Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak - 2. rész

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3562 hozzászólás a témában

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
MEGJÖTTÜNK! :)

élménybeszámolóésfotókeste! :))))))

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

No de ZED!
Mindenhol azt hallom és írják, hogy merev farú géppel a mászás azért jobb, mert a hátsó tag nem mozogja ki a pedálozásból adódó energiák egy részét, ergo nagyobb erõ megy át a talajra.
Nem kevered a lefelével???
Lefelé valóban nem kell, sõt! :-)))

Aszfalton valóban érdemes lockolni, bár ez is konstrukciótól függ. Ha viszont terepen mész felfelé (nem simára döngölt erdei talajra gondolok), akkor a legtöbb bringát aktívan érdemes használni, mert:
- lehetnek olyan fix, vagy mozgó akadályok, amiknek az élén a merev bringa elkapar, a fully viszont simán átmegy
- ha nagyobb kövek, vagy gyökerek vannak elõtted, lehet, hogy merevvel is gond nélkül vállalható, de minden egyes kõ egy kicsit megfogja a gépet, és ezek sorozatán lelassulsz, hacsak nem állsz ki, akkor viszont könnyen megcsúszik a kerék. Fullyval ugyanitt nyugodtan ülve tekerhetsz, a sorozatos bukkanók alíg lassítanak rajtad valamit. Az eredmény, hogy míg az alján mindkét gépnek hasonló sebbessége volt, az emelkedõ tetejére a merevfarú sokkal lassabb lesz
A hajtási veszteség abszolút konstrukciófüggõ. Obsidian példája is mutatja, hogy ez a Konákon nagyobb, de pl a Giant NRS-en, a Turnereken, vagy az Ellsworthökön szinte 0. De volt már olyan nagy bringám (Diamond Back XTS), ami semmit sem mocorgott mászáskor. Az, hogy mennyire érzed hatékonynak mégsem ettõl, hanem inkább a geometriától függ. Volt olyan gépem (GT LTS), amivel nagyon jól tudtam mászni, pedig nagyon pogózott, de jó volt a geometriája. A pogózástól való félelem egy túlspirázott probléma, amit olyanok gerjesztenek, akik még soha nem használtak össztelós gépet hosszú távon. Szóval szerintem engedd az Erát, had tegye a dolgát.
Ausztria, Kenguruk földje!

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Basszus Kala!
Már tõled is??
Ezt a bicajt ismerem, a Lorkaaaa dísztárcsa elég jellegzetes.
Figyelek!
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
ha tudtok,segítsetek plz... :cry:

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Mindenhol azt hallom és írják, hogy merev farú géppel a mászás azért jobb, mert a hátsó tag nem mozogja ki a pedálozásból adódó energiák egy részét, ergo nagyobb erõ megy át a talajra.

Akinek nrs-e van, az tudja, hogy a lockout felesleges, mert síkon nem mozog be, felfele pedig pont akkor mozog, amikor jön valami göcsört. Ha felfele a hátsó tag nem a tekerésbõl pogózik, vagy nem vészesen, akkor ne lockold! Nem mindegy, hogy neked kell áttekrened egy felfele bumpszlin, vagy a tag mozogja ki, és nem vesztesz lendületet. A veszteség az csak a pogózás lehet.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
No de ZED!
Nem kevered a lefelével???
Lefelé valóban nem kell, sõt! :-)))

Baky!
Hiába no a korral jár a feledékenység.......
Sorry
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.038 hozzászólás
Én pl. aszfalton és egyéb elnyújtott felfeléken erõsen szoktam hiányolni a float-on az L betût az R után... :(
When the day is through, all I want to do is slow down...

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
zed, akkor viszont mire jó a tag-lockout? hehh, szerencsére nekem nincsenek ilyen lockoutos gondjaim :)
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

Elkészült az új bicajom (AUTHOR ERA pro egyedi építésben), tegnap terepen is leteszteltem:
A hátsó lock out nagyon hatásos, próbáltam zárva és nyitva is, és érezhetõ volt a különbség. Egyértelmû, hogy fölfelé le kell zárni.

Gratula a géphez! Nézegettem én is az Era-kat, nagyon tetszetõsek, és végre egy jól megtervezett össztelósnak tûnik. De lockout felfelé? Akkor mit ér, hogy össztelósod van? Nézd meg, hogy mennyit mocorog lock nélkül, és, ha nem bólogat nagyon, akkor felejtsd el. Pont az igazi elõnyöket veszted el, mert a plusz tapadás emelkedõn is számít, ha nem sima a terep.
Ausztria, Kenguruk földje!

baky

baky

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

Baky:

Nagyon sok boldog szülinapot kívánok!
Gyere tekerni többször...

Üdv:Szam

köszike Szammer!
Igazad van, az utóbbi idõben elég passzív voltam ...

viszont most Ti modtátok le sorba a garadnai tekergést :P

Sebesvíznél bevittem a fiúkat a jóba: 5 km dózerút lefelé, ahol aztán lehetett döngetni.
Én mentem elõre, aztán Tyito, jött még egy srác, (szégyen, de a nevére nem emlékszem) a sort Bruce zárta.

;)
az a lefelé nekem is _nagyon_ bejött! Azt hiszem ha arra járok, mindig be fog figyelni egy kis száguldozás :D

:mypage:

Tíz féle ember létezik a világon: egyik ismeri a kettes számrendszert, a másik nem.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Kép az van, de a saját gépemen, amit valamiért nem tudok ide beszúrni!
(Lehet, hogy az a baj, hogy nem használhatok csatolmányokat?)
E-mailban elküldöm!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
L_Gabi, gratula Erához! Igazán fantasztikus érzés olyan géppel menni, ami jobb fölfele és jobb lefele is! :) Jó túrázásokat vele! Képed van róla? :D
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Elkészült az új bicajom (AUTHOR ERA pro egyedi építésben), tegnap terepen is leteszteltem:

Tegnap összekoszoltam a "kislányt"!
A BIKEMAG fórumról néhány emberke itt volt fönt Garadnán, elmentünk egy közös tekergésre.
Nem volt hosszú, mindössze 23 km, viszont szintemelkedés volt benne rendesen. A POLAR még nincs fölszerelve, de a többiek mérték. Garadnáról Ómassa, aztán a túristaösvényen föl Bánkútra. Régen jártam erre, azóta teljesen megváltozott az ösvény, ugyanis egy kisebb patak folydogál rajta, ami ugye kifejezetten jó, fõleg, ha 15-20-szor át kell menni rajta.
Tapasztalatom a bicajjal az, hogy mászáskor nem emelte az elejét, viszonylag meredek részeken is hibátlanul, jól irányíthatóan lehet vele menni. A hátsó lock out nagyon hatásos, próbáltam zárva és nyitva is, és érezhetõ volt a különbség. Egyértelmû, hogy fölfelé le kell zárni. Mondtam is a többieknek, hogy a sárgával nem bírtam volna eddíg föltekerni. Tolni csak két helyen toltuk, mert ott egyszerûen nem lehetett tekerni.
Bánkútról aszfalton jöttünk Jávorkút- Sebesvíz útvonalon. Sebesvíznél bevittem a fiúkat a jóba: 5 km dózerút lefelé, ahol aztán lehetett döngetni.
Én mentem elõre, aztán Tyito, jött még egy srác, (szégyen, de a nevére nem emlékszem) a sort Bruce zárta. Egyszer hallottam Tyito hangját: Gabikám ez a bringa nagyon fekszik neked!! Aztán leérve vártam Lacira fél percet. Megjött a harmadik társunk is jó másfél perc múlva, viszont Bruce meg nem jött.Tehát elindultunk fölfelé megnézni, mi is történt. Hála istennek csak felütötte a hátsó kerekét, komolyabb baj nem történt. Gyors belsõcsere és aszfalton vissza Garadnára. összegeztük a tapasztalatokat, megmondom õszintén, hogy ehhez a bicajhoz képest a sárga egy kategóriával gyengébb. Mint ahogy Laca mondta: Így még nem látott engem lefelé jönni. Én is csodálkoztam, mert ahol eddíg fékeztem, ott simán lendületbõl jöttem tovább, idõnként még bele is hajtottam.
Összegezve az elsõ tereptapasztalatokat: Jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mondhatnám Nyagggyon jóóóóóóóó!

Jó sáros lett, mondtam is a többieknek: Megvolt az avató, sáros a gép!
Hazafelé még lemostam, aztán egy nagyon kellemes élménnyel dög fáradtan feküdtem le aludni. Éjszaka keveset aludtam, mert Telihold volt (ilyenkor valamiért nagyon rosszul alszok), és persze a lábaim is görcsöltek rendesen.

kahlesz

kahlesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 369 hozzászólás
OK én megyek.:)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
skiri: hajrá, és mindjárt érezd is magad irigyelve :)

--Trifo

skiri

skiri

törzsvendég

• fórumtag
  • 271 hozzászólás
Holnap nincs kedve valakinek tekerni? Ilyen idõben bûn otthon maradni!
Mondjuk 10-kor találkoznánk az UVH-nál, onnan elmennénk a csudába és egész nap ott is maradnánk.

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás
Baky:

Nagyon sok boldog szülinapot kívánok!
Gyere tekerni többször...

Üdv:Szam

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Csak ötezerért? Pofátlanság! :)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Nekem tegnap a nagy Forma1-es méretû esernyõmet akarták megvenni 5000-ért...hehehhe

kocsi

kocsi

vendég

• fórumtag
  • 180 hozzászólás
Hali!

Aki az esõs idõben képeket szeretne nézegetni, az kukkantson be ide:
http://kocsi.organic.hu/

A pünkösdi hétvégén a Vértesben jártunk.