Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás lányok márpedig vannak - 2. rész

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3562 replies to this topic

kahlesz

kahlesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 369 posts
Thy: 6.20 Zöld híd?

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Ma nagyon jót tekertünk a Mártában! Egész jól felszáradt a terep, a patakok visszahúzódtak medrükbe. Szinte ugyanazt a túrát nyomtuk mint a múltkor Parával, csak most ellentétes irányba. Lajosháza-Gajatetõ-Mátraháza-Mátrafüred. A Szén patak völgye ha lehet most még sziklásabb mint a múltkor, mert az egyébként mellette csordogáló patak itt is kilépett a medrébõl és legyalulta a földet az útról. Nagyrészt tolás volt ;). A lefelé viszont tuti volt! Galyatetõrõl a P+on jöttünk le, 37km/h-át mutatott az órám. Beiktattam pár érdekes ugrást, izgultam rendesen! :D Innentõl aszfalton gurultunk le, Mátraházától Füredig 45-55-el! :bananadan
Képek:http://pix.bikemag.hu/M%E1tra-20050517

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Soha nem használtam sisakot,ám most fontolóra veszem,hogy beszerzek egyet.

Jöttem lefelé az Ürömi úton meglehetõsen nagy huzattal és egy kanyar elõtt késõn kezdtem lassítani...átsodródtam volna félig-meddig a másik sávba,ám ott épp érkezett egy személyautó...nem tudom a soför mit csinált,de én ilyedtemben és más lehetõség nem lévén izomból behúztam a hátsó féket...erre a hátsó kerekem elkezdett táncolni...átvillant az agyamon,hogy most vagy elesek,vagy telibe találom az autót...de valahogy állva maradtam és elsuhantunk egymás mellett.

Egy telitalálatnál nem sokat segíthet a sisak,de egy szimpla esésnél nagy haszna lehet, kezdem úgy érezni.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Ez az Feri bátyám! Én is voltam már így, hogy az egészet mintha már egyszer átéltem volna. Tudtam mi fog következni, de ekkor már tudtam a végkifejleten változtatni.
Ez talán a hetedik érzék??
Charon!
Neked meg boldog szülinapot! Szerintem ez a második!
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Ahoy!

Bazz Charon! Min múlik néha egy-egy esemény sorozat végkimenetele, nem? Soxor fordult már elõ velem, hogy egy adott helyzetben hirtelen belém nyilalt, hogy ezt az egészet már láttam, és szinte tudom, hogy mi fog következni,.... tökfuri... tuti hogy valami hasonlókon alapulóan írták meg a mátrixot ....

A mátra jelentem szárad, vasárnap elég keményen saras volt, de nap végére már a ragadósabbikból volt több... nyammmmi... :)

Hejjjj! SZLOVÁK PARISOKNAK MÁR CSAK 2 NAP!!!!!!!!!!! Jiiiiihááááá!!! :)))

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Charon, te jó isten, ha belegondolok, hogy majdnem mit okoztam azzal, hogy odarendeltelek. :( Egyébként nagyon jól tudom, mit éreztél, mert velem is volt már ilyen, s az egyik nem is olyan rég, de az az én hibámból. Az autós volt az, aki megállt, s ennek köszönhettem meg, hogy túléltem. Én ugyanis jobbról érkeztem 30-cal egy hegyi kanyarból. Volt anyázás persze a részérõl rendesen, de megértem.
Örülök, hogy túlélted! Ez az eset is csak azt bizonyította, hogy soha nem lehetünk elég éberek. S hogy idõnként tesztelni kell magunkat, hogy "na, elég éberen tekerünk-e?" Mert néha bizony elkalandozik a figyelmünk.

Egyébként ma (hétfõn) tekert valaki a Római Parton? Igazi Critical Mass volt. Akkora tömeg volt, mint még nyáron sem. Több ezres tömeg hömpölygött végig a bringaúton. Családosok bringán, olyanok bringán, aki egyébként sose ül föl. Emiatt persze kb. 10-15tel lehetett menni, vagy még annyival sem, de úgy éltem meg, mint valami extrém dolgot, amiért máskor fizetne az ember. Pl.: valamilyen park, vagy akvárium.

Megnéztem Sikárost, üzemel a forrás, méghozzá nem olyan mikrodózisban, hanem teljesen normálisan csorgadozik. Szóval én amondó vagyok, hamarosan mehetnénk!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Hát ja. Átlagos elütési kísérletek mindig vannak, de ezt most le kellett írnom, mert még mindig beleremegek, ha belegondolok.

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
naja, a városi közlekedés nagyságrendekkel eksztrémebb, mint mondjuk a déhá. Én reggelente bringával megyek suliba. Azért is jó, mert az adrenalinsokktól nem fogok elaludni a suliban. Átlagban 2 autós akar elütni, 1 kutya leszedni a bringáról, és 2 bringauton sétáló pár (szigorúan egymás mellett) "zárja a szöget" elõttem, mindez egy kemény 10 perces úton. Eddig ha jól emlékszem 4 gyilkossági kísérlet a max egy odaúton. Persze mindegyik zebránál...
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Érdekes sztori, ami pénteken délután történt meg velem:

Lenssel találkoztam délben a Hõsök terén, és hazafele meg egy keresztezõdésben, ahol kerékpárút és zebra is van, meg persze lámpa nekünk és az autósoknak is, majdnem elütöttek. Ha nem vagyok fáradt és nem felejtek el leváltani megálláskor, akkor bizony elcsaptak volna, de úgy, hogy nem élem túl!!!! Két sáv volt egy irányba, a kanyarodóban megállt egy autó, a másikban (piros volt neki, nekem meg zöld) senki. Töketlenkedve indultam éppen el - tudjátok milyen az, amikor egy nehéz fokozatban ráállsz a pedálra, és a bringa alig indul el - és húsz centire elõõtem elszáguldott egy audi, vészfékezve persze. Maximális fékezés volt, és tutira abs, mert nem csúszott meg. A vonalhoz képest 20-30 méterre állt meg, a sávomhoz képest 10-20. Ha telibekap, akkor a sebességbõl ítélve átrepültem volna a keresztezõdésen, és a keresztirányú forgalom üt el másodszor.
Aki látta a "Final destination" címû filmet, az tudja, hogy milyen parás érzésben volt részem, és hogy hazáig miért rettegtem. (Aki nem látta, az feltétlen szerezze be és nézze meg!)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Mennyire sáros a Mátra?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Mi ma duatlon OB-n voltunk, és hát maradandó élmény volt azoknak a fasziknak a testfelépítése:D
Ras-al is összetalálkoztunk, õ sajna feladta, mert szétszakadta a külsõje:(
Holnap meg gyógyfürdõzünk...
Üdv:Thy

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Mi is hétfõt szavaztunk meg, http://www.bociusz.hu/idojaras/ szerint a Bükkben jobb az idõ úgyhogy lehet hogy oda megyünk inkább. Jó fotózást holnapra!

Picasa _Alex_

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
úgy fest. hogy holnap ótóval megyek fel, és csak fotózás miatt... nagyon sz.r idõt mond.............................................

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Pillanatnyilag úgy néz ki hogy hétfõn jobb idõ lesz, úgyhogy valszeg hétfõn megyünk. Még meglátjuk, írok pár óra múlva.

Picasa _Alex_

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
ALex: úgy tudom már át lehet menni...

Holnap jöttök?

Pigi: remélem jobban bejön neked, mint nekik ;-) már mint a jóslás... :)

PiGonE

PiGonE

törzsvendég

• fórumtag
  • 316 posts

vasárnapra iiiigen kiadás nagy mennyiségû csapadékot mondtak ma... dekurvakirály...

Következõ napok idõjárása: A pünkösdi ünnepek alatt átlagos májusi idõre számíthatunk. Pénteken sok lesz a napsütés. Szombaton már felhõsödés is várható. Vasárnap záporok, zivatarok várhatóak. Hétfõn ismét napsütésre számíthatunk. A hõmérsékletek elérik, illetve kevéssel meghaladják az átlagos értékeket.

Vasárnap: Eleinte erõsen felhõs lesz az ég és többfelé várható esõ, zápor, zivatar, majd délnyugat felõl csökken a felhõzet és kisüt a nap. Megélénkül, helyenként megerõsödik az északnyugati szél. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hõmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul.

Hétfõ: A napsütést idõnként zavarja felhõsödés, délnyugaton délután kisebb zápor lehet. Mérsékelt lesz a szél. Hajnalban 4, 9 fok várható. A hõmérséklet csúcsértéke 19, 24 fok között alakul.

Kedd: A napsütés mellett idõnként erõsen felhõs az ég és elszórtan várható zápor, zivatar. Megerõsödik a déli szél. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hõmérséklet csúcsértéke 23, 27 fok között alakul.

Szerda: Gyakran lesz erõsen felhõs az ég, záporok, helyenként heves zivatarok várhatóak. Az élénk délnyugati szél délutántól nyugaton északnyugatira fordul és megerõsödik, zivatar környezetében viharos széllökések alakulnak ki. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hõmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul.

Csütörtök: Változóan felhõs lesz az ég, futó záporok alakulnak ki. Erõs, sokfelé viharos lesz az északnyugati szél. Hajnalban 4, 9 fok várható. A hõmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul.
"Olyan hülye vagyok, kiskoromban háromszor buktam gyurmából"

PiGonE

PiGonE

törzsvendég

• fórumtag
  • 316 posts

Ari a kutyi. Ugye ez kuvasz?

Nem kuvasz... ;)
Úgy is hívják, jugoszláv farkasölõ... ;-))

Amúgy ennivaló kis kutyu! 4 hónapos, de már szereti a bringás kesztyûket - SZÉTSZEDNI... :-D

PiGonE

PiGonE

törzsvendég

• fórumtag
  • 316 posts

összehasonlítottam a saját topicjában levõ névsorral, és:

(...)

hiányoznak innen.

melyik lista a frissebb?

Sajna, Era-Paul-Ors-Thommey nem tudnak jönni... azért bízom benne, ha úgy alakul, jönnek mégis.... :bananadan

Hely van, hétvégére bezsúfolódunk... ;-)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Tudja valaki hogy Mátrakeresztesen át lehet-e már menni autóval?

Picasa _Alex_

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Ors+Thy biztosan nem...thy menni debrecen:D