Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenõfal (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
19790 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

@Kala: az elsõ diploma ingyenes. tiszta, hogy ha utána tanulod következõt fizetsz sokat. ha pedig a másodikat még az elsõ képzés alatt kezded el, akkor is! :-\ viszont az iskolától függõen párhuzamos képzés vagy micsoda néven visszatérítik X%át, illetve szja-ból leírható stb.

fejpénz, tudom, de kiszabás 200< emberrel, akiknek nincs esélyük elvégezni, vagy legfeljebb nagyon sok év és szenvedés árán, szal velük elhitetni hogy most egyetemen vannak és elvégzik meg ilyesmi. ez gonosz..

de nem az,h elsõ diplomáIG ingyenes? illetve,h bizonyos kombók ingyenesek? hol le7 ezekkel kapcs. a kiszabott rendelet,sehol nem találom,a saját felvételi tájékoztatóm meg már nem érvényes:P
de k. nagy szívás lenne ha fizetni kellene,anyámék tuti nem állnák
a két suli meg meló kombó pedig...ehhh,esélytelen:(

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
@Kala: az elsõ diploma ingyenes. tiszta, hogy ha utána tanulod következõt fizetsz sokat. ha pedig a másodikat még az elsõ képzés alatt kezded el, akkor is! :-\ viszont az iskolától függõen párhuzamos képzés vagy micsoda néven visszatérítik X%át, illetve szja-ból leírható stb.

fejpénz, tudom, de kiszabás 200< emberrel, akiknek nincs esélyük elvégezni, vagy legfeljebb nagyon sok év és szenvedés árán, szal velük elhitetni hogy most egyetemen vannak és elvégzik meg ilyesmi. ez gonosz..

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

kolamaci

kolamaci

törzsvendég

• fórumtag
  • 916 posts
Embereket toborzok kémiafaktos tanár lábalól eltevésére... Jelentkezzetek!
Tücske csak neked.. :para:
a jávorszarvas a legjobbfej állat!

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
Dr. Prof Charon-t várják a 2-es mûtõben...
bocs de ezt nem hagyhattam ki...
amugy meg.. tábla csoki+szóda= böeee

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
tjah az a mák,ha azért jársz oda (suli),mert megfogott vmi vagy mert yó vagy benne
más kérdés h annyi járulékos cuccot a nyakadba akasztanak,h az eredeti,fõ tárgyak Lvesznek a nagy bedesbe
én meg ezúton üzenem a világnak h a statisztikát,közgázt és antopológiát rühellem

nem tudja vki h másoddiplománál milyen finanszírozási szabályok érvényesek?
elsõ diplomáig 16 félév ingyenes,és azt akárhogy/akárhol eloszthatom?
1ik kurva OM-honlapon sincs rajta semmi érdemleges...:P (www.om.hu /www.felvi.hu)

@Bruce: fejpénz. evvan.
úgy kell mindig gondolni az elsõ évre,h az is 1 rosta,mint a felvételi - fõként a mostani "érettségi" mellett

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
..és az én bátyám is ott tanul, a változatosság kedvéért :-)

az a helyzet szerintem a sulival, hogy ha oda a papír miatt jársz, akkor régen szar valami. meg hogy el lehet úgy is végezni egy szakot, hogy mindig épp megugrod a lécet, és nem sok ragad rád, akkor leszel jó eséllyel a diploma után olyan 'mostmifasvan?' ember. meg lehet úgy is, hogy tényleg megpróbálsz mindent megtanulni, mert igen jó eséllyel ezeket fogod használni az életben! ..no meg persze mindig vannak kivételek.

pascalt pedig nem önmagának a szépségéért jó/érdemes tanulni, hanem az algoritmikus gondolkodást fejleszti. szerintem ha egy nyelvet jól tudsz, akkor aztán könnyen fogsz másikat tanulni, és most meg úgysem lehet megtanulni azt a nyelvet, amit használni fogsz a következõ ~40 évben.

ja és amúgy télleg durva az elte progmat, szerintem évi 20-40 ember lenne szabad max felvenniük, azok jól elfoglalkoznának magukban, de a többinek meg elcseszi jópár évét.. (ugye ~80 pont vagy mennyi volt még a régi rendszerben a beugró, pedig nem kisiskola van odabenn...)

na hát szerintem.

Üzenem a világnak, hogy "So many assholes, and so few bullets." (Ford Fairlane).
pff.

bumm headshot! bumm headshot!

and my heart 's beatin', my heart s beatin', and my hands 're shakin', BUT I'M STILL SHOOTIN', still GIVIN' the HEADSHOTS! Bumm headshot!

: oops :
:-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
3B: legközelebb jobban vigyázok az elborult napjaimon... :D

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Üzenem a világnak, hogy "So many assholes, and so few bullets." (Ford Fairlane).
pff.

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,038 posts

akkor a cel megvan!
neked ezert kell hajtani...

<napibölcsesség> Úgy biza! Mindenki a menjen szépen a saját feje után! </napibölcsesség> :D
When the day is through, all I want to do is slow down...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
mi tnézzek rajta, ill min?:)

azért kell tanulni mert kell a papir. engem spec kurvára nem igazt a programozás. mert számomra semmi értelme. de kell csinálni a papirhoz:(

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
akkor a cel megvan!
neked ezert kell hajtani...

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Kölyök
hogy Te mit indítottál el....:D

Thez,nézted a Giant DH bicót? :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,038 posts

van olyan ember aki csinal egy erettsegit es azzal elegyensulyoygat elete vegeig
van olyan aki csinal vmi papirt es azzal melozik
es van olyan aki vegig tanulja az eletet.

nem azert kell vmit valasztani mert kell a papir hanem mert erdekel...

Hálózatintegráló, informatikai biztonsági képzés államilag finanszírozva nincs, ezért kell egy papír amivel elhelyezkedsz oda ahol fizetik neked azt a tanfolyamot, ami érdekel ;)

edit: persze mindez tõlem hiteltelen, mert papír nélkül helyezkedtem el... :hmmm:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

En eddig is orultem hogy felbehagytam :)
Ugy latszik itt mindenki megszakitja az informatikai tanulmanyait ido elott :D

csatlakozom a 1/2be hagyok táborához....:) igaz én már tucat éve...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
van olyan ember aki csinal egy erettsegit es azzal elegyensulyoygat elete vegeig
van olyan aki csinal vmi papirt es azzal melozik
es van olyan aki vegig tanulja az eletet.

nem azert kell vmit valasztani mert kell a papir hanem mert erdekel...

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,038 posts
Itt nálunk (ELTE), azt tanulsz, amit akarsz a sávokon... van sok mateksáv (böe) van hálózatokkal foglalkozó, szoftvertechnológiai (projektmanagement, ilyenek), közgáz, jog, térinformatikai (térképész style, de érdekes, csak engem nem vonz), programozási nyelvekre is épül sáv, meg most van kooperatív is, ami azt jelenti nagyvonalakban, hogy pl. a Nokiához beadsz egy papírt, õk felvesznek és fél évig ott dolgozol, ezzel kiváltod a 2 éves sávod fél év alatt és ha ügyes vagy ott is maradsz... ;) (ez tavaly indult)

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Azaz? :D

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,038 posts
Épphogy a sávokon (szakirány) tanulsz olyat ami érdekes is... Persze szerintem... :)

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Azért fuss neki! :D
Ergo érdemes megfejelni programtervezõivel? De minek? Az már aztán ultraszopás és tényleg nem ezt akarom csinálni... Sztem az már sovány. PApír legyen elsõkörben. Nem kell minnyá egyetemi... ;)

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,038 posts

bátyám is ottvan egy ideje;)

Õ évfolyamtársam, csak okosabb... :D