Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak - 2. rész

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3562 hozzászólás a témában

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
A fölfele még nem is lenne vészes, ha csak az emelkedést néznénk, de voltam ott eleget túrázni, és van ott néhány út, amit gyalog is tüdûkiesõsen lehet teljesíteni.. :D
Mondjuk, ha nem annyira erõs a tempo a fölfeléken, mint ahogy az elsõ 3 ember (bocs, nem tudtam ennyi nevet megjegyezni) nyomta a hétvégén, akkor még menne, de most úgy néz ki, hogy nem lesz addigra sem külsõm, meg becsúszott valami esküvõ is.. :( Grr...
Vígasztaló kérdés.. :) Viszed a GPS-t? Esetleg elkérném a track logot, ha bekapcsolod.. Azért kellene mert magamtõl nem ismerem az ilyen útakat és így legalább látnám merre mentetek.. Vagy valami túristaút követõs lesz?

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

A hétvégi mennyire lesz tépõs? Táv, emelkedés, idõ saccra?

Hát, izé. Még nem mértem le, de egy biztos: a papréti túránál kb.3x lesz nehezebb, mert:

- szinte végig terepen megyünk
- nem fogunk tépni, de azért haladni azt fogunk ;)
- szint: kb.ezres lesz (ez több, mint duplája Paprétnek)
- jó kis technikás lefelék lesznek (fõleg az inóci vágás)

Jó hír: több helyen is el lehet dönteni, hogy valaki megy-e tovább, vagy vissza szeretne fordulni!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Nekem csak az eroltetestol fajt a terdem, de hala az egnek meg serulesem nem volt soha. Toresem se. Hasznalj ilyen terdre rakhato izet, hatha segit.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Lensver elotte ment egy 70km-ert es csak veletlenul csatlakozott hozzank. Neki ez ilyen hobbi tav :-)

Tudom, útközben megbeszéltük.. :) Azért is volt ott a smiley.. :)

Mondjuk mire hazaértem lett 64 km.. Ennyit még nem mentem egyben (55 körül volt már, tudom-tudom kezdõ vagyok nég.. :) ), és abban sem volt ennyi emelkedés. Szóval jól esett. Majd lesz több is, ha a térdem megerõsödik..

Bár kicsit fura, nem tudom van-e valaki erre, akinek volt baja a térdével, hátha van valami tanács.. Nekem nem a terheléstõl fájdul meg a térdem, hanem a lazább mozgástól. Ez elég hülyén hangzik.. Pl amikor túrázok semmi gond a felfelékkel, de amikor lefele megyek és lépek elõre, akkor az a laza elõre csapódó mozgás pár km-en belül szétszedi.. Ha odafigyelek és kvázi a laza mozgást is izomból teszem, akkor csökken a fájdalom..

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ha jól emlékszem, korábban már mondtad, hogy el volt törve az egyik csuklód, és még mindig érzed. Ajánlanám a következõ termék beszerzését:
http://www.superpole...d=29&cid=3&tp=b
Nekem elég nagy kezem van, de tökéletes az M-s méret, így neked lehet, hogy az S is jó lenne.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Jóvan. Igazad van, csak fura a dolog - valahogy egy kartörés be tud tenni. Meg a másik, hogy réges-régen, nem tudtam felfelé menni - így elkezdtem minden lehetséges tuningot nyomatni a technikán, hogy ha már fizikumból nem megy, akkor "gépbõl" menjen a felfelé. Ez egy csomó rossz szokást hozott, kõkeményre fújt teló, kerék, csökkentett rugóút, stb, a "nehommá elmenjen az energia" elvén. Mostanra viszont, ezekre már nincs szükségem, mert felfelé, azt hiszem mondhatjuk, hogy túlnõzttem magamon, így "erõltetni" kell, hogy puhább beállításokkal kezdjek menni, mert már éppen ez vállt a saját korlátommá - annyira meg nem vagyok ügyes, hogy 4-5 bar-os kerékkel ne pattanjak meg lefelé.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Dante!
Pontosan tudom mi a bajod. Én is így mentem tavaly a lapockatörésem után. Féltem. Szép lassan visszaszoktattam magam a "normális" lefelé menethez.
Fura dolog ez, mert a tavaszi 2. DM- bejáráson,azon a részen ahol a haverod esett egyet jókorát, simán lementem elötte. (Dobogókõrõl lefelé, piros háromszög?) Azóta viszont csak sokkal lassabban merek azon a 20 méteren menni. (az út jobbra lejt erõsen vagy 30-40 fokot, és van benne egy kis kanyar is.)
A "horror lefeléken" nem lehet tanulni. A Gyertyános viszont jó lesz. Ha vége ennek az idõnek, kezdehtjük.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Jó, csak ne a horrorlefelékkel kezdjétek. ;) A "mélyvíz" nem mindig mûxik. Eszembejut egy srác, akit elvittünk mászni, s 0 napasztalattal, de nagy lelkesedéssel, "minden-jöhet" alapon jött. Összeomlott (ilyet még nem láttam) 1700 méteren a derékig érõ hóban, nagyon nehéz volt kezelni, már minden cuccát vittem pedig. (bár már megjegyezte más, hogy talán nem 5 bar-os kerekekel kell menni, s tényléeg, 3 baron még tapad is...)

Finomak és nõiesek leszünk. Lefelé meg különösen számít a guminyomás (alacsony).

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Jó, csak ne a horrorlefelékkel kezdjétek. ;) A "mélyvíz" nem mindig mûxik. Eszembejut egy srác, akit elvittünk mászni, s 0 napasztalattal, de nagy lelkesedéssel, "minden-jöhet" alapon jött. Összeomlott (ilyet még nem láttam) 1700 méteren a derékig érõ hóban, nagyon nehéz volt kezelni, már minden cuccát vittem pedig. (bár már megjegyezte más, hogy talán nem 5 bar-os kerekekel kell menni, s tényléeg, 3 baron még tapad is...)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Valéria! Tanítsuk meg lefelé menni!
Hátha vinné valamire... :)

Megpróbáljuk.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

És emellett nem mer lefelé menni.
"Meg nem is tud.":D

Valéria! Tanítsuk meg lefelé menni!
Hátha vinné valamire... :)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Lensver elotte ment egy 70km-ert es csak veletlenul csatlakozott hozzank. Neki ez ilyen hobbi tav :-)

Ja, a vasárnapi túra tényleg jó volt, de mi az, hogy "ari"? Annyira "gyenge" volt? :) A térdemnek most pont elég volt, határon volt mire hazaértem. Nna, nem mintha ez érdekelne a következõkben.. :)

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

thommey: gyors gyógyulást neked!

Al01: ja, ari túra volt, a patakátkelések nagyon tetszettek!

És ne feledjétek: szombaton túra a Börzsönybe.
Indulás: 8:30 Nyugatiból
Irány: kb. valahogy igy:
Verõce > Irma-forrás > Nógrád > Királyrét > Nagy-Hideg-hegy > Inóci vágáson le Királyrétre
Szóval lesz mászásra is lehetõség, és dh-ra is.

Ja, a vasárnapi túra tényleg jó volt, de mi az, hogy "ari"? Annyira "gyenge" volt? :) A térdemnek most pont elég volt, határon volt mire hazaértem. Nna, nem mintha ez érdekelne a következõkben.. :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Hát tudod hogy van ez: ha a bringás lefelét lát, kezd ész nélkül menni.
Mi is csak olyanok vagyunk, mint a birkák.

Szakad, és nem akar elállni! :( És még egy esõkabát sincs nálam!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Charon: a körbeút annyit jelent, hogy elindulunk a K-en Verõcérõl, átmászunk egy hegyen, igy érjük el Nógrádot. Beton egy gramm nem lesz benne! ;) Nagyon szép kis út. Csak ne szakadjon az esõ!

Bikertigger: nem is hallottam errõl! Pedig szívesen kipróbáltam volna azt az átkelést is. :) Na majd legközelebb.

há persze hogy nem hallottál...szépen Valeriával +beszéltük hogy, majd jól leborítunk jobbra az aktuális lejárónál...utána meg elkezdtetek lefelé menni mint a mérgezett egér..pedig anno Hozé, meg Dante is élvezte a kis bonusz dupla patakátkelést...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Charon: a körbeút annyit jelent, hogy elindulunk a K-en Verõcérõl, átmászunk egy hegyen, igy érjük el Nógrádot. Beton egy gramm nem lesz benne! ;) Nagyon szép kis út. Csak ne szakadjon az esõ!

Bikertigger: nem is hallottam errõl! Pedig szívesen kipróbáltam volna azt az átkelést is. :) Na majd legközelebb.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
szombat... nyugati... 8:30... vettem, vétel...

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Nógrád-Király-rét-NHH az melyik jelen? Az a körbeút, vagy az is jelzett turistikovszka?

(Remélem megint találkozunk a mutáns gigantikus cserebogár méretû potrohhal rendelkezõ darazsakkal, melyek csípése révén még mindig centis sebek vannak rajtunk. :D)

P.s.: Extra nagy hidegfrontot mondanak hétvégére.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Verõce > Irma-forrás > Nógrád > Királyrét > Nagy-Hideg-hegy > Inóci vágáson le Királyrétre

pedig még egy patakátkelést terveztünk Nektek Valeriával, :) csak a lajosforrás elág után nagyon elkezdtetek racingelni.....ahhoz meg nekünk kellett volna elöl menni.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás