Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenõfal (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
19790 hozzászólás a témában

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

mondjuk igen, eddig egy csekket se kaptam, pedig annak mindössze 90nap az átfutási ideje:P

mondjuk azért írtam a "nemtudomot" mert nemtom igaz e.
de akkor valszeg nem.

meg nem is láttam objektívet a lámpákon:P

de egyébként nemtudom, hogy milrt nem tették még meg idáig, biztos kaszálnának...ilyen külföldön van? vagy sért valami jogszabályt?
Van állásom...:bananadan

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

Vagy írjál újságba, és ha bemész egy eldugott kisváros eldugott boltjába bovdenért, mert épp ott szakadt el, akkor aszongyák, hogy ááá, hagyd csak a cég ajándéka. És ez most tesztgép vagy saját? :)

Amúgy izé, szal egy menetrögzítõzésért az általam látogatott boltok egyikéban sem kérnek pénzt. (Nem tõlem term.) Ien kategória még csavar meghúzása, belsõnyomásállítás, fékpofacsere (ha ott veszed a pofát term.), stb. apró-cseprõ, 1 perc alatti munkák, amire elkérhetnének ugyan 1-200 Ft-okat, de jobb érzéssel távozik a vevõke, és máskor is odaviszi a gépét egy esetleges komolyabb problémával.

jó, de ha újságíró lennék, akkor már viszont nem kéne szervízbe járnom..:D
iszont igen, épp erre gondoltam, amit írsz, a jómúltkor elurottam a szomszédos bringaboltba, hogy üssék ki a kcs-t, 1 perc volt, nem is került semmibe...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
mondjuk igen, eddig egy csekket se kaptam, pedig annak mindössze 90nap az átfutási ideje:P

mondjuk azért írtam a "nemtudomot" mert nemtom igaz e.
de akkor valszeg nem.

meg nem is láttam objektívet a lámpákon:P

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

akkor most menj el egy boltba
végy egy rendes imbuszkulcskészletet, villáskulcskészletet, 2 fogót(1 kombinált és egy kacsacsõrû(így híjják asszem, bár most hogy írom le elbizonytalanodtam)
végy pár csavarhúzót, sima és csillag, kicsi és nagy, kalapácsot, racsnileszedõt, láncbontót, monoblokkiszedõt, és lényegében ennyi szerszám elég is... asszem.

elrontani nem tudsz semmit hacsak nem telót szedsz szét... azt bízd szervízre egyelõre...
minden mást nosza!

de van akinek megéri apénzt hogy nem kell folyton nyakig olajos zsíros lennie.

MÁS:

nem körímél kategóriás, de lehet igaz

tehát:

TRAFIPAX

Automata traffipaxokat szereltek az alábbiakban felsorolt helyeken
lévo; közlekedési jelzolámpákba Budapest területén. Az alábbi lista
tuti, mivel a felszerelo cégtol jött:

- A Róbert Károly krt-on a Róbert Károly krt. és a Reitter Ferenc
utca sarok után következo elso lámpasor
- Ferenc krt. - Ülloi út sarok
- Rákóczi tér, József krt. ( Nyugati felé )
- Attila utca - Alagút sarok
- Hegyalja út - Jagelló út sarok
- Fehérvári úti piacnál
- Budafoki út
- Margit körút - Bimbó utca sarok
- Moszkva tér
- Kobányai út ( Egészségháznál )
- Kobányai út - Könyves Kálmán krt.
- Szentendrei út felüljáró + minden lámpasor Csillaghegyi elágazásig
- Flórián tértol a Timár utca irányában három lámpasor
- Szamuely utca - Petofi híd felhajtónál

Az automata traffipax lényege, hogy piros lámpánál lefotózza a tilos
jelzésen áthaladó jármuvet, zöld jelzésnél pedig a keresztezodésen
(mért szakaszon ) az áthaladási sebességet. A sebességméro muszer
három fotót készít és rögzít a keresztezodésben.

de nem igaz.....kb negyedévente felröppenõ hír..bár amilyen a közlekedési morál , célszerû lenne az összes jelzõlámpára nyomni ilyet...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Vagy írjál újságba, és ha bemész egy eldugott kisváros eldugott boltjába bovdenért, mert épp ott szakadt el, akkor aszongyák, hogy ááá, hagyd csak a cég ajándéka. És ez most tesztgép vagy saját? :)

Amúgy izé, szal egy menetrögzítõzésért az általam látogatott boltok egyikéban sem kérnek pénzt. (Nem tõlem term.) Ien kategória még csavar meghúzása, belsõnyomásállítás, fékpofacsere (ha ott veszed a pofát term.), stb. apró-cseprõ, 1 perc alatti munkák, amire elkérhetnének ugyan 1-200 Ft-okat, de jobb érzéssel távozik a vevõke, és máskor is odaviszi a gépét egy esetleges komolyabb problémával.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

nem Salát hibáztatom, illetve nemtudom...
Persze, nem is várnám el, hogy ingyen dolgozzon, az tök irreális lenne.
Hogy érted, hogy a fékkarszetészedés és rugóstagállítás meg gondolom így együtt nincs benne a dolgokban?? akkor 1 csepp menetrögzítõ és 1 percnyi munkadíj kerül 1000 forintba??
mert amikor olajat cserélt a telómba, akkor szöszmötölt vele egy csomót, nyakig olajos lett, tett bele egy rakat új olajat, az volt 5e.

nem akarok nagyon lovagolni a dolgon, csak mikor tekertem hazafelé, akkor közben elgondolkodtam, hogy mi is volt, és olyan rossz érzés volt, hogy lényegében nem történt semmi, annyiért, amennyiért én másfél órát dolgozom...
tanulság megvan, csk nem örülök neki

Szerencséd, hogy nem kell nõgyógyászhoz járnod. A sógornõmnek az került legutóbb 8500 forintjába, hogy a vezetõ nõgyógyászatyaisten megkérdezte:
-Hogy van kedves?
Még egy pár gumikesztyût sem használt el.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
akkor most menj el egy boltba
végy egy rendes imbuszkulcskészletet, villáskulcskészletet, 2 fogót(1 kombinált és egy kacsacsõrû(így híjják asszem, bár most hogy írom le elbizonytalanodtam)
végy pár csavarhúzót, sima és csillag, kicsi és nagy, kalapácsot, racsnileszedõt, láncbontót, monoblokkiszedõt, és lényegében ennyi szerszám elég is... asszem.

elrontani nem tudsz semmit hacsak nem telót szedsz szét... azt bízd szervízre egyelõre...
minden mást nosza!

de van akinek megéri apénzt hogy nem kell folyton nyakig olajos zsíros lennie.

MÁS:

nem körímél kategóriás, de lehet igaz

tehát:

TRAFIPAX

Automata traffipaxokat szereltek az alábbiakban felsorolt helyeken
lévo; közlekedési jelzolámpákba Budapest területén. Az alábbi lista
tuti, mivel a felszerelo cégtol jött:

- A Róbert Károly krt-on a Róbert Károly krt. és a Reitter Ferenc
utca sarok után következo elso lámpasor
- Ferenc krt. - Ülloi út sarok
- Rákóczi tér, József krt. ( Nyugati felé )
- Attila utca - Alagút sarok
- Hegyalja út - Jagelló út sarok
- Fehérvári úti piacnál
- Budafoki út
- Margit körút - Bimbó utca sarok
- Moszkva tér
- Kobányai út ( Egészségháznál )
- Kobányai út - Könyves Kálmán krt.
- Szentendrei út felüljáró + minden lámpasor Csillaghegyi elágazásig
- Flórián tértol a Timár utca irányában három lámpasor
- Szamuely utca - Petofi híd felhajtónál

Az automata traffipax lényege, hogy piros lámpánál lefotózza a tilos
jelzésen áthaladó jármuvet, zöld jelzésnél pedig a keresztezodésen
(mért szakaszon ) az áthaladási sebességet. A sebességméro muszer
három fotót készít és rögzít a keresztezodésben.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

nem vagy hülye, de ennyi.

a kerékfûzés fixáras.

a fékkarszetészedés és rugóstagállítás meg gondolom így együtt nincs benne a dolgokban
és ne salát hibáztasd, drága dolog a szereltetés.
viszont azért nem mondhat mindenkinek hogy áá hagyd csak majd elsörözzük. mer Jani is ottvan.
tanulj meg szerelni...
ha amit én a bicómon elkövetek mindig szervízbe vinném..
akkor nem annyi lenne a gépem új ára, mint ami, hanem + rengeteg pénz...
amit megspórolok azzal hogy "essünkneki" kategóriával megtanulnam szerelni
viszont ez negatív reklám minden bolt ellen:P

vigyétek csak oda.

sokba kerül a javítás. ha nem akarsz ilyenre költeni, tanulj meg szerelni! máshol is kb ilyen árak vannak tehát ez nem alternatíva hogy máshova... ott még csak max nem is ismernek.

nem Salát hibáztatom, illetve nemtudom...
Persze, nem is várnám el, hogy ingyen dolgozzon, az tök irreális lenne.
Hogy érted, hogy a fékkarszetészedés és rugóstagállítás meg gondolom így együtt nincs benne a dolgokban?? akkor 1 csepp menetrögzítõ és 1 percnyi munkadíj kerül 1000 forintba??
mert amikor olajat cserélt a telómba, akkor szöszmötölt vele egy csomót, nyakig olajos lett, tett bele egy rakat új olajat, az volt 5e.

nem akarok nagyon lovagolni a dolgon, csak mikor tekertem hazafelé, akkor közben elgondolkodtam, hogy mi is volt, és olyan rossz érzés volt, hogy lényegében nem történt semmi, annyiért, amennyiért én másfél órát dolgozom...
tanulság megvan, csk nem örülök neki

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

a kerékfûzés fixáras.

a fékkarszetészedés és rugóstagállítás meg gondolom így együtt nincs benne a dolgokban
viszont azért nem mondhat mindenkinek hogy áá hagyd csak majd elsörözzük. mer Jani is ottvan.
tanulj meg szerelni...

vigyétek csak oda.

sokba kerül a javítás. ha nem akarsz ilynre költeni, tanulj meg szerelni! máshol is kb ilyen árak vannak tehát ez nem alternatíva hogy máshova... ott még csak max nem is ismernek.

1 ébként ezekkel az árakkal is valaki +próbálna csak szervízelésbõl + élni (jó helyen lévõ üzlettel) elég hamar csõdbe menne...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

a kerékfûzés fixáras.

tanulj meg szerelni...

vigyétek csak oda.

sokba kerül a javítás. ha nem akarsz ilynre költeni, tanulj meg szerelni! máshol is kb ilyen árak vannak tehát ez nem alternatíva hogy máshova... ott még csak max nem is ismernek.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Az, hogy mi sok és mi kevés, az relatív. Máskor kérdezd meg elõre, hogy mennyi lesz, és vagy elfogadod és megcsinálják, vagy nem, és akkor elmész máshova. Ennyi. Felesleges túlspilázni a dolgot.
Menetrögzítõt meg kapsz bármelyik csavar-, vagy csapágy boltban. Érdemes tartani belõle otthon, mert számtalan alkalommal van szükség rá.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
ok, értem én..
de ez tényleg ennyibe kerül??? amit kértem (amiért bementem) az nem tartott tovább 2 percnél, de ebben benne volt az is ,hogy kerestük a leesett imbuszkulcsot..

akkor mennyibe kerül mondjuk egy kerékfûzés? ha 6 (2) perc 1000, akkor az mondjuk 30 perc, akkor az 5000 forint? és ez még nem is volt pepecs, koszos, nehéz, stb munka..

arra gondolsz, hogy ebbõl Sala nem a felét kapja meg? Az nekem most édesmindegy.

(egyébként természetesen nem álltam le vitatkozni, szó nélkül kifizettem)

de most csak én vagyok a hülye, hogy ezt nagyon soknak tartom??

VV: meg kell tanulnom szerelni, mert idáig elég gyengék a tapasztlataim a szervízekrõl....
de ezt meg tudtam volna csinálni, csak nincs otthon menetrögzítõm

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Szerelemben, üzletben nincs barátság. Én azért járok ismerõshöz szereltetni, mert tudom, hogy dolgozik, mit csinál, és ezzel párhuzamosan tudomásul veszem, hogy ennek mi a költségvonzata.

Kislust!
Ha nem vagy elégedett, akár a munka minõségével, akár az elvégzett munka költségvonzatával, akkor keresned kell egy másik helyet, vagy meg kell tanulnod szerelni. Ennyi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

hát jó, de azért van különbség egy oracle-s rendszermérnök és egy kerékpárszerelõ között..
de leginkáb az elvégzett munkák között van különbség..

mondjuk én naív vagyok (ugye zolle..:D), de én azt hittem, hogy ezt haveri alapon megcsinálja egy jelképes összeget, mondjuk 300 forintért. Mert hogy ugye nem várhatom el, hogy a nem saját boltjában ingyen dolgozzon, ez teljeses ok.
A rugóstag állítás meg az õ ötlete volt, nem én kértem, ez így ha kisarkítom, akkor olyan, mint azok az sms-ek, amikért fiztsz, ha megkapod õket (volt egy cikk róla a homáron).

fura

most az ismeretség 1 dolog, ahhoz nem szólnék...
1 ébként valahol a reális, ahhoz hogy egy kerékpárszervíz megéljen valahol a 3-4 k körüli óradíj lenne , nyilván ehhez viszonyítva a Tiednek meg 10-15 K kéne hogy legyen....

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ugye haverok járnak a boltba
meg elöbutóbb mindeki haver lesz.
honnan lesz bevétel akkor? mindekinek jelképes össze, õk meg éhenhalnak

cserébene felejst el elosztani 2 fõre az összeget.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

én pld ismertem egy Oracle-s rendszermérnököt, annak netto 250 K volt az óradíja, 6 évvel ezelõtt...

hát jó, de azért van különbség egy oracle-s rendszermérnök és egy kerékpárszerelõ között..
de leginkáb az elvégzett munkák között van különbség..

mondjuk én naív vagyok (ugye zolle..:D), de én azt hittem, hogy ezt haveri alapon megcsinálja egy jelképes összeget, mondjuk 300 forintért. Mert hogy ugye nem várhatom el, hogy a nem saját boltjában ingyen dolgozzon, ez teljeses ok.
A rugóstag állítás meg az õ ötlete volt, nem én kértem, ez így ha kisarkítom, akkor olyan, mint azok az sms-ek, amikért fiztsz, ha megkapod õket (volt egy cikk róla a homáron).

fura

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ja
de mi is a bünti? az mintha lemaradt volna.

vagy azon még törik a buksijukat?

sláger lol
az a két szánalmas idióta csak sértegetni tudja az embereket
semmimást.
felfoghatnák hogy öregek már a rádiózáshoz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

tegnap meglepõdtem...
1 órás várakozás, 6 perc munka=1000 huf

Tipikus hayes betegség, hogy kilazul a fékkar állító csavar, kell rá menetrögzítõ. Mivel ilyet nem tartok otthon, elguroltam a speed-waybe, hogy tegyenek rá...
Aztán Sala javasolta, hogy tegyük át a rugóstagot egy másik állásba, mert úgy jobb lesz. Gondoltam, biztos igaza van, próbáljuk ki. Ok, megcsinálta, jobb is lett meg nem is (ha nem figyelek a hajtókar helyes állására, erõs kanyarban leér a pedál).

Ez volt 1000 huf, ami ha jól számolom, akkor 10000 forintos órabér-anyagköltség (ami elenyészõ).

Az én órabérem bruttó 975 ft, a nettó 625..asszem rossz helyen vagyok...

(és még amíg vártam a soromra, addig vettem Salának egy feltöltõkártyát is..:D )

Asszem itt az ideje, hogy megtanuljak szerelni, mert boltba ezentúl nem szívesen járok, drága lett a világ...legalábbis egyes részei..:(

én pld ismertem egy Oracle-s rendszermérnököt, annak netto 250 K volt az óradíja, 6 évvel ezelõtt...

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Jeszjeszjo. IGazat kaptunk a Slager radios ugyben!

http://criticalmass.hu/?q=node/183

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
tudod milyen drága a menetrögíztõ?:)