Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenõfal (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
19790 hozzászólás a témában

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Melyiket venned fel:
1, friss diplomas, most vegzett, kozepfoku nyelvvizsga
2, diploma nincs, foiskolara jar, 6 ev tapasztalat egy elismert cegnel, 8 szakmai tanfolyam, 4 egyeb tanfolyam, nyelvizsga nincs me'g, de napi szinten hasznalja a nyelvet munka kozben, irasban es szoban is.

Van egy olyan érzésem, hogy ez nem lesz egyszerû. Feltöltött kép

(Jelöljük meg a c: mindkettõt - az elsõnek adunk egy esélyt, a másodiktól meg elvárjuk, hogy teljesítsen jólFeltöltött kép)

edit:

aki eleg kitarto,

egyebken minden a munkakotol fugg
, nagyon fontos a szemelyes beszelgetes,

meg mondjuk sok helyen, nalunk is probamunkat adnak a jelolteknek...jo dolog am...

itt a pont

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
al01:
altalanossagokrol beszelek. van egy olan megkozelites, hogy az elvegzett iskola egy szuro..aki eleg kitarto, nagysegu, okos, stb, hogy elvegezzen egy x sulit, az jo lesz az adott munkakorre...
altalanossagban elmondhato, hogy jobb, a diplomas, mint a szakmunkas..marmint egyes dolgokra!!!!!persze akadnak kivetelek.

en szemely szerint a tapasztalatot reszesitem elonyben, pl egy asszisztenstol nem kernek diplomat, de mondjuk egy piackutatotol igen...

delete..hulyeseget irtam, lentebb javitottam

meg mondjuk sok helyen, nalunk is probamunkat adnak a jelolteknek...jo dolog am...

zolle: ez olyan, mintha azt kerned, hogy a jorus emelje fel az osszes eddig megmozgatott sulyt... a dolog lenyege a trenirozas...

egyebkent nagyanyam meglepoen sok verset tudot kivulrol..amig elt szegeny..
Van állásom...:bananadan

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

kislust, ha kérek tõlet 5 örkény verset, el tudod õket szavalni hibátlanul?
ennyi. hiába vagy kurva okos, ami nem fontos, nem használok, elfelejted

Van az a vicc az egyetemistáról, hogy hány nap alatt lehet megtanulni egy nyelvet. Ismered te is. Ha van jegyzet, akkor egy éjszaka.

Megtanulsz tanulni, lényeget felismerni, vagy rossz esetben magolni.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
al01:

A mindigötös kitünõ nyomoronc.... nem ismerõs a stréber kifejezés? Minek vesztek fel olyat, akirõl tudjátok, hogy gyanús? Nem egy olyan évfolyamtársam volt, aki sokkal jobb kutató lett (teljesen átlagos jegyekkel), mint az évfolyamelsõ. Lásd Jorus példáit.

Sehol nem beszéltem esélyekrõl!

Én is csak egy hangya vagyok a bolyból, nem én tehetek a rendszerrõl.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
kislust, ha kérek tõlet 5 örkény verset, el tudod õket szavalni hibátlanul?
ennyi. hiába vagy kurva okos, ami nem fontos, nem használok, elfelejted

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Ja, nyilvan a diplomas jobb, mint aki nem az. Nyilvan. Na az a baj a sok HR-essel, mint Te is, hogy ezt vertek a fejetekbe es ennyit tudtok. Ezert nem tartom szakmanak a HR-t es ezert szoktam rohogni mert folyamatosan hibaznak nalunk is a HR-en dolgozok.

Van kerdesem is, ha mar HR csoka vagy :-)
Melyiket venned fel:
1, friss diplomas, most vegzett, kozepfoku nyelvvizsga
2, diploma nincs, foiskolara jar, 6 ev tapasztalat egy elismert cegnel, 8 szakmai tanfolyam, 4 egyeb tanfolyam, nyelvizsga nincs me'g, de napi szinten hasznalja a nyelvet munka kozben, irasban es szoban is.

tenyleg messze van nehol az allaspontunk, de nem biztos hogy barmelyikunk is nagyot tevedne...

egyebkent szerintem azert kell diploma mindenhez, mert mar "konnyu"megszerezni..ha pl minden egyetem, fosuli pl az orvosi szintjen lenne, nem kernenek tolem egy asszisztensi(nem vagyok titkarno..:D)allasra diplomat...meg magas a munkanelkuliseg, nemhez megelni, igy 1 sok munkanelkuli diplomas van 2 valoszinuleg "jobbak" azoknal, akik nem azok, nana, hogy a jobbat alkalmazom....

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
tenyleg messze van nehol az allaspontunk, de nem biztos hogy barmelyikunk is nagyot tevedne...

egyebkent szerintem azert kell diploma mindenhez, mert mar "konnyu"megszerezni..ha pl minden egyetem, fosuli pl az orvosi szintjen lenne, nem kernenek tolem egy asszisztensi(nem vagyok titkarno..:D)allasra diplomat...meg magas a munkanelkuliseg, nemhez megelni, igy 1 sok munkanelkuli diplomas van 2 valoszinuleg "jobbak" azoknal, akik nem azok, nana, hogy a jobbat alkalmazom....

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Kutatoi palyan van igazad maximum. Tudod Te hany BME-rol frissen kijott emberket kuldtunk mar el innen? S mind kozul a leghulyebb a mindigotos, kituno nyomoronc volt a professzor ajanlasaval. Probaido szamara nem csak egy atmeneti megnevezes volt. Ilyen lenne a szellemi elit? Charon, en lezarom a vitat a reszemrol mert baromira rosszul alltok a dolgokhoz szerintem. Legalabbis nagyon tavol all az allaspontunk egymastol.

Egyebkent diplomara mar mindenkinek szuksege van, mert egy nyomoronc titkarnoi (illetve ahogy manapsag meno: aszisztensi) munkahoz is kell. Es errol nem azok tehetnek akik munkat akarnak talalni, de diploma nelkul nem fognak, hanem azok akik ide emeltek a szintet. De ugy is hozza lehet allni, hogy marpedig csak a diplomasok kapjanak meg normalis allasokat, mindenki mas pedig dogoljon ehen havi 50e-bol. Csak ez nem ilyen egyszeru.

Szemellenzot le kene venni sokaknak es kicsit atgondolni ezt-azt. Mellesleg van akinek az anyagi korulmenyek sem tesznek lehetove nappali tanulast. Van aki a kozepsuli kozben nyaron nem tanult magantanarnal, nyelvtanarnal vagy nem elokesziton volt, hanem a megdonalcban sikalta masok mocskat, mert kellett a penz. Es sokan vannak akik ev kozben is ezt teszik delutanonkent. Toluk, hogy varjuk el, hogy osztondijra jussanak be? Es meg az osztondijuk sem eleg semmire. Es van sok emberke aki tavra, estire es levelezore jar, mert meloznia is kell. Es ha Te azt mondod, hogy valakinek heti 40+ ora munka mellett ugyanannyi eselye van, mint egy nappalisnak, akkor baromira el vagy tevedve.
Kicsit tessen mar neha gondolkozni mielott meg nagyokat mondunk.

Elit... Ertelmiseg... stb.

Az törölheti ki a diplomájával a .... aki "csak úgy, mert diploma, meg egyetem azé" ment egyetemre. Az ilyenek miatt kell (KELL!!!!) lentebb vinni a színvonalat, így lesz az elitképzésbõl (ELIT!!!! SZELLEMI ELIT!!!! Régen nem véletlen volt egy 30 fõs évfolyam már igen nagynak számító!) tömegképzés. A kell magyarázata (nem feltétlen a felhozott tanárok példáján - gyökerek bárhol lehetnek), hogy nem lehet kivágni 300 emberbõl 270-et, vagy mégcsak 100-at sem, mert akkor az mondják, hogy az oktató a rossz.
Ha a színvonal esik, a diploma egyre kevesebbet ér. Aki komolyan gondolta, és nem fogott mellé, az igenis megtalálja a helyét. Az már más kérdés, hogy továbbra is csak "arra a 30 emberre" van szükség.
(Ezt a példát most a kutatói pályából ragadtam ki, de hasonlóan megállja a helyét bárhol kis utánagondolással.)

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
mint pl az ovosokat? :D
de ez a tema mar inkab flame....

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

Az álláshirdetés szerintem nem éppen reprezentatív mintavételezése a szabad munkahelyeknek.

Kevés szakmunkás van, ezt már sokszor leírták, sok helyen. Egy jó esztergályos órabérét, hagy ne mondjam meg. Többet keres, mint amennyit én valaha is fogok.

Kevés olyan ember van, aki hajlandó vállalni a sok fizikai munkát a jó pénzért, amikor látja, hogy hasonlóan kereshetne sokkal kevesebb (fizikai) megterhelés mellett. Ráadásul a legtöbb szakmához jóadag elhivatottságra is szükség van. Ezeket aztán persze, hogy megfizetik, és ez tök jó.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

A diploma elértéktelendésében azért jócskán közrejátszik az is, hogy már szinte sehová nem elég a szakmunkás végzettség*,
vadászik a jó asztalosokra, és többet fizet nekik, mint amennyit sok helyen a diplomások keresnek, egyszerûen azért, mert ismerik az összes szakmai fortélyt)

Az álláshirdetés szerintem nem éppen reprezentatív mintavételezése a szabad munkahelyeknek.

Kevés szakmunkás van, ezt már sokszor leírták, sok helyen. Egy jó esztergályos órabérét, hagy ne mondjam meg. Többet keres, mint amennyit én valaha is fogok.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

Lust azt írtad hogy 20 év mulva
namost ezt mondta al hogy most mire emléxel
kiváncsi vagyok 20 év mulva mire emléxel majd belõle

20 ev mulva - ha addig is hasznalod az agyad - akkor az lesz, hogy meg lesznek barazdak..ha ne mcsinalsz semmit, csak ulsz es nezel magad el, akkor szep sima lesz az agyad...

agykondi

nezd meg jorust..o kondizott(tan meg most is)..jo nagydarab...
en..vekonyka vagyok...nem kondizok..pedig kene..:D

ugyanez ervenyes az agyadra...dolgoztasd, azert van...

ha nem teszed, satnya lesz, sotot leszel...

hameg nem tanulsz kozgazt, stb, nem fogod tudni, mi az inflacio, stb...
es nem vasarlas kozben kellenek ezek majd neked, nemis villanyszereles kozben, hanem ha valami mast is akarsz csinalni..amihez gondolkodni kell...

thez..te mit tanulsz?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

fura téma, ezer véleménnyel, amik sose fogják megközelíteni egymást.

tiszta apám vagy Feltöltött kép

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás
A diploma elértéktelendésében azért jócskán közrejátszik az is, hogy már szinte sehová nem elég a szakmunkás végzettség*, hanem úgy kezdik az álláshirdetéseket, hogy felsõfokú végzettség az alap, nem feltétlenül szakirányú, a lényeg, hogy legyen.
A jobb helyekre meg nem árt, ha kettõ is van. Sok az önéletrajz, szelektálnak:
kinek van nyelvvizsgája? Kiszórják a kupac felét. Még mindig sok. Kinek van két nyelvvizsgája? Kiszórnak még néhányat. Még mindig sok. Akkor kinek van még egy diplomája? Na, ez most már jó, õket behívjuk személyes beszélgetésre.
*(és ezzel nem akarom a szakmunkásokat ledegradálni, mert pl. a sógorom vadászik a jó asztalosokra, és többet fizet nekik, mint amennyit sok helyen a diplomások keresnek, egyszerûen azért, mert ismerik az összes szakmai fortélyt)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Mindegy hogy hol végeztél, a kérdés, hogy értesz-e ahhoz, amit csinálni kell.
Nyelvvizsga detto.

RESPECTA Feltöltött kép

Ahol meg azért nem veszik fel az embert, mert innen, vagy onnan jött.... no comment.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
a papírt(nyelvvizsga, és diploma) meg a portás kérte csak belépésnél.
ja
még van pár évem eddig szerencsére:\

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nálunk nemrégiben vettek fel programozókat, közülük az egyik a GDF-en végzett. A kutyát nem érdekelte, hogy hol végeztek. Volt egy interjú az IT igazgatóval, és egy HR-essel, kaptak néhány kérdést repirányító szerverek felprogramozásával kapcsolatban, amit nem tanítanak sehol, tehét az arcok kreativitására volt bízva, hogy hogy oldják meg a feladatokat, és ennyi. Mindegy hogy hol végeztél, a kérdés, hogy értesz-e ahhoz, amit csinálni kell. Ez GE-nél szóról-szóra így játszódott le haverral, szal nem egyedi eset. Nyelvvizsga detto. A gyerek mutogatja a papírját, HR-es meg mondja, hogy nyugodtan tegye el, majd, ha felvették, kap rá pótlékot, de elébb itten van ez a dublini üzletkötõ, beszélgessen vele fél órát.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Charon: analízisre is ezt mondják:-)
meg mindenre, amin kiba****ák az embert

na majd kiderül.
én akkorsem szeretem.
a széleslátókört sem a + feleslegesen/nem feleslegesen megtanult tantárgyak fogják kialakítani.. azok sokkal inkább az undort fogják(lehet mondani, h nem, de mikor hótfelesleges tantárgyból megy vizsgázni épp az adott egyed, akkor kell megkérdezni ennek fontosságáról)
na de mind1.
fura téma, ezer véleménnyel, amik sose fogják megközelíteni egymást.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Nem olvasom vegig amit eddig nyomtatok, viszont az en velemeny is leirom.

Az a baj, hogy sok baromsagot tanitanak es sok olyasmit nem amit kellene.

Érdemes visszaolvasni azért.

Õ is, és én is írtuk, hogy nem annyira a fix tudás fontos bizonyos esetekben, hanem a gondolkodásmód, amire tanít. Még ha elsõre, másodikra nem is tûnik fel akkor.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
A programozás megtanít tervezni, logikusan (néha vaskalaposan) gondolkodni!

értelmiség nem egyenlõ diploma
szögezzük le
imho: Nem attól lesz értelmiségi valaki, ha okos, ügyes, mûvelt, tájékozott, hanem ha szellemileg nyitott és képes kultúráltan viselkedni és vitatkozni.
(anyázás nélkül Feltöltött kép)

Szóval csak az menjen egyetemre/fõiskolára, aki azt komolyan is gondolja.

Az törölheti ki a diplomájával a .... aki "csak úgy, mert diploma, meg egyetem azé" ment egyetemre. Az ilyenek miatt kell (KELL!!!!) lentebb vinni a színvonalat, így lesz az elitképzésbõl (ELIT!!!! SZELLEMI ELIT!!!! Régen nem véletlen volt egy 30 fõs évfolyam már igen nagynak számító!) tömegképzés. A kell magyarázata (nem feltétlen a felhozott tanárok példáján - gyökerek bárhol lehetnek), hogy nem lehet kivágni 300 emberbõl 270-et, vagy mégcsak 100-at sem, mert akkor az mondják, hogy az oktató a rossz.
Ha a színvonal esik, a diploma egyre kevesebbet ér. Aki komolyan gondolta, és nem fogott mellé, az igenis megtalálja a helyét. Az már más kérdés, hogy továbbra is csak "arra a 30 emberre" van szükség.
(Ezt a példát most a kutatói pályából ragadtam ki, de hasonlóan megállja a helyét bárhol kis utánagondolással.)