Egy kis segítséget kérnék tõletek!
Tanulmnyaim keretében egy szállodát kell terveznünk. A leadott tervünk szerint egy Sport és Wellness hotelt tervezünk a Mátrába, Galyatetõmellé. Mivel a hotel épít a bringásokra, túrázókra, sielõkre, teniszezõkre stb., ezért az a kérdésem, hogy a bringás társadalom mekkora pénzt hajlandó rászánni egy éjszakás tartózkodásra, reggelivel, sportpályahasználattal, õrzött, fûtött kerékpártárolóval, szervízhelyiséggel, és gépkocsi parkolóhasználattal egybekötve.
Fontos lenne, mert lassan meg kell határoznunk az árakat, és ti sokat tudnátok segteni!
Köszi!
Ha túl off a téma, akkor sorry!
Hello! Én is ugyanebbe a suliba, és uerre a szakra járok. Én már túl vagyok ezeken a feladatokon, úgyhogy ha bármi kérdésed adódik, akkor csak szólj! Ha jól emlékszem az évfolyamunkon mások is építettek oda szállodát, hasonló jellegût.
Egy kis segítség: nem jó oldalról akarod megközelíteni ezt a kérdést, szerintem itt nem igazán tudnak neked ilyen infóban segíteni, mert itt mindenki a biciklizés élményéért megy el egy bizonyos helyre és foglal szállást, ha szükség van rá. Neked nem arra az infóra van szükséged, hogy mennyi pénzt adnak ki a biciklisek egy éjszakára, ha pl. elmennek egy maratonra egy hétvégére. Neked úgy kell nézned, hogy van egy célközönséged, de nem feltétlenül "komoly" bringásokat vársz. Ti egy olyan szállodát "építetek", amelynek vendégei mindenképp hosszú távon laknak a szállodában, hiszen üdülésrõl van szó. A szállodai program magában foglalhatja azt, hogy a vendég elmegy kirándulni a hegyekbe, sportolgat, biciklizget, de semmiképp sem azt kell nézni, hogy a vendégek mennyi pénzt adnak ki az ilyesmire. Keresgéljetek a neten más ilyen profilú szállodákat (õk lesznek a konkurencia, mert, hogy konkurencia elemzés is lesz) és nézzetek árakat! Ez így mûködik. Kemény meló az egész, sokat kell keresgélni, de addig örüljetek, amíg a fantáziáról szól a feladat, mert késõbb átcsap az egész komoly számolásokba, és ott már nincs bla-bla, mint most az elején.