Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás lányok márpedig vannak - 2. rész

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3562 replies to this topic

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
sziasztok!
egy gyors kérdés: akkor lesz szerda/péntek mászósütés?
legyen, legyen.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Szeretnék menni. Sajnos Paul nem tud jönni, most keresem, hogy juthatok le.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Era, mi már pénteken megyünk le! Te?? Gyere Virágtábort növelni. :)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Jön valaki a hétvégi keszthelyi maratonra?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Mi jövõre több hegymászást is tervezünk, fõleg ausztriába hétvégékre...esetleg bringázással egybekötött dolgokkal...mert a klettersteig is jó edzés...és kikapcsol egy kicsit...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

transalp meg nagyon vonzó, de edzettség és a khm.... "kedv" kérdésénél elbukok...

Transalp a Bikemag-os cikk szerint egyre keményebb lesz. Most már a lefelék is olyanok, hogy alig lehet egyiken-másikon lemenni.

de még mindig mondom, hogy nem lehetetlen az, hogy egy két kocsinyi ember összefog, összedobja a benzinpénzt és kimegy egy kempingbe, és nagyon szép helyen nagyon sokat túrázik és jól érzi magát......

Mi jövõ nyáron megyünk egy kisebb csapattal a Gardára sátorral kb.2 hétre. Ott pont ilyesmirõl lesz szó, lehet hozzánk csatlakozni. :)

Kolim, akkor legyen, szept.24, szombaton!
Pixel, megértem undorod, és végülis miért ne mehetnénk a Börzsönybe? Tudok egy nagyszerû útvonalat. A Pilist csak azért gondoltam, mert oda ingyen jut el az embert, nem kell fizetni a vonatért, nem kell azért küzdeni (esetleg), hogy felkerülj rá, és nem kell visszafelé abban reménykedni, hogy lesz szabad helyed.
Börzsönyt én is imádom, mindig is jobban ismertem, mint a Pilist, úgyhogy ha mások is jónak látják, menjünk oda!

Dante, fantasztikusak ezek a képek. Eszembe jut viszont, hogy a csoda egyben a poklot is magában hordozza. 3000m vagy afölött: a kilátás fantasztikus, feledhetetlen, de lehet, hogy meghalsz pár óra alatt, ha nem vigyázol. :chin:
Emlékszem, mikor én voltam 2500-on, épp tél volt, és csákánnyal meg hágóvassal másztunk fölfele egy jeges csúcsra. Hát nem volt semmi élmény. Nagyon hideg és erõs szél volt. Minden nehézség ellenére azonban úgy éreztem magam, mintha álomban lennék, olyan panoráma nyílt elém. Ezeket a túrákat azóta se tudom elfelejteni, tudom, hogy életem döntõ élményei. Kellenek az ilyen emlékek!!! :tiaaa:
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts

Nem ide való téma, de ha már szóba került...
ki volt közületek 3000-nél magasabban már?

Én már voltam 11 000-ren is! :D A Boeing 777 csodákra képes.

Egyébként már 2000-ren is lehet érezni a hatást, csak még alig észrevehgetõen. Jó példa az Altissimo Gardán. A tekerõs oldalról sosem tûnt fel, de ha a tó felõl mész 1800 felett már sokat kell tolni a köves talaj miatt. Mindíg furcsáltam, hogy milyen gyenge vagyok, gyakran meg kellett állni tolás közben az egyébként nem is túl meredek emelkedõn, pedig nem sokkal lejjebb még kirobbantam az erõtõl.

Pix, boldog Pixel napot!
Ausztria, Kenguruk földje!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
No ezt meg azért, hogy lássátok, egy kis szél mekkora poklot bír csinálni szerény 2000 méteren. Nem bírtunk elhagyni egy fûtetlen téliszállást 2 napig. (hangerõt tekerjétek fel elõtte)

http://heartofwinter...ok/blizzard.AVI
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ööööö, ilyesmi.
http://heartofwinter...k/ankogel01.jpg
http://heartofwinter...k/ankogel02.jpg
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Én voltam már 3000+, igaz, önerõbõl csak egyszer, csúnya dolog, van egy lélektani határ a 2500 körüli hegyek és a 3000+ között. Meg hát az Ankogelen (3270 m) májúsban is 4 méter porhó van, szóval zord lehet. ;) Mondom ezt úgy, hogy már a Tátrá(ka)t kivégeztem, s évi 6-7 alkalommal megyek Alpokba - nagyon bekeményít az az uccsó ezres. Van két UV-védõ réteg is a légkörben, az egyik 1700-on, amásik 2700 körül. Azaz ha az Alacsony Tátrában túrázol, ami többnyire 2000 alatti, akkor minden okés. Magas Tátráan már jól le lehet égni. De 3000 felett darabokban hullott az arcunk kábé 5 perc napsütéstõl az egyébként felhõs környezetben. Aki meg már kapott a híres alpesi szélbõl, ami 120 km/h, s a windstopper-gore-tex nanoruha :) 1 perc alatt fagy páncélkeményre az emberen, az tudja, hogy vicces tud lenni az idõjárás.

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,533 posts

Thommey: tátrát hogy gondoltátok? mármint mászás mint szikla, vagy hegy?

hogy én is túléljem :D

:love1:

pixel

pixel

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 posts
Nem ide való téma, de ha már szóba került...
ki volt közületek 3000-nél magasabban már? Én sajna 2500-nél még nem jutottam feljebb, de 2000-2500 között még semmi jelét nem éreztem a magasságnak. Utána 1000 méterrel már ekkora a különbség? Jó lenne jövőre elmenni 3000 fölé...
Nati, bringáslányok túra nagyon jó lenne, de mondtam már, mennyire nagyon unom azt a szokásos pilisi utat :) Hétvégén a Börzsönyben túráztunk egy istenit, csodálatos utakon. A Pilisben is van sok jó singletrack, érdekes, izgalmas út, ahol szinte sosem jártunk még, én inkább azokat választanám. A hosszúhegyi úti tekerésbe csak az hoz egy kis izgalmat, amikor a falopós cigánylada 90-nel elhúz mellettünk :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Vicces lehet, én is így szoktam, megyek mint a veszettrigó, különbözõ irányokba cikázok, hogy végül ugyanoda érjek - csak én ezt túrának hívom. :D

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
szerintem megfelelõ akklimatizációval (egy, talán több hét?) nem lehet gond a 3-4000m es biciklizés.

a tájbringa az egy olyan egyenkénti indításos verseny, ahol meg kell keresned pár pontot (térképet adnak ;-)), majd visszabringázni a célba. és általában úgy vannak kirakva a pontok, hogy végig tekerhetõ a pálya. bár én még nem voltam ilyen versenyen, de ideológiailag képzett vagyok :D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Tényleg röhelyesen szoktak kinézni, mikor 10 lépés után nagy fújtatás, aztán megint 10 lépés... Szóvel szerintem jó lesz nekem itt még 3000 alatt bringázni. Jövõre már megcélozok magasabb hegyeket is a Mátránál. :)

Lensver: Tényleg jó lenne már egy jót tekerni, az idén alig mentem pár km-t.
Sütögetés a héten? Péntek, vagy inkább szerda?

Csütörtökön 4 után tájbringás edzés lesz a Normafánál! Itt az alkalom, hogy megnézzétek ti is, mi ez. Kapunk térképet a hegyrõl és az ösvényekre el lesznek szorva pontok, amiket meg kell keresni. Szerintem tök jó játék. Persze, ahogy Paulék csinálják, azt jelenti, hogy sprintelnek egyik ponttól a másikig. Az egész táv max 10 km lesz most az edzésen.

3-4000 felett még vicces, amikor nem tudsz aludni, s már x napja csak félálomban forgolódsz éjszakánként. Ehhez még jön a gyomorfájás, hányinger stb. Szóval valahol 3000 alatt van a tekerhetõ magasság, európai testtel - bár biztos Mexikóvárosban is bicajoznak, nomeg gondolom Katmanduban is ismerik a kerékpárt, csak hát...

Ez a tájbringa mi is? Engem érdekelne...csak miért mindig minden hétköznap van? Sajnos nekem H-P a fõnök az "atyaúristen"...:(

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
sziasztok!

nagyon jó lenne nekem szerda is, péntek is, döntetek! akkor nem kintalvódás lesz, ugye? (szerda ~fél5 tudok leghamarabb ~kolosy lenni)

Thommey: tátrát hogy gondoltátok? mármint mászás mint szikla, vagy hegy?

Era: gratula!! neked is és Paulnak is szintúgy! (...most már végre megizzadt? láttad izzadni? fotód is van róla? :D) még anno beszéltük, hogy én nagyon szívesen mennék ilyen csütörtöki edzésre, de 6ig óráim vannak :(

transalp meg nagyon vonzó, de edzettség és a khm.... "kedv" kérdésénél elbukok...
de még mindig mondom, hogy nem lehetetlen az, hogy egy két kocsinyi ember összefog, összedobja a benzinpénzt és kimegy egy kempingbe, és nagyon szép helyen nagyon sokat túrázik és jól érzi magát......

most ennyi :-)
további szép napot,
b

(ha jól számolom 24-25 két hét múlva lesz, nekem az nem jó, de most szombaton mindenképpen (szakadó esõben azért nem) megyek bringázni... meg úgytom Baki is jön :-))

kolim

kolim

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Nati, a túrát melyik napra gondoltad? 24-re vagy 25-re vagy egész hétvégére? Mert vasárnap ugye Gyõr maraton van. Ha szombaton lenne, akkor minket érdekelne!

kolamaci

kolamaci

törzsvendég

• fórumtag
  • 916 posts

Tényleg röhelyesen szoktak kinézni, mikor 10 lépés után nagy fújtatás, aztán megint 10 lépés... Szóvel szerintem jó lesz nekem itt még 3000 alatt bringázni. Jövõre már megcélozok magasabb hegyeket is a Mátránál. :)

Csütörtökön 4 után tájbringás edzés lesz a Normafánál! Itt az alkalom, hogy megnézzétek ti is, mi ez. Kapunk térképet a hegyrõl és az ösvényekre el lesznek szorva pontok, amiket meg kell keresni. Szerintem tök jó játék. Persze, ahogy Paulék csinálják, azt jelenti, hogy sprintelnek egyik ponttól a másikig. Az egész táv max 10 km lesz most az edzésen.

Ez olyan mint a tájfutás csak bicóval.
Ha szavazhatok, akkor péntek legyen! (még pici vagyok és suli idõ nem olyan jó)
Tücske csak neked.. :para:
a jávorszarvas a legjobbfej állat!

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hû, már 3000 felett is szar ügy. Felveszem a zsákom, megindulok, s 200 méter után, mintha 10 kilómétert futottam volna...