Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak - 2. rész

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3562 hozzászólás a témában

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Sziasztok:)
Hát én is még élek, bár ebben szombaton nem voltam biztos...Vizdivel,meg Saláékkal nyomtuk. Voltak technikás lefelék, meg a végén jó nagy zúzás, ahol 50fölötti tempóval elcsúsztam:( A többiek azt mondják többet is bukfenceztem, de én csak egyre emlékszem. A védõm elfordult a lábamon, így csúnyán megütöttem a térdemet...be van dagadva, és nem nagyon mozog, de Gizmo szerint csak jegelni kell.
Hát mostanában inkább magunkban tekertünk, mert elég gyakorivá váltak a cukizás, és nekem nem célom azért menni tekerni, hogy még többet szedjek fel, mint amit letekerek...így is vagy 10-et le kellene leadni...meg nyomhatjuk a saját tempónkat.
De most egy ideig nem lesz tekerés...amíg a lábam meg nem javul rendesen...
Üdv:Thy

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Lensver és többi túratársak: A szombati túránk nagyon jól esett, örülök, hogy végül mégis nekimentünk a hegynek.
Baky: örülök, hogy segíthettem, nem bírtam volna nézni, ahogy ráfagysz a bringára.
Ma reggel sajnos elfelejtettem behozni a fényképezõgépet, szóval képek holnap lesznek. :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Valeria férfi, nem erre gondoltam. Hehh. :mybad:

Windberg - ha nomen est omen akkor szél - de ha minden igaz lite-os klettersteigozás
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Koszi a mai napot holgyeim es uraim. Elfaradtam, de majd az ido es az edzes meghozza a gyumolcset egyszer :) Ilyeneket meg kene menni boseggel. Nekem pl. pont megfelelo egyelore.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Sokmindent nem tudok. Pl.hogy Valeria meg te... ;)
És mi lesz Windbergen?
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nem, nem tudok elképzelni olyan szituációt, amiért Valeriával egymásnak esnénk, félreérted. ;) Persze szívesen megyek túrázni, de next hétvége nekem elvileg Windberg. (bár ez, mint tudod, nagyon idõjárásfüggõ - azaz megnézzük a pénteki alpesi idõjárást, s döntünk)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Dante, amit irtam, azért irtam, mert nem szeretném, ha ebben a topikban is úgy esnének egymásnak emberek, mint más topikokban. Ez a topik a barátoké, a túrázásé.
Legközelebb gyere velünk tekerni, akkor majd elfeleded a bánatod - legalább arra a napra, mert biztos, hogy a bringázás fel fog dobni!
Egyébként ismerek olyan embert, aki pont azért megy olyan jól lefelé, mert nem lát túl messzire és ereszti mint vadállat. Igaz, ehhez azért társul némi ügyesség is, mivel nem szokott fejreállni! :)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Tudom, s nem sértõdöm meg, nem kell vetõdni lens, légyszi ne tépd le a fejem. ;) Csak hát rossz napom/hetem van/volt, s túlérzékenykedem. Tök igazuk van a többieknek, fejlõdni kell(ene), bár nehezíti a helyzetet, hogy az egyik csuklóm nyilal lefelé (régi törés), félszememre meg alig látok. (térlátás óhne)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Fikázzatok csak. :( :cry:

Játszuk azt, hogy az szólhat be, aki lenyom fölfelé. (vagy mitöbb, lenyom A és B közötti távolságon, feltételezve, hogy körpálya) Na mind1, csak tökre elkeserít, hogy miért attól lennék "faszacsávó", hogy ha mindenhová feltolnám, de bezzeg lefelé ész nélkül mennék. :mad:

Ugye itt most csak vicceltek egymással? Nagyon remélem. Egy röpke pillanatig úgy éreztem, hogy tök komoly ez a sértõdés, mondjátok, hogy tévedek! :mad:
Mert ha komoly lenne, kérlek az ilyesmit ne ebben a topikban nyomassátok, hanem mondjuk a cc kontra dh-ban! Köszi.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Játszuk azt, hogy az szólhat be, aki lenyom fölfelé. (vagy mitöbb, lenyom A és B közötti távolságon, feltételezve, hogy körpálya) Na mind1, csak tökre elkeserít, hogy miért attól lennék "faszacsávó", hogy ha mindenhová feltolnám, de bezzeg lefelé ész nélkül mennék. :mad:

Ne ess depresszióba! Egyébként is látod a smile-it a végén.
Annyit azért elmondanék, hogy lefelé semmivel se könnyebb menni, ha igazán komolyan csinálod. Nem elég, hogy ugyan úgy elfáradsz mint a mászásnál, de fejben sokkal jobban ott kell lenni a szeren.
Csak azért piszkálunk, mert tudásodhoz és fizikai képességeidhez képest nagyon gyengén adod elõ az eresztést. Gyakorolni és fejleszteni kellene.

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
Azt hiszem mindenki maga dönti el, hogy faszacsávó-e. értékrendek vannak. ne szívd mellre, hanem szkillesedj inkább. feltéve, ha szeretnél gyorsabban lefele csapatni...
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

És emellett nem mer lefelé menni. "Meg nem is tud.":D

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Waow, tök jók ezek a dia-grammok. :)
Egyébként azt nem is tudtam, hogy a neten is utaztunk egy kis ideig: "net travel time" :D

baky

baky

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
jó kis túra kerekedett ki ma is, annak ellenére, hogy délelött elég aggasztó volt az égkép :)
a cukiban jól elbeszélgettünk, míg esett az esõ: 1/2 2kor indultunk Szentendre felé
szép õszi idõnk volt, csak az volt a baj, hogy én még azt hittem nyár van ... Pap-rétrõl lefelé a méréseim szerint 2-3 °C volt (menetszél hatását beleszámítva) ... ezzennel is köszönöm Era, hogy megmentettél a fagyhaláltól :)

diagram 1

és
Feltöltött képFeltöltött kép

edit:
lens: nekem is az a véleményem, hogy ha nagy a szintkülönbség, akkor jól használható a barometrikus magasságmérõ, és az ilyen kis 1-2m-es különbségeket nem számítja bele az össz. magasságba (érdekes erdemény jönne ki, ha ezt megtenné, ugyanis 1-2m-t álló helyzetben is ingadozik)

:mypage:

Tíz féle ember létezik a világon: egyik ismeri a kettes számrendszert, a másik nem.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Baky: megnéztem a Gps adatait, összevetettem a térképpel, és mégis az lesz a jó, amit õ mért, ugyanis:
Paprét teteje 527m és mi az utunk során voltunk 94m-en is. Szentendrén csináltunk 2 fölt és volt utánuk két legurulást, ezek plussz (kb) 70m és +40m szintet jelentettek. Ekkor tartunk kb.537m mászásnál. Csakhogy ehhez még hozzáadódnak a mikro hepehupák, ahol pár métereket másztunk. Lásd pl. mikor jöttünk vissza a cuki felé, ott is volt enyhe emelkedés az útban, ami csupán néhány méter volt, de a légnyomás alapján ezt nemigazán lehet kiszámolni, ám a gps érzékelte. Szóval mindent összevetve mégiscsak pontos volt ez a mérés!
Szerintem ha mindketten a Skanzennél kapcsoltuk volna be a mérést és a tetõig mértünk volna, akkor jóval hasonlóbb eredményt értünk volna el, mert azon a szakaszon nem volt már "hepehupa", csak két konkrét emelkedõ.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Tök jó, hogy kezded újraéleszteni a topikos hétvégi túrákat.
üdv: roobi

Igen, mostanában egyre inkább éreztem, hogy keveset tekerek a barátaimmal, és eszembe jutottak a régi idõk, amikor olyan klasszakat túráztunk együtt. Versenyezni jó, de nem az ilyesfajta közös tekerések rovására!

Szóval ma egy klasszat nosztalgiáztunk - bár a reggelt egybõl cukival kezdtük (ilyen a múltban csak egyetlen egyszer fordult elõ, de akkor is legalább Szentendréig eltekertünk). Ma viszont olyan sötét felhõk bukkantak elõ a hegyek fölött, hogy jobbnak láttuk behúzódni a Római parti cukiba. Ott ültünk kb.délig vagy azutánig, s miután kitombolta magát az esõ arra az elhatározásra jutottunk, hogy már eléggé felszáradt ahhoz víz, hogy elinduljunk betonon. Egy jó kis Paprétezés kerekedett belõle. A Kis-Rigó vendéglõnél már majdnem bementünk terepre, amikor megint elkezdett esni, úgyhogy inkább Dömörkapuin lejöttünk Szentendrére - ahol persze már jó idõ volt és sok fokkal melegebb. Ennek örömére beültünk a katonasággal szembeni cukiba.
Szóval, ma jól teljesítettünk. Tök jó, hogy ennyien voltatok, jó volt együtt tekerni ebben a varázslatosan párás idõben! Era, várom a képeket! :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Ott van neki az nrs, ami plüss lenne, ha nem fújná kõkeményre, meg a sid, szintúgy. :D

És emellett nem mer lefelé menni. "Meg nem is tud.":D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Nyúl vagy. Az Inóci vágás lefelé az igazi.

Ott van neki az nrs, ami plüss lenne, ha nem fújná kõkeményre, meg a sid, szintúgy. :D

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás

Kex!!!! Nem téged láttalak pár napja az Árpád-híd budai lejáróján egy világitózöld bringával? Épp egykerekeztél, vagy mitcsináltál. Én meg kiabáltam neked lentrõl, de úgy néz ki, már akkor benne volt a bogár a füledben! hihi

A nagyonzöld bicikli, nagyonpiros telóval stimmel. Mentem is arra az elmúlt héten, de a figurázást, meg az agresszulást most erõteljesen hanyagolom, mert félek, hogy ez is úgy jár majd, mint a bestia. ami ugyebár szétrepedt a fejcsõnél. Rádaásul ez egy 1600 g-os cc-váz. Bakker, mintha tojásokon járkálnék. viszont fölfele elég jól meg, csak a nehéz kerekeket kéne elseftelni egy cc installra. úgyhogy egy ideig kókemény cécé a legnemesebb fajtából.
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én láttam már helikopteres hegyimentést a Rax-on, pedig semmi sem volt, csak hó, ami megkérgesedett, srácok kimentek a platóra, de a hõmérsélet felfutott (5-ös lavinajel), s a kéreg elkezdett beszakadni alattuk. Namost 6 méterese hó volt, 15 fokban. Mondanom sem kell a vesélyeit hótalp nélkül. Nem tudtak 2 kilómétert megtenni, még mázlijuk, hogy volt alpinbiztosításuk, különben jó sokáig fizethették volna a mentés kötségeit. Kis hegyen is lehet nagy baj, fõleg, ha télen, rossz idõben mész. S a magyar ember biza kevés és rugalmatlan szabival rendelkezik, s bizony gyakran belefut a rossz idõbe.

Szerintem mászó/halálos baleset tekintetébben az Alpok durvább mint mondjuk a Tien-San, mert az Alpokba sok kezdõ/amatõr is elmerészkedik...