekes mászás (ez persze nem az elitre vonatkozik), néhány technikás résszel, de még itt is lehet elõzni röbb helyen. Majd egy laza száguldás után még egy rohadt emelkedõ egy katlanszerüségben, ahol egyfolytában csiki-csuki meg pici huplik, kõ és laza talaj. Ez így erõ nélkül, jó adag kilcsivel a lábunkban, 2 kanyar után megfogott, de a versenyen is rohadt sokat kivehet az emberbõl, az elsõ kõrben a tömeg lesz a gáz, utána a fáradtság... Itt nem igazán lehet elõzni.
Aztán jó sok lefelé, néhûány letörés után vissza fel kanyarral, ezt ismerni kel, különben megszivat ha elváltod magad. A visszafordítokban lehet leginkább elõzni, ha elcseszik elõtted, illteve az egyenes részeken talán. A 2. hurok már nem olyan durva mászókával indul, majd le a kis katlanokba, ez jó móka, de figyelni kel, hogy ne szállj el, de a lendület is meglegyen és feljuss a túloldalra.
És tegyük hozzá, most ideális volt a talaj, semmi sár, de még nem porzott. Sárban nem mennék végig a pályán, reméljük nem fog esni az esõ. Ja és persze egy vizesárkot terveznek bele... (feltöltik az egyik katlant vízzel)
Még 1x köszönet a szervízért :cool2:
Sajnos útközben elõbb nekem, majd Orsinak sikerült egy bot segítsgével felcsavarnia a váltóját. A fül szerencsére mindkét esetben csak elhajlott, így Thy, Ano és Zed valamint néhány jól fejlett kavics és imbuszkulcs segítségével mindkettõt üzemképessé sikerült varázsolni. Zolinál lesznek fotók, én a váltógörgõmet is elkentem, meg az XTR kanala is elhajlott. Remélem majd sikerül kikovácsolni egyenesre.
Plusz nekem még 1 hátsó kerék centírozás is szükséges, valahogy egy szép 8ast is begyüjtöttem.
A szerelgetések miatt megcsúsztunk, és végül nem mentünk fel Dobogókõre, csak a DM két távjának szétválasztó pontjáig, innen Pilisszentkeresztre visszagurultunk a DM útvonalán. Hát ez lefelé sokkal jobb, mint felfelé :-)))
Azután átmentünk az XC pályára, amit 2 részben bejártunk, majd úgy döntöttünk nem kisérjük el az szintmérõ körre Thy-t és Zedet...
Elég durva a pálya, mászós is, de elsõsorban technikás. Az a szint még talán nem is olyan sok, Csillebércen is voltak meredek mászások, de itt szinte nincs lazítás, csak szivatás.
Az eleje még túlélhetõ, a feltörést kivéve, fel-is le is megy, néhány elõzési lehetõséggel. Utána van egy hosszú mókuskerekes mászás (ez persze nem az elitre vonatkozik), néhány technikás résszel, de még itt is lehet elõzni röbb helyen. Majd egy laza száguldás után még egy rohadt emelkedõ egy katlanszerüségben, ahol egyfolytában csiki-csuki meg pici huplik, kõ és laza talaj. Ez így erõ nélkül, jó adag kilcsivel a lábunkban, 2 kanyar után megfogott, de a versenyen is rohadt sokat kivehet az emberbõl, az elsõ kõrben a tömeg lesz a gáz, utána a fáradtság... Itt nem igazán lehet elõzni.
Aztán jó sok lefelé, néhûány letörés után vissza fel kanyarral, ezt ismerni kel, különben megszivat ha elváltod magad. A visszafordítokban lehet leginkább elõzni, ha elcseszik elõtted, illteve az egyenes részeken talán. A 2. hurok már nem olyan durva mászókával indul, majd le a kis katlanokba, ez jó móka, de figyelni kel, hogy ne szállj el, de a lendület is meglegyen és feljuss a túloldalra.
És tegyük hozzá, most ideális volt a talaj, semmi sár, de még nem porzott. Sárban nem mennék végig a pályán, reméljük nem fog esni az esõ. Ja és persze egy vizesárkot terveznek bele... (feltöltik az egyik katlant vízzel)
Még 1x köszönet a szervízért :cool2:
Képeim
Mailt küldj, ne privit! Köszi
Mailt küldj, ne privit! Köszi
Írta 2005. április 04. - 14:29

Gyõzzön a legjobb?? Nem, itt eleve 60%-os lemorzsolódással számolunk. Az áldozatokat a hullaszállító eltávolítja, a húsukat és a bõrüket újrahasznosítjuk.
A legveszélyesebb a pályát nem ismerõ hobbistákra mégsem a nagy letörések egyike, hanem egy nem túl meredek lejtõt kettéválasztó 1m-es szintlépcsõ, amin a gyanútlan, pályabejárást elszalasztó versenyzõ baromi nagy csõröst nyomhat, ami az arcbõr részleges elvesztését okozhatja.
A legveszélyesebb a pályát nem ismerõ hobbistákra mégsem a nagy letörések egyike, hanem egy nem túl meredek lejtõt kettéválasztó 1m-es szintlépcsõ, amin a gyanútlan, pályabejárást elszalasztó versenyzõ baromi nagy csõröst nyomhat, ami az arcbõr részleges elvesztését okozhatja.
Ausztria, Kenguruk földje!
Írta 2005. április 04. - 13:40

Era : én inkább ugy fogalmaznék hogy "Nincs kegyelem ... élje túl a legjobb!!"

Írta 2005. április 04. - 13:34

Akkor a rendezõknek majd szóljatok, hogy mentõ álljon készen a pálya mellett, mert, ezek a szédült hobbisták, biztos vakmerõen belevetik magukat versenylázban minden letörésbe és én már láttam ilyet...
Szóval tényleg a legnehezebb pályát hoztátok össze így év elejére??? Nincs kegyelem? Gyõzzön a legjobb!
Szóval tényleg a legnehezebb pályát hoztátok össze így év elejére??? Nincs kegyelem? Gyõzzön a legjobb!

Írta 2005. április 04. - 13:30

Írta 2005. április 04. - 13:26

Thommey: jól veszem ki hogy 267m a szintemelkedés egy kör alatt!?
Írta 2005. április 04. - 13:10

Era, akkor az egy nagyon könnyû pálya, az simán középtányéros még a jelen gyenge formámban is. A Pilis Kupa pályáján nincs egyetlen ilyen lanka sem. Ennél csak durvábbak és sokkal durvábbak vannak. A lefelékre sem lehet panaszkodni, inkább zuhanások sorozatának nevezhetõ, visszafordítókkal tarkítva. Egy gyakorlottabb vadászpilóta is beleszédülne.
Ausztria, Kenguruk földje!
Írta 2005. április 04. - 11:56

Akkor a pilis kupa szinttérképe, és adatai...
Magyarország eddigi legdurvább pályája...eddig nálam a Kisnána vezetett, de ez mindenben übereli...
http://www.kep.tar.h...mmey/50037314#2
Magyarország eddigi legdurvább pályája...eddig nálam a Kisnána vezetett, de ez mindenben übereli...
http://www.kep.tar.h...mmey/50037314#2
Írta 2005. április 04. - 11:05

Hétvégém képekben (még mindig kopasz az erdõ, csak egy-két virág ébredt fel):
Visegrád:
http://pix.bikemag.hu/album456
Vértes - Gánt:
http://pix.bikemag.hu/album462
Visegrád:
http://pix.bikemag.hu/album456
Vértes - Gánt:
http://pix.bikemag.hu/album462
Írta 2005. április 04. - 09:54

Pixel, Nati: kitartás! Köszi a beszámolót. Vigyázzatok magatokra és a bringákra! És HAJRÁ!!!
Harang visegrádi CC pályája sztem nem túl technikás. Sõt a CC-hez képest könnyû is, márha az ember lábában van olyan brutál erõ, hogy a Nagyvillámhoz fel tud tekerni azon a szerpentin túrista úton. Ott én toltam, de egyébként mindenhol máshol tekerhetõ volt. És az igaz, amit mondott, hogy az ország legszebb CC pályája.
Harang visegrádi CC pályája sztem nem túl technikás. Sõt a CC-hez képest könnyû is, márha az ember lábában van olyan brutál erõ, hogy a Nagyvillámhoz fel tud tekerni azon a szerpentin túrista úton. Ott én toltam, de egyébként mindenhol máshol tekerhetõ volt. És az igaz, amit mondott, hogy az ország legszebb CC pályája.